(
Γαλάζια, εσύ που έχεις καυκασίνα θα ήθελα να μου απαντήσεις στο εξής..
Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος ζωής για έναν τέτοιο σκύλο?
Η σκύλα σου πως ζει?
η πρωτη ερωτηση, σηκωνει μεγαλη συζητηση...οσες φορες την εχω κανει ομως, δεν εχω καταληξει για το ποιο ειναι το σωστοτερο.
ας απαντησω λοιπον για το πως ζει η δικια μου, με την οποια η σχεση μας ειναι αψογη (ας λαβουμε ομως υπ οψην οτι δεν υπηρξαν σημαντικα λαθη στην ανατροφη της και επισης, σεβομαι το χαρακτηρα της και δεν ζηταω απο αυτην οτι ζηταω απο τον γερμανικο η το γκριφον μου)
μεγαλωσε αποκλειστικα μεσα στο σπιτι μεχρι εναμιση ετους περιπου (εννοειται οτι εβγαινε και στον κηπο οποτε ηθελε-σχεδον καταναγκαστικα το υπεμενε διοτι απο 5-6 μηνων ηθελε να βρισκεται συνεχως εξω) και μετα βγηκε εξω, μαζι με τα αλλα σκυλια .
απο τοτε, κοιμαται μεσα καποια βραδυα, εναλλαξ με τον γερμανικο,(για θεμα φυλαξης) το εχει μαθει και δεν διαμαρτυρεται, η ζωη της ομως ειναι εξω και αυτο προτιμα.
θελει να με βλεπει συνεχως, μα να ειναι και εξω ωστε να βλεπει-ακουει-μυριζει τα παντα.
οι βολτες της δεν εχουν μειωθει ακομη και τωρα που εχει γερασει, διοτι ειναι σε πολυ καλη φυσικη κατασταση και δεν ηταν και ποτε της σπιντυ γκονζαλες, ωστε να δω ουσιαστικες διαφορες στην ενεργεια της...συνηθως ειναι στο βουνο διπλα στο σπιτι μας..οταν ηταν πολυ μικροτερη το προγραμμα ηταν καθημερινο και αυστηροτατο σε καφετερειες, θαλασσα,γειτονια, παιδικες χαρες κλπ.
αν δεν την βγαλω καθημερινα δεν της κοστιζει, διοτι στο σπιτι ασχολειται με τα αλλα σκυλια, τις κοτες, τα παιδια μου, εμας, την κοσμαρα της.
να συμπληρωσω κατι που ξεχασα..
προσωπικα, αυτο που δεν μου αρεσε καθολου στον σκουμπυ, ηταν το οτι συνεχισε και σε δαγκωσε ενω ειχες πλεον γυρισει πλατη...
δηλαδη, δεκτη κατα καποιον τροπο η αγριαδα και οι αποπειρες και το δαγκωμα ακομη, εφοσον ησουν μπροστα του.
εφοσον γυρισες ομως, θεωρω οτι φυσιολογικα, δεν επρεπε να το συνεχισει. καπου ξεφευγει το πραγμα.
δεν ξερω οι αλλοι τι αποψη εχουν γι αυτο.