Χρόνια πολλά και ευχαριστώ πολύ. Το διάβασα. Το κακό είναι ότι εδώ στην Καβάλα έχω απευθυνθεί στους δύο καλύτερους εκπαιδευτές από ότι λένε όσοι ρώτησα. Στο μεταξύ, εκμεταλλεύομαι τις διακοπές των Χριστουγέννων για εκτόνωση με άλλα σκυλιά, στο βουνό και στο παρκο σκυλων, (που είναι ψιλό χάλια, αλλά τι να κάνεις) 3 φορές την μέρα, και το τελευταίο 24ωρο, σα να είναι λίγο πιο ήρεμος, παρατησα το λουράκι διόρθωσης στο σπίτι και σα να με έχει ακούσει μερικές φορές όταν του ζητάω να δαγκώνει εμένα, την παντοφλα μαζί με το ποδι μου, έπιπλα κ. α., οπότε αμέσως μπράβο και ανταμοιβή μπας και καταλάβει τι ζητάω και αποφασίσει κι εκείνος να μην γίνεται αντιδραστικος (λέμε τώρα) ώστε μέσα από παιχνιδι, εκτόνωση και ανταμοιβές να του δείξω πως να ζουμε μαζί αρμονικά. Συνεχίζω να προσπαθώ κι ελπίζω να πετυχω κάτι με τους αυτοσχεδιασμούς πάνω σε όσα λέει ο εκπαιδευτής, χωρίς λάθη που δεν ξέρω πως να αποφύγω, αλλά προσπαθώ όσο μου κόβει να μην κάνω.Πραγματικά καταπληκτική συμβουλή. Με την ευκαιρία το διάβασα κι εγώ, γιατί δεν είχε πέσει στην αντίληψη μου.
@Morris-Lina διάβασε το αν δεν το έχεις κάνει ήδη. Και όταν το διαβάζεις δώσε βάση σε δύο πράγματα. Ένα στην εκπαιδεύτρια του σκύλου που δεν άρχισε ποτέ τους μηδενισμούς τύπου ο σκύλος θα γίνει χειρότερος , θα σας φάει κλπ που πολύ φοβάμαι ότι κάνει ο δικός σου εκπαιδευτής και σε βάζει σε πανικό και δεύτερον και σημαντικότερο ότι έπαιζε και παιδί 4 ετών στο σκηνικό, που είναι πολύ δύσκολα διαχειρίσιμο γιατί το παιδί σε αυτή την ηλικία δύσκολα ακούει σε εντολές και δύσκολα συμμορφώνεται αναλόγως. Αν το πάλεψε εκείνη και το κατάφερε μπορείς κι εσύ με μεγάλη επιτυχία αρκεί να έχεις τον σωστό εκπαιδευτή που θα σε βοηθήσει ουσιαστικά. Και βέβαια, όπως σου έχω πει και άλλες φορές, αρκεί να ξέρεις τι θέλεις εσύ. Γιατί όπως θα δεις σε εκείνο το θέμα η θεματοθέτρια ήξερε ακριβώς τι ήθελε.