Τάισμα κουταβιών και ζέστη

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Νομίζω ότι έχει Κτηνιατρική Σχολή και στη Θεσσαλονίκη:)
Ρε συ chiara, δεν θελω να συνεχισω την εξυπναδα που ειπα πριν αλλα τι να υποθεσω οταν οι 2 απο τους 3 δεν μπορουσαν να καταλαβουν τι "ρατσα" ειναι το σκυλι μου και ο ενας μαλιστα δηλωσε "τι ρατσα να γραψω στο βιβλιαριο?"

Του λεω "καλα, εγω θα σου πω?"

Και μου λεει "δεν ξερω καλα απο ρατσες".

Την στιγμη που πολλα μελη του φορουμ καταλαβαν απο φωτογραφιες τι φυλή ειναι.

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Στην κτηνιατρική δεν μαθαίνουν ράτσες πέρα από τα πολύ βασικά!Ένα μάθημα έχουν όλο κιόλο κι αυτό στα πρώτα έτη!;)
Όσο για το ότι σε ρώτησαν εγώ δεν το θεωρώ κακό!Όπως έχουμε ξαναπει, βλέποντας έναν σκύλο μπορούμε να πούμε με τι ράτσα μοιάζει, όχι τι ράτσα είναι!

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
΄Εφαγε κοτόπουλο κοκκινιστό με ρύζι, το τέρας, έγλειψε και το πιάτο. ΄Εφερα τον γιατρό γιατί με την απότομη άνοδο της θερμοκρασίας μου έκανε κάτι ακεφιές και δεν άγγιζε και το φαγητό του(κροκέτες) κι εγώ φοβήθηκα...αλλά ευτυχώς, ιδέα μου ήταν! Τώρα μου είπε ότι μπορώ να του δίνω μαγειρεμένο φαγητό, δύο φορές την ημέρα, απλά η αναλογία να είναι 7/3 πρωτείνη-υδατάνθρακα,κιμά με μακαρόνια ας πούμε όχι μακαρόνια με κιμά όπως εμείς.
Σορρυ για το off topic, αλλά το κοκκινιστό κοτόπουλο με ρύζι είναι το δικό μας μαγειρευτό φαγητό και όχι το μαγειρευτό του σκύλου (το ίδιο ισχύει και για την τυρόπιτα της γυναίκας σου, harryf3).

Μην δίνεις στο σκυλί φαγητό από την δική σας κατσαρόλα. Το μόνο που θα καταφέρεις είναι να του δημιουργήσεις προβλήματα. Τα μαγειρεμένα λάδια, τα αλάτια, τα μπαχαρικά και τα τσιγαρισμένα κρεμμύδια, ΔΕΝ είναι φαγητό για το σκύλο.

Στο μαγειρευτό φαγητό για το σκύλο, οι ζωικές τροφές (κρέας, εντόσθια, κλπ), πρέπει να αποτελούν το 70% της διατροφής του σκύλου μας ενώ οι φυτικές τροφές (λαχανικά, και δημητριακά), το 30%.

Σε περίπτωση που συμπεριλάβουμε στο γεύμα του δημητριακά (ρύζι, κριθάρι, βρώμη και όχι μακαρόνια), φροντίζουμε να μην υπερβαίνουν το 1/6 της συνολικής ποσότητας της τροφής, διότι ενδέχεται να του προκαλέσουν υπερβολικά κόπρανα, διάρροια και αέρια.

Αυτά. Αν θέλεις να μάθεις περισσότερα για το θέμα (και για να πάψουμε να είμαστε off topic εδω), ρίξε μια ματιά στο παρακάτω αρθρο:

Μαγειρευτό φαγητό για το σκύλο: Βασικοί κανόνες

Τι γινεται αν καλομαθει στο ωραιο μαγειρεμενο?
Πώς το ξαναγυριζεις μετα στην αδιάφορη κροκετα?
Το αφηνεις να ξελιγωθει οποτε μετα θα φαει και πετρες?
Ναι. ;):)

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Στην κτηνιατρική δεν μαθαίνουν ράτσες πέρα από τα πολύ βασικά!Ένα μάθημα έχουν όλο κιόλο κι αυτό στα πρώτα έτη!;)
Όσο για το ότι σε ρώτησαν εγώ δεν το θεωρώ κακό!Όπως έχουμε ξαναπει, βλέποντας έναν σκύλο μπορούμε να πούμε με τι ράτσα μοιάζει, όχι τι ράτσα είναι!
Δεν θυμαμαι σε ποιο θεμα του φορουμ ηταν, αλλα ενα αξιοσεβαστο, εμπειρο και παλιο μελος ελεγε οτι κτηνιατρος οφειλει να ξερει απο φυλές προκειμενου να δωσει καταλληλη θεραπευτικη αγωγη, προγραμμα διαιτας κλπ.

Rottie, ευχαριστω και παλι για την ενημερωση και τις πολυ χρησιμες πληροφοριες και συμβουλες.
Παω να διαβασω το λινκ.

Last edited:

scooby doo

Well-Known Member
25 Φεβρουαρίου 2009
612
3
Ναύπλιο-Αθήνα
Ο Σκούμπι πάντως δεν χαμπαριάζει από ζέστη.. Την ίδια και περισσότερη όρεξη έχει..:D Και ενέργεια σχεδόν το ίδιο αν και το μεσημέρι εννοείτε δεν τρέχει ιδιαίτερα..

Αλλά το σκυλάκι ενός φίλου τρώει μόνο το βράδυ και μάλιστα πολύ αργά.. Μετά τις 12 το βράδυ..

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.747
1.507
Illinois, USA
Τι θερμοκρασία δηλαδή έχετε εκεί;
30 βαθμούς Κελσίου και κυκλοφορώ με καλοκαιρινό και αντιηλιακό (άσε τα αντικουνουπικά και τις κορτιζόνες για τις καντήλες των κουνουπιών). Και έπεται συνέχεια. Είναι τρομερό: -30 το χειμώνα, 30τόσους το καλοκαίρι. Τουλάχιστον δεν έχουμε την υγρασία της Νέας Ορλεάνης, αλλά ούτε και την ξηρασία της Ελλάδας.

Τι γινεται αν καλομαθει στο ωραιο μαγειρεμενο?
Πώς το ξαναγυριζεις μετα στην αδιάφορη κροκετα?
Το αφηνεις να ξελιγωθει οποτε μετα θα φαει και πετρες?
Εγώ τέτοιο πρόβλημα δεν έχω. Διότι το Μουφ ΚΑΙ κροκέττες τρώει και μαγειρεμένο φαί τρώει και τα περιτυλίγματα από φαΐ τρώει και τα τραπέζια τρώει. Χτες μου γαύγισε βραδυάτικα, κλαψούρισε, σηκώθηκα τον ακολούθησα στην κουζίνα να δω πού το πάει το άθλιο και στήθηκε μπροστά στο ψυγείο, κάθισε στον πισινό του σε στάση προσοχής όπως κάνει όταν είναι να φάει και άρχισε να ανοιγοκλείνει το στόμα του!!!!!:eek::eek::eek: Όχι τίποτ' άλλο δηλαδή, αλλά να καταλάβω κι εγώ η σούπερ χαζή ότι πρέπει να τον ταΐσω ΚΙ ΑΛΛΟ!!!!!

Και ναι, το ξερω, το Μουφ μου έχει πάρει ελαφρώς τον αέρα, αλλά ΔΕΝ λύγισα χτες. Το διαολόστειλα και στο τέλος το πήρε απόφαση και ξάπλωσε έξω από την αγαπημένη του κουζίνα και κοιμήθηκε όλο παράπονο.;):p:D

Last edited:

Nemesis

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2008
93
0
χαχαχα Σάρα είσαι απίστευτη, εγώ χρησιμοποιώ το ψυγείο σαν μέθοδο καλέσματος, η Σίμπα έχει κόλημα με τον γείτονα από πάνω γιατί το γαϊδούρι ενώ έχει ένα σκύλο 12 χρόνια ερχεται στο μπαλκόνι μου (ισογειο) και βάζει ένα παλούκι από το μπαλκόνι και καλά να παίξει με την Σίμπα αλλά αυτή αγριεύει και το βρήσκω λογικό.
Εάν λοιπόν είναι έξω και δεν με ακούει που γίνεται μία στις πέντε γιατί μάλλον ο άλλος κάνει την μπούρδα του έξω και περιμένω να τον πιάσω στα πράσα τώρα να του το κόψω, εάν λοιπόν την φωνάζω και δεν έρχεται ανοίγω το ψυγειο και κατευθείαν είναι δίπλα μου καθησμένη στον κώλο η γουρούνα και περιμένει να φάει.

πάντως τα δικά μου είναι λιγούρικα, νομίζω είναι η ράτσα, τρώνε από μωρά δύο φορές την ημέρα γιατί είναι οι ώρες εργασίας μου κουλές, και συγκεκριμμένες ποσότητες, τα έξτρα μαγειρευτά που τρώνε η Σίμπα προς το παρόν είναι αυγουλάκι που και που, λίγο νερόβραστο ρίζι με λαδάκι (μία κουταλιά της σούπας να φανταστείτε) μαζί με τις κροκέτες, και το σούπερ γλυκό τους για μία στις 10 μέρες είναι γιαουρτάκι στραγγιχτό με νερόβραστο κοτοπουλάκι. Δύο κουταλιές τούρλα της σούπας είναι οι ποσότητες που τους δίνω από τα οντέρβ που έχω ετοιμάσει αποκλειστικά για αυτά.

Ο Μπιγκ Μακ το μόνο που έχει δοκιμάσει είναι λίγο βραστό κοτοπουλάκι γιατί είναι μικρούλης ακόμα.:D

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Παντως καναδυο μερες που επεσε καπως η ζεστη εδω στη Θρακη, ενανηλθε πληρως η μεσημβρινη ορεξη και στα δυο τα σκυλια μου.
Επισης πινουν λιγοτερο νερο και κοιμουνται λιγοτερο.