Αγαπητέ και μεγαλόκαρδε
Ghostdoc σ' ευχαριστώ για την απάντησή σου, η οποία - αν την καλοσκεφτείς - συμφωνεί κατ' ουσία με όλα όσα προείπα!
Κατ' αρχάς να ξεκαθαρίσω ότι και η δική μου αρχική τοποθέτηση ήταν ΑΚΡΙΒΩΣ επειδή λυπάμαι "για το σκυλάκι" και οργίζομαι
ακριβώς επειδή εκείνο "πληρώνει τη νύφη", όπως λες και εσύ!, λόγω της επιπολαιότητας/call-it-what-you-wish του 'ιδιοκτήτη'/'φροντιστή' ο οποίος δεν έκανε
τα πάντα ούτως ώστε να του δώσει μια καλύτερη ευκαιρία να 'βρεθεί' αν χαθεί. Επίσης, εγώ προσωπικά, δεν είπα ποτέ ότι δε θα προσπαθήσω βοηθήσω το σκυλάκι που βρήκα χαμένο χωρίς ταυτότητα (άραγε πως ακριβώς....) ή δε θα προωθήσω αγγελία - είπα ότι ΟΡΓΙΖΟΜΑΙ για αυτούς που δεν έβαλαν ταυτότητα και, παρόλα τα παραδείγματά σου, επιμένω να πιστεύω ότι περί επιπολαιότητας ουσιαστικά πρόκειται, ακόμα και όταν συντρέχουν οι λόγοι που παραθέτεις ως παραδείγματα.
Δεν έχω σκοπό να παίξουμε με τις λέξεις και να μπούμε σε εννοιολογικές συζητήσεις και αντιλογία - άλλωστε δεν είναι, πιστεύω, το ζήτημα σε αυτό το thread - αν και δεν έχω κανένα πρόβλημα να το κάνω, άλλωστε στην εκτός forum ζωή μου πληρώνομαι γι' αυτό!
Επέτρεψέ μου όμως ένα σύντομο σχόλιο πάνω σε αυτά που είπες:
α) Όταν προσέχεις το σκύλο σου,
το παίρνεις χαμπάρι: είναι τόσο απλό! Έχω διαβάσει πως μιλάς για τα σκυλιά σου και διαισθάνομαι ότι
και τους φοράς ταυτότητα,
και θα το έπαιρνες χαμπάρι, αν όχι αμέσως, εντός διλέπτου όταν θα ξανακοιτάξεις το σκυλί σου στη βόλτα. Αν σου σπάσει/χαθεί στη βόλτα, σε επαφή με άλλα σκυλάκια κτλ - οκ, μπορεί να συμβεί - τον παίρνεις και πας σπίτι, αντικαθιστώντας την ταυτότητα. Τώρα, αν όντως έχει γίνει έτσι το πράγμα, την έχασε/έσπασε στη βόλτα, το είδες, και ενώ πάτε πάλι σπίτι με το ΛΟΥΡΙ το σκυλί καταφέρνεις και το χάνεις, σου φεύγει, κτλ, οκ, πάω πάσο! Στατιστικά, πόσες λες είναι αυτές οι περιπτώσεις; 1 στις 1000; Οκ, το δέχομαι -- 1 στις 1000 είναι η ύστατη γκαντεμιά, οι άλλες 10 είναι ότι έφυγε η ταυτότητα και δε το είδες και ΕΙΧΕΣ και το σκύλο χωρίς λουρί --> επιπολαιότητα.
β) Δε με νοιάζει ο πνίχτης, να βάλεις το κρικάκι της ταυτότητας στους κρίκους σύνδεσης, να την βάλεις στο λουρί, να βρεις έναν τρόπο. Δεν είναι σοβαρή δικαιολογία αυτή.
γ) Βάζεις την ταυτότητα στο κολάρο και όχι στο σκάλιμπορ φυσικά (!
-- εκτός και αν μου λες ότι ο κτηνίατρος σου συνέστησε να μη φοράει το σκυλί κολάρο καθόλου και να το βγάζεις βόλτα χύμα χωρίς λουρί! Σε αυτή την περίπτωση έχουμε επιπολαιότητα - για να μην πω τίποτε άλλο - εις διπλούν.
Εν πάσει περιπτώσει, όπως σου είπα και πριν, δεν είμαστε σε τουρνουά debate (27-30 Μαρτίου στο Κολέγιο Αθηνών, όσοι πιστοί προσέλθετε!). Και επειδή, όπως λες, με συμπάθησες, φαντάζομαι θα μου επιτρέπεις και να οργίζομαι και να στεναχωριέμαι και να μιλάω για αυτά μου τα συναισθήματα που έχουν να κάνουν με τόσα σκυλιά που βρίσκονται κάπου τρομαγμένα και μόνα τους, συχνά ανίκανα να επιβιώσουν, επειδή κάποιος που υποτίθεται ότι ήταν εκεί για να τα φροντίσει αμέλησε να τους παράσχει ένα βασικό και πάμφθηνο 'αξεσουάρ' ή ένιωσε πολύ μάγκας και ικανός και σίγουρος ότι δε θα χαθούν. Τα υπόλοιπα είναι απλά μέρος ελάχιστης στατιστικής πιθανότητας...