Στο πρωτο βιντεο δεν βλεπω κατι περιεργο εκτος του οτι τον διορθωνεις ενω πραλληλα τον χαιδευεις. Αντιθετα ειδα οτι οταν σε μασουλησε λιγο και ειπες οχι σταματησε και πηγε μονος του και πηρε το παιχνιδι του. Στο δευτερο βλεπω τρωει ενα μαξιλαρι και εσυ δεν τον διορθωνεις. Στο τριτο βλεπω ενα σκυλι που χρειαζεται εκτονωση. Και ο δικος μου 2 5 χρονων αν δεν ειναι σωστα εκτονωμενος θα μασουλησει. Οχι εμενα γιατι αυτα ειναι κομμενα αλλα σε αλλους που εχει πιο πολυ θαρρος γιατι κανουν λαθη μπορει και να τπυς μασουλησει.Μορτης2
Αυτά είναι προχθεσινα, σχεδο ν συνεχόμενα κι έτσι πηγαινει συνέχεια και για δυο ώρες π. χ. Και δεν μπορώ να βγάλω και βιντεάκι όταν προσπαθω να διορθωσω με λουράκι και αντιδρά γιατί δεν έχω ελευθερα χέρια.. . Το οποίο λουράκι παροτι κοντό και πλαστικό το γυρνάει και το μασάει και αυτό..
Δεν τον διορθώνω, γιατί εβγαζα βίντεο για δείξω στον κυριο από το καταφυγιο που μου το έστειλε πως λειτουργεί χωρίς σταματημό και μετά από διορθώσεις. Για την εκτόνωση γράφω παραπανω. Τρεις μεγάλες βόλτες οι δυο ώρα σίγουρα, όποτε μπορώ στο βουνό, παιχνιδιαμε σχοινί στο σπιτι. Τα βίντεο μετά από βόλτα και φαγητό. Τι άλλο πια να κάνω;Στο πρωτο βιντεο δεν βλεπω κατι περιεργο εκτος του οτι τον διορθωνεις ενω πραλληλα τον χαιδευεις. Αντιθετα ειδα οτι οταν σε μασουλησε λιγο και ειπες οχι σταματησε και πηγε μονος του και πηρε το παιχνιδι του. Στο δευτερο βλεπω τρωει ενα μαξιλαρι και εσυ δεν τον διορθωνεις. Στο τριτο βλεπω ενα σκυλι που χρειαζεται εκτονωση. Και ο δικος μου 2 5 χρονων αν δεν ειναι σωστα εκτονωμενος θα μασουλησει. Οχι εμενα γιατι αυτα ειναι κομμενα αλλα σε αλλους που εχει πιο πολυ θαρρος γιατι κανουν λαθη μπορει και να τπυς μασουλησει.
Να του δινεις το φαι τπυ σε μπαλακι απο αυτα που τα κυνηγανε και ριχνουν τις κροκετες. Να του βαζεις στο κονγκ πραγματα να ριχνεις λιγο νερακι και να τα παγωνεις . Νομιζω επισης αυτο το κομγκ ειναι παρα πολυ μικρο αλλα μπορει ετσι να φανηκε. Να του πετας μπαλακι κατα προτιμηση σε πατωμα που να μην γλιστραει η και εξω σε περιφραγμενο χωρο να τρεχει και να παιζει.Δεν τον διορθώνω, γιατί εβγαζα βίντεο για δείξω στον κυριο από το καταφυγιο που μου το έστειλε πως λειτουργεί χωρίς σταματημό και μετά από διορθώσεις. Για την εκτόνωση γράφω παραπανω. Τρεις μεγάλες βόλτες οι δυο ώρα σίγουρα, όποτε μπορώ στο βουνό, παιχνιδιαμε σχοινί στο σπιτι. Τα βίντεο μετά από βόλτα και φαγητό. Τι άλλο πια να κάνω;
Ευχαριστώ πολυ τα κάνω αυτά. Περιφραγμένοι χώροι δυστυχώς δεν υπάρχουν.. Μέχρι προσφατα τα έκανα σε πρασιες, αλλά τώρα γεμισαν φυλλα και βρίσκει βρωμιες. Έχουμε κι αυτό το χουι και όπως είπα καταλήξαμε ήδη δυο φορές στον κτηνιατρο. Ευχαριστώ πολυ παντως για τις συμβουλές. Θα κοιτάξω να διορθωθω όσο μπορώ. Ταυτόχρονα θα βάλω και αγγελία, μήπως βρεθεί κανένας έμπειρος άνθρωπος, ίσως και με αυλή ή κτήμα αν ο Μόρτης χρειάζεται τόση εκτόνωση παραπανω. Σκοπός μου είναι να περναω κι εγώ καλά (καλά, οχι βολικά), αλλά και το σκυλί μου να είναι ευτυχισμένο, οχι νευρωτικο ή καταπληκτικό. Αν τα καταφέρω εγώ τέλεια, αν είναι πανω απο μένα, ελπίζω να βρεθεί κάποιος πιυ θα ξέρει να του τα προσφερει. Να σημειώσω ότι είμαι και μόνη, δεν υπάρχουν άλλα άτομα να βοηθήσουν ή να προσφερουν επιπλέον απασχόληση που ίσως να του έκανε κι αυτό καλό.Να του δινεις το φαι τπυ σε μπαλακι απο αυτα που τα κυνηγανε και ριχνουν τις κροκετες. Να του βαζεις στο κονγκ πραγματα να ριχνεις λιγο νερακι και να τα παγωνεις . Νομιζω επισης αυτο το κομγκ ειναι παρα πολυ μικρο αλλα μπορει ετσι να φανηκε. Να του πετας μπαλακι κατα προτιμηση σε πατωμα που να μην γλιστραει η και εξω σε περιφραγμενο χωρο να τρεχει και να παιζει.
Το αγαπας το σκυλι? Αληθεια τωρα. Εγω δεν βλεπω κανενα προβλημα μαζι του. Ουτε νευρωτικο ειναι ουτε σε καταστολη ουτε τιποτα. Μα τοσο λαθος να το διαβαζεις? Βαρεθηκες? Ξεβολευτηκες? Ποσο ευκολα μιλας για να το δωσεις ενω στα βιντεο εισαι μεσα στην καλη χαρα. Αντι να σκεφτεις λιγο αυτα που ειπαμε να αλλαξεις καποια πραγματα κομμενοι καναπεδες και κρεβατι περισοτερο κρειτ και σωστη επιβραβευση αλλα και διορθωση σου ερχεται πιο ευκολο να το δωσεις? Να βρεις αλλο εκπαιδευτη εστω αν δεν δουλεψουν αυτα? Το εχεις 5 μηνες ειστε μαζι τοσο πολυ και τωρα θα φυγει απο το σπιτι τοσο ευκολα? Επειδη περναει μια φαση? Ενω εχει τοσο καλη βαση για να δουλευτει? Ξερει το μεινε το κατσε ,μενει σε κρειτ ,σε ακουει οταν το διορθωνεις και ας μην ειναι τελειος κουταβι ειναι αλλα δεν σε αγνοει. Αληθεια πολυ στεναχωρεθηκα εγω που δεν τον ξερω... εσυ πως τα παρατας και μιλας ετσι τοσο ευκολα. Αν τον δωσεις οντως για αυτους τους λογους μην παρεις αλλο σκυλι ειναι πολυ κριμα δεν ειναι ρομποτ ολα κατι βγαζουν . Τετοια προβληματα να ειχαμε ολοι...Ευχαριστώ πολυ τα κάνω αυτά. Περιφραγμένοι χώροι δυστυχώς δεν υπάρχουν.. Μέχρι προσφατα τα έκανα σε πρασιες, αλλά τώρα γεμισαν φυλλα και βρίσκει βρωμιες. Έχουμε κι αυτό το χουι και όπως είπα καταλήξαμε ήδη δυο φορές στον κτηνιατρο. Ευχαριστώ πολυ παντως για τις συμβουλές. Θα κοιτάξω να διορθωθω όσο μπορώ. Ταυτόχρονα θα βάλω και αγγελία, μήπως βρεθεί κανένας έμπειρος άνθρωπος, ίσως και με αυλή ή κτήμα αν ο Μόρτης χρειάζεται τόση εκτόνωση παραπανω. Σκοπός μου είναι να περναω κι εγώ καλά (καλά, οχι βολικά), αλλά και το σκυλί μου να είναι ευτυχισμένο, οχι νευρωτικο ή καταπληκτικό. Αν τα καταφέρω εγώ τέλεια, αν είναι πανω απο μένα, ελπίζω να βρεθεί κάποιος πιυ θα ξέρει να του τα προσφερει. Να σημειώσω ότι είμαι και μόνη, δεν υπάρχουν άλλα άτομα να βοηθήσουν ή να προσφερουν επιπλέον απασχόληση που ίσως να του έκανε κι αυτό καλό.
Τα βίντεο όπου επικοινωνούμε καλιυτσικα είναι πριν ένα μήνα.. Μετά οι αντιδράσεις και τα δαγκώματα χειροτέρεψαν. Αοευθυνθηκα σε άλλο εκπαιδευτή που είπε να καταργησω τι crate. Με την απελευθέρωση των δευτερων βίντεο, χειροτέρεψε. Στον εκπαιδευτή σουζα βέβαια, λες κι αν του έδινα ελευθερία όπως είπε, θα ηρεμήσει μαζι μου μόνο ελευθερο τι σκυλί. Καλυτερους εκπαιδευτές από τους δυο δεν μου συστησε κανείς εδώ Καβάλα. Για την αγάπη και την ενασχόληση αυτά κατάλαβες ή δεν διάβασες από την αρχή την έκθεση προβληματος.;Το αγαπας το σκυλι? Αληθεια τωρα. Εγω δεν βλεπω κανενα προβλημα μαζι του. Ουτε νευρωτικο ειναι ουτε σε καταστολη ουτε τιποτα. Μα τοσο λαθος να το διαβαζεις? Βαρεθηκες? Ξεβολευτηκες? Ποσο ευκολα μιλας για να το δωσεις ενω στα βιντεο εισαι μεσα στην καλη χαρα. Αντι να σκεφτεις λιγο αυτα που ειπαμε να αλλαξεις καποια πραγματα κομμενοι καναπεδες και κρεβατι περισοτερο κρειτ και σωστη επιβραβευση αλλα και διορθωση σου ερχεται πιο ευκολο να το δωσεις? Να βρεις αλλο εκπαιδευτη εστω αν δεν δουλεψουν αυτα? Το εχεις 5 μηνες ειστε μαζι τοσο πολυ και τωρα θα φυγει απο το σπιτι τοσο ευκολα? Επειδη περναει μια φαση? Ενω εχει τοσο καλη βαση για να δουλευτει? Ξερει το μεινε το κατσε ,μενει σε κρειτ ,σε ακουει οταν το διορθωνεις και ας μην ειναι τελειος κουταβι ειναι αλλα δεν σε αγνοει. Αληθεια πολυ στεναχωρεθηκα εγω που δεν τον ξερω... εσυ πως τα παρατας και μιλας ετσι τοσο ευκολα. Αν τον δωσεις οντως για αυτους τους λογους μην παρεις αλλο σκυλι ειναι πολυ κριμα δεν ειναι ρομποτ ολα κατι βγαζουν . Τετοια προβληματα να ειχαμε ολοι...
Oλα τα διαβασα βεβαια και ολα τα βιντεο ειδα δεν καταλαβα τι εννοεις. Ψαξε στο φορουμ αν δεν εχεις ψαξει. Το θεμα της sammie ας πουμε. Ηταν μεγαλο λαθος που σου προτεινε να καταργησεις το κρειτ. Βαζε τον πολυ κοψε καναπεδες κρεβατια και θα δεις τεραστια διαφορα. Μην σκεφτεσαι κατευθειαν δωσηματα αμα δεν εχεις κανει αυτα που χρειαζεται. Αμα ξαναλεω δεν δεθηκες με το σκυλι τοτε δωστο. Για την αγαπη απο τα λεγομενα καταλαβα αλλα και απο την ενασχοληση αλλα και αυτο τα βιντεο αυτο μου κανει εντυπωση. Να περνας τοσες ωρες με το σκυλι καθημερινα και να λες να το δωσεις ετσι μου φαινεται αντιφατικο για αυτο λεω μηπως δεν δεθηκες λογο της συμπεριφορας του η οτιδηποτε αλλο.Τα βίντεο όπου επικοινωνούμε καλιυτσικα είναι πριν ένα μήνα.. Μετά οι αντιδράσεις και τα δαγκώματα χειροτέρεψαν. Αοευθυνθηκα σε άλλο εκπαιδευτή που είπε να καταργησω τι crate. Με την απελευθέρωση των δευτερων βίντεο, χειροτέρεψε. Στον εκπαιδευτή σουζα βέβαια, λες κι αν του έδινα ελευθερία όπως είπε, θα ηρεμήσει μαζι μου μόνο ελευθερο τι σκυλί. Καλυτερους εκπαιδευτές από τους δυο δεν μου συστησε κανείς εδώ Καβάλα. Για την αγάπη και την ενασχόληση αυτά κατάλαβες ή δεν διάβασες από την αρχή την έκθεση προβληματος.;
Οχι ότι δεν δέθηκα, απλώς νομίζω ότι κάποιες φορές φοβάμαι και για μένα λόγω των προβλημάτων που προανεφερα, αν δεν τα καταφέρω, μην είναι χειρότερα μετά και για τον Μόρτη. Γι αυτό μόνο σκέφτηκα να τον δώσω μήπως βρεθεί κάποιος πιο ικανός από μένα για το συγκεκριμένο κουτάβι.Oλα τα διαβασα βεβαια και ολα τα βιντεο ειδα δεν καταλαβα τι εννοεις. Ψαξε στο φορουμ αν δεν εχεις ψαξει. Το θεμα της sammie ας πουμε. Ηταν μεγαλο λαθος που σου προτεινε να καταργησεις το κρειτ. Βαζε τον πολυ κοψε καναπεδες κρεβατια και θα δεις τεραστια διαφορα. Μην σκεφτεσαι κατευθειαν δωσηματα αμα δεν εχεις κανει αυτα που χρειαζεται. Αμα ξαναλεω δεν δεθηκες με το σκυλι τοτε δωστο. Για την αγαπη απο τα λεγομενα καταλαβα αλλα και απο την ενασχοληση αλλα και αυτο τα βιντεο αυτο μου κανει εντυπωση. Να περνας τοσες ωρες με το σκυλι καθημερινα και να λες να το δωσεις ετσι μου φαινεται αντιφατικο για αυτο λεω μηπως δεν δεθηκες λογο της συμπεριφορας του η οτιδηποτε αλλο.
Ε σε δυο απευθύνθηκα, ο 2ος που τον λένε και πολυ καλο μου είπε να κόψω το crate άμεσα και να κάνω τις διορθώσεις που προειπα.Το σκυλί σου είναι μια χαρά.
Μίλα με κάποιον εκπαιδευτή που θα δουλέψει ΜΑΖΙ ΣΟΥ στο να εκπαιδεύσεις τον σκύλο σου.