Σύσταση μελών

Status
Κλειδωμένο θέμα

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.366
10.521
Athens
djdoctor το θεωρώ τραβηγμένο παράδειγμα. Στο τέλος θα έρχονται με καθετήρα γιατί θα φοβούνται να τους πιάσει κατούρημα ;)

Ο admin ορθώς κατάλαβε - αυτό ακριβώς εννοούσα.

Lindaki

Well-Known Member
28 Μαρτίου 2010
849
2
Μπαρδόν - λάθος γράψιμο (λόγω ηλικίας... και χρώματος μαλλιών). Εννοούσα ότι τα ποστς του τύπου "Γειας σας με λένε Μπάμπη και έχω ένα ντόγκο που το λένε Βρασίδα" να μεταφέρονται στο Νέο Μέλος χωρίς να κλειδώνονται. Δεν είναι ευγενικό βρε παιδί μου να κλείνεις του άλλου την πόρτα στα μούτρα! :D

Άλλο η παρουσίαση και άλλο η εισαγωγή νέου μέλους.

Παρεμπιμπτόντως να ενημερώσω τους mods ότι η παρουσίαση που έχω κάνει στις δύο γουρούνες δεν είναι είναι legal διότι δεν έχω μετρήσει ακρώμιο και δεν θυμάμαι και τι άλλο. Και επειδή είναι κοντές και έχω τη μέση μου δεν πρόκειται να το μετρήσω αύριο-μεθαύριο διότι πού να σκύβω τώρα... :maria::paja1:
Επιτελους! Ενιωθα τόσο άσχημα που τους "κλείνατε" την πόρτα στα μούτρα! Δεν ειναι ωραίο. Και βασικά να πώ ότι δεν έχω καταλάβει ακριβώς και τι προσφέρει το να αναφέρεις λεπτομερώς τις διαστάσεις του σκύλου; Οκ. αν είναι ημιαίμο λες μεγάλου, μεσαίου ή μικρού μεγέθους, αν είναι καθαροαιμο τις διαστάσεις μπορει να τις βρει κάποιος στα χαρακτηριστικά της εκάστοτε φυλής, τι νόημα έχει αυτη η στεγνη παρουσίαση..;
Αφήκετε τον κόσμο να εκφραστει όπως γουστάρει....τι τυπικούρες είναι αυτές.
Και οκ, έκανα κι εγώ την παρουσίαση σύμφωνα με τους κανόνες για αρχη για να δούμε πως είναι και να το απολαυσουμε οι παλιοί, ένας νέος όμως δε θα διαβάσει τους κανόνες, απο ενθουσιασμό για να μιλησει για το σκυλί του, θα προσπεράσει τα πάντα. (!)
Ρωτηστε τον στο δεύτερο ποστ να γράψει όλες τις λεπτομέρειες που θέλετε, η Σοφούλι, που είναι υπεύθυνη επι της υποδοχής νομίζω δε θα βαρεθεί να ρωτήσει...δε ξέρω, απλά τη γνώμη λέω, κι ας μας εξηγήσει κάποιος που αποσκοπεί αυτός ο κανόνας..
Ευχαριστώ.

admin

Administrator
Staff member
21 Ιουλίου 2005
2.181
930
Να ξεκαθαρίσουμε τα εξής, που έχουν συζητηθεί και με τους moderators:

Υπάρχει η ενότητα "Νέα μέλη" που μπορεί το νέο μέλος να συστηθεί και να πεί δύο λόγια για τον εαυτό του και την σχέση του με τα σκυλιά.Εκεί μπορεί να αναφέρει και τι σκύλο έχει, πως τον απέκτησε, για ποιό λόγο, να βάλει φωτογραφίες και να μιλήσει με τα υπόλοιπα μέλη σε ένα πολύ φιλικό και "χαλαρό" κλίμα.

Υπάρχει και η ενότητα "Τα Σκυλιά μας!..." που σκοπό έχει να παρουσιάσουν τα μέλη τα σκυλιά τους και όχι να συστηθούν οι ίδιοι.

Ο τρόπος που επιλέχθηκε να γίνονται οι παρουσιάσεις είναι τέτοιος για να εξυπηρετεί και κάτι περισσότερο από το "Δείτε το σκυλάκι μου πόσο ωραίο είναι, είμαι πολύ χαρούμενος που το έχω!" (αυτό μπορεί να γίνει στην ενότητα "Νέα μέλη").

Τι εξυπηρετεί;

"Αναγκάζει" τον ιδιοκτήτη να μάθει 2-3 βασικά πράγματα, όπως ποιό είναι το ύψος του σκύλου και πως το μετράμε, το βάρος του σκύλου, αλλά και να δεί τον χαρακτήρα και τις ιδιαιτερότητες του σκύλου του, όχι επιφανειακά ("γλυκούλης", "πανέμορφος", "γομάρι", κλπ.) αλλά σε "βάθος" και ουσιαστικότερα.

Οι πληροφορίες που ο ίδιος θα συλλέξει και θα δημοσιεύσει θα είναι χρήσιμες για τον ίδιο, για αρμόδιους επαγγελματίες (κτηνιάτρους, εκπαιδευτές, groomer ή άλλους) και για τα μέλη που θα έχουν μια εικόνα και θα μπορούν να συμβουλεύσουν και να προτείνουν πιο έγκυρα.

Επίσης, φέρνει ένα βήμα πιο κοντά τους ιδιοκτήτες στην κυνολογία και την κυνοτεχνία, που είναι και οι βάσεις και η "αρχή" των σκύλων που απολαμβάνουμε σήμερα την παρέα και τα ιδιαίτερα χαρακτηρηστικά τους.

Ακόμα και ο ιδιοκτήτης ημίαιμου πρέπει να μάθει πόσο σημαντικές είναι αυτές οι γνώσεις και πως ένα σκυλί ισσοροπημένο δεν είναι μόνο το σκυλί μιας αναγνωρισμένης φυλής.

Αυτά και μαζί με αυτά και πολλά άλλα, πιστεύουμε πως μπορεί να εξυπηρετήσει μια σωστά δομημένη ενότητα.

Το να τείνουν και οι δύο παραπάνω ενότητες να γίνουν μία ή όλες οι ενότητες να είναι για όλα δεν θα αρέσει σε κανέναν.

Για αυτό, δημοσίευση μέλους που έχει ήδη συστηθεί στην ενότητα "Νέα μέλη" και δεν ακολουθεί τις οδηγίες θα κλειδώνεται την ενότητα "Τα Σκυλιά μας!..." .

Αν το μέλος γράφει για πρώτη φορά στην ενότητα "Τα Σκυλιά μας!..." αλλά με ύφος γνωριμίας, η δημοσίευση θα μεταφέρετε στην ενότητα "Νέα μέλη".

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.860
5.110
patra
grdane.blogspot.com
Κι αν έχει συστηθει ήδη στην ενοτητα νεα μελη σε στυλ" γεια σας ειμαι ο Κωστας, εχω σκύλο και μενω στο Αγρινιο";

τοτε σκυβω το κεφαλι.....

ουπσ... βιαστηκα... ως συνηθως τελευταια... :p

Last edited:

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Τι γινεται με την ενοτητα "Εικονική κυνο-βιβλιοθήκη"?
Να μην βαζουμε εκει δικα μας σκυλια?

admin

Administrator
Staff member
21 Ιουλίου 2005
2.181
930
Δικά μας σκυλιά μπορούμε να βάζουμε σε κάθε ενότητα, αρκεί το θέμα που παρουσιάζουμε/δημοσιεύουμε να είναι σχετικό με την ενότητα.

Αν πρόκειτε για ταξίδι, συνάντηση ή event με τον σκύλο μας, υπάρχει η ενότητα "Συναντήσεις και εκδηλώσεις μελών", αν είναι παρουσίαση του σκύλου μας ή των σκυλιών μας υπάρχει η ενότητα "Τα Σκυλιά μας!...", αν είναι η πρώτη μας σύσταση και γνωριμία υπάρχει η ενότητα "Νέα μέλη", αν είναι θέμα εκπαίδευσης με video και φωτογραφίες υπάρχει η ενότητα "Εκπαίδευση & Συμπεριφορά", κ.ο.κ.

Αν τώρα δεν θέλουμε να συζητήσουμε κάτι συγκεκριμένο, αλλά ούτε και να παρουσιάσουμε το σκύλο μας ή να συστηθούμε και θέλουμε να "ανεβάσουμε" φωτογραφίες και videos με τα σκυλιά μας υπάρχουν το Album μελών και η "Εικονική Κυνο-βιβλιοθήκη!".

Πιστεύουμε ότι είναι ξεκάθαρες και συγκεκριμένες οι κατηγορίες και αν και τα θέματα είναι ξεκάθαρα σε όσους δημοσιεύουν δεν υπάρχουν πολλά περιθώρια λάθους.

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
τελικά να καταργήσουμε τους κανόνες για τα νέα μέλη-γιατί εντάξει μωρέ καινούργιος είναι θα κάνει και λάθη
και να θεσπίσουμε αυστηροτερους κανόνες με συγκεκριμένα περιθώρια έκφρασης για τους παλιούς "τι θα ρωτάνε-πως θα το ρωτάνε-πότε θα το ρωτάνε και σε ποιούς θα το ρωτάνε"
εμένα-με μιά στρογγυλοποίηση-αυτά μου φαίνονται ότι είναι τα αιτήματα
ε?

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Ισοπεδωτικος και υπερβολικος, Βαγγελη.

Ρε συ, μεχρι και στον στρατό υπαρχει εβδομαδα προσαρμογης.
Εδώ, σε ένα ελευθερο φορουμ, να μην υπαρχει?

Με την ευκαιρια να πω ότι εγω ακομα δεν εχω διαβασει τους κανονισμους.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.768
20.046
Κι εγώ το συμπέρασμα του Βαγγέλη βγάζω. Η ουσία όλου του thread, με λίγα λόγια.

Επίσης, όταν πρωτομπήκα στο φόρουμ, διάβασα πρώτα όλα τα τρέχοντα θέματα και όσα παλαιότερα υπήρχαν μέσα στα νέα, από παραπομπές link. Οταν εγγράφηκα, διάβασα πρώτα όλους τους κανονισμούς. Και αρκετά μετά άρχισα να συμμετέχω.

radionuclide

Well-Known Member
11 Αυγούστου 2010
660
11
Athens
Λοιπόν εγώ συμφωνώ να υπάρχουν οι κανόνες( τους οποίους μόλις διάβασα) αλλά για να διασφαλιστεί ότι όλοι όσοι κάνουν εγγραφή θα τους ακολουθούν θα πρέπει όταν πάνε να κάνουν τη παρουσίαση να μην τους επιτρέπεται αλλά να παραπέμπονται σε αυτούς. Αφού πατήσουν το "I agree" τότε να συνεχίζουν. Αν παρόλα αυτά γράφουν ότι ναναι τότε συμφωνώ και στο κλείδωμα.

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
κι εγώ μπορεί να μην τους έχω διαβάσει....αλλά αν μου έλεγαν "μη , γιατί το λένε οι κανονισμοί" θα ζήταγα συγνώμη που δεν τους έχω διαβάσει...δεν θα έλεγα "έλα μωρέ τώρα....ποιός τους χέζει...."
και στον στρατό που πήγα εγώ δεν είχε εβδομάδα τέτοια-απ την άλλη είχε μόνο....αλλά έτσι κι αλλιώς εκτός απο εβδομάδα τάδε είχε και αγγαρείες - στερηση εξόδου - φυλακή - καψόνια- γόπινγκ - πρωινή γυμναστική - φαί μάπα - λοχίες στραβόξυλα κλπκλπκλπ

που είναι ο VasBar να κάνει μιά δημοσκόπηση???

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Στον δικο μου τον στρατό, ειχαμε έναν ταξιαρχο που μολις τον εβλεπες από το ένα χιλιομετρο αλλαζες δρομο.

Αν πειραζες νέο, εφευγες στο κρατητήριο παρακαλώ (κανονικη φυλακη δηλαδη - ban) για 20 μερες, αφου πρωτα γινοσουν ρομπα στην αναφορα.

Μολις βεβαια περνουσε λιιιιγος καιρος και εγκλιματιζονταν οι νεοι, αλλαζαν κι αυτοι δρομο όταν τον εβλεπαν από το ένα χιλιομετρο :D:paja1:

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
στον στρατό όμως δεν μπαινοβγαίνεις όποτε θές-όπως εδώ και σίγουρα δεν είναι θέμα επιλογής σου αν θα πάς ή όχι......
επίσης στον στρατό το πιο σίγουρο ότι θα πάρεις είναι κιλά -άντε και κανα δυό φίλοι....
ενώ εδώ είναι πολύ αλλιώς-οπότε αρκετά με την σύγκριση ε?

ο δικός μας διοικητής γύρναγε μεταβολή τους νέους και ενώ μας έλεγε λεκτικά να τους φροντίζουμε και να τους προσέχουμε με τα χέρια του έκανε νοήματα να τους τρέχουμε και να τους ....γα κακομεταχειριζόμαστε....

νομίζω ότι όποιος θίγεται επειδή του κλείδωσαν το θέμα δεν θα είναι και τόσο θετικός για διάλογο γενικότερα....

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Καλα, μην βαρας! Δεν ειπα οτι ειναι και η πιο επιτυχης συγκριση. Για ενα περιθωριο προσαρμογης μιλησα μονο!

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
νέος......αντιμιλάς?
νομίζεις ότι τα περισσότερα πόστ που έχεις σκιάζουν το ότι είμαι τουλάχιστον 4 σειρές παλαιότερες???

μα ειλικρινά τώρα......πόσο "κακό" κάνεις σε κάποιον κλειδώνοντας του το θέμα?

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Από ένα σημειο και μετα δεν εχει καμια σημασια η σειρα ρε!
Οσο για σενα, εχεις πολύ μεγαλη γλωσσα για καποιον που δεν ξεπερασε ακομα τα 5000 ποστς χαχαχααα :D:p*demonio*

Μα δεν κάνεις κακο σε καποιον αν κλειδωσεις το θεμα του. Γι αυτό εξαλλου και το παρον τοπικ εφτασε μονο τις 6 σελιδες και όχι τις 36 :D:paja1:

Παντως, σοβαρα τωρα, καποια μελη, των οποιων η παρουσιαση κλειδωθηκε, δεν ανοιξαν μετα μια καινουρια και συμφωνα με τους κανονισμους.

Κριμα, γιατι θα μπορουσε να γινει μια καλη συζητηση. Ξερεις, τα γνωστα «από πού το πηρες?» ή η νεα διπλωματικη εκδοση «πως το απεκτησες?» :p

Σοβαρα και παλι, η παρουσιαση είναι μια καλη ευκαιρια για να μαθουμε πληροφοριες, αντι να το κανουμε με το καλημερα.

Αυτο βεβαια προϋποθετει οτι το μελος θα κανει παρουσιαση.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.768
20.046
Κριμα, γιατι θα μπορουσε να γινει μια καλη συζητηση. Ξερεις, τα γνωστα «από πού το πηρες?» ή η νεα διπλωματικη εκδοση «πως το απεκτησες?» :p
Ανέκαθεν προτιμούσα την έκφραση: "πως το απέκτησες; ". Δεν είναι νέα διπλωματική έκδοση.
Από το επόμενο όμως πρόσφορο νέο μέλος, θα συμμορφωθώ στο "από που το πήρες; ", για να μην δημιουργούνται παρεξηγήσεις.

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Να πραττεις Μαρια μου όπως αισθανεσαι. Σοβαρο και μορφωμενο ατομο εισαι και ξερεις τι είναι ωφελιμο και χρησιμο.

Αρκει μονο να μην το κάνεις από αντιδραση στις αρκετες φορες που σου την εχουνε πει άμεσα ή εμμεσα για τον λογο αυτό, αλλά επειδη τα προσωπικα σου στατιστικα εχουν δειξει ότι υπηρξε μεχρι τωρα περισσοτερο οφελος παρά ζημια.

Από μενα εισαι ΟΚ (όχι πως το χρειαζεσαι βεβαια), γιατι εγω τον εχω βρει κουτσα στραβα τον δρομο μου. Ακομα και να φυγω ή να με κανουν να φυγω, μπορω πλεον να «επιβιωσω».

Κανε μου την χαρη να μην δωσουμε συνεχεια. Εγω τουλαχιστον, τελειωσα με το θεμα. Κατσε κι εσυ και σκεψου όμως.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.768
20.046
Να σου κάνω όσες χάρες θέλεις. Αλλά όταν το τελειώνεις έτσι, οφείλω να με υπερασπισθώ [λέμε τώρα-μην κολλήσεις]...
Για να μην μακρυγορήσω, παρότι προσφέρεται το post σου, δεν επηρεάζομαι εύκολα τουλάχιστον, από κρίσεις και κριτικές άλλων. Παρά μόνο όταν αυτοί οι άλλοι, με ξέρουν και έξω από δω και αυτό όχι πάντα. Γιατί παρόλο που μου ανάβουν τα αίματα συχνά-πυκνά, σκέφτομαι πάρα πολύ πριν μιλήσω. Ξέρω τι λέω [στο δικό μου μυαλό και με τα δικά μου βιώματα] και γιατί το λέω, όπως το λέω. Δεν βρίζω και δεν είμαι αγενής. Κατά τα λοιπά, μιλάω όπως μιλάω [συνήθως προσαρμόζομαι με μεγάλη ευκολία στο πως που μιλάνε] και δεν σκοπεύω να αλλάξω τώρα στα γεράματα.
Και σε καμμία περίπτωση δεν κρατάω, δεν το είχα σκεφτεί καν δηλαδή, στατιστικά μετρώντας οφέλη και ζημιές. Δεν ήξερα ότι χρειάζεται. Αν είναι, να προσαρμοστώ και σ'αυτό.

Status
Κλειδωμένο θέμα