ΤΟ ΣΚΥΛΙ ΜΟΥ ΤΡΩΕΙ ΤΙΣ ΚΟΤΕΣ ΤΟΥ ΓΕΙΤΟΝΑ...

stamatia

Well-Known Member
6 Ιουνίου 2009
5.371
2.994
Όλες φυσικά αυτές οι λύσεις προτείνονται χωρίς να έχουμε και καμία απολύτως άποψη περί του "ποιον" του γείτονα εκτός της περιγραφής, ότι πρόκειται για έναν κακό άνθρωπο.
Που σημαίνει ότι ο κακός άνθρωπος .....παραμένει κακός και κάνει κακό ....

Last edited:

ntoulis

Well-Known Member
19 Ιουλίου 2013
3.217
2.435
Λαχανάκια Βρυξελλών
α είναι και γδάρτης ο γείτονας ! :giggle:
αυτές οι διαφορές καλό είναι να τις λύνει το επίσημο κράτος..
δεν έχω ιδέα ποιόν πρέπει να πάρεις τηλ και να το καταγγείλεις, ίσως άλλα μέλη ξέρουν κάποια διαδικασία.. ελεύθερες κότες αλανιάρες δεν ξέρω αν επιτρέπεται να κυκλοφορούν και να οπλοφορούν ! :) δηλαδή αν κάποιος πάει να την αποφύγει με το αυτοκίνητο και πάθει κάποιο ατύχημα ?

• Like
Reactions: betty coltrane

EUADIM

Member
27 Αυγούστου 2015
10
2
38
άντε βρε παιδιά και κοντεύω να πεθάνω ότι θα πρέπει να φυλακίσω το σκυλί μου... να είστε καλά... ευχαριστώ πολύ

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.801
20.123
Υ. Γ. Αν δεν προκειτε περι πλακας το θεμα παντως, εντυπωσιαζομαι για αλλη μια φορα με το οτι πιστευετε ΠΑΛΙ οτι φταιει ο ιδιοκτητης του σκυλου που τον εχει στην αυλη.......
Πρέπει να καταλάβεις, γιατί η συζήτηση εντός του φόρουμ, που αφορά αυλόσκυλα, πάει πάντα εκεί. Γιατί όποτε ανοίγεται ένα θέμα τέτοιο ή παρεμφερές, είναι απόλυτα ξεκάθαρο, ότι ο σκύλος της αυλής του θέματος, βρίσκεται σε κάποιο κίνδυνο. Τα σχόλια που γίνονται, δεν αφορούν τους μετρημένους στα δάχτυλα του ενός χεριού, που έχουν φροντίσει ο αυλόσκυλός τους, να είναι απολύτως ασφαλής και συγχρόνως, να μην ζει απομονωμένος. Αφορά τους άλλους. Τους 99%. Αυτούς που παρκάρουν τα σκυλιά τους στις αυλές τους, γιατί έτσι τους βολεύει, και υποτίθεται μετά, ότι προσπαθούν να συμμαζέψουν τα ασσυμάζευτα και βγάζουν σπαρακτικά θέματα SOS. Προσωπικά εγώ, τρελλαίνομαι. Να...σε παραδίπλα θέμα, ο θεματοθέτης, γύρισε μια μέρα σπίτι, και βρήκε τον σκύλο του ξυλοδαρμένο, στην αυλή του. Ο άλλος φολιασμένο. Ο άλλος εξαφανισμένο. Ο άλλος, το έχει δεμένο και ξεχασμένο. Αν επίσης, θεωρείς τον εαυτό σου, σωστό ιδιοκτήτη, και αγαπάς τον σκύλο σου, αλλά ο τρόπος ζωής σου, δεν σου επιτρέπει να ασχολείσαι και πολύ μαζί του, είναι προτιμότερο [για μένα], να μην αποκτήσεις ποτέ, παρά να τον ξεχάσεις σε κάποια γωνιά της αυλής σου [με κάποιες μικρές εξαιρέσεις, σ'αυτή μου την σκέψη]. Η ύπαρξη αυλής, μπορεί να είναι ευλογία ή κατάρα. Αναλόγως της χρήσης που της γίνεται. Στην Ελλάδα, δεν χωρεί αμφιβολία, στο που υπάγεται κατά κύριο λόγο. Δυστυχώς.

east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.061
@mareco
Ναι οκ δεκτα ολα αυτα κ κατανοητα μεν, αλλα ρεαλιστικα πρεπει να δεχτουμε αυτη την πραγματικοτητα.
Η εναλλακτικη δλδ για ολα αυτα τα σκυλια ποια ειναι;
Ο δρομος η ακομα χειροτερα το αιωνιο κλουβι καποιας "φιλοζωικης"?
Σαφως κ η προληψη θα ηταν η λυση, αλλα τωρα;
Νομιζω οτι ειναι μεγαλη κουβεντα κ οχι της παρουσης.

Σε αυτο το θεμα ομως δεν βλεπω κατι τοσο τραγικο ωστε να ξεσηκωσω αντιδρασεις βασισμενες στο παραπανω - με το οποιο ξαναλεω συμφωνω.
Διαβαζω απο οσα γραφει (ελπιζω οχι το troll που ζει αναμεσα μας, αν με πιανεις) οτι εχει εναν σκυλο ελευθερο σε ενα κτημα 2 στρεμματων κ εχει παρει ολα τα μετρα ωστε αυτος να μην μπορει να βγει κ να προξενει προβληματα. Καπου γραφει μαλιστα οτι περιορισε τις δικες του κοτες προκειμενου να μην περιορισει το σκυλο.....
Οποτε;
Υπαρχει τεραστεια πιθανοτητα να μην εμπιπτει στο παραπανω κειμενο σου.....

Σιγουρα παντως ασχετως το που η πως ζει ο σκυλος το προβλημα ειναι οι....... ελευθερες κοτες που κατα βουληση εισερχονται στην ξενη ιδιοκτησια (και για τις οποιες εχω την απορια πως ξαναγυρνανε παλι στο κοτετσι τους αλλα τεσπα) .....

Δλδ αν φτιαχνοτανε αλλο θεμα που να ελεγε "ο σκυλος του γειτονα μπαινει ελευθερα στον κηπο μου κ μου κυνηγαει την γατα, με ποιον θα τα βαζαμε; Με τον ανευθυνο που εχει αμολυτο κ ανεξελεκτο το σκυλο η με τον αλλον που εχει τον κηπο;;;;
Ετσι ειναι κ τωρα με τις κοτες.....

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.801
20.123
Το παρόν θέμα, μπορεί και να ανήκει στις μικρές εξαιρέσεις που σου έγραψα.
Μπορεί και όχι όμως. Δεν το ξέρω, και ομολογώ ότι βαρέθηκα να το αναλύσω περαιτέρω.
Το σημαντικό [για μένα πάντα] σε οποιοδήποτε τέτοιο θέμα, που εννοείται πως όταν ανοίγεται, υπάρχει ήδη σοβαρό πρόβλημα, είναι τελικά, η ασφάλεια του σκύλου. Ανεξάρτητα του ποιός πραγματικά, φταίει. Αν δηλαδή, ο γείτονας είναι κακός ή τρελλός ή και τα δύο μαζί, φροντίζεις ακόμη και δική του να είναι η ευθύνη, να μην έχει πρόσβαση στον σκύλο σου. Γιατί αυτός, θα την πληρώσει. Το πως θα το ρυθμίσεις αυτό, είναι άλλο θέμα. Αν δεν προτίθεσαι να επιβλέπεις ανελλιπώς τον σκύλο σου, όσο βρίσκεται έξω, ή να διαμορφώσεις κατάλληλα τον χώρο του, τότε μένει να τον έχεις εντός σπιτιού. Αν δεν θέλεις ούτε κι αυτό, αν μη τι άλλο, δεν μπαίνεις σ'ένα φόρουμ, να ζητήσεις συμβουλές. Τον αφήνεις στην μοίρα του.

• Like
Reactions: Orilis

east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.061
Θεωρητικα δεν διαφωνω με αυτο που γραφεις.
Ρεαλιστικα ομως ειναι αδυνατον να συμβει γενικα (οχι μονο σε αυτον τον ιδιοκτητη).
Ο σοφος λαος λεει "τιποτα χειροτερο απο κακο γειτονα".
Κατα συνεπεια κ για να μην το τεντωσω αλλο, ο θεματοθετης οφειλει με τον εναν η τον αλλο τροπο να ξεκαθαρισει στο γειτονα οτι πρεπει (λογικα και νομικα) να περιορισει τα οικοσιτα ζωα του..... στον οικο ΤΟΥ.
Οφειλει επισης στα πλαισια της ευζωιας του σκυλου να τον απενοχοποιησει πληρως κ να αντιμετωπισει αυτος μονος του την κατασταση.......

Αυτη ειναι η δικη μου ρεαλιστικη προταση.....

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.801
20.123
Ούτε εγώ, διαφωνώ με την δική σου.
Η οποία ρεαλιστική σου πρόταση, έρχεται απλώς, να συμπληρώσει τις λοιπές ρεαλιστικές προτάσεις, και να δώσει μια παραπάνω επιλογή στον θεματοθέτη. Και ότι τον φωτίσει ο Θεός. Γιατί αν μπλέξεις με τρελλό γείτονα, που δεν μπορείς να χειριστείς, τα λογικά και νομικά ξεκαθαρίσματα, τα παίρνει ο διάολος :rolleyes:

• Like
Reactions: Orilis