Ταγαραδες ιδιοκτήτες σκύλων στο χωριό μου

Ghost

Well-Known Member
28 Απριλίου 2014
105
27
38
Στο χωριο που μένω έχουν σχεδόν σε όλα τα σπίτια στις αυλές σκυλια, όπως σε όλα τα χωρια! Το 80% τα έχει μέσα στην αυλη 24/7 , γεμάτα απο ψυχολογικά και ανασφάλειες... φυσικά δεν φταίνε τα σκυλακια σε τιποτα αλλα οι ταγαράδες ιδιοκτήτες!

Γενικά οταν πάμε βόλτα στο χωριο σε κάθε αυλή που θα περάσουμε μας παίρνουν χαμπάρι... εν το μεταξύ ειμαστε τόσο ύσηχοι μονο το βήμα μας ακούγεται!
Το πρόβλημα μου είναι τα κάνε κόρσο και συγκεκριμένα κατα αποκλειστικότητα αυτα! Είναι 3 στο χωριο , απο τα οποια τα 2 δεν τα γλυτώνω! Το ένα αρσενικό μάλιστα είναι τεράστιο, μυώδη και πολύ επιθετικό, πάρα πολύ όμως! Ο καραταγαράς ιδιοκτήτης του απο οτι πήρα χαμπάρι θέλει να τον ζευγαρώσει κιολας με του γείτονα μου το κορσο (άλλος ταγαράς τουλάχιστον το έχει δεμένο αλλα σε ένα μέρος χωρίς σπιτάκι , σε μια κολώνα απο κιοσκι οπου το έχει εκει δεμένο απο την μέρα που το πήρε, βρε κρυο βρε ζέστη βρε χιονι τπτ αυτος εκει!) ...
Το αρσενικό αυτό είναι πολύ μεγάλο πρόβλημα, μας παίρνει χαμπάρι όταν παιρνάμε απο μακρυα αλλα δεν ακούγεται καν, ώσπου να φτάσουμε κοντά που παραμονευει και ξαφνικά οταν βρεθουμε κοντά στην αυλή του ορμάει με όλο του το είναι! Το μισό σώμα του βγαίνει έξω απο το ντουβαράκι, αφρίζει και γαυγίζει ανελεητα! Φυσικά δεν το κοιταω στα ματια , δεν του μιλαω , δεν του δίνουμε καμία σημασία αλλα αυτό εκεί δε και καλα να μας φάει! Ενα κλικ να κάνει και μπορεί άνετα να κατέβει απο το ντουβαράκι! ΦΥΣΙΚΑ ΓΙΑ ΟΛΑ ΦΤΑΙΕΙ Ο ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ!
Αλλα το θέμα μου είναι εγω τι να κάνω?? Τρέμω κάθε φορά που θα τον αντιμετωπίσω και δεν γίνεται να μην αισθανθείς φόβο με αυτο το γομάρι να σε απειλει τόσο άγρια! Πως τα αντιμετωπίζεται εσεις?

Ήταν και ενα ακιτα που μας γαυγιζε αλλα μετα την 3 φορά είναι όλο και πιο ύσηχος! Επίσης ενα ''πατσαβουράκι'' μας έκανε τον καμπόσο και διαπίστωσα μετα οτι και η αυλοπορτα ήταν ανοιχτή και ήρθε καταπάνω στο κουτάβι μου, αλλα με λίγο ανάστημα και μερικα τσσσ τσσσ μας άφησε ύσηχους!
Τα κορσο δεν σταματαν πουθενα! Θεωρούσα παράλογο τους Δανούς που τα απογορευσανε αλλα πλεον τους δίνω και παράσημο!

Άλλη λύση είναι άλλος δρόμος που παει στα χωράφια αλλα εκεί εκτος απο τσιμπουρια που τα καθαρίζω σχετικά ευκολα , έχει πολλες ψείρες που πηδαν απο εδω και απο εκεί και δεν μπορώ να τις μαζέψω μετά (φοράει και σκαλιμπορ και αμπούλα)! Τελευταία και χειρότερη να παίρνω το αυτοκίνητο για να πάμε στην άλλη μερια του χωριού που έχει νορμαλ σκυλια αλλα μετα πόδια θα περασω σίγουρα απο τα κορσο!

Σκεφτομαι να πιασω τον ιδιοκτήτη του αλλα και αυτος σαν το κορσο του είναι...

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
Πραγματικά ορισμένοι σκεφτεστε λιγο πριν γράψετε? Ακου παράσημο στους Δανους....
εγω παλι να δώσω σε όσους εχουν ως μέτρο τη χημική στείρωση σε ανθρωπους τότε!

• Like
Reactions: Mariosgs

Ghost

Well-Known Member
28 Απριλίου 2014
105
27
38
Παράξενο πράμα.... μικρά μεγάλα σας γαβγίζουν;

Και αυτα τα κορσο ρε παιδι μου.... πολυ μοβόρικα
Μικρα και μεγάλα, βασικά αυτο 80% που ζεί φυλακισμενο που γαυγίζουν στα πάντα και τα κοάλα! Συνάντησα και μια κοπέλα με ενα ίδιο λαμπρατορ 13 μηνών ομως, που το κάνει βόλτα στο χωριο, και μου είπε οτι της τον έχουν δαγκώσει 2 φορές! Κάτι σαν σπρέι πιπεριου για σκυλια παίζει? Ακούγεται κάπως αυτό , αλλα και να δαγκώσουν το κουτάβι μου ή να μου φαν κανενα χέρι και αυτο καπως ειναι...
Πάρα μα πάρα πολυ αιμοβόρηκα σκυλια, ειδικά σε λάθος χέρια είναι σκέτοι φονιαδες! Για αυτό κιολας τα παίρνουν οι σαχλόμαγκες, νομίζουν οτι έτσι μεγαλώνει το πουλί τους! Φυσικά υπάρχουν και σωστοι ιδιοκτήτες κορσο αλλα εγω μέχρι τώρα δεν γνωρισα κανεναν...

Θεωρώ τον τίτλο απαράδεκτο.
Επίσης οταν λες cane corso?
Συγνώμη αν προσβάλω με τον τίτλο, αλλα δεν βλέπεται οτι τα έχουν κάνει μόδα?? Οτι έχει γεμίσει ο τόπος απο ανεξέλεκτες δυναμικες ράτσες? Δεν με πειράζει να υπήρχαν και αλλα τόσα αλλα όχι ανεξέλεκτα! Σκεφτομουν οτι θα μπορούσα να είχα περάσει με το ανιψάκι μου απο εκεί άνετα , τι θα έκανα δλδ?? ή οποιοσδήποτε! Δυστηχώς είναι μαστιγα το φαινόμενο πλέον και μέρα με την μέρα πληθαίνουν όλο και περισσοτερο τα ΑΝΕΞΕΛΕΚΤΑ!

Ghost

Well-Known Member
28 Απριλίου 2014
105
27
38
Πραγματικά ορισμένοι σκεφτεστε λιγο πριν γράψετε? Ακου παράσημο στους Δανους....
εγω παλι να δώσω σε όσους εχουν ως μέτρο τη χημική στείρωση σε ανθρωπους τότε!
Πώς αλλιως να αποτρέψεις τους αμέτρητους ταγαράδες να αποκτούν σκυλια και να τα μετατρέπουν σε φονιαδες? Πως αλλιως να προστατεψεις την κοινωνία απο τέτοια απειλή? Για να αποκτήσεις όπλο θέλει άδεια , δεν το παίρνεις έτσι απλά! Κάπως έτσι να ήταν για τις δυναμικές φυλές!

δηλαδη περνας απο τον δρομο στα χωραφια και <<βλεπεις> τις ψειρες και τα τσιμπουρια ?
που πηδαν απο δω και απο εκει ? :D:):whistle:
ntoyli φίλε μου οταν γυρνάω σπίτι και την ψαχουλεύω εννοώ! οταν βρίσκω την ψειρα και παω να την πιασω αυτη είτε πηδαει παραπέρα είτε μπαίνει πιο μέσα στην γουνα...

• Like
Reactions: ntoulis

Ghost

Well-Known Member
28 Απριλίου 2014
105
27
38
Όταν λες ανεξέλεγκτες εννοείς οτι ειναι ελεύθερα να κυκλοφορουν?
Είναι ελευθερα στην αυλή τους, αλλα χωρίς ψηλό μαντρότοιχο , χωρίς κάγκελα απλά ενα ντουβαράκι του ενός μέτρου και είναι καθαρά στην απόφαση του σκύλου αν θα το πηδήξει ή οχι...

Ghost

Well-Known Member
28 Απριλίου 2014
105
27
38
Εννοεις ψύλλο μήπως?
Συγνώμη αλλα δεν ξέρω να ξεχωριζω αυτα τα 2 , μου μοιαζουν ίδια! Νόμιζα οτι λεγοντε ψείρες, τέσπα ψύλλους τοτε...

kanarini

Well-Known Member
17 Ιανουαρίου 2014
922
453
Θεσσαλονίκη
Βρε Ghost πως τα πετάς έτσι,πάλι θα δημιουργήσεις θέματα .
Αν και αυτή την φορά καταλαβαίνω (νομίζω τι εννοείς)..Όπως σε πολλά χωριά παίρνουν σκυλιά που τα έχουν ή μονίμως δεμένα χωρίς να ξέρουν τι σημαίνει βόλτα,χωρίς να τα κοινωνικοποιούν ,οπότε γίνονται επιθετικά.(κάτι που θέλουν οι ιδιοκτήτες γιατί τα έχουν για φύλακες)

• Like
Reactions: StellitsaD

Ghost

Well-Known Member
28 Απριλίου 2014
105
27
38
Βρε Ghost πως τα πετάς έτσι,πάλι θα δημιουργήσεις θέματα .
Αν και αυτή την φορά καταλαβαίνω (νομίζω τι εννοείς)..Όπως σε πολλά χωριά παίρνουν σκυλιά που τα έχουν ή μονίμως δεμένα χωρίς να ξέρουν τι σημαίνει βόλτα,χωρίς να τα κοινωνικοποιούν ,οπότε γίνονται επιθετικά.(κάτι που θέλουν οι ιδιοκτήτες γιατί τα έχουν για φύλακες)
Γιατί βρε kanarini ευγενέστατος είμαι, αλλά έχω φρικάρει με αυτα που βλέπω στα χωρια! Ναι γι αυτά τα σκυλια μιλάω φυσικά οχι γι αυτους που τα μεγαλώνουν σωστα με εκπαιδευση και με τα όλα τους, απλά στα κορσο και γενικά σε αυτες τις δυναμικες ράτσες ''ενοχλεί'' γιατι το σκυλι κλειδώνει στο να σε φάει! Θέλεις να έχεις και 10 γομάρια να σου φυλαν το σπίτι (αν και απο οτι διαβασα σε απειρα ποστ ο σκύλος δεν είναι φύλακας) κανένα πρόβλημα , αλλα όχι μου έχει ενα ντουβαράκι 1 μέτρο και το μισό σκυλι να κρέμεται απ εξω με αφρους στο στόμα και ουτε να σε προειδοποιει απο μακρια! Το σώμα μου βρισκόταν ουτε 1 μετρο απο εκει που πετάχτηκε και ενω δεν πρεπει να κάνεις πίσω , ήταν αδυνατο να κάτσω δίπλα του!

aliki_s

Well-Known Member
27 Μαϊου 2011
3.279
1.797
Αθήνα
Ghost προφανώς αστειεύεσαι. Αρχικά λες οτι από τα 3 cane corso (που δεν πιστεύω οτι είναι cane corso αλλα τελος παντων) που έχουν οι ταγαράδες σου τα 2 δεν τα αποφεύγεις.
Ευτυχως όμως το ένα όπως λες ειναι δεμένο συνέχεια, οπότε το πρόβλημα ειναι το αρσενικό που ζει στον κήπο του σπιτιού του. Ντροπή, να δεθεί και αυτό πάραυτα.
Ξέρεις 3 σκυλιά αδιευκρίνιστης φυλής και ξαφνικά έγιναν μάστιγα. Μήπως υπερβάλλεις λιγάκι?

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.249
Μέλη
20.028
Νεότερο μέλος
panagiotopk