Τα φώτα σας για απόκτηση γερμανικού ποιμενικού..

Man_os

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2018
65
87
Καβάλα
Παιδιά 34 απαντήσεις στο θέμα με τις 8 δικές μου, μένουν 26 που θα μπορούσαν να έχουν όλες να έχουν συμβουλευτικό χαρακτήρα και αντ' αυτού οι μισές περίπου είναι μία άνευ λόγου διαμάχη...
Χαχαχα όταν ξεκίνησα να γράφω το προηγούμενο μνμ ήταν 34 οι απαντήσεις και μόλις υπέβαλα την απάντηση μου συνειδητοποίησα ότι έγιναν 40 τού ίδιου μάλιστα χαρακτήρα!!!!!:ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO:(y)

ΌΛΟΙ ΕΊΣΤΕ ΕΥΠΡΌΣΔΕΚΤΟΙ ΝΑ ΠΟΣΤΆΡΕΤΕ ΕΔΏ!!!! αλλά πείτε πράγματα που με βοηθάνε ρε μάγκες!

• Like
Reactions: Dimi_21

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.768
20.046
Όλα όσα γράφονται σε βοηθάνε, για να μπαίνεις στο κλίμα.
Όχι μόνο του φόρουμ. Του σκυλόκοσμου γενικά.
Welcome (y)

• Like
Reactions: TARA and Man_os

manolo

Well-Known Member
31 Ιουλίου 2013
2.595
7.632
Φίλε @Man_os οποιοδήποτε θέμα ανοιχτεί στο φόρουμ που είναι για γπ καταλήγει σε μια κόντρα μορφολογικος vs εργασιακός. Και σε όλα μα όλα τα θέματα λέγονται τα ίδια και τα ίδια. Μην απορείς δεν έγινε 1η φορά στο θέμα σου.
Αυτο που εσύ πρέπει να κάνεις σε 1η φάση είναι να ψάξεις στο φόρουμ (και όχι μόνο) και όλες οι απορίες που έχεις θα σου λυθούν. Ξεκίνα λοιπόν το διάβασμα.

Yorkaddict

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2011
5.449
12.876
Aθήνα
@Man_os

Παρόλο που ο διαχωρισμός ανάμεσα σε εργασιακους και μορφολογικους είναι υπαρκτός, δυστυχώς συντηρείται από όσους εμμονικα υπερασπιζονται είτε τον έναν είτε τον άλλον.

Ενας είναι ο Γερμανικός ποιμενικος.
Αυτός που έχει και τον χαρακτήρα αλλά και την μορφολογία που περιγράφεται στο πρότυπο της φυλής του.
Η μονομερής έμφαση (και ενίοτε υπερβολή) είτε στο ενα είτε στο άλλο, δεν συνιστά έναν ολοκληρωμένο ΓΠ, αλλά κάτι άλλο.
Εαν ψάχνεις έναν τέτοιον σκύλο, στην θέση σου θα ξεκίναγα από εξετάσεις εργασίας του ομιλου της φυλής και κατόπιν θα έψαχνα να βρω ποιος ή ποιοί από όσους σκύλους ξεχωρίζουν πάνε και σε εκθέσεις μορφολογίας.
Δώσε επίσης μεγάλη έμφαση σε εκτροφείς που έχουν έμπρακτα ενδιαφερθεί για κληρονομικες ασθένειες των σκύλων που αναπαράγουν.

Dimi_21

Well-Known Member
5 Μαρτίου 2013
1.614
1.947
Παιδιά 34 απαντήσεις στο θέμα με τις 8 δικές μου, μένουν 26 που θα μπορούσαν να έχουν όλες να έχουν συμβουλευτικό χαρακτήρα και αντ' αυτού οι μισές περίπου είναι μία άνευ λόγου διαμάχη...
Δέχομαι όλες τις ενστάσεις βασισμένες σε λογικά επιχειρήματα αλλά θεωρώ άσκοπη την τροπή που έχει πάρει η συζήτηση για αυτό σας παρακαλώ να το κόψετε.
Ένα θέμα σαν και αυτό θα μπορούσε να γίνει ένας όμορφος οδηγός τύπου Πως να αποκτήσετε τον πρώτο σας Γερμανικό Ποιμενικό όμως ακόμα και εγώ χάνομαι στις διαμάχες σας που εικάζω ότι μεταφέρεται σε διάφορες θεματικές ενότητες του forum...
Συγνωμη,εχεις δικιο.
Λοιπον ο διαχωρισμος υπαρχει,ειναι εντελως διαφορετικα σκυλια.
Στην ουσια ειναι δυο αλλες ρατσες σκυλων.
Ειπες οτι θες μορφολογικο,καλα θα κανεις.
Προσεχε στην αναζητηση σου,να εχει επισημες εξετασεις δυσπλασιας και να ειναι απαλλαγμενος DM.
Eπισης οπως εγαψα και στο πρωτο μνμ.
Αν ακουσεις για κοκκινα Ped που σημαινει οτι ο σκυλος εχει εξετασεις εργασιας.
Ζητα να δεις προπονηση,σε ποιον αγωνα το πηραν και βιντεο.
Λογικα δεν θα σου αρνηθουν ισα ισα θα χαρουν να δειξουν την δουλεια τους.

Πηγαινε και σε εκθεσης,οταν δεν ειναι μεσα σκυλια τους μπορεις να κανεις και εκει τις ερωτησεις αυτες.
Ενδεχομενος να σου πουν και σε ποιον αγωνα θα κατεβουν παλι ,να πας να τα δεις και Live.
Πηγαινε και σε αγωνες εργασιας κατι θα δεις και εκει.
Αν εχεις χρονο πηγαινε και απο τα εκτροφεια και σε κλαμπ εργασιας.
Κατι θα δεις και θα τσιμπησεις και απο εκει.

Για τιμη,700 μαξ 800 ευρω ειναι υπερβολη για εμενα πιο πανω.
Ελπιζω αν και καθυστερημενα να σε βοηθησα.

• Like
Reactions: Man_os

Man_os

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2018
65
87
Καβάλα
Yorkaddict

Χωρίς να θέλω να φανεί πως ψάχνω για "μασημένη τροφή" μπορείς να μου πεις είτε εσύ είτε κάποιος άλλος τι ενέργειες πρέπει να ακολουθήσω?
Εγώ τα έχω στο μυαλό μου ως εξής:
Ας πούμε ότι έχω καταλήξει σε μορφολογική γραμμή
1. Ζητάω απο τον ΚΟΓΠΕ την λίστα με τους εκτροφείς μορφολογικών Γ.Π.
2. Επικοινωνώ μαζί τους γνωστοποιώντας τους ότι ενδιαφέρομαι για κουτάβι.
3. Ζητάω το γενεαλογικό ιστορικό τους και τα ιατρικά πιστοποιητικά (πχ DM free) όπως ανέφερε ο φίλος Dimi_21.
4. Ζητάω ιστορικό διακρίσεων αν υπάρχουν...
5. Ζητάω να μου γνωστοποιήσει επερχόμενη γέννα και να με προσκαλέσει ώστε να τα δώ απο κοντά.
6. Έρχομαι σε επαφή με τον εκτροφέα και τα κουτάβια και δοκιμάζω κάτι σαν και αυτό
...
καλά δεν θα βγάλω τενεκεδάκια και θα αρχίσω να τα βαράω!!!! θα με πετάξει εξω με τις κλοτσιές ο εκτροφέας!!!!!!

Μάλλον τώρα θα σκέφτεστε: ωχ! απο πού να το πιάσω και πού να τελειώσω...:D

Dimi_21

Well-Known Member
5 Μαρτίου 2013
1.614
1.947
Δυσκολα τα πραγματα σου δενει λιγο τα χερια αυτο.
Εχεις καποιον σκυλο στο μυαλο σου που να σου αρεσει?εχεις δει?
Να ξεκινησεις απο καπου δλδ.

Πανεμορφη πολη!

Man_os

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2018
65
87
Καβάλα

Πανεμορφη πολη!
Αν εννοείς απο φωτογραφίες η βίνταιο στο internet ναι έχω μια εικόνα του "ιδανικού" οπτικά για μένα σκύλου, αλλά αυτό αρχίζει και έρχεται σε δεύτερη μοίρα με όσα έχω ακούσει εδώ μέσα..
Αν εννοείς αν έχω δει απο κοντά, τότε έχω δει μόνο έναν μακρύτριχο. Το πετυχαίνω στον δρόμο για την δουλειά κατα καιρούς όταν ο ιδιοκτήτης του το βγάζει βόλτα.
Πανέμορφη πόλη για διακοπές, συμφωνώ!

Dimi_21

Well-Known Member
5 Μαρτίου 2013
1.614
1.947
Αν εννοείς απο φωτογραφίες η βίνταιο στο internet ναι έχω μια εικόνα του "ιδανικού" οπτικά για μένα σκύλου, αλλά αυτό αρχίζει και έρχεται σε δεύτερη μοίρα με όσα έχω ακούσει εδώ μέσα..
Αν εννοείς αν έχω δει απο κοντά, τότε έχω δει μόνο έναν μακρύτριχο. Το πετυχαίνω στον δρόμο για την δουλειά κατα καιρούς όταν ο ιδιοκτήτης του το βγάζει βόλτα.
Πανέμορφη πόλη για διακοπές, συμφωνώ!
Εννοουσα να γνωριζεις το ονομα του σκυλου ας πουμε για να ξεκινησεις απο καπου.
Πχ μου αρεσει ο Manos vom kavala.
Eιναι ενας τροπος.
Θα σου ελεγα να μπεις και στο working-dog αλλα δεν ξερω αν σε βοηθησει η σε μπερδεψει.
Κανε μια δοκιμη και εκει.
Παρε τηλ και τους εκτροφεις και σιγα σιγα νομιζω θα συμπληρωσεις το παζλ.
ΠΡΟΣΟΧΗ σε θεματα υγειας.
Αν και νομιζω οτι απο δυσπλασια δεν θα εχεις θεμα κανουν εξετασεις.
Ζητα ενα σκυλι που να εχει καλο νευρικο συστημα και καθαρο μυαλο.

zenio

Well-Known Member
4 Ιουνίου 2011
1.003
2.717
Δραμα
Στην αναζητηση μου για σκυλο, μια απο τις πιο χαρακτηριστικες ατακες που γραφτηκε σε μενα εδω μεσα ηταν το εξης...

Σημαντικότερο απ όλα στον σκυλοχώρο είναι η εμπειρία, και αυτή δυστυχώς δεν έρχεται με διάβασμα και ερωτήσεις, αλλά με σπασμένα μούτρα. Το textbook του σωστού σκυλοιδιοκτήτη έχει γίνει προσάναμμα στα τζάκια πολλών ξεψειριστών της μαιμούς μπροστά σε ένα κουτάβι που "δεν είναι τελικά ακριβώς αυτό που έψαχνα" (ων πρώτος ημί εγώ).

Τα υπολοιπα (πολλα επειδη εισαι συζητησιμος και μαρεσεις γειτονακι :D ) απο αυριο ή μεθαυριο.

Καλως ηρθες στο φορουμ και καλη διαμονη

Yorkaddict

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2011
5.449
12.876
Aθήνα
@Man_os

Εγώ θα ξεκίναγα από τον όμιλο και θα επιδίωκα να πάω να δω από κοντά σκύλους και εκτροφείς που μετέχουν στις εκδηλώσεις του.
Μην περιμένεις να βρεις αυτό που ψάχνεις στην Καβάλα ή απαραίτητα στην βόρεια Ελλάδα. Μπορεί να μην το βρεις καν στην Ελλάδα.
Χρειάζεται υπομονή και να μην ενθουσιαστείς με τον πρώτο που θα βρεις.
Ψάχνεις εκτροφέα που δίνει έμπρακτα έμφαση και στην μορφολογια και στον χαρακτηρα και στην υγεία. Μην αρκεστείς σε τίποτα λιγότερο.

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Όχι, μένω στην Καβάλα..

Πανεμορφη πολη!
Του δένει λίγο τα χέρια???

Νταξ ποτέ δεν έθεσα τον γεωγραφικό παράγοντα ως κριτήριο αλλά πολλοί δεν έχετε συναίσθηση του τι λέτε.
Και επειδή ξέρεις ότι δεν θα θα μιλήσω ποτέ για τον διαχωρισμό απλά θα σε ρωτήσω αν έχεις γνώση πόσα σκυλιά "χάνονται" μη έχοντας οι ιδιοκτήτες τους την δυνατότητα να τα δουλέψουν?
Δεν είναι όλα έτσι όπως τα περιγράφεις δυστυχώς.

Ξέρεις πόσοι ιδιοκτήτες υπάρχουν που έχουν ΚΑΛΑ σκυλιά και χάνονται?
Και προφανώς χάνεται και συνέχεια εκτροφής και ανάδειξης?

Δυστυχώς πολλές συμμετοχές που λες ότι λείπουν από τις εκθέσεις/εξετάσεις εργασίας είναι από αδυναμία πολλών ιδιοκτητών όχι στην παρουσία, όχι από προβληματικά σκυλιά που δεν δαγκώνουν, αλλά από αδυναμία προετοιμασία. Και δεν είναι η χρονική προετοιμασία αλλά η προετοιμασία στην ηλικία που πρέπει.

Τώρα που πήρες την απάντηση για το που διαμένει ο άνθρωπος περιμένω συμβουλές για το ποιους ανθρώπους θα βρει στην βόρεια Ελλάδα, κόστη μεταφορών και εκπαίδευσης, κόστη συμμετοχών και πόσες πιθανότητες δίνεις όταν αποκτηθεί ο σκύλος, να θα χαντακωθεί ή όχι μόνο και μόνο από την απόσταση και το πιθανό ικανό team που θα πλαισιώνεται ο ιδιοκτήτης ώστε να τον ωθήσει σε μία καλή παρουσία για να έρθεις εσύ μετά και να πεις ότι..."δεν δάγκωσε ο σκύλος".

• Like
Reactions: TARA and Yorkaddict

zenio

Well-Known Member
4 Ιουνίου 2011
1.003
2.717
Δραμα
Τωρα θα φτασουμε στο σημειο να μιλαμε εξ ονοματος του θεματο θετη αλλα ας ειναι

@manolo
Καταλαβαινω απολυτα τι λες και το εχουμε θιξει μαζι το θεμα της επαρχιας κτλ παραπανω απο μια φορες αλλα...στη συγκεκριμενη περιπτωση ΕΑΝ ο θεματοθετης ενδιαφερθει για το παραπερα της βασικης, στα 30 (; ) χιλιομετρα απο αυτον υπαρχει αξιολογος εκπαιδευτης κατα την προσωπικη μου αποψη.

Ωστοσο ξαναλεω, καταλαβαινω τι λες, το θεμα σκυλος για ατομο σε επαρχια εχει ολα τα αλλα μπελαλιδικα συν την οποια αποσταση απο ολα και το κυριοτερο κλινικες/γιατροι κτλ οι

Dimi_21

Well-Known Member
5 Μαρτίου 2013
1.614
1.947
Ειπαμε ζητησα συγνωμη.
Να παει να τους πει να τους δειξουν την δουλεια τους και τα βιντεο απο τα περασμενα Ipo.
Να του πουν και σε ποιους αγωνες τα πηραν.
Χαρα τους θα ειναι να δειξουν την δουλεια τους.
Εχετε ορισμενους εκτροφεις εκει πανω που δοξα το θεο εχουν περασμενα ipo στα σκυλια τους.

Να ζητησει και εξετασεις δυσπλασιας και DM.

Tι αλλο να του πω?Να μην τα ζητησει?Και αν τα ζητησει και δεν του τα δειξουν τι θα του ελεγες να κανει?
Διαφωνεις οτι αν τα σκυλια εχουν τιτλους ipo πρεπει να του δειξουν?
Στις εξετασεις υγειας διαφωνεις καπου?Ας πουμε θεωρεις υπερβολικο το DM?
Εγω ας πουμε το θεωρω πολυ σημαντικο.
Πες μου τι αλλο να προσθεσω.Ειναι κρητηρια που ειναι "υποχρεωτικα"για εμενα.
Οτιδηποτε λειπει κοβετε....
Αν διαφωνεις σου ξανα λεω πες του τι να κοιταξει εσυ...

Βεβαια εγω δεν εγραψα πουθενα μην παρει Γ.Π αφου δεν θα κανει σπορ.Αλλα οκ.
Φανταζομαι θα αναφερεσαι στο μνμ που ελεγα οτι ΚΑΝΕΝΑ μορφολογικο δεν θα κατεβει σε ΒSP FCI WUSV.
Αντιθετα θα ειναι ολα στο sieger show Και θα κανουν δοκιμη ελαστικων παλι.
Αν εχεις προβλημα να κανεις παραπονα στο Working-dog.

Man_os

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2018
65
87
Καβάλα
Εννοουσα να γνωριζεις το ονομα του σκυλου ας πουμε για να ξεκινησεις απο καπου.
Πχ μου αρεσει ο Manos vom kavala.
Ναι είναι μια αρχή και αυτό...
Σε προηγούμενη αναφορά κάποιου μέλους σε άλλο θέμα αναφέρατε αυτόν:
http://www.pedigreedatabase.com/german_shepherd_dog/dog.html?id=504844-bandy-de-lalda
ένας τέτοιος μορφολογικά θα μου άρεσε...

Man_os

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2018
65
87
Καβάλα
@Man_os

Εγώ θα ξεκίναγα από τον όμιλο και θα επιδίωκα να πάω να δω από κοντά σκύλους και εκτροφείς που μετέχουν στις εκδηλώσεις του.

Μην περιμένεις να βρεις αυτό που ψάχνεις στην Καβάλα ή απαραίτητα στην βόρεια Ελλάδα. Μπορεί να μην το βρεις καν στην Ελλάδα.

Χρειάζεται υπομονή και να μην ενθουσιαστείς με τον πρώτο που θα βρεις.
Ψάχνεις εκτροφέα που δίνει έμπρακτα έμφαση και στην μορφολογια και στον χαρακτηρα και στην υγεία. Μην αρκεστείς σε τίποτα λιγότερο.
Να το επιδιώξω αλλά και το θέμα, χρόνος για κάτι τέτοιο, είναι λίγο απαγορευτικό στις μέρες μας... Προτού βιαστείτε να πείτε κάτι του τύπου "καλά αν δεν ενδιαφερθείς εσύ, μοναχός του περιμένεις να σου έρθει ο ιδανικός σκύλος ρε μεγάλε?" το λέω εγώ στον εαυτό μου!

Στην Καβάλα δεν τρέφω καμία ελπίδα να το βρω... ίσος ποντάρω λίγο στην Θεσσαλονίκη ..

Δεν σκοπεύω να αρκεστώ αλλά αυτό θέτει τον πήχη πολύ ψηλά... Πόσες οι πιθανότητες να βρω κάτι τέτοιο....?

Haris Drazen

Well-Known Member
25 Μαρτίου 2016
1.454
2.848
ΑΘΗΝΑ
Ναι είναι μια αρχή και αυτό...
Σε προηγούμενη αναφορά κάποιου μέλους σε άλλο θέμα αναφέρατε αυτόν:
http://www.pedigreedatabase.com/german_shepherd_dog/dog.html?id=504844-bandy-de-lalda
ένας τέτοιος μορφολογικά θα μου άρεσε...
Δες λίγο τα θέματα για την εξέλιξη της φυλής και τη γραμμή της λεκάνης