Τα Rotts «κάνουν» για όλους?

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Ποιος είναι ο σωστός ιδιοκτήτης ενός Rottweiler?
Έχουμε μιλήσει πολλές φορές για τις υποχρεώσεις των εκτροφέων και λίγες φορές για τις υποχρεώσεις των ιδιοκτητών.

Τo Rottweiler είναι μια δυναμική φυλή. Ένα γενναίο, τολμηρό και κυριαρχικό ζώο. Ένα σκυλί με μεγάλη αυτοπεποίθηση που δεν θα διστάσει να πάρει πρωτοβουλίες όταν πρόκειται να προστατέψει το σπίτι και την οικογένεια του. Αυτός ο σκύλος είναι κατάλληλος για όλους?

Με ποια κριτήρια ένας εκτροφέας επιλέγει τον υποψήφιο ιδιοκτήτη του κουταβιού του, έτσι ώστε να διασφαλίσει (όσο το δυνατόν) την μελλοντική ευημερία του ζώου?

psaras

Well-Known Member
5 Σεπτεμβρίου 2007
841
1
63
Chania
www.chaniatown.gr
Στα γρήγορα λέω την γνώμη μου
Κατάλληλος για Rottweiler είναι αυτός που είναι έτοιμος να προσφέρει αγάπη σεβασμό και χρόνο προς τον σκύλο του .
Υπομονή για σωστή εκπαίδευση κοινωνικοποίηση από την πρώτη μέρα μαζί του να μην αφήσει καμιά λάθος κίνηση να καταγραφή στο μυαλό του
να είναι έτοιμος να ζητήσει βοήθεια από ανθρώπους που γνωρίζουν περισσότερα από αυτόν και να μην το παίζει παντογνώστης
με τα παραπάνω ο σεβασμός από τον σκύλο μας για εμάς και τους γύρο μας είναι δεδομένος ……………….

lone wolf

Well-Known Member
13 Οκτωβρίου 2006
706
3
Athens
Λοιπόν Rottie νομίζω ότι γνώρισα τον τέλειο ιδιοκτήτη Rottweiler προχτές. Μου ζήτησε να του εκπαιδεύσω τον σκύλο οπότε τον συνάντησα για να του πάρω την πρώτη συνέντευξη που παίρνω σε όλους… Μου είπε λοιπόν με περηφάνια «το σκυλί μένει στην ταράτσα 23 ώρες αλλά για 1 ώρα την ημέρα είμαι μαζί του και παίζουμε, την Κυριακή δεν τρώει κάνει αποτοξίνωση όπως εγώ, ότι κάνω εγώ κάνει και ο σκύλος, και τρώει μια φορά την ημέρα από 4 μηνών, αλλά θέλω να του μάθω τα πάντα και να τον κάνω και φύλακα και ψιτ να σου πω θέλω να τον πάω και σε αγώνες υπακοής» . Προσπαθώ να μείνω ήρεμη και του λέω πάμε να δω τον σκύλο και τι βλέπω, μια ταράτσα μέσα στο σκουπίδι, γεμάτη από σίδερα, τούβλα σπασμένα, πήλινα μπολάκια σπασμένα, ξύλα ότι μπορείς να φανταστείς.
Αρχίζει να ουρλιάζει στο σκυλί να κάνει διάφορα όταν δεν ανταποκρινόταν τον χτυπούσε στην μουσούδα σε κάποια στιγμή του λέει πάρτο και του κλωτσάει ένα καπάκι από γάστρα το σκυλί τρελαίνετε και αρχίζει να γαυγίζει να το γδέρνει με τα πόδια να προσπαθεί να το δαγκώσει…
ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΩ ΑΛΛΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟ…………..

ΜΑΚΗΣ

Well-Known Member
6 Ιουλίου 2006
4.160
2
Αγαπητή.

αυτό που περιγράφεις δεν είναι ο ιδανικός ιδιοκτήτης rottweiler.

Είναι η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων ΄κυνόφιλων΄.

ειλικρινά πιστεύω ότι ο συγκεκριμένος κύριος πίστευε ότι πρόσφερε πολύ περισσότερα από ότι ΄χρειάζετε ΄ένας σκύλος.

άκου μια ολόκληρη ώρα καθημερίνα.

εδώ άλλοι ψάχνουν τρόπο να του πετούν το φαγητό από το μπαλκόνι για να μην χρειάζετε να ανέβουν στην ταράτσα :roll: :roll: :roll: :roll: :roll:

psaras

Well-Known Member
5 Σεπτεμβρίου 2007
841
1
63
Chania
www.chaniatown.gr
Σχετικά με τους εκτροφείς προσωπικά έχω δει σε διάστημα 25 χρόνων περίπου που ανακατεύομαι με τα Rottweiler πολλές περιπτώσεις και καλές και κακές
Έχω δει αυτούς που θέλουν να μάθουν τα πάντα για τον ενδιαφερόμενο και ελέγχουν τα πάντα για να είναι σίγουροι που θα πάει το κουτάβι .
Έχω δει αυτούς που ξεκινάμε όπως παραπάνω και καλά αλλά όταν πλησιάζει το δίμηνο που τα κουτάβια πρέπει να φεύγουν και βλέπουν ότι ΔΕΝ τότε δεν ρωτάνε τίποτα ,όπου λάχει ας πάει …

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
Ενα rottweiler είναι η ιδανική λύση για κάτι τέτοιες περιπτώσεις ... απλά χρειάζεται υπομονή μερικούς μήνες ... :lol: :lol: :wink:

Επισης το rottweiler είναι ιδανικό για:

- εργοστάσια και αποθήκες, ειδικά αν δεν έχουμε άλλα λεφτά για σπιτάκια και τέτοια, αλλά έχουμε χοντρές αλυσίδες και παλέτες, τενεκεδένια πιάτα κλπ ... ενδύκνειται για την μείωση του προσωπικού, χωρίς να φοβόμαστε καταγγελίες στο ΙΚΑ και τέτοια ...

- εξοχικά σπίτια με μεγάλη αυλή, με ένα κουτάβι rottweiler μέσα, δεν περνάει ούτε μύγα, και έτσι δεν ανησυχούμε μήπως περάσει και ο άντρας μας ή η γυναίκα μας με τον γκόμενο ή την γκόμενα ... για να πάμε πρέπει να μαζευτούμε όλοι μαζί (η οικογένεια) και να κρατάμε και τάπερ με τα κεφτεδάκια της θείας, με τα οποία θα του αποσπάσουμε την προσοχή ... χρειάζεται τουλάχιστον 3ήμερες διακοπές, αφού όλη την πρώτη μέρα θα μαζεύουμε ακαθαρσίες και όλα τα φυτά του κήπου, χώματα κά ... και την τελευταία θα προσπαθούμε να το λύσουμε απο την αλυσίδα ...

- επίσης το rottweiler είναι πολύ ανθεκτικό (σωματικά και ψυχολογικά), και γι'αυτό είναι το ιδανικό σκυλί για να ξεσπάτε τα νεύρα σας γυρίζοντας από το γραφείο, όπου όλη μέρα σας #@#$@%$ το αφεντικό ... μπορεί να μην σας βοηθήσει στην ψυχολογία σας τον πρώτο καιρό, αλλά αν το συνεχίσετε για μερικούς μήνες τα επαγγελματικά σας προβλήματα θα περάσουν σε δεύτερη μοίρα, και θα νιώσετε άλλος άνθρωπος, άσε που στο κρεβάτι του νοσοκομείου, έχουν παρθεί οι μεγαλύτερες αποφάσεις, και, πού ξέρεις? μπορεί να αποφασίσετε να παραιτηθείτε ...

- το rottweiler επίσης είναι το ιδανικό εργαλείο για την μείωση των συναισθημάτων φόβου, ανικανότητας και δειλίας που νιώθετε από μικρός ... τέρμα πια το ξύλο από τους συμμαθητές, οι ειρωνίες των συναδέλφων στη δουλειά, την έλλειψη αυτοπεποίθησης ... ξεπεράστε τα όλα με τον κομπλεξοδιώκτη ... είναι τόσο άγριο που όλοι θα σας υπολογίζουν, είναι τόσο έξυπνο, που θα σας σκληραγωγήσει και θα σας κάνει άντρα ... :roll:

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Καθόλου καλαμπούρι Psaras! Αλήθειες!
Η πλειοψηφία των ιδιοκτητών rott έτσι αντιμετωπίζουν τα ζώα τους! Σαν σάκο του μποξ για να ξεσπάσουν πάνω τους τα προβλήματα και τα κόμπλεξ τους!
Πως μπορεί λοιπόν ένας εκτροφέας να προστατέψει τα σκυλιά του από αυτούς τους ανθρώπους? Πως ξεχωρίζει τον υπεύθυνο από τον ανεύθυνο και τον κατάλληλο από τον ακατάλληλο?

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
Aλήθεια είναι, απλά είπα να το ''αλαφρύνω'' λίγο ...
Κατάλαβα όμως το point, αυτά που λέμε ισχύουν λίγο πολύ για όλες τις ράτσες, είναι συνθήκες και συμπεριφορές ιδιοκτητών ...

- Το rottweiler χρειάζεται σταθερό χαρακτήρα και σαφή όρια, έτσι βγάζει και αυτό τον δικό του ΣΤΑΘΕΡΟΤΑΤΟ χαρακτήρα, αν είναι τυπικό δείγμα της φυλής ...
- Χρειάζεται εκτόνωση, όχι σαν ένα Λαγωνικό, αλλά 2 ώρες την ημέρα πρέπει να αφιερώνουμε ΓΙΑ τον σκύλο, προσοχή όχι ΜΕ τον σκύλο, με τον σκύλο όσο περισσότερο τόσο καλύτερα ...
- Χρειάζεται εκπαίδευση, σοβαρή και συνεχή, με σωστό επαγγελματία, αν δεν μπορούμε οι ίδιοι ... αυτό κοστίζει ...
- Κατά τη γνώμη μου, χρειάζεται και μία πιο ''προχωρημένη'' δραστηριότητα, κάποιο άθλημα όπως SchH είναι καλύτερα, ή κάτι άλλο αν δεν μας αρέσει αυτό ... βγάζει τελείως διαφορετικό ΚΑΛΥΤΕΡΟ χαρακτήρα στον σκύλο ...
- Είναι σκύλος για ΔΥΝΑΤΟΥΣ ανθρώπους όχι για αδύναμους, σωματικά και ψυχολογικά ... για μέτριας και πάνω δραστηριότητας ...
- Είναι σκύλος για οικογένεια, αλλά και μοναχικούς ... χωρίς κανένα ΑΠΟΛΥΤΩΣ πρόβλημα με μικρά παιδιά, αν όμως τηρούμε ΟΛΟΥΣ τους κανόνες, εκπαίδευσης, συμπεριφοράς, συμβίωσης και επίβλεψης ...
- Χρειάζεται καλή τροφή και καλό κατάλυμα, πιο πολύ χρειάζεται να μένει μέσα στο σπίτι ...
- Χρειάζεται να μην έχεις ακριβά έπιπλα, τους πρώτους μήνες της ζωής του μπορει να γίνει ΠΟΛΥ καταστροφικό ... ένας σκύλος μου έτρωγε μάρμαρο σε κομμάτια, όχι πολύ μικρά ...

Πολλοι ιδιοκτήτες είναι σαν αυτό που περιγράφτηκε ... ΔΕΝ κάνει το Rott για τέτοια ... είναι ότι πιο ακατάλληλο, και μπορώ να το δικαιολογήσω, αλλά θα υποννοήσω κάποια ελαττώματα άλλων φυλών και δεν θέλω ... ίσως να μην είμαι και ο πιο αντικειμενικός παρατηρητής ...

Η πλειοψηφία τον ιδιοκτητών δέν είναι αυτή, ίσως να είναι και να μην το έχω καταλάβει, αλλά και στην ''δικιά μου'' πλειοψηφία υποβόσκουν κάποιες τέτοιες αντιμετωπισεις και συμπεριφορές ... πώς το καταλαβαίνεις? ΔΕΝ το καταλαβαίνεις πάντα ... πώς θα μπορούσες άλλωστε, καμιά φορά δεν γνωρίζουμε ούτε τους φίλους μας, πώς μπορείς να κόψεις κάποιον με 1-2 φορές που θα τον δεις, αλάνθαστα? Ρωτάς για τις συνθήκες που θα ζει ο σκύλος, αν είχε άλλα σκυλιά κλπ κλπ και προσπαθείς να βγάλεις ένα συμπέρασμα ... ταλιμπάν ψυχολογία δηλαδή, που ομολογουμένως τις περισσότερες φορές πετυχαίνει ... η μία όμως, που δεν θα πετύχει, σου σκοτώνει την ψυχολογία ... Πολλές φορές όπου είναι δυνατόν προσπαθείς να βλέπεις και τα σκυλιά εκεί που είναι ...

lone wolf

Well-Known Member
13 Οκτωβρίου 2006
706
3
Athens
Αν και θα βγούμε εκτός topic θα απαντήσω και αν χρειαστεί ανοίγουμε ένα καινούργιο ή μας "μεταφέρουν" εκεί...

Είναι μια από τις δυσκολίες που συναντώ κάθε φορά που πάω να "δω" ένα σκυλί... πάρα πολλοί όπως είπαν και οι προλαλλήσαντες έχουν ένα σκυλί 15 ώρες μόνο του στο μπαλκόνι και μετά θέλουν να τους το εκπαιδεύσω να είναι ήσυχο όταν γυρνούν στο σπίτι... Προσπαθώ πάντα να τους δώσω να καταλάβουν ότι τα σκυλιά "εργασίας" θέλουν μια δουλειά και όλα τα σκυλιά θέλουν να εκτονώνουν την ενέργεια τους είτε με παιχνίδι είτε με εκπαίδευση... κάποιες φορές το πετυχαίνω και δεν είναι λίγες... αλλά όλες οι υπόλοιπες κάνουν αυτό που είπες denis μου σκοτώνουν την ψυχολογία...

Και έρχεται το ερώτημα αν το 80% των περιπτώσεων είναι έτσι και εγώ δεν τα αναλάβω τι δουλειά θα κάνω μετά;;;

Τελειώνοντας το συγκεκριμένο σκυλί δεν θα το αναλάβω γιατί ο ιδιοκτήτης οτι και να πω δεν πρόκειται να καταλάβει!!! Αυτό που με τρελαίνει όμως είναι αυτο που θα περάσει το σκυλί... Αυτό με ρίχνει πάρα πολύ...

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
Και έρχεται το ερώτημα αν το 80% των περιπτώσεων είναι έτσι και εγώ δεν τα αναλάβω τι δουλειά θα κάνω μετά;;;
ΔΥΣΤΥΧΩΣ στην Ελλάδα αυτή είναι η δουλειά του εκπαιδευτή ... γι'αυτό σε ρώτησα ...

Τελειώνοντας το συγκεκριμένο σκυλί δεν θα το αναλάβω γιατί ο ιδιοκτήτης οτι και να πω δεν πρόκειται να καταλάβει!!! Αυτό που με τρελαίνει όμως είναι αυτο που θα περάσει το σκυλί... Αυτό με ρίχνει πάρα πολύ...
Αν τα πράγματα είναι ακραία, υπάρχει και νόμος και πρέπει να εφαρμόζεται ...

psaras

Well-Known Member
5 Σεπτεμβρίου 2007
841
1
63
Chania
www.chaniatown.gr
ROTTIE said:
Καθόλου καλαμπούρι Psaras! Αλήθειες!
Η πλειοψηφία των ιδιοκτητών rott έτσι αντιμετωπίζουν τα ζώα τους! Σαν σάκο του μποξ για να ξεσπάσουν πάνω τους τα προβλήματα και τα κόμπλεξ τους!
Πως μπορεί λοιπόν ένας εκτροφέας να προστατέψει τα σκυλιά του από αυτούς τους ανθρώπους? Πως ξεχωρίζει τον υπεύθυνο από τον ανεύθυνο και τον κατάλληλο από τον ακατάλληλο?
Οκ κατάλαβα και θέλω να πω προς όλους
Το Rotts δεν είναι για τον καθένα,
Αν μπορούσα να πω κάτι προς τους του εκτροφείς θα έλεγα
Εάν δεν ξέρετε πώς να βρείτε τα κατάλληλα σπίτια πριν αναπαράγετε ΜΗΝ ΑΝΑΠΑΡΑΓΕΤΕ!
Εάν δεν έχετε ανθρώπους να περιμένουν στην αναμονή , γιατί αναπαράγετε;

ΜΑΚΗΣ

Well-Known Member
6 Ιουλίου 2006
4.160
2
το rottweiler για εμένα χρειάζετε τα 3 Χ

Χρόνο

Χώρο

Χρήμα

Χρόνο για να ασχοληθείς μαζί του.

να το μεγαλώσεις σωστά, να το κοινωνικοποιήσης σωστά , να το γυμνάσεις σωστά , να το εκπαιδεύσης σωστά.

χώρο ε το καταλαβαίνετε αυτό.

χρήμα για να το ταίσεις (τρώνε αρκετούτσικα τα σκασμένα) να το πηγαίνεις και πληρώνεις τα μαλιοκέφαλα σου στον κάθε εκπαιδευτή , να το προφυλάσεις από αρρώστειες κ.λ.π και εαν χρειαστή να το περιθάλψεις.

επίσεις χρειάζοντε ένα ΗΡΕΜΟ και ΣΤΑΘΕΡΟ αφεντικό το οποίο να ξέρει ότι
δεν ωριμάζει πριν τα 2 - 2 1/2 χρόνια άρα θα αργήσει πολύ να ΄εργαστεί΄.

ένα αφεντικό το οποίο να ΓΝΩΡΙΖΕΙ ότι τυχόν λάθη στην ανατροφή του ΘΑ ΤΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΑΚΡΙΒΑ.

ένα αφεντικό το οποίο να είναι διατεθιμένο να του συμπεριφερθεί όπως του πρέπει και του αξίζει

ΜΑΚΗΣ

Well-Known Member
6 Ιουλίου 2006
4.160
2
Εάν δεν ξέρετε πώς να βρείτε τα κατάλληλα σπίτια πριν αναπαράγετε ΜΗΝ ΑΝΑΠΑΡΑΓΕΤΕ!
τώρα ΠΑΛΙ ΚΑΚΟΣ θα γίνω αλλά να το λέει αυτό κάποιος ο οποίος έθεσε όρια (σωστά για τους δικούς του λόγους) για το μέχρι ποτε θα πάρει το κουτάβι του

έ όχι :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

ΞΕΡΕΙΣ ΠΟΣΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΤΕΘΙΜΕΝΟΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ???

ΞΈΡΕΙΣ ΠΟΣΟΙ ΖΗΤΑΝΕ ΚΟΥΤΑΒΙ (μέχρι ενός μηνός) ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΤΟΥ (3 μηνών κουτάβι τι να το κάνω΄??)

ΞΕΡΕΙΣ ΠΟΣΟΙ ΠΟΥΛΑΝΕ ΦΟΥΜΑΡΑ???

ΞΕΡΕΙΣ ΠΟΣΟΙ ΚΑΝΟΥΝ ΠΙΣΩ??

ΕΣΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΘΑ ΕΔΙΝΕΣ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΚΟΥΤΑΒΙ ΟΤΑΝ ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΟΤΑΝ ΜΙΑ ΛΙΣΤΑ ΜΕ 'Χ' ΟΝΟΜΑΤΑ :?: :?: :?: :?: :?:

Ας αναρωτηθούμε πρώτα για τους εαυτούς μας και ύστερα για τους άλλους

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
Πού ζεις, φίλε μου? Προτείνεις δηλαδή να μην γίνεται εκτροφή ... λίστα δεν μπορεί να δημιουργηθεί, παρά πολύ σπάνια ... αφού ακόμα και εσύ ... έχεις πεί:

Εσύ είσαι εκτροφέας, ο psaras γιατί πήρε από Σερβία και όχι πχ από εσένα ή άλλον Ελληνα εκτροφέα? Θα με ενδιέφερε να ακούσω το σκεπτικό κάποιου, που ομολογουμένως και εκ του αποτελέσματος φαίνεται ότι έψαχνε για ποιοτικό κουτάβι για κάποιους λόγους, και για κάποιους πάλι λόγους καταλήγει στο εξωτερικό ...
Το ότι ήθελα ποιοτικό κουτάβι, για τους δικούς μου λόγους , είναι γεγονός
Είναι αληθές ότι πριν την ψάξω στο εξωτερικό μίλησα με Έλληνες εκτροφείς και αυτό το γνωρίζεις καλά και εσύ ντενις και εσύ Χριστίνα απλά έτυχε την περίοδο εκείνη να μην υπάρχουν διαθέσιμα κουτάβια .
Έψαξα στην Δανία από όπου είναι η γυναίκα μου αλλά ο εκτροφέας που μου άρεσαν τα σκυλιά του δεν είχε διαθέσιμα κουτάβια .
Υπήρχε μια φοβερή γέννα στην Νορβηγία άλλα θεώρησα υπερβολική την τιμή 1500 € το κουτάβι + 480 μεταφορικά .
Τον Σέρβο μου τον σύστησε κάποιος Ολλανδός φίλος μου, μου άρεσαν τα σκυλιά του ,ταίριαξε η χρονική περίοδος ακριβώς όπως εγώ ήθελα να γίνουν τα πράγματα και έτσι και έγινε ….
Θα γινόταν, για λόγους που δεν μπορώ τώρα να εξηγώ ,
ήθελα το κουτάβι φέτος μέχρι το τέλος Οκτωβρίου άρχισα το ψάξιμο αρχές Ιουνίου ..
Ας μην συνεχίσουμε δεν νομίζω ότι έχει κάποιο νόημα άλλωστε και εξήγησα απλά καθαρά και αληθινά …………
Ο Σέρβος από το πολύ καλο εκτροφείο είχε αναμονή? Τότε πώς πήρες εσύ κουτάβι, από ακύρωση?? Η έψαξες και έκλεισες από τον Ιούνιο? Εγώ πότε πρέπει να αναπαράγω? Οταν μαζευτούν 15 άτομα που θα θέλουν σκύλο στις 13 Νοεμβρίου, τον προπληρώσουν και μου δώσουν βιογραφικά?

ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ζούμε ... (αν και αλλού έτσι περίπου είναι, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων ...)

psaras

Well-Known Member
5 Σεπτεμβρίου 2007
841
1
63
Chania
www.chaniatown.gr
Ναι ο Σέρβος είχε λίστα αναμονής και μάλιστα δεν μπόρεσε να καλύψει την ζήτηση σε θηλυκά κουτάβια
Δεν λέω ότι δεν πρέπει να αναπαράγεις κάντο όποτε νομίζεις είναι δικαίωμα σου ,εμένα αυτό μου με ενδιαφέρει είναι να μην πηγαίνουν τα σκυλιά αυτά που αγαπώ τόσο πολύ σε καραγκιόζηδες και να ρετσινώνουν ακόμα περισσότερο την φυλή

ΜΑΚΗΣ

Well-Known Member
6 Ιουλίου 2006
4.160
2
Να είσαι σίγουρος ότι αυτός που μένει ξάγρυπνος διαβάζοντας για να ενημερωθεί , ταξιδεέει όλη την Ελλάδα για να παρουσιάσει τα σκυλιά του σε εκθέσεις , κάνει γέννες με σκυλιά στο εξωτερικό και όχι απαραίτητα με το κοντινότερο του , ξεγρυπναέι πάνω από την γέννα , ταίζει εαν χρειαστεί με μπιμπερό .εχει κάποια όνειρα και φιλοδοξίες..

Αυτός ο άνθρωπος λοιπόν φοβάτε πιο πολύ από εσένα εαν τα σκυλιά του πάνε σε καραγκιόζηδες όπως αναφέρεις.

υ.γ. έχω κάνει και εγώ ένα ποστ πριν τον Denis.

θα με ενδι'εφερε πολύ μια απάντηση σου στο

ΕΣΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΘΑ ΕΔΙΝΕΣ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΚΟΥΤΑΒΙ ΟΤΑΝ ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΟΤΑΝ ΜΙΑ ΛΙΣΤΑ ΜΕ 'Χ' ΟΝΟΜΑΤΑ

psaras

Well-Known Member
5 Σεπτεμβρίου 2007
841
1
63
Chania
www.chaniatown.gr
ΜΑΚΗΣ said:
Να είσαι σίγουρος ότι αυτός που μένει ξάγρυπνος διαβάζοντας για να ενημερωθεί , ταξιδεέει όλη την Ελλάδα για να παρουσιάσει τα σκυλιά του σε εκθέσεις , κάνει γέννες με σκυλιά στο εξωτερικό και όχι απαραίτητα με το κοντινότερο του , ξεγρυπναέι πάνω από την γέννα , ταίζει εαν χρειαστεί με μπιμπερό .εχει κάποια όνειρα και φιλοδοξίες..

Αυτός ο άνθρωπος λοιπόν φοβάτε πιο πολύ από εσένα εαν τα σκυλιά του πάνε σε καραγκιόζηδες όπως αναφέρεις.

υ.γ. έχω κάνει και εγώ ένα ποστ πριν τον Denis.

θα με ενδι'εφερε πολύ μια απάντηση σου στο

ΕΣΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΘΑ ΕΔΙΝΕΣ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΚΟΥΤΑΒΙ ΟΤΑΝ ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΟΤΑΝ ΜΙΑ ΛΙΣΤΑ ΜΕ 'Χ' ΟΝΟΜΑΤΑ
Ναι το έχω κάνει και θα το ξανακάνω κάτω από ορισμένες συμφωνίες με τον εκτροφέα που πρέπει να τηρηθούν