Τα μπαγιατικα τσουρεκια...

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Το είδαμε!Πως δεν το είδαμε!
Και τα άλλα τα παλαιότερα!

omarock

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2009
2.836
7
Δραμα
Ναβαρα σε ασκησεις πυρηνικου πολεμου

Αμαζονα(το σαλτο μορταλε)

Απογευματινο μπανιο.

Ο Jack σε εξτρημ σπορτ.

Μερικες φορες νομιζει οτι ειναι ακομη κουταβι.

Η πετρα και ο Πλατανος.

Ετσι γιατι ειναι ωραια.

Η ροξυ εν πτηση.

Και ενα βιντεακι χαμηλωστε την ενταση αν υπαρχουν ανηλικα τρυγυρω(μου ξεφυγε κατι:D)
http://www.youtube.com/watch?v=1OuzOANmix8

Last edited:

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.397
10.575
Athens
omarock

Σας ζηλεύω... Τρομερές φωτό, τρομεροί σκύλαροι, τρομερά τοπία, αλλά δεν μπορώ να μην το πω... - να μην παρεξηγηθώ εεε?

...άσχημη φυλή βρε πουλάκι μου! :maria::paja1:

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Λοιπον για τα τσιμπουρια εχω ξαναπει,μια δυο φορες τον χρονο σπρευ,δεν εχουμε πολλα συνηθως 1-2,αλλα τωρα τελευταια μαλλον παμε καπου που ειναι αρκετα δεν εχω καταλαβει που,ευτυχως φαινονται ευκολα στα Φιλα λογω κοντου τριχωματος.
Αυτο ρε συ Ηλια παντα θα με προβληματιζει. Δεν ειναι καπως λιγο? Τι νοημα εχει?
Ιατρικες εξετασεις καθε πότε κανουν τα σκυλια? Σε ρωταω με ολο το θαρρος που σου εχω και επειδη ημουν προσωπικα αμελής στις εξετασεις της Ζηνας μου.

omarock

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2009
2.836
7
Δραμα
Ως τωρα δεν εχουμε παθει τιποτα που να χρειαζονται αυστηρες εξετασεις,εγω ειμαι 43 χρονων και δεν εχω παει ποτε σε νοσοκομειο εκτος απο μικροατυχηματα και ενα προβλημα με την χολη μου που ηθελαν να μου την βγαλουν λογω πετρας και την κοπανησα δεν εχω κανει ποτε ναρκωση η εγχειρηση και δεν εχω κοιμηθει σε νοσοκομειο ουτε εξετασεις κανω τρωω εντελως ανθυγιεινα και σε ποσοτητες,καπνιζω σαν τον τιτανικο,και ολη την προηγουμενη ζωη μου ημουνα ξενυχτης ,καποτε με τα μπουλντογκ ημουν μια φορα την εβδομαδα στον γιατρο τωρα ξερω οτι φταιω εγω,οποιο σκυλι εχει προβλημα,πληγες η τιποτα θλασεις αντιμετωπιζεται επιτοπου,και ως τωρα ο Δαιμωνας στα 8 η Ροξυ στα 4 ο Τζακ και η Ναβ στα 2 δεν εχουμε τιποτα απολυτως,πιστευω οτι βοηθαει το περιβαλον σε αυτο και ο τροπος ζωης τους,ζουνε σε κοπαδι ανταλασουν βακτηριδια,κινουνται ανηφορες κατηφορες χωμα κοκκαλα κρεας ζουν εξω και γενικα εχουν ενα καλο ανοσοποιητικο συστημα,και κυριως δεν πιεζονται ουτε περιτες εντολες ουτε περιτο τρεξιμο κανουν οτι θελουν,παρ ολα αυτα κινουνται στην πολη κυριλε,μερικα ειναι λιγο ντροπαλα(σαν χωριατες στην πολη)αλλα γενικα εχουν μια καλη εικονα απο αποψη υγειας,τωρα αν παθουμε(χτυπα ξυλο)κατι απο τσιμπουρι η απο αλλα σκυλια η απο φιδι,η τα λευκα μας και τα ερυθρα μας,μπορουμε να πουμε οτι καλυτερα σαν σκυλι να ζησεις μια μικρη ζωη χωρις ΣΤΡΕΣ παρα μια σχετικα μεγαλη με στρες και ολα τα παρελκομενα,περναμε καλα μεταξυ μας υπαρχει μια ευτυχια αναμεσα στα σκυλια,μπορει να μην αντιμετωπιζει την λεισμανιαση η ευτυχια,αλλα εμενα αν με ρωτουσε καποιος τι θες Ηλια 40 ευτυχισμενα χρονια η 80 με στρες θα διαλεγα το πρωτο.

Xotikouli

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2006
4.974
630
Athens
Καλά όλα αυτά βρε Omarock, ο φυσικός τρόπος ζωής, τα αντισώματα κλπ κλπ... Και μακάρι να μπορούσαμε να εξασφαλίσουμε τέτοια ζωή και για τον εαυτό μας, μακριά από άγχος...

Αλλά τι σχέση έχουν αυτά με την ερλιχίωση και τη λεϊσμανίωση?
Προφανώς και η έλειψη άγχους δεν τα προστατεύει από αυτές τις ασθένειες...
Και θα τους/σου προκαλούσε πια τόσο πολύ στρες το να φοράνε ένα scalibor/αμπούλα και να κάνουν μια εξέταση αίματος 1 φορά το χρόνο?
Έχεις δει σκυλί να λιώνει ζωντανό από αυτές τις ασθένειες? Χτύπα ξύλο, μακάρι να μην σου προκύψει ποτέ... Αλλά αν γινόταν, αυτό δεν θα ήταν άγχος δηλαδή? :confused:

omarock

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2009
2.836
7
Δραμα
Οταν ακουω οτι πρεπει να παω σε 2-3 γιατρους και δεν θα ξερω παλι αν ειναι σωστες οι εξετασεις,και οταν γνωριζω οτι πολλοι εδω στο φορουμ ειναι καθε εβδομαδα στον κτηνιατρο και νομζουν οτι εχουν αρρωστα σκυλια,επισης τωρα μετα απο τοσα χρονια γνωριζω οτι παρα πολλες φορες οι γιατροι με εξαπατησαν.
Εμεις μονο σπρευ,χαπια για σκουληκια και εμβολιο τιποτα αλλο,καποτε που επαιρνα λουρια εβλεπα παλι τσιμπουρια,τωρα βλεπω λιγοτερα.
Πιστευω οτι εχω πολυ καλο ματι και παρακολουθω τα σκυλια καθε μερα λεπτομερως,οποιαδηποτε διαφορα την βλεπω,κοπρανα,ορεξη,κινηση,ματια,αυτια,παιχνιδη,κιλα,αντιδρασεις,μασαζ,τεστ πονου,κ.τ.λ,εχω και μια κλινικη στην Γερμανια στην οποια μπορω(συνηθως μεσανυχτα)να παρω τηλεφωνο και να κανω διαγνωση απο μακρια,αν ξερεις να ρωτας παιρνεις καλες απαντησεις.
Θα μου πεις τωρα μια σκνιπα και εχεις τελειωσει,ενταξει αυτο μπορει να συμβει οτι και να κανω.

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Ηλια, με την εμπειρια και τις γνωσεις σου εχεις βοηθησει πολύ κοσμο εδώ μεσα, και εμενα προσωπικα. Αυτή τη στιγμη όμως πιστευω ότι δινεις λαθος μηνυματα και διαβαζουν και μελη που ψαχνονται για να μαθουν τα στοιχειωδη ιατρικα.

Μου θυμισες τον «εκτροφεα» της Ηρας που όταν μου την εδωσε μου ειπε «Μόνο το τριπλο και τιποτα άλλο για μια ζωη και επισης χαπια για σκουληκια. Περασαν πολλα σκυλια από τα χερια μου και κανενα δεν ειχε προβλημα».

Την Ηρα φυσικα την ξετσιμούριαζα για βδομάδες μετα αλλά παντως ερλιχιωση δεν αρπαξε. Τυχη? Συμπτωση? Καλο γονιδιο/αντίσωμα από τους χύμα ελεύθερους και χωρις αγχος γονεις, που ανταλλασανε και βακτηριδια όπως λες κι εσυ?

Ουτε λεϊσμανιωση κολλησε παρολο που στο κτημα κοιμοταν εξω. Και την αρπαξε η Ζηνα που κοιμοταν στο κρεβατι μας. Να βγω κι εγω να πω ότι είναι θεμα τυχης τελικα και ότι η Ζηνα την πατησε επειδη ζει στην γυάλα? Ισως να ναι κι ετσι.

Όπως είναι υπερβολη και υστερια να τρεχεις κάθε μερα για φύλλου πηδημα στον κτηνιατρο, να κανεις εξετασεις κάθε μηνα χωρις λογο, να βουτας ολοκληρο τον σκυλο στο αντιπαρασιτικο και να μετρας τις μπουκιες σε ζυγαρια ακριβειας, το ιδιο υπερβολη είναι και η κοσμοθεωρια που περιγραφεις για τα σκυλια στα θεματα υγειας.

Οσον αφορα στην απολυτη ελευθερια, αυτή οφειλεται κατά κυριο λογο στο μερος οπου ζειτε.
Κι εγω στο κτημα εχω τα σκυλια τελειως χυμα και μπορει να περασει ολοκληρη μερα ή μερες χωρις να τους ζητησω να κανουν κατι και χωρις καμια εντολη, εκτος από «ελατε να φατε» ή «ελα» αν ειμαστε βολτα στο βουνο για να τις μαζεψω και να γυρισουμε πισω.

Αν όμως ζουσατε σε διαμερισμα στο κεντρο της Δραμας, θα υπηρχαν κανονες και εντολες.

ATREAS

Well-Known Member
8 Νοεμβρίου 2009
874
2
Mesogeia - Attiki
Παιδιά με συγχωρείτε αλλά το ότι ο Ομαροκ μένει τόσο βόρεια γεωγραφικά δεν παίζει κάποιο ρόλο;

Προσωπικά πιστεύω ότι εμείς οι νότιοι έχουμε πολύ μεγαλύτερο πρόβλημα με το καλαζάρ από ότι όσοι ζουν στη Μακεδονία ή τη Θράκη. Έχω άδικο;

omarock

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2009
2.836
7
Δραμα
Μαλλον η Δραμα εχει ισως το μεγαλυτερο προβλημα πανελλαδικα με την λεισμανιαση,εδω νομιζω το 86-87 ειχαμε και ανθρωπους θυματα,ισως απο τα πρωτα περιστατικα εν ελλαδι,πιστευω ομως οτι ειναι η τοποθεσια μας καλη,στην Γερμανια εχει πιο πολλα τσιμπουρια λογω υγρασιας,εκει βεβαια δεν υπαρχει σχεδον καθολου λεισμανιαση,εδω που ειναι τα σκυλια υπαρχουν ελαχιστα τσιμπουρια ισως λογω του οτι δεν εχω γρασιδι(εντολη γιατρου λογω ποτισματος)ολο το χρονο εχει το καθε σκυλι 2-3 εκτος απο την τελευταιια εβδομαδα που βρηκα 3-4 στο καθενα και απο τοτε παλι τιποτα ισως καποιο σημειο κατω απο τα ξερα φυλα που πανε και γεννανε τα τσιμπουρια,σκνιπα δεν εχουμε(μαλλον)λογω του οτι εχουμε σταθερα αερακι(φαραγγι).
Αν το δεις ευρωπαικα και εδω νοτος ειναι,ειμαστε στην ιδια ευθεια με την Μαγιορκα.
Αρη ολα ειναι πειραματικα,τα δεδομενα αλλαζουν ισως και εγω αλλαξω γνωμη αυριο,αλλα ο τροπος ζωης μας δεν ειναι κοσμοθεωρια ειναι πραξη και φιλοσοφια ζωης,και εφοσον μπορω να επιλεξω επιλεγω αυτο που κανω,πριν το 86-87 δεν(η αρρωστια υπαρχει απο το 1950)μιλουσε κανενας για την αρρωστια εδω στην Ελλαδα,βεβαια ειχαν εξαφανισει την σκνιπα με DDT,αλλα ξαναεμφανιστηκε παλι,αυτη την στιγμη περιπου καθε 2ο σκυλι στην νοτια Ευρωπη ειναι μολυσμενο,και φυσικα να πω οτι η προστασια με τα διαφορα φαρμακα δεν ξεπερναει το 50%,τσιμπουρι αν υπαρχει στην περιοχη σου θα βρεις και στον σκυλο απλα δοκιμαζει το αιμα και φευγει η ψοφαει αλλα την ζημια την κανει.

omarock

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2009
2.836
7
Δραμα
Therapiemöglichkeiten Borreliose

23,8 Prozent der Waldarbeiter in Deutschland weisen Antikörper gegen Borrelia burgdorferi auf, ohne jemals Symptome der Krankheit gezeigt zu haben. Wenn das Immunsystem derart effizient sein kann, dann liegt ein wichtiger Therapieansatz auf der Hand: das Immunsystem zu stärken.

Και επειδη δεν τα βγαζω μονο απο το μυαλο μου,σας κανω μεταφραση σε ενα παραδειγμα,για να δουμε ποιος ειναι παραπλανημενος.
Δυνατοτητα θεραπειας Βορελιωση
23,8% των εργατων σε δαση στην Γερμανια εχουν αντισωματα εναντιον της Βορελιωσης Μπουργκντορφερι,χωρις ποτε να ειχαν συμπτωματα της ασθενειας.Αν το ανοσοποιητικο συστημα ειναι σε θεση να αντιμετωπιζει την ασθενεια,τοτε υπαρχει μια πολυτιμη θεραπεια,να δυναμωσουμε το ανοσοποιητικο μας συστημα.
Αυτο κανω και εγω.
Και το λινκ.
http://www.gladiatorplus.com/de/hund/gesundheitsfibel_1/borreliose

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Ηλια, τωρα τα λες καλυτερα, αν και εστιαζεις πλεον αρκετα και στην τοποθεσια. Δεν είναι όμως όλα τα μερη ιδια.
Τον τροπο ζωης σας τον χαιρομαι και προσπαθω να τον εφαρμοζω κι εγω οσο μπορω, εστω και ελαχιστα.

Αν το ανοσοποιητικο συστημα ειναι σε θεση να αντιμετωπιζει την ασθενεια,τοτε υπαρχει μια πολυτιμη θεραπεια,να δυναμωσουμε το ανοσοποιητικο μας συστημα.
Αυτο κανω και εγω.
Αυτό θα ηθελα σε παρακαλω να το αναλυσεις οσο γινεται περισσοτερο.
Με ποιους τροπους μπορουμε να ενισχυσουμε το ανοσοποιητικο συστημα των σκυλιων μας?

Εγω το μονο που κανω είναι να τα αφηνω οσο γινεται περισσοτερο να τα βλεπει ο ηλιος, να τα γυμναζω με βολτες και τρεξιμο οσο μου επιτρεπει ο χρονος μια και ζουν σε διαμερισμα, τους δινω κανενα λαχανικο, λιγο κρεας εκτος από σκυλοτροφη, λιγα κοκαλα (μονο στην Ηρα), λιγο από το δικο μας φαγητο όταν είναι ήπιο και καμια βιταμινη αραια και πού.

omarock

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2009
2.836
7
Δραμα
Αρη αρχισε να ψαχνεσαι με την Προπολι,στην Ξανθη υπαρχουν μελισσια,αν γραψω για την Προπολι θα πρεπει να γραψω πολυ μεγαλο αρθρο και ισως παρεξηγηθω παλι,παντως ειναι το Α και το Ω για ενα δυνατο ανοσοποιητικο(εντερικο) συστημα ακομη και για λεισμανιαση.

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Ευχαριστω Ηλια. Αγνοουσα την υπαρξη αυτης της ουσιας. Καθησα και διαβασα λιγο και φαινεται πολυ ενδιαφερον.
Δεν καταλαβα, γιατι να παρεξηγηθεις αναφεροντας ενα φυσικο προϊον και τις αρετές του?

omarock

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2009
2.836
7
Δραμα
Καλα γραψε τοτε και το Ιπποφαες η Sanddorn στα Γερμανικα,συστατικο μονο σε πολυ καλες σκυλοτροφες αλλα σε μικρη ποσοτητα,ειναι ασφαλεια ζωης για εμας και τα σκυλια μας μπορεις να το βρεις ευκολα και να το πινεις η τρως αφοβα,ειναι μια τρομερη πηγη βιταμινων.

omarock

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2009
2.836
7
Δραμα
Στις σκυλοτροφες δεν βαζουν πολυ ιχνη μπορω να πω,μονο για να λενε οτι το εχει μεσα.