Aλήθεια είναι, απλά είπα να το ''αλαφρύνω'' λίγο ...
Κατάλαβα όμως το point, αυτά που λέμε ισχύουν λίγο πολύ για όλες τις ράτσες, είναι συνθήκες και συμπεριφορές ιδιοκτητών ...
- Το rottweiler χρειάζεται σταθερό χαρακτήρα και σαφή όρια, έτσι βγάζει και αυτό τον δικό του ΣΤΑΘΕΡΟΤΑΤΟ χαρακτήρα, αν είναι τυπικό δείγμα της φυλής ...
- Χρειάζεται εκτόνωση, όχι σαν ένα Λαγωνικό, αλλά 2 ώρες την ημέρα πρέπει να αφιερώνουμε ΓΙΑ τον σκύλο, προσοχή όχι ΜΕ τον σκύλο, με τον σκύλο όσο περισσότερο τόσο καλύτερα ...
- Χρειάζεται εκπαίδευση, σοβαρή και συνεχή, με σωστό επαγγελματία, αν δεν μπορούμε οι ίδιοι ... αυτό κοστίζει ...
- Κατά τη γνώμη μου, χρειάζεται και μία πιο ''προχωρημένη'' δραστηριότητα, κάποιο άθλημα όπως SchH είναι καλύτερα, ή κάτι άλλο αν δεν μας αρέσει αυτό ... βγάζει τελείως διαφορετικό ΚΑΛΥΤΕΡΟ χαρακτήρα στον σκύλο ...
- Είναι σκύλος για ΔΥΝΑΤΟΥΣ ανθρώπους όχι για αδύναμους, σωματικά και ψυχολογικά ... για μέτριας και πάνω δραστηριότητας ...
- Είναι σκύλος για οικογένεια, αλλά και μοναχικούς ... χωρίς κανένα ΑΠΟΛΥΤΩΣ πρόβλημα με μικρά παιδιά, αν όμως τηρούμε ΟΛΟΥΣ τους κανόνες, εκπαίδευσης, συμπεριφοράς, συμβίωσης και επίβλεψης ...
- Χρειάζεται καλή τροφή και καλό κατάλυμα, πιο πολύ χρειάζεται να μένει μέσα στο σπίτι ...
- Χρειάζεται να μην έχεις ακριβά έπιπλα, τους πρώτους μήνες της ζωής του μπορει να γίνει ΠΟΛΥ καταστροφικό ... ένας σκύλος μου έτρωγε μάρμαρο σε κομμάτια, όχι πολύ μικρά ...
Πολλοι ιδιοκτήτες είναι σαν αυτό που περιγράφτηκε ... ΔΕΝ κάνει το Rott για τέτοια ... είναι ότι πιο ακατάλληλο, και μπορώ να το δικαιολογήσω, αλλά θα υποννοήσω κάποια ελαττώματα άλλων φυλών και δεν θέλω ... ίσως να μην είμαι και ο πιο αντικειμενικός παρατηρητής ...
Η πλειοψηφία τον ιδιοκτητών δέν είναι αυτή, ίσως να είναι και να μην το έχω καταλάβει, αλλά και στην ''δικιά μου'' πλειοψηφία υποβόσκουν κάποιες τέτοιες αντιμετωπισεις και συμπεριφορές ... πώς το καταλαβαίνεις? ΔΕΝ το καταλαβαίνεις πάντα ... πώς θα μπορούσες άλλωστε, καμιά φορά δεν γνωρίζουμε ούτε τους φίλους μας, πώς μπορείς να κόψεις κάποιον με 1-2 φορές που θα τον δεις, αλάνθαστα? Ρωτάς για τις συνθήκες που θα ζει ο σκύλος, αν είχε άλλα σκυλιά κλπ κλπ και προσπαθείς να βγάλεις ένα συμπέρασμα ... ταλιμπάν ψυχολογία δηλαδή, που ομολογουμένως τις περισσότερες φορές πετυχαίνει ... η μία όμως, που δεν θα πετύχει, σου σκοτώνει την ψυχολογία ... Πολλές φορές όπου είναι δυνατόν προσπαθείς να βλέπεις και τα σκυλιά εκεί που είναι ...