Τα φώτα σας για απόκτηση γερμανικού ποιμενικού..

betty coltrane

Well-Known Member
7 Ιουλίου 2011
3.972
9.756
48
Ηράκλειο, Αττική
goodcopbadcop6.blogspot.gr
μαζι σου 100%...παντα με δεδομενο οτι ο ενδιαφερομενος καλυπτεται με ενηλικο ζωο, οτι ειναι συμβιβασμενος με οτι "εκπληξεις" μπορει να κουβαλαει ο καθε σκυλος κτλ.
Θελω να αναφερω ομως την προσωπικη μου εμπειρια, οτι το να καταφερεις να υιοθετησεις ενα ζωο απο τετοιου ειδους αναρτησεις, ειναι ισως και πιο δυσκολο απο το να επιλεξεις στον σωστο εκτροφεα.
Μίλησέ μας για την εμπειρία σου. :) Γιατί το λες αυτό;
Ισως σε αλλο θεμα.

Haris Drazen

Well-Known Member
25 Μαρτίου 2016
1.454
2.848
ΑΘΗΝΑ
Μίλησέ μας για την εμπειρία σου. :) Γιατί το λες αυτό;
Ισως σε αλλο θεμα.
Δε νομιζω οτι οι δικες μου εμπειριες αξιζουν ενα ξεχωριστο, νεο θεμα. Αν θελει καποιος με περισσοτερες εμπειριες, που ασχολειται ενεργα με το αντικειμενο, να το ανοιξει και να σχολιασουμε απο κει κατω, ευχαριστως.
Για την ιστορία θα αναφερω τι αντιμετωπισα εγω (παντα μιλωντας για σκυλια look like Γ.Π. * ), χωρις αναλυση στην καθε περιπτωση:
Τα τηλεφωνα επικοινωνιας να μην ισχυουν. Να ισχυουν,αλλα να μην απαντανε. Το τηλεφωνο στην αναρτηση να ειναι σωστο, αλλά αλλος να δινει το σκυλι για υιοθεσια και άλλος να επικοινωνει δικην μεσαζοντα. Να απαντανε αλλά τα δεδομενα (ηλικα/κατασταση σκυλιου/χωρος φιλοξενιας) να ειναι τελικα διαφορετικα απο αυτα που περιγραφονται στις αναρτησεις. Να μη μπορεις να κλεισεις ραντεβου να δεις τον σκυλο. Να κλεινεις ραντεβου να δεις τον σκυλο, αλλα μην ερχονται. Να μην σε ενημερωνουν οτι δεν θα ερθουν. Για να καταφερεις να κλεισεις το ραντεβου, πρεπει να περασεις απο ιερα εξεταση, που ναι μεν ειναι σωστο θεωρητικα,στην πραξη δεν εχει το σωστο αποτελεσμα, γιατι πολλες φορες γινεται απο λαθος ανθρωπους με λαθος κριτιρια και χωρις γνωσεις. Να ψαχνεις με καθε τροπο με ποιον πρεπει να επικοινωνησεις, να αφηνεις μηνυματα και να μην ανταποκρινεται κανενας. Και αν μετα απο ολα αυτα, καταφερεις και δεις τον σκυλο, να μιλησεις με τον σωστο ανθρωπο που διαχειριζεται την υιοθεσια, θα το εχουν καταφερει ηδη μερικοι αλλοι πριν απο σενα που θα τους εχουν υποσχεθει τον σκυλο, οποτε σκυλο τελικα δεν παιρνεις...
Αλλα ακομα και αν τελικα παρεις εναν σκυλο απο τετοια αναρτηση, προσωπικα ειμαι αντιθετος με την επιβολη της στειρωσης του σκυλου. Και αυτο ειναι εν μερη σωστο θεωρητικα (για τους γνωστους λογους...), αλλα εγω δεν θα δεχομουν να στειρωσω εναν αρσενικο σκυλο χωρις να το επιβαλλουν λογοι υγειας. Ξερω αν ειμαι υπευθυνος ωστε να μην ζευγαρωσει κατα λαθος το σκυλι μου.
* υποθετω βεβαια, οτι για τα ημιαιμα που δε μοιαζουν σε καποια φυλη, αυτα που ονομαζει γενικα ο κοσμος "κοπρακια" δλδ, δεν θα υπαρχουν τετοιου ειδους προβληματα...το προβλημα σε αυτες τις περιπτωσεις ειναι μαλλον οτι δεν υπαρχουν ενδιαφερομενοι...

υγ.Τελος του off topic, δεν θελω να χαλασουμε το θεμα του παιδιου. Αν εχει καποιος να σχολιασει και να κανουμε κουβεντα επι του θεματος, οντως ας ανοιχθει ξεχωριστο θεμα.

Yorkaddict

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2011
5.449
12.876
Aθήνα
3)Αν βρει μια γεννα που ειναι με σκυλια που εχουν γραμμενα ipo αλλα ΔΕΝ τα δει ποτε,γιατι να τα πιστεψει?
Γιατι να δωσει 300 ευρω πανω για κατι που δεν εχει δει?

Δεν νομιζω να διαφωνησα ποτε με τα Ipo-korung κτλπ.
Δεν ξέρω τί νομίζεις και τί όχι, που διαφωνείς και που όχι, για αυτό ρωτάω, αλλά εξακολουθώ και δεν καταλαβαίνω...

Τί να δεί και τι πιστέψει ακριβώς ρε Δημήτρη;;;;
Δηλαδή κατά την γνώμη σου υπάρχει τέτοια σαπίλα που δεν αξίζει καν να ασχοληθεί κανείς;;;;

Dimi_21

Well-Known Member
5 Μαρτίου 2013
1.614
1.947
Δεν ξέρω τί νομίζεις και τί όχι, που διαφωνείς και που όχι, για αυτό ρωτάω, αλλά εξακολουθώ και δεν καταλαβαίνω...

Τί να δεί και τι πιστέψει ακριβώς ρε Δημήτρη;;;;
Δηλαδή κατά την γνώμη σου υπάρχει τέτοια σαπίλα που δεν αξίζει καν να ασχοληθεί κανείς;;;;
Γιατι ειναι τοσο δυσκολο?
Λεω την αποψη μου,εχει Ipo?Θελω να το δω.Χαρα του καθενα ειναι να δειχνει την δουλεια του.
Γιατι δλδ διαφημιζουν την εκθεση και οχι την εργασια?
Που στην τελικη ειναι ασυγκρητα πιο δυσκολη και πιο ακριβη και χρονοβορα και τα παντα.

Yorkaddict

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2011
5.449
12.876
Aθήνα
Θέλεις να δεις βίντεο δηλαδή που πιστοποιεί πως ο χψ σκύλος συμμετείχε και διακρίθηκε;
Δεν πιστεύεις δηλαδή τα επίσημα αποτελέσματα;

Yorkaddict

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2011
5.449
12.876
Aθήνα
Τα πιστευω.
Βρε θα με τρελάνεις; :confused:

Αφού λοιπόν τα πιστεύεις, γιατί γράφεις αυτό :

Αν βρει μια γεννα που ειναι με σκυλια που εχουν γραμμενα ipo αλλα ΔΕΝ τα δει ποτε,γιατι να τα πιστεψει?
Γιατι να δωσει 300 ευρω πανω για κατι που δεν εχει δει?

• Like
Reactions: Amaliaz

Man_os

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2018
65
87
Καβάλα
Ωραία όλα αυτά, αλλά ρε παιδάκι μου...
https://www.facebook.com/tzikas.ale...pdxrTvlS7M91Xb1BQz3KZOjAOTxPtUguOg&__tn__=C-R
SofiaEve το είδα και είναι και πανέμορφος ο ταλαίπωρος, ευτυχώς έχουν ήδη ενδιαφερθεί 2 άνθρωποι όπως βλέπω στα σχόλια.. Όσο αφορά τον "κύριο" που τον παράτησε... δεν έχει νόημα να το σχολιάσουμε.

Man_os

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2018
65
87
Καβάλα
Yorkaddict στο ίδιο σχόλιο κάτι ανέφερες και για "άσπρο pedigree???" θες να μου πείς κάτι και για αυτό?
Επίσης παιδιά ένα ξεκαθάρισμα με τα pedigree, όταν μιλάμε για αυτά αναφερόμαστε στους γονείς, το κουτάβι τι έχει???

Man_os

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2018
65
87
Καβάλα
Dimi_21 το κρατάω σαν συμβουλή, αλλά κατα την γνώμη σου θεωρείς ότι υπάρχει περίπτωση να παίζει κάποιου ίδους "εξαπάτηση" απο μερικούς εκτροφείς στην Ελλάδα;
Επιδή η εξαπάτηση είναι βαριά κουβέντα διευκρινίζω ότι το λέω με την έννοια:
  1. Ότι ίσως υπάρχει κάποιο παραθυράκι στον κανονισμό που κάποιος-κάποιοι εκμεταλεύονται ώστε να εκδοθούν τα pedigree.
  2. Ότι ίσως υπάρχει κάποια ελαστικότητα απο την πλευρά του κριτή ώς προς την αξιολόγιση ενός σκύλου (π.χ στο Ipo).

Mariosgs

Well-Known Member
11 Φεβρουαρίου 2017
1.465
1.599
31
Yorkaddict στο ίδιο σχόλιο κάτι ανέφερες και για "άσπρο pedigree???" θες να μου πείς κάτι και για αυτό?
Επίσης παιδιά ένα ξεκαθάρισμα με τα pedigree, όταν μιλάμε για αυτά αναφερόμαστε στους γονείς, το κουτάβι τι έχει???
Pedigree έχουν και οι γονείς και τα κουτάβια.Απλα ίσως στο κουτάβι να μην έχει βγει ακομα.

Λοιπον δεν διάβασα όλο το θέμα αν και φαντάζομαι ότι έχουν βγει οι χατζαρες.

Καταρχήν φίλε Μάνο όπως βλέπεις εγώ έχω ένα γερμανικό ποιμενικό άνευ pedigree (τυπικά και επίσημα ημίαιμο),το έχω αποκτήσει με λάθος τροπο και γενικά έκανα όσα δεν πρέπει να κάνει ένας νέος ιδιοκτήτης.
Το καλό είναι ότι το σκυλί έχει βγει αστέρι.
Για αυτό θα σου προτείνω να σώσεις ένα ημίαιμο look alike.
Για byb pet shop και τα λοιπά μακρια.

Αν παρ όλα αυτά αποφασίσεις να αποκτήσεις καθαροαιμο κοίτα να έχουν οι γονείς τις απαραίτητες εξετάσεις υγείας (δυσπλασια ,dm ) κλπ.
Επίσης ζητα από τον εκτροφέα να σ προτείνει κουτάβι ,δε θες ένα τέρμα κυρίαρχικο ( κυριαρχικο μορφολογικο γελάνε τα τσιμέντα.ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΔΕ ΜΠΟΡΕΣΑ ΝΑ ΚΡΑΤΗΘΏ ΚΑΝΩ ΑΠΛΑ ΠΛΑΚΑ).

Για μένα προσπάθησε να πας σε κάποια έκθεση ή τουλάχιστον σε κάποια εκτροφεία για να αποκτήσεις ποιο σφαιρική γνώμη για το πώς είναι πραγνπραγμ ένα Γ.Π.

Υ.Γ διάβασε το θέμα του @zenio για το πώς διάλεξε σκύλο.

Υ.Γ2 ρωτά ότι θες και μη μασάς από τις κόντρες εδώ μέσα.Διαλεξες και εσύ καυτο θέμα

• Like
Reactions: Hiraeth

Man_os

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2018
65
87
Καβάλα
Pedigree έχουν και οι γονείς και τα κουτάβια.Απλα ίσως στο κουτάβι να μην έχει βγει ακομα.
Καλησπέρα φίλε Μάριε, ναι το καταλαβαίνω αυτό απλά ρωτάω το pedigree ενός κουταβιού τι περιέχει καθώς στους 2 μήνες Ipo δεν έχει σίγουρα...(νομίζω πρέπει να είναι 1,5 χρονών για να πάρει μέρος σε εξ. Ipo.) άρα κόκκινο pedigree ένα κουτάβι δεν μπορεί να έχει καθώς οι εξ. IPO - SchH είναι προαπαιτούμενες.

Καταρχήν φίλε Μάνο όπως βλέπεις εγώ έχω ένα γερμανικό ποιμενικό άνευ pedigree (τυπικά και επίσημα ημίαιμο),το έχω αποκτήσει με λάθος τροπο και γενικά έκανα όσα δεν πρέπει να κάνει ένας νέος ιδιοκτήτης.
Το καλό είναι ότι το σκυλί έχει βγει αστέρι.
Χαίρομαι, πάντα γερός να είναι!

Υ.Γ διάβασε το θέμα του @zenio για το πώς διάλεξε σκύλο.
Θα το ψάξω.

Υ.Γ2 ρωτά ότι θες και μη μασάς από τις κόντρες εδώ μέσα.Διαλεξες και εσύ καυτο θέμα.
( κυριαρχικο μορφολογικο γελάνε τα τσιμέντα.ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΔΕ ΜΠΟΡΕΣΑ ΝΑ ΚΡΑΤΗΘΏ ΚΑΝΩ ΑΠΛΑ ΠΛΑΚΑ).
Αφού το είπες και μόνος σου, τι θέλεις και τσιγκλάς τώρα??? :ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO::D:D:D
Δέκτο το χιούμορ καθώς είναι καλοπροαίρετο!:)

Last edited:
  • Like
Reactions: Mariosgs

Dimi_21

Well-Known Member
5 Μαρτίου 2013
1.614
1.947
Μιχαλη δεν μπορω να γραψω κατι αλλο με συγχωρεις.

@Man_os και σε εσενα για το πρωτο σκελος παει η πανω απαντηση.

Τωρα για τα χρωματα.Αν το κουταβι προερχεται απο δυο γονεις με τις προδιαγραφες που αναρτησες θα εκδοθει με κοκκινα χαρτια.
Αν εχει με τις δευτερες με μπλε
Αν δεν εχει κατι απο ολα αυτα με κανονικο.
Αναφερομαι στο ποστ 94.

• Like
Reactions: Mariosgs

Man_os

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2018
65
87
Καβάλα
@Man_os και σε εσενα για το πρωτο σκελος παει η πανω απαντηση.
Αν εννοείς ότι δεν θέλεις να εμβαθύνεις παραπάνω για να μην διμιουργηθεί κάποιο θέμα, σεβαστό...

Τωρα για τα χρωματα.Αν το κουταβι προερχεται απο δυο γονεις με τις προδιαγραφες που αναρτησες θα εκδοθει με κοκκινα χαρτια.
Αν εχει με τις δευτερες με μπλε
Αν δεν εχει κατι απο ολα αυτα με κανονικο.
Αναφερομαι στο ποστ 94.
Άρα (βοήθησε με) εσύ λες ότι οι γονείς θα μπορούσαν να φέρουν κόκκινο pedigree μόνο και μόνο επιδή προέρχονται απο γέννα "κόκκινων" χωρίς να έχουν απαραίτητα περάσει εξ. εργασίας, συνεπώς και το κουτάβι που θα αποκτήσω θα φέρει και αυτό κόκκινο pedigree χωρίς να χρειαστεί να το παω ποτέ σε παρόμια εξέταση....

Επίσης αν ο ένας γονιός διαθέτει κόκκινο και ο άλλος μπλέ, το κουτάβι τί έχει μωβ???:p

Dimi_21

Well-Known Member
5 Μαρτίου 2013
1.614
1.947
Aπο το παγκοσμιο πρωταθλημα μορφολογιας περσι. Ipo2

Aπο το παγκοσμιο πρωταθλημα εργασιας περσι 78ος σκυλος βγηκε:

• Like
Reactions: stefanosk

Dimi_21

Well-Known Member
5 Μαρτίου 2013
1.614
1.947
Αν εννοείς ότι δεν θέλεις να εμβαθύνεις παραπάνω για να μην διμιουργηθεί κάποιο θέμα, σεβαστό...

Άρα (βοήθησε με) εσύ λες ότι οι γονείς θα μπορούσαν να φέρουν κόκκινο pedigree μόνο και μόνο επιδή προέρχονται απο γέννα "κόκκινων" χωρίς να έχουν απαραίτητα περάσει εξ. εργασίας, συνεπώς και το κουτάβι που θα αποκτήσω θα φέρει και αυτό κόκκινο pedigree χωρίς να χρειαστεί να το παω ποτέ σε παρόμια εξέταση....

Επίσης αν ο ένας γονιός διαθέτει κόκκινο και ο άλλος μπλέ, το κουτάβι τί έχει μωβ???:p
Δεν παιζει ρολο τι χρωμα εχουν οι γονεις,αρκει να πληρουν τις προδιαγραφες του ποστ 94.
Αν παλι οπως εγραψα δεν πληρουν βγαινουν με λευκα.
Επισης μπορεις να κανεις και επανεκδοση.Δλδ και ασπρα να ειναι αν οι γονεις παρουν αργοτερα οσα χρειαζεται.Βγαινει καινουριο με αλλο χρωμα :D.

Yorkaddict

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2011
5.449
12.876
Aθήνα
Μιχαλη δεν μπορω να γραψω κατι αλλο με συγχωρεις.
Ναι αλλά δεν κάνουμε δουλειά έτσι.
Πετάς σπόντες και μετά το παίζεις Κινέζος.
Και δεν είναι προσωπικό το θέμα.
Ουδέποτε ασχολήθηκα ούτε έχω ποτέ όρεξη να ασχοληθώ.
Ο δύσμοιρς όμως που ψάχνει έναν ΓΠ και διαβάζει όσα γράφεις, τι συμπέρασμα θα βγάλει;;

Τι εννοείς όταν λες
σκυλια που εχουν γραμμενα ipo αλλα ΔΕΝ τα δει ποτε,γιατι να τα πιστεψει?
Σε ποιους αναφέρεσαι;
Ελλάδα, εξωτερικό, που;
Αναφέρεσαι σε σκύλους άχρηστους που πέρασαν χαριστικά;
Σε σκύλους που δεν πάτησαν καν και γράφουν δήθεν πως πέρασαν;
Σε σκύλους που δεν σου άρεσε η απόδοσή τους σε άλλη διοργάνωση και συμπεραίνεις αυθαίρετα πως δεν έχουν περάσει ipo;

Dimi_21

Well-Known Member
5 Μαρτίου 2013
1.614
1.947
Ναι αλλά δεν κάνουμε δουλειά έτσι.
Πετάς σπόντες και μετά το παίζεις Κινέζος.
Και δεν είναι προσωπικό το θέμα.
Ουδέποτε ασχολήθηκα ούτε έχω ποτέ όρεξη να ασχοληθώ.
Ο δύσμοιρς όμως που ψάχνει έναν ΓΠ και διαβάζει όσα γράφεις, τι συμπέρασμα θα βγάλει;;

Τι εννοείς όταν λες

Σε ποιους αναφέρεσαι;
Ελλάδα, εξωτερικό, που;
Αναφέρεσαι σε σκύλους άχρηστους που πέρασαν χαριστικά;
Σε σκύλους που δεν σου άρεσε η απόδοσή τους σε άλλη διοργάνωση και συμπεραίνεις αυθαίρετα πως δεν έχουν περάσει ipo;
Το μελος παντως αν και καινουριο την καταλαβε την απαντηση μου πριν.

Dimi_21

Well-Known Member
5 Μαρτίου 2013
1.614
1.947
;
Σε μια γενικη και αοριστου συζητηση περα απο φυλη,πες οτι ειναι off-topic.
Αν σου ελεγε καποιος οτι συντριπτικο ποσοστο το κανει,τι θα ελεγες?

Yorkaddict

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2011
5.449
12.876
Aθήνα
Αν σου ελεγε καποιος οτι συντριπτικο ποσοστο το κανει,τι θα ελεγες?
Προφορικά δηλαδή λένε δήθεν πως πέρασαν ενώ στην πραγματικότητα δεν έχουν πατήσει καν, ή μιλάς και για πλαστά χαρτιά;