Τα Fila και εγω

Status
Κλειδωμένο θέμα

rottaki

Well-Known Member
4 Αυγούστου 2008
603
1
Κέρκυρα
Το μόνο τους πρόβλημα δηλαδή είναι οι ξένοι ενώ με τους δικούς του είναι τέλειος?
Έτσι όπως τα περιγράφεις μοιάζει να είναι μια εύκολη φυλή, τι είναι αυτό δηλαδή που πρέπει να προσέχει ένας ιδιοκτήτης, ποιά είναι η σωστή ανατροφή ενός φίλα, χρειάζεται όπως οι άλλες φυλές φύλαξης στιβαρή συμπεριφορά?

omarock

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2009
2.836
7
Δραμα
Οχι ισα ισα πρεπει μονο να το αγαπας και να του λες οχι οταν ορμαει σε ξενους,απο μικρο γιατι αν μεγαλωσει και του δινεις θαρρος να ορμαει οπως κανουν πολυ με αλλες ρατσες απο φυλακες για να μαθουν να ορμανε θα εχεις εναν ανεξελεγκτο σκυλο,το προβλημα ειναι οτι αν δεν εχεις γερο χερι δεν το κρατας το αρσενικο ουτε με δυο χερια αν ξεκινησει πριν το καταλαβεις,το θυληκο το κραταει και γυναικα,πρεπει να βλεπεις μακρια και δεν ειναι για πλακες με ξενους,κατα τα αλλα εγω με τα δικα μου δεν ειχα ποτε προβλημα δανγκωσε ο Δαιμονας κατι σκυλογνωστες γερμανους που ελεγαν οτι αυτους δεν τους δανγκωνει σκυλος ενω τους ειπα οτι δεν κανει αστεια και τους αρπαξε τα χερια μονο,γιατι ηταν δεμενος,ενας αλλος στον δρομο πηγε να του δωσει παγωτο,γιατι το Φιλα οταν περπαταει στην πολη με το αφεντικο του δεν τους κοιταει ολους με μισος,περπαταει και κανει πασαρελα σαν αλογο και χαμογελαστο παει,και ολοι νομιζουν οτι ειναι φιλικο,για μενα ειναι πιο ευκολο απο πολλες ρατσες φυλαξης στο μεγαλωμα του,λες ο σκυλος δανγκωνει και καθαριζεις καμμια δυσκολια και ειναι παρα πολυ υγειες μια φορα τον χρονο στο γιατρο εμβολιο και τελος,οταν ειναι 6-7 μηνων ειναι πολυ ευαισθητα μεγαλωνουν γρηγορα και πολλοι λενε ο σκυλος μεγαλωσε,οχι ειναι πολυ νωρις για Φιλα, 2 χρονων και κατι εχει πια μεγαλωσει.

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Αν είναι έτσι όπως τα λες φίλε μου Omarock τότε μιλάμε για την τέλεια ράτσα!Ιδανική για όποιον θέλει έναν μεγαλόσωμο μολοσσοειδή σκύλο που να είναι και "φύλακας"!Πρόβατο με τους ιδιοκτήτες και θεριό ανήμερο με τους ξένους!
Δηλαδή θα πρότεινες σε έναν που δεν έχει εμπειρία με τα σκυλιά να παρει ως πρώτο σκύλο ένα Fila;
Δεν ξέρω από fila τίποτα πέρα από την ύπαρξη της φυλής, αν δω ένα στο δρόμο να υποθέσω ότι μάλλον είναι Fila, και κάποιες πολύ γενικες πληροφορίες, οπότε δεν μπορώ να αμισβητίσω τα λεγόμενά σου αλλά μου φαίνεται ότι λατρεύεις τόσο πολύ την φυλή που υπερβάλεις λιγάκι!
Δεν ξέρω αλλά αν ήταν τόσο έυκολη φυλή, δεν θα ήταν πολύ πιο διαδεδομένη!:confused:
Ξαναλέω ότι δεν σε αμφισβητώ αλλά μου φαίνεται λίγο περίεργο!:)

galazio

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2008
3.733
7
και ολοι νομιζουν οτι ειναι φιλικο,για μενα ειναι πιο ευκολο απο πολλες ρατσες φυλαξης στο μεγαλωμα του,λες ο σκυλος δανγκωνει και καθαριζεις .
κι αν δεν προλαβεις να το πεις?
με αυτον που πηγε να του δωσει παγωτο, τι εγινε?

omarock

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2009
2.836
7
Δραμα
Καλυτερα σοβαρος και υπευθυνος παρα εμπειρος,το προβλημα ειναι οτι μονο με κρυφη καμερα(και θα το κανω καμμια μερα)μπορεις να δειξεις πως συμπεριφερεται ενα Φιλα στο αφεντικο του εντελως χαλαρο και με πολυ σεβασμο,αρνακι, γατακι,πιστευω οτι απο τις περισσοτερες ρατσες που θεωρουνται φυλακες το Φιλα ειναι το πιο αταραχο και με την περισσοτερη αυτοπεποιθηση,αυτα του τυπου το εκανε για πρωτη φορα,δεν δανγκωνει και τελικα σκοτωνει δεν υπαρχουν με το Φιλα απο 3-4 μηνων τα αρσενικα απομακρυνονται απο τους ξενους μονα τους,και κανε οτι θες,τον αφησα πριν χρονια για 10 ημερες σε ξενοδοχειο στην Γερμανια(ειχα ερθει για προετοιμασια εδαφους εδω)ειχαν παει εκει ψυχιατροι και εκπαιδευτες κανενας δεν μπορεσε να μπει στο κλουβι του Δαιμονα,και οταν πηγα να τον παρω κρυφτηκαν ολοι,και μου ειπαν ποτε ξανα αυτο το σκυλι,φυσικα νομιζαν οτι εγω τον εκανα ετσι καθοτι ξενος εγω,και για αυτους ασχετος,οταν πηγαινα σε εκθεσεις και μιλουσα για αυτο με ιδιοκτητες Φιλα γελουσαν και μου ελεγαν οτι και αυτοι ετσι αντιμετωπιζονταν,γιατι ο περισσοτερος κοσμος νομιζει οτι με εκπαιδευση μπορεις να το αλλαξεις αυτο,δηλαδη την καχυποψια,αλλα πως να γινει αυτο οταν ολη η εκτροφη βασιστηκε σε αυτο το χαρακτηριστικο,δηλαδη πιστη και καχυποψια,οταν εκανα ανακαινιση το μαγαζι μου στην Γερμανια ο Δαιμονας ηταν μαζι μου καθε μερα εκει για τρεις μηνες,ενας μαστορας φιλος μου Γερμανος του εφερνε καθε μερα λιχουδιες ηθελε να μου δειξη πως ηρεμουν τα σκυλια, 3 μηνες προσπαθουσε, και καθε μερα ο Δαιμονας ηθελε να φαει αυτον,στο τελος μου λεει στειρωσε τον να ηρεμησει,στην Βραζιλια λενε οτι ειναι το πιο πιστο σκυλι στον κοσμο,οσο για την διαδοση εδω παιζουν μεγαλο ρολο η διαφημησεις τα εργα τα λομπυ γενικα,π.χ στην Γερμανια το Ντομπερμαν, το ροτβαιλερ, το ποιμενικο τους κ.α δεν ανηκουν στις επικυνδυνες φυλες,παρ ολο που η ποιμενικοι του εχουν σκοτωσει τους περισσοτερους ανθρωπους απο τοτε που γινονται μετρησεις,και εβγαλαν εκτος ρατσες σπανιες σχεδον εξωτικες διοτι ειχαν ανεβει η εισαγωγες απο εξω,και με εναν σμπαρο δυο τρυγονια,αυτα που εγιναν επανω τα τελευταια χρονια με επιθεσεις σε παιδια και θανατους αφορουσαν μονο τα Ροτι και τα Πιτ.

omarock

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2009
2.836
7
Δραμα
Τον ειχα δεσει εξω απο μια πιτσαρια με 20 ποντους λουρι μονο,και μπηκα μεσα να χαιρετησω καποιον, και την σκηνη την ειδα απο το τζαμι,δουλεια χιλιοστου ηταν,ευτυχως ηταν το λουρι κοντο,κανονικα τον αφηνα σε ολα τα Σουπερ Μαρκετ εξω δεμενο και με πολυ λουρι δεν υπηρχε προβλημα εβγαινα επαιρνε κανενα λουκανικο η κρουασαν και φευγαμε,μια μερα χριστουγεννα λιγο πριν κλεισουν τα μαγαζια βιαζομουν και τον αφησα παλι εξω διπλα σε κατι ελατα για πουλημα,σε 5 λεπτα φωναζαν τα μεγαφωνα οτι ενα σκυλος εξω ενοχλει,ο τυπος ηθελε να κλειση και εκει που αφησα τον Δαιμονα ηταν η πορτα του ειχε μετακινηση ολο το πλεγμα με τις πετρες απο κατω και ηταν 8 μηνων,ετυχως ηταν σκυλοφιλος,και αν και ειχε αναπηρια στα ποδια ειχε ξεκαρδιστει στα γελια γιατι δεν το περιμενε να τον ορμηξει και γελουσε απο τον φοβο.

galazio

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2008
3.733
7
φασκεις και αντιφασκεις κατα την γνωμη μου.
τελικα, το σκυλι,(που λες οτι δειχνει πολυ φιλικο) εαν το αφησεις δεμενο εξω απο σουπερμαρκετ πχ και παει καποιος περαστικος να το χαιδεψει, θα τον δαγκωσει, ναι η οχι?

galazio

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2008
3.733
7
Αν είναι έτσι όπως τα λες φίλε μου Omarock τότε μιλάμε για την τέλεια ράτσα!Ιδανική για όποιον θέλει έναν μεγαλόσωμο μολοσσοειδή σκύλο που να είναι και "φύλακας"!Πρόβατο με τους ιδιοκτήτες και θεριό ανήμερο με τους ξένους!
δεν μπορω να καταλαβω για ποιον λογο η "τελεια ρατσα", πρεπει να ειναι "θεριο ανημερο με τους ξενους" και γιατι εντυπωσιαζει αυτο...
φοιβο, οταν λες "ξενους", μπορεις να γινεις λιγο πιο αναλυτικος?
"θεριο ανημερο" στην μανα μου, τον γειτονα μου, τον θειο μου, τον εβγατζη μου,το ανηψακι μου, τον καταστηματαρχη,τον περαστικο, σε ποιον και γιατι?
(τον εισβολεα στον χωρο μου δεν το εβαλα στη λιστα, επειδη αυτο ειναι ευνοητο, ξενος ομως δεν ειναι μονο αυτος και οι πιθανοτητες να βρεθει αυτος -ο εισβολεας- στο χωρο μου ειναι μηδαμινες, ενω οι αλλες καθημερινη ζωη ετων με τον σκυλο μου)

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Ευχαρίστως!:)

Καταρχήν και στην παράθεση που έβαλες διευκρινίζω για ποιόν είναι τέλεια ράτσα!Όχι για όλους, όχι γι αυτόν που θέλει έναν σκύλο τύπου λαμπραντόρ ή μαλινουά ή μπόρντερ αλλά γι αυτόν που θέλει έναν μολοσσοειδή σκύλο "φύλακα"!

Οι περισσότερες φυλές τέτοιου τύπου, αν όχι όλες, είναι έντονα κυριαρχικές και δεν είναι για τον άπειρο, ούτε καν για τον μέσο ιδιοκτήτη!Τα fila o Omarock τα παρουσιάζει ως πανέυκολα στον χειρισμό τους σκυλιά!Άρα λοιπόν μάλλον πλεονεκτούν απέναντι στα υπόλοιπα!

Όσο για τα άτομα που ανέφερες περα από γονείς κι αδέλφια, κι αυτοί υπό προυποθέσεις, για μένα κανένας δεν δικαιολογείται να βρίσκεται στον χώρο με τον σκύλο χωρίς να είναι και οι ιδιοκτήτες του σκύλου εκεί!Αυτούς που επιθυμώ λοιπόν να γνωρίζει ο σκύλος φροντίζω στο διάστημα που, όπως αναφέρει πάλι ο Omarock, αποδέχεται κόσμο ως μέλη της οικογένειάς του να τους γνωρίσει επαρκώς!Προσωπικά ούτε με τα πολύ ηπιότερα από fila σκυλια που πέρασαν από το σπίτι μου βρέθηκε ποτέ μόνος σε χώρο με τα σκυλιά κάποιος πέρα από την στενή οικογένεια!Πάντα ήθελα να έχω το κεφάλι μου ήσυχο!

Στην βόλτα, ο Omarock πάλι, είπε ότι τα σκυλιά δεν ασχολόυνται με τον κόσμο!Άρα δεν κινδυνεύουν οι περαστικοί...Κάποιος που θα πάει να απλώσει το χέρι του στο άσχετο στον σκύλο χωρίς να ρωτήσει αν μπορεί να το κάνει, έχει εντελώς λάθος προσέγγυση και μπορεί να δαγκωθεί από οποιοδήποτε σκυλι!Δεν χρειάζεται να έχει το ταμπεραμέντο του fila!;)

Τέλος αν έδωσε το post μου την εντύπωση ότι εντυπωσιάστηκα, αυτή ήταν λαθεμένη αφού προσπαθούσα να δείξω την απορία κι όχι τον ενθουσιασμό μου!:)

Last edited:

Promitheas

Well-Known Member
9 Ιουνίου 2008
2.554
2
Γέρακας
...πιστευω οτι απο τις περισσοτερες ρατσες που θεωρουνται φυλακες το Φιλα ειναι το πιο αταραχο και με την περισσοτερη αυτοπεποιθηση...
Αυτό που εμένα με προβληματίζει είναι το πως γίνεται ένας σκύλος με έντονη αυτοπεποίθηση να δαγκώνει σχεδόν ενεξέλεγκτα!

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
Τελικά αν τον δέσεις έξω από ένα σούπερ μάρκετ και πάει ένας άσχετος ή ένα παιδάκι (όχι πολύ μικρό, απ' αυτά που κυκλοφορούν και μόνα τους) να τον χαϊδέψει τι θα γίνει?

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
E μα συγγνώμη αλλά εδώ περιγράφεται ο απόλυτος φονιάς, που ελέγχεται μόνο με τον άνθρωπό του δίπλα...

Άσε που δεν μπορώ να καταλάβω τι μπορεί να πείσει ένα σκύλο που δέχεται κεράσματα επί ένα τρίμηνο και εξακολουθεί να θέλει να σκοτώσει αυτόν που κερνάει, ένα σκύλο που χρειάζεται για καιρό φίμωτρο για να ζήσει στο ίδιο σπίτι με τη γυναίκα του αφεντικού του, να κάτσει αρνάκι... πού? Στον κτηνίατρο! :shock:
Εκτός κι αν είναι ο ένας κτηνίατρος που τον έχει αναλάβει από κουτάβι!
Αν χρειαστεί να αλλάξει?
Αναισθησία για να κάνει εμβόλιο θα χρειαστεί?

galazio

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2008
3.733
7
Αυτό που εμένα με προβληματίζει είναι το πως γίνεται ένας σκύλος με έντονη αυτοπεποίθηση να δαγκώνει σχεδόν ενεξέλεγκτα!
μα αυτο ακριβως..
διαβαζω τοσες σελιδες και ολο α και ου και δαγκωνει και ορμαει και θεμα χιλιοστων ηταν,(και δεν διαβασα περιστατικο πραγματικα προκλητικο που θα χρειαζοταν τετοια συμπεριφορα, αλλα αναπηρους πωλητες ελατων και περαστικους στο σουπερμαρκετ) .
κατα τ αλλα αυτοπεποιθηση και καλα νευρα..
δεν συμβιβαζονται αυτα, παρα μονο στο μυαλο μας..ε φανταστικη μου φαντασια?:rolleyes:

Στην βόλτα, ο Omarock πάλι, είπε ότι τα σκυλιά δεν ασχολόυνται με τον κόσμο!Άρα δεν κινδυνεύουν οι περαστικοί...Κάποιος που θα πάει να απλώσει το χέρι του στο άσχετο στον σκύλο χωρίς να ρωτήσει αν μπορεί να το κάνει, έχει εντελώς λάθος προσέγγυση και μπορεί να δαγκωθεί από οποιοδήποτε σκυλι!Δεν χρειάζεται να έχει το ταμπεραμέντο του fila!;)
ο omarock εγραψε πως το σκυλι του οταν κυκλοφορει εξω, δειχνει πολυ φιλικο!
αρα ενας λογος παραπανω να απλωσει χερι καποιος ανυποψιαστος η παιδι με ΚΑΛΗ προθεση να χαιδεψει το σκυλο, χωρις να ρωτησει και εννοειται οτι , ΟΧΙ, ισορροπημενο σκυλι που το πλησιαζουν με καλη προθεση ακομη και οι πιο ξενοι, ΔΕΝ πρεπει να δαγκωσει και δεν το θεωρω και τοσο λαθος σαν προσεγγιση οπως λες, αλλα ακομη κι αν ειναι, οχι, δεν πρεπει να δαγκωσει.
ΤΙ προστατευει στην βολτα δηλαδη ο φυλακας , και πρεπει να αντιδρασει ετσι? (ενας λογος παραπανω που δεν πρεπει να δαγκωσει)..να μου ελεγες οτι πηγαν να χαιδεψουν το αφεντικο,και παρανοησε, ισως, ισως να εστεκε καπως.
οι φυλες αυτες οντως δεν ειναι για απειρο και μεσο ιδιοκτητη οπως λες, ο σκυλος ομως κυκλοφορει σε απειρο, μεσο, ανυποψιαστο κοσμο.

γιατι το Φιλα οταν περπαταει στην πολη με το αφεντικο του δεν τους κοιταει ολους με μισος,περπαταει και κανει πασαρελα σαν αλογο και χαμογελαστο παει,και ολοι νομιζουν οτι ειναι φιλικο,.
η καυκασινα μου περπαταει καμαρωτη στην πολη, δεν ειναι ομως ουτε "χαμογελαστη", ουτε νομιζει κανεις οτι ειναι φιλικη..εχει παντα "ενα" υφος που δεν επιτρεπει διαχυσεις..ακομη ομως κι αν γινουν αυτες, μεχρι να φτασει σε σημειο να δαγκωσει, χρειαζονται τοσα σταδια, που ο αλλος δεν εχει καμια διαθεση να τα περασει ολα!
καταλαβαινεις την διαφορα?

(συγνωμη για τις απανωτες δημοσιευσεις αλλα δεν ξερω να τα βαζω ολα μαζι:cool:)

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Προφανώς και δεν πρέπει να δαγκώσει, απλά δεν είναι απίθανο να συμβεί από πολλούς σκύλους και μάλιστα ηπιότερου ταπεραμέντου!
Θεωρώ όμως ότι το να πας καταπάνω στον σκύλο, χωρίς πρώτα να έχεις κοντοσταθεί λίγο και να ρωτήσεις το αφεντικό του, να μιλήσεις στον σκύλο να δεις πως θα αντιδράσει, είναι μεγάλο λάθος!Είτε απεναντί σου είναι φαινομενικά φιλικό σκυλί είτε ένα φαινομενικά άγριο!
Θεωρείς ας πούμε λογικό κάποιος που θα δεί έναν Ε.Π. ή έναν Καυκάσιο ή έναν Ροτ άγνωστό του στο δρόμο, ακόμα κι αν το φαίνεται πολύ φιλικό, χωρίς άλλη σκέψη να απλώσει το χέρι του στο σκύλο χωρίς καμία προειδοποίηση;Εγώ μια φορά δεν θα το έκανα...:rolleyes:

η καυκασινα μου περπαταει καμαρωτη στην πολη, δεν ειναι ομως ουτε "χαμογελαστη", ουτε νομιζει κανεις οτι ειναι φιλικη..εχει παντα "ενα" υφος που δεν επιτρεπει διαχυσεις..ακομη ομως κι αν γινουν αυτες, μεχρι να φτασει σε σημειο να δαγκωσει, χρειαζονται τοσα σταδια, που ο αλλος δεν εχει καμια διαθεση να τα περασει ολα!
καταλαβαινεις την διαφορα?

(συγνωμη για τις απανωτες δημοσιευσεις αλλα δεν ξερω να τα βαζω ολα μαζι:cool:)
Συμφωνώ απόλυτα ότι τα περισσότερα για να αντιδράσουν έντονα θα περάσουν από αυτά τα στάδια!!!:)

galazio

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2008
3.733
7
Θεωρείς ας πούμε λογικό κάποιος που θα δεί έναν Ε.Π. ή έναν Καυκάσιο ή έναν Ροτ άγνωστό του στο δρόμο, ακόμα κι αν το φαίνεται πολύ φιλικό, χωρίς άλλη σκέψη να απλώσει το χέρι του στο σκύλο χωρίς καμία προειδοποίηση;Εγώ μια φορά δεν θα το έκανα...:rolleyes:
καταρχην, ο περισσοτερος κοσμος, εξω στον δρομο δεν γνωριζει τα ποιμενικα που αναφερεις...
συνηθως απλωνουν χερι οταν ο σκυλος οπως λες, φαινεται πολυ φιλικος, δηλαδη κανει χαρες, κουναει ουρα, κωλο,πλησιαζει να τριφτει κλπ, κλπ.
πως αλλιως δειχνει πολυ φιλικος ενας σκυλος?
σε ενα σκυλι που δεν δινει σημασια, απομακρυνεται και εχει και "υφος" , δεν νιωθεις ικανοποιηση να απλωσεις χερι, δεν σε "τραβαει"...ενα παιδι ομως μπορει να απλωσει, να μην το προλαβει η μανα του ρε αδερφε, σε κλασματα δευτερολεπτου γινονται αυτα ..πρεπει να δαγκωθει και το θεωρεις και λογικο?
εσυ μπορει να μην το εκανες, γιατι εισαι υποψιασμενος με τις φυλες αυτες,δεν σημαινει ομως πως το 90% θα το εβλεπε παραλογο...
και το θεμα δεν ειναι η ενημερωση η κυνοφιλικη παιδεια εδω, αλλα υπο τις παρουσες συνθηκες, τι κανουμε.
τα ροτ τωρα...
σε μια εκθεση, ο ντενις κρατουσε εναν του σκυλο...
ο μικρος μου γιος, 2 ετων σχεδον τοτε, κοιτουσε τον σκυλο και τον προτρεψαμε να τον χαιδεψει εαν ηθελε..
δεν το εκανε γιατι ο σκυλος ηταν μαυρος:)Dετσι μου ειπε μετα) και πιστευω διοτι ενω ηταν ψυχραιμος , "χαρουμενος" και ηρεμος , χωρις αγχος και εννοειται πως θα δεχοταν το χαδι του μικρου, δεν εκανε τσιριμωνιες και κωλοτριψιματα:rolleyes:;)

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Δεν το θεωρώ λογικό σε καμία περίπτωση το να δαγκωθεί, αλλά το θεωρώ δυστυχώς πιθανό...:(
Αυτό που θα γράψω έχει πολύ μικρή βαρύτητα ως παρατήρηση, γιατί το youtube είναι περισσότερο μέσο παραπληροφόρησης,αλλά το παραθέτω.Σε βιντεάκια με Φίλα να κυκλοφορούν στον δρόμο δεν είδα κανένα να φαίνεται φιλικό, ήταν όλα αδιαφορά έως και ψιλοενοχλημένα από την παρουσία του κόσμου γύρω!Προσωπικά βεβαια αυτή την συμπεριφορά την θεωρώ πιο λογική αφού λένε πως είναι ένας σκύλος με έμφυτο μίσος για τος ξένους, όχι υπό την έννοια φύλαξη του χώρου του ή του αφεντικού αλλά γενικό κι απροσδιόριστο μίσος για τους ξένους...
Άσχετο, η σκύλα η δικιά μου δεν της άρεσε να την χαιδεύουν άγνωστοι από κάποια φάση και μετά, γεροντοπαραξενιές, τους ανεχονταν για λιγο αλλά αν δεν τους σταματούσα θα αντιδρούσε!Είχαν τύχει άπειρες φορές να πέφτουν πάνω της, κυριολεκτικά, παιδάκια μικρά, εντελώς απροειδοποίητα, έβλεπα το σκυλί ότι ξαφνιαζόταν αλλά όχι μόνο δεν αντιδρούσε αλλά ξαπλώνε κάτω και τα ανεχόταν είπ ώρες....:rolleyes:

galazio

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2008
3.733
7
Προσωπικά βεβαια αυτή την συμπεριφορά την θεωρώ πιο λογική αφού λένε πως είναι ένας σκύλος με έμφυτο μίσος για τος ξένους, όχι υπό την έννοια φύλαξη του χώρου του ή του αφεντικού αλλά γενικό κι απροσδιόριστο μίσος για τους ξένους...
δεν γνωριζω καθολου την φυλη, εδω οτι μαθαινω, αλλα αυτο δεν το δεχομαι πως ισχυει ..
τι σημαινει μισος? γενικο και απροσδιοριστο μισος για τους ξενους?:confused:
αλλο "απεχθεια" για τους ξενους, "τσιτα" , στην κοσμαρα του σαν φυλη, (ετσι ειναι και η δικια μου και ειλικρινα μου αρεσει πολυ) και αλλο "μισος" γενικο κι απροσδιοριστο..
και για να καταλαβω, συνεχιζεις να πιστευεις ακομη μετα απο αυτο, οτι για καποιον εστω εμπειρο που θελει τετοια φυλη , αυτη ειναι μια "τελεια φυλη" οπως εγραψες?
το προτυπο τι λεει? γραφει για εμφυτο απροσδιοριστο μισος σε ξενους και ανεξελεγκτα ΓΚΡΑΠ σε ανυποψιαστους, απροσεκτους, παραλογους εστω περαστικους που θελησαν να απλωσουν χερι να ταισουν ενα παγωτο η να χαιδεψουν?

omarock

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2009
2.836
7
Δραμα
Λοιπον καποτε πηγε μια σερβιτορα εδω στην Δραμα να χαιδεψει τον Jack οταν αυτος ηταν 4 μηνων και της εδειξε τα δοντια του και μου λεει τι δανγκωνει?Η απαντηση ειναι εσενα αν προσπαθησει καποιος να σε χαιδεψει και δεν τον ξερεις τι θα του κανεις?Επειτα δεν εχει κανενας δικαιωμα να χαιδεψει ξενο σκυλο χωρις να ρωτησει τον ιδιοκτητη του,το φιλα το βλεπει "δεν ενοχλεις,δεν ενοχλω" καθε μερα πηγαινα για καφε στην Γερμανια με τον Δαιμονα 3 χρονια,επαιρνε ενα μπισκοτακι του καφε και κοιμοταν,μετα απο καιρο η σερβιτορες του εφερναν περισσοτερα,παιρνουσε κοσμος απο διπλα και δεν τον ενδιεφερε καθολου,στις εκθεσεις που ηταν ο ενας πανω στον αλλο εντελως στενα παλι τιποτα,πολλες φορες χτυπουσε τα ποδια κατω για να προκαλεσει αλλα σκυλια οπως κανουν οι λυκοι για να βγαλουν ποντικια απο τις τρυπες τους,αν στον δρομο μας σταματησει να μας μιλησει καποιος απλα γρυλιζει και αν μιλαει δυνατα κρατας απλα το λουρι κοντα σου και τελος,στην Γερμανια κυκλοφορουσα πολυ με ταξι ποτε δεν γρυλισε σε ταξιτζη 70 κιλα σκυλος στο μπροστινο καθισμα μαζι μου,λεωφορειο τραινο παντα κυριος,απλα δεν θελει παρτιδες με ξενους οχι οτι τους μισει απλα ειναι καχυποπτο,πηγαινα σε πολυκαταστηματα του ελεγα πλατζ ξαπλωνε εγω εμπαινα εβγαινα στο δοκιμαστηριο κανενα προβλημα,επειτα ακομα και ενα κανις που περιμενει εξω απο ενα σουπερ μπορει να σε δανγκωσει εξισου ασχημα,αλλα εκει υπαρχει παιδια που λεει ξενο σκυλο για να τον χαιδεψεις πρεπει πρωτα να ρωτησεις.

Status
Κλειδωμένο θέμα