Ταξίδι στο Λονδίνο με τον σκύλο μου!!!

chrispapas

Well-Known Member
20 Ιουνίου 2011
1.359
25
Από Θεσσαλονίκη Λονδίνο εγώ.

Εμένα ο δικός μου είναι 12 κιλά και όταν είχα επιστροφή από Μόσχα επειδή το αεροπλάνο δεν ήταν γεμάτο μου είχαν πει αν θέλω να τον πάρω πάνω μαζί μου με Aegean αυτό, προτίμησα να τον Βάλω κάργκο γιατί θα μας έκανε την ζωή πατίνι. Καλά αν δεις τι κλουβί του πήρα για να πετάξει βάζω ένα Κόργκι ακόμα μέσα, είναι σαν λουκάνικο ο φουστης και ήθελε μεγάλο κλουβί. Οι απαιτήσεις ήταν να μπορεί να γυρίσει στο κλουβί να μπορεί να σταθεί όρθιος να έχει περιθώριο μπρος πίσω 4-5 εκατοστά και η οροφή του κλούβιου από το τέλος των αυτιών να απέχει 5 εκατοστά. Όλα αυτά σε κλουβί που πρέπει να έχει ειδικές προδιαγραφές της ΙΑΤΑ.

Κανείς δες θα κοιτάξει αν το 23 είναι 25. Πάντως βρες το μέλος του φόρουμ που σου είπα είναι να έρθει Αγγλία οδικώς από Γαλλία νομίζω εδώ στα κοντά θα σε βοηθήσει λογικά να αποφύγεις τυχόν λάθη.

carpe84diem

Member
3 Ιουλίου 2009
17
0
Το θέμα της τσάντας είναι χιλιοσυζητημένο και δε χρειαζεται να ανησυχείτε. Για τις διαστάσεις καλό είναι να δείτε τις απαιτήσεις κι άλλων εταιριών να είστε μέσα χοντρικά. Καλή είναι αυτή που έχετε. Εγώ έχω πετάξει με διάφορες εταιρίες και ποτέ δεν είχα θέμα με την υφασμάτινη.
Με το μάτι ελέγχουν και τους αρκεί να ζυγίζει ο σκύλος μαζί με την τσάντα 8 κιλά. Απάντησα με το λινκ γιατί η Κατερίνα ρώτησε και τα γενικά.
Κοιτα, sorry αν μιλησα αποτομα σε νωριτερα post, αλλα εχουμε τραβηξει και τραβαμε μεγαλο λουκι και αγχος με ολη αυτη την υποθεση.. ειναι τρελα εντελως.. και χωρις λογο, δηλ. δεν καταλαβαινω γιατι τοσο μεγαλη διαδικασια να γινεται για να μεταφερεις απλα ενα σκυλι.. και ειδικα στην Αγγλια!!

παρεπιπτοντως αυτην εχω βρει ως πιο καταλληλη, στα μετρα που η Aegean ζηταει και με ενα βαρος κατω των 2kg..
Jet Set Large Pet Carrier Other Travel Access for Sale

carpe84diem

Member
3 Ιουλίου 2009
17
0
Από Θεσσαλονίκη Λονδίνο εγώ.

Εμένα ο δικός μου είναι 12 κιλά και όταν είχα επιστροφή από Μόσχα επειδή το αεροπλάνο δεν ήταν γεμάτο μου είχαν πει αν θέλω να τον πάρω πάνω μαζί μου με Aegean αυτό, προτίμησα να τον Βάλω κάργκο γιατί θα μας έκανε την ζωή πατίνι. Καλά αν δεις τι κλουβί του πήρα για να πετάξει βάζω ένα Κόργκι ακόμα μέσα, είναι σαν λουκάνικο ο φουστης και ήθελε μεγάλο κλουβί. Οι απαιτήσεις ήταν να μπορεί να γυρίσει στο κλουβί να μπορεί να σταθεί όρθιος να έχει περιθώριο μπρος πίσω 4-5 εκατοστά και η οροφή του κλούβιου από το τέλος των αυτιών να απέχει 5 εκατοστά. Όλα αυτά σε κλουβί που πρέπει να έχει ειδικές προδιαγραφές της ΙΑΤΑ.

Κανείς δες θα κοιτάξει αν το 23 είναι 25. Πάντως βρες το μέλος του φόρουμ που σου είπα είναι να έρθει Αγγλία οδικώς από Γαλλία νομίζω εδώ στα κοντά θα σε βοηθήσει λογικά να αποφύγεις τυχόν λάθη.
Δηλαδη η εμπειρια σου για cargo ειναι θετικη να υποθεσω? Γιατι το φοβαμαι να την βαλω απο κατω, ειναι και μικρη (εννοω μεγεθος).. θα ηταν ομως η πιο ευκολη λυση..

chrispapas

Well-Known Member
20 Ιουνίου 2011
1.359
25
Γιατί η Αγγλία είναι στον Κόσμο της. Είναι η Αγγλία και οι υπόλοιποι.
Κοίτά το θέμα το δικό μου είναι αυτό που σου πόσταρε η Βερόνικα, τα κανόνισε όλα μία ιδιωτική εταιρεία πλήρωσα 650 για τον μικρό χώρια κλουβί κτλ... και πάλι αγχωμένος ήμουν μέχρι να τον πάρω από το Γκάτγουικ άλλα όλα καλά.
Για αεροπλάνο και τσάντα μεταφοράς κάνε και μία αναζήτηση και στο φόρουμ αλλά στα είπε και η Βερονικά, τα χαρτιά να σε ανησυχούν και όχι η βαλίτσα. Εμβόλια, αποπαρασιτώσεις, γράψε όλα τα στοιχεία στο διαβατήριο (ημερομηνία τοποθέτησης, που το βάλανε κτλ...) και νομίζω πρώτα πρέπει να μπει το τσιπάκι και μετά το αντιλυσσικό.

Έχει μπει ο δικός μου 3 φορές καργκό 2 Aegean 1 Thomphon αν το αντέχει η τσέπη σου το αεροπορικό για Λονδίνο είναι ποιο ξεκούραστο δεν είχε κανένα πρόβλημα.
Τι σκυλάκι έχεις;

carpe84diem

Member
3 Ιουλίου 2009
17
0
Γιατί η Αγγλία είναι στον Κόσμο της. Είναι η Αγγλία και οι υπόλοιποι.
Κοίτά το θέμα το δικό μου είναι αυτό που σου πόσταρε η Βερόνικα, τα κανόνισε όλα μία ιδιωτική εταιρεία πλήρωσα 650 για τον μικρό χώρια κλουβί κτλ... και πάλι αγχωμένος ήμουν μέχρι να τον πάρω από το Γκάτγουικ άλλα όλα καλά.
Για αεροπλάνο και τσάντα μεταφοράς κάνε και μία αναζήτηση και στο φόρουμ αλλά στα είπε και η Βερονικά, τα χαρτιά να σε ανησυχούν και όχι η βαλίτσα. Εμβόλια, αποπαρασιτώσεις, γράψε όλα τα στοιχεία στο διαβατήριο (ημερομηνία τοποθέτησης, που το βάλανε κτλ...) και νομίζω πρώτα πρέπει να μπει το τσιπάκι και μετά το αντιλυσσικό.
Ναι ετσι ακριβως ειναι.. Πρωτα τσιπακι, μετα αντιλυσσικο.. η τουλαχιστον αρκει να φαινεται πως εχει μπει νωριτερα... Ειναι πολλα τα λεφτα ρε συ, και για παραπανω εχω ενημερωθει ασε..
Θα ειναι ταλαιπωρια το ξερω, σκεψου Nottingham Παρισι με αεροπλανο να παραλαβω σκυλι και κοπελα και πισω Nottingham με καθε λογης μεταφορικο... χωρια την ταλαιπωρια του σκυλου και βεβαια και το οποιο προβλημα μπορουν να σου δημιουργησουν στην P&O Ferries που εχω ακουσει και διαβασει πολλα παραπονα απο κοσμο..

chrispapas

Well-Known Member
20 Ιουνίου 2011
1.359
25
Από το αεροδρόμιο του [FONT=Verdana, Geneva, sans-serif]Nottingham δε νομίζω να μπορείς να βάλεις σκύλο μέσα στην Αγγλία, Χιθροου, Γκατγουικ. Μάντσεστερ και ένα ή δύο ακόμα στην Αγγλία, ένα ακόμα Σκωτία και δεν θυμάμαι για Ουαλία ,Ιρλανδία αυτά αεροπορικός τώρα οδικός... [/FONT]
[FONT=Verdana, Geneva, sans-serif]Αν το κάνετε μόνιμα αξίζει τον κόπο αλλιώς είναι μεγάλη ταλαιπωρία και εγώ γιατί ήρθα μόνιμα το έκανα αλλιώς δεν υπήρχε περίπτωση.
Δεν είπες τι σκύλο έχεις;

[/FONT]

carpe84diem

Member
3 Ιουλίου 2009
17
0
Από το αεροδρόμιο του Nottingham δε νομίζω να μπορείς να βάλεις σκύλο μέσα στην Αγγλία, Χιθροου, Γκατγουικ. Μάντσεστερ και ένα ή δύο ακόμα στην Αγγλία, ένα ακόμα Σκωτία και δεν θυμάμαι για Ουαλία ,Ιρλανδία αυτά αεροπορικός τώρα οδικός...
Αν το κάνετε μόνιμα αξίζει τον κόπο αλλιώς είναι μεγάλη ταλαιπωρία και εγώ γιατί ήρθα μόνιμα το έκανα αλλιώς δεν υπήρχε περίπτωση.
Δεν είπες τι σκύλο έχεις;

Οχι , απο Nottingham θα ταξιδεψω για Παρισι μονος απου εκει θα παραλαβω το σκυλι για να ερθουμε ολοι
μαζι Nottingham πισω με τραινα και βαπορια.. τοκανω ολο αυτο για να βοηθησω στη μεταφορα.. καλυτερα 2 ατομα να το κανουν ολο αυτο παρα 1...
μονιμα το κανουμε, δουλευω εδω, μετα απο ενα χρονο master οποτε πηραμε αυτη την αποφαση..
Η σκυλιτσα ειναι ημιαιμη, την ειχαμε βρει κουταβι, τωρα ειναι 5 χρονων!!

carpe84diem

Member
3 Ιουλίου 2009
17
0
Οχι , απο Nottingham θα ταξιδεψω για Παρισι μονος απου εκει θα παραλαβω το σκυλι για να ερθουμε ολοι
μαζι Nottingham πισω με τραινα και βαπορια.. τοκανω ολο αυτο για να βοηθησω στη μεταφορα.. καλυτερα 2 ατομα να το κανουν ολο αυτο παρα 1...
μονιμα το κανουμε, δουλευω εδω, μετα απο ενα χρονο master οποτε πηραμε αυτη την αποφαση..
Η σκυλιτσα ειναι ημιαιμη, την ειχαμε βρει κουταβι, τωρα ειναι 5 χρονων!!
Ποιος θα της το λεγε πως θα ξενιτευτει κιολας... :p
Απο τις παραλιες και τα μπαλκονια της Ελλαδας στα κρυα της Αγγλιας... Ευτυχως εχει ωραιους κηπους.. :p

chrispapas

Well-Known Member
20 Ιουνίου 2011
1.359
25
Καλή αρχή φίλε μου και μακρυά από το Λονδίνο αν μπορείς επαγγελματικά μείνετε εκεί που είστε.
Βάλτε καμία φωτο από την σκυλίτσα-κάντε καμία παρουσίαση για την σκυλίτσα σας.
Αν έχεις φβ στείλτο με προσωπικό μήνυμα αν θες.
Άσε έχω πάθει ζημία με τα πάρκα και πόσο άνετη είναι η ζωή με τον σκύλο, μπορώ να τον πάρω μαζί μου σχεδόν παντού.

carpe84diem

Member
3 Ιουλίου 2009
17
0
Ναι το ξερω φιλε, Λονδινο ειναι δυσκολα, δεν με παιρνει, προπαντως οικονομικα.. Πιο προαστια ειναι πιο φυσιολογικα.. Σκεψου, για 1 bedroom εδω, δινω 400 λιρες το μηνα και μενω και μονος.. που τετοια στο Λονδινο?? Για βολτα, οκ με παιρνει, east midlands τραινακι και αγιος ο θεος, ψιλοτσαμπα ειναι.. :p κατεβαινω συχνα..
θα το καναμε, αλλα ειχα ενα θεμα με τις φωτο, ηταν πολυ μεγαλες για να ανεβουν, αλλα θα το φτιαξω..
Σου στελνω το φβ μου..
Ασε τα παρκα ειναι απολαυση, θα της φυγουν τα σαγονια της Λαρας (η σκυλιτσα μας) αμα τα δει.. Ασε που εχει παντου παρκα...

Veronica

Well-Known Member
7 Δεκεμβρίου 2010
3.213
6
Always somewhere
www.youtube.com
Καλό μου πλασματάκι... Μια σταλιά είναι η κούκλα! Πολύ όμορφη, παιδιά!:D

παρεπιπτοντως αυτην εχω βρει ως πιο καταλληλη, στα μετρα που η Aegean ζηταει και με ενα βαρος κατω των 2kg..
Jet Set Large Pet Carrier Other Travel Access for Sale
Κι αυτή που λες είναι καλή, την είχα δει κι εγώ. Άλλη μια που έχω δει είναι και αυτή. Κάνουν και για το γυμναστήριο με τόσα δίχτυα... :razz: Δοκίμασε με μια δική σας να δεις πόσο χώρο θέλει περίπου. Τα καθίσματα είναι χαμηλά και σχετικά στενά. Η τσάντα μπορεί να βρίσκει, οπότε να καταλήγει σαν σακουλάκι τσαγιού και ο σκύλος να ζουπιέται. Το θέμα είναι να μπορεί να βολευτεί και να μη χτυπήσει το κεφαλάκι του ή το πωπούδι του στο κάθισμα. Ειδικά την ώρα της προσγείωσης/απογείωσης που υπάρχει θόρυβος, η δική μου τουλάχιστον ταράζεται. Πολλές φορές εκείνες τις ώρες αγκαλιάζω την τσάντα με τα πόδια μου για να είναι σταθερότερη και να με νοιώθει. Δεν ξέρω αν είναι ο πιο σωστός τρόπος, αλλά πιάνει. Νερό/φαγητό δε δίνω μέσα στο αεροσκάφος. Την ώρα που λύνουμε τη ζώνη, της ανοίγω το πορτάκι και απλώνεται.
Πολλά λεφτά για να μην έχουν θέση και άνεση... Τουλάχιστον τώρα πια δεν πληρώνουμε με το κιλό... Το καλό είναι ότι η θέση σου θα είναι πάντα στο παράθυρο! :D
Οι τσάντες λοιπόν μετριούνται με το μάτι. Τώρα, καλό είναι να πάρετε μια τσάντα μέσα στα πλαίσια διάφορων εταιριών. Πρόσεξα, για παράδειγμα, ότι η aegean δίνει αρκετά καλές διαστάσεις, ενώ η Αλιτάλια πιο στενές και μάλιστα άλλα γράφει στο site και άλλα στην απόδειξη/εισιτήριο που μου δίνουν στο check in. :razz: Ό,τι να' ναι... Cargo δεν την έχω δώσει ποτέ και δεν ξέρω.

carpe84diem

Member
3 Ιουλίου 2009
17
0
Καλό μου πλασματάκι... Μια σταλιά είναι η κούκλα! Πολύ όμορφη, παιδιά!:D

Κι αυτή που λες είναι καλή, την είχα δει κι εγώ. Άλλη μια που έχω δει είναι και αυτή. Κάνουν και για το γυμναστήριο με τόσα δίχτυα... :razz: Δοκίμασε με μια δική σας να δεις πόσο χώρο θέλει περίπου. Τα καθίσματα είναι χαμηλά και σχετικά στενά. Η τσάντα μπορεί να βρίσκει, οπότε να καταλήγει σαν σακουλάκι τσαγιού και ο σκύλος να ζουπιέται. Το θέμα είναι να μπορεί να βολευτεί και να μη χτυπήσει το κεφαλάκι του ή το πωπούδι του στο κάθισμα. Ειδικά την ώρα της προσγείωσης/απογείωσης που υπάρχει θόρυβος, η δική μου τουλάχιστον ταράζεται. Πολλές φορές εκείνες τις ώρες αγκαλιάζω την τσάντα με τα πόδια μου για να είναι σταθερότερη και να με νοιώθει. Δεν ξέρω αν είναι ο πιο σωστός τρόπος, αλλά πιάνει. Νερό/φαγητό δε δίνω μέσα στο αεροσκάφος. Την ώρα που λύνουμε τη ζώνη, της ανοίγω το πορτάκι και απλώνεται.
Πολλά λεφτά για να μην έχουν θέση και άνεση... Τουλάχιστον τώρα πια δεν πληρώνουμε με το κιλό... Το καλό είναι ότι η θέση σου θα είναι πάντα στο παράθυρο! :D
Οι τσάντες λοιπόν μετριούνται με το μάτι. Τώρα, καλό είναι να πάρετε μια τσάντα μέσα στα πλαίσια διάφορων εταιριών. Πρόσεξα, για παράδειγμα, ότι η aegean δίνει αρκετά καλές διαστάσεις, ενώ η Αλιτάλια πιο στενές και μάλιστα άλλα γράφει στο site και άλλα στην απόδειξη/εισιτήριο που μου δίνουν στο check in. :razz: Ό,τι να' ναι... Cargo δεν την έχω δώσει ποτέ και δεν ξέρω.
AA αυτη που λες ειναι ακομα καλυτερη πιστευω.. δεν την ειχα δει!! Βεβαια σε extra large να εχει μεγαλυτερο υψος.. Βεβαια υπαρχει ενα θεμα με το πλατος της να ειναι 30,5 αντι για 23 που ειναι το οριο σε aegean.. δεν ξερω μην εχω θεμαα εκει.. Καλες ειναι οι διαστασεις που δινει η Aegean, με εξαιρεση το πλατος βεβαια..
Ποσα κιλα ειναι η δικια σου? Το σπιτσακι στη φωτο ειναι?? Την τσαντα που μου προτεινες ειχες παρει?
Η δικια μας δεν εχει ξαναταξιδεψει σε τσαντα μεταφορας, με αγχωνει λιγο αυτο, αλλα ειναι πολυ ησυχη οποτε δεν πιστευω θα υπαρξει προβλημα.. βεβαια τεραστιο τα ταξιδι για αυτην..
Για που ταξιδευες εσυ?
Καλα cargo με τιποτα δεν την βαζω, ειναι και φοβιτσιαρα.. Καλυτερα να την παω με ποδηλατο..:p

Veronica

Well-Known Member
7 Δεκεμβρίου 2010
3.213
6
Always somewhere
www.youtube.com
AA αυτη που λες ειναι ακομα καλυτερη πιστευω.. δεν την ειχα δει!! Βεβαια σε extra large να εχει μεγαλυτερο υψος.. Βεβαια υπαρχει ενα θεμα με το πλατος της να ειναι 30,5 αντι για 23 που ειναι το οριο σε aegean.. δεν ξερω μην εχω θεμαα εκει.. Καλες ειναι οι διαστασεις που δινει η Aegean, με εξαιρεση το πλατος βεβαια..
Ποσα κιλα ειναι η δικια σου? Το σπιτσακι στη φωτο ειναι?? Την τσαντα που μου προτεινες ειχες παρει?
Η δικια μας δεν εχει ξαναταξιδεψει σε τσαντα μεταφορας, με αγχωνει λιγο αυτο, αλλα ειναι πολυ ησυχη οποτε δεν πιστευω θα υπαρξει προβλημα.. βεβαια τεραστιο τα ταξιδι για αυτην..
Για που ταξιδευες εσυ?
Καλα cargo με τιποτα δεν την βαζω, ειναι και φοβιτσιαρα.. Καλυτερα να την παω με ποδηλατο..:p
Το large και κάτω είναι πιο κατάληλο. Μέτρησα την παλιά μας τσάντα, που τώρα την έχουμε για το αμάξι, η οποία είναι 46x31x26εκ και ίσα που χωράει στα αεροσκάφη. Η Βερόνικα είναι γερμανικό σπιτς, ναι. Ζυγίζει έξι κιλά. Μέσα στην τσάντα αυτή είναι πολύ άνετη και πιστεύω και στην νέα της δε θα δυσφορεί.
Έχουμε κάνει πολλά ταξίδια με όλα τα μέσα. Και ανταποκρίσεις και κενά αέρος και διανυκτερεύσεις... Γενικά τα είδε όλα! Την πρώτη φορά ταξίδεψε σε ηλικία 3 μηνών και κάτι, από Αθήνα για Βερόνα που μένουμε. Συνήθως με aegean, alitalia και airone ταξιδεύουμε. Μια φορά με Ολυμπιακή, μέχρι που σταμάτησε την Ιταλία.
Πρώτη φορά η Βερόνικα κοιμόταν. Στο αεροπλάνο της αλιτάλια είχαμε κάτι γιαπωνέζες που την χαϊδολογούσαν και την φωτογράφιζαν. :rolleyes: Το πλήρωμα πολύ καλό και με άφησαν να την έχω στην αγκαλιά όλη τη διάρκεια, εκτός από την απογείωση/προσγείωση. Δε νομίζω ότι κατάλαβε κάτι. Μετά στο σπίτι συνέχισε να κοιμάται το κουτάβι. Τωρα όμως μπορεί να αγχωθεί άμα έχει κενά αέρος. Στο αεροδρόμιο δεν την έχω μέσα. Τη βάζω για επίδειξη και ζύγισμα στο check in, λες και δε βλέπουν, και πριν μπούμε να καθήσουμε. Άμα τη εξόδω, πάμε σε μια γωνιά για νερό και πιπί.
Το τρικ είναι να την βάζεις μέσα μέρες πριν φύγετε, να μάθει να μπαίνει, να νοιώσει οικεία.

chrispapas

Well-Known Member
20 Ιουνίου 2011
1.359
25
carpe84diem σου έχω στείλει πμ

Καλώς την και ότι σε μνημόνευα.

Κοίτα τα στοιχεία αυτού που αναγράφονται στο διαβατήριο του ζώου να είναι και ο ίδιος που θα το βάλει μέσα στην Αγγλία αλλιώς θα τρέχεις και δεν θα φτάνεις.

Alice6

Well-Known Member
7 Ιανουαρίου 2011
64
0
UK
Ναι Chris, αυτό είναι πολύ σημαντικό!!! Πάλι καλά που το σκέφτηκες να το γράψεις!

Εγώ, όπως βλέπεις, δίνω και συμβουλές πλέον μετά την εντατική μελέτη!

Veronica

Well-Known Member
7 Δεκεμβρίου 2010
3.213
6
Always somewhere
www.youtube.com
Κοίτα τα στοιχεία αυτού που αναγράφονται στο διαβατήριο του ζώου να είναι και ο ίδιος που θα το βάλει μέσα στην Αγγλία αλλιώς θα τρέχεις και δεν θα φτάνεις.
Του υπαλλήλου που θα ελέγξει το διαβατηρίο εννοείς; Δε βάζει υπογραφή κάπου, ώστε να μετρήσει και στους συναδέλφους του; Δεν κατάλαβα.

Alice6

Well-Known Member
7 Ιανουαρίου 2011
64
0
UK
Όχι!!! Το όνομα του ιδιοκτήτη του σκύλου αναγράφεται και στο διαβατήριο!Δεν μπορεί όποιος θέλει να ταξιδεύει το ζώο, μόνο ο ιδιοκτήτης (όταν βάζεις τσιπάκι στο σκυλάκι και του βγάζεις διαβατήριο, είσαι και επισήμως ο ιδιοκτήτης του). Από ό,τι είδα πάντως υπάρχει χώρος στο διαβατήριο και για δεύτερο ιδιοκτήτη.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.254
Μέλη
20.032
Νεότερο μέλος
Nina_Κ