Σύλλογος Ερασιτεχνών Εκτροφέων Σκύλων Ελλάδας - Υπό Ίδρυση


takisft

Well-Known Member
24 Ιουνίου 2011
4.817
5.038
Αθήνα
Ανακοίνωση του Σ.Ε.Ε.Σ.Ε.

Εκ μέρους του υπό σύσταση Συλλόγου Ερασιτεχνών Εκτροφέων Σκύλων Ελλάδας γνωρίζουμε σε όλους τους φίλους, ότι, παρά τις περί του αντιθέτου φήμες που όλως κακοπροαίρετα διαδίδονται, ουδεμία πρόθεση έχει να υπερσκελίσει, ανταγωνιστεί, παρακάμψει, επισκιάσει τον Κυνολογικός Ομιλος Ελλάδος - The Kennel Club of Greece τον οποίο αναγνωρίζει ήδη από τη γέννησή του ως την ανώτατη κυνολογική αρχή στην Ελλάδα.
Ως μόνο σκοπό, καταστατικό και ηθικό έχει, την εκπροσώπηση της ελληνικής ερασιτεχνικής εκτροφής σε κρατικούς και άλλους φορείς και την ενημέρωση του κοινού για το έργο των ερασιτεχνών εκτροφέων και της καθαρόαιμης εκτροφής σκύλων και πέραν αυτού δεν υποκρύπτεται κανένας άλλος σκοπός, είτε αθέμιτος είτε θεμιτός.
Ο Σύλλογος θέλει να είναι συμπορευτής του Κ.Ο.Ε. και επί τη βάση αυτού θα πορευτεί, υπολογίζοντας στην συνεχή και απρόσκοπτη υποστήριξή του, την οποία και προσδοκεί.


Και επιστολή 5 μελών του ΔΣ του ΚΟΕ προς τον Σ.Ε.Ε.Σ.Ε.


Προς το Προεδρείο της Συνέλευσης του υπό ίδρυση Συλλόγου Ελλήνων Ερασιτεχνών Εκτροφέων Σκύλων

25.06.2016

Αγαπητοί Κυνόφιλοι Εκτροφείς,

Οι παρακάτω 5 υπογράφοντες, Μέλη του ΔΣ του Κυνολογικού Ομίλου Ελλάδος, θα θέλαμε να χαιρετίσουμε την πρωτοβουλία σας αυτή & να ευχηθούμε μετά από εποικοδομητικές συζητήσεις να καταλήξετε σε θέσεις που θα μπορούν να υποστηριχθούν με επιχειρήματα, προς όφελος της Ελληνικής Κυνολογίας, η οποία βασίζεται κατά μεγάλο ποσοστό στην σοβαρή, συνεπή & επιλεκτική αναπαραγωγή των Καθαρόαιμων Σκύλων. Όπως όλα τα είδη στον πλανήτη μας, σε κάθε πολιτισμένη χώρα, τυγχάνουν της προστασίας & της με κάθε τρόπο προσπάθειας διατήρησης & βελτίωσής τους. Δυστυχώς στην χώρα μας, η οποία τα τελευταία χρόνια με την θέσπιση του Νόμου 4039/12 & τις μετέπειτα τροποποίησεις του με τον 4235/14, έθεσε μεν κάποιες πολύ ουσιαστικές βάσεις για την προστασία των δεσποζόμενων & αδέσποτων ζώων, όμως στο θέμα της διατήρησης & ανάπτυξης των αυτόχθονων & μη φυλών σκύλων υπήρξε ασαφής & εν πολλοίς καταστροφικός.
Ήταν επιθυμία μας να παραστούμε στην σημερινή συνάντησης σας, αλλά το αίτημά μας δεν έγινε δεκτό από τους ιθύνοντες της Ομάδας σας, παρά μας "επετράπει" μόνο να προσέλθουμε, να χαιρετίσουμε & να απέλθουμε, προκειμένου να ξεκινήσει η Συνέλευση.
Η αντιπρόταση των διοργανωτών της συνάντησης, αυτονόητα μας βρίσκει αντίθετους ως προσβλητική, οπότε και δεν θα προσέλθουμε.
Παρ´ όλα αυτά θέλουμε να γνωρίζετε ότι η θέση μας είναι να στηρίξουμε την προσπάθειά σας αυτή & ειδικά την συγκρότηση Επιτροπής του ΚΟΕ για Εκτροφείς, στην οποία μπορεί συμμετέχουν Μέλη του ΔΣ σας, εφόσον αυτά είναι & Μέλη του ΚΟΕ. Μάλιστα θα προτείνουμε & στα άλλα δύο Μέλη του ΔΣ μας, ένας εκπρόσωπός σας να μας συνοδεύει στις συναντήσεις που θα κάνουμε με τους αρμόδιους Υπουργούς & τα Κυβερνητικά στελέχη που άπτονται του σοβαρότατου θέματος της σύνταξης & ψήφισης Κοινής Υπουργικής Απόφασης που θα διασαφηνίζει το είδος της εκτροφής, αλλά & τα άλλα προς ρύθμιση θέματα που έχουν σχέση με τους σκοπούς του Κυνολογικού Ομίλου Ελλάδος.

Σας ευχόμαστε Καλή & Καρποφόρα Συνάντηση,
Με εκτίμηση,

Γιάννης Βλάχος
Ιωάννα Γαλανού
Νίκος Ιωαννίδης
Αλεξία Καμμένου
Χρήστος Ψυχάρης
 
Last edited:
  • Like
Reactions: spyv and GRDANE


canis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
1.416
6.551
Όπως, νομίζω, σαφέστατα υπονόησα σε προηγούμενη δημοσίευση, ο Κ.Ο.Ε. έπρεπε να περιγράφει στο καταστατικό του στόχους σαν του υπό σύσταση συλλόγου. Τώρα είναι φυσιολογικό να μοιάζουν παρόμοιοι οι δύο σύλλογοι, όσο και αν δεν είναι και δεν υπήρχε πρόθεση (πιθανόν).

Αν ο Σύλλογος Ερασιτεχνών Εκτροφέων ήταν πιο "ευρύς" και δεν περιοριζόταν σε αυτούς που:

1. Διαθέτουν επωνυμία εκτροφείου από την F.C.I.
2. Εγγράφουν όλες τις γέννες των σκύλων τους μόνο στον εκπρόσωπο της F.C.I. στην Ελλάδα ( αλήθεια, για ποιο λόγο δεν γράφουν Κ.Ο.Ε.; Μπορεί "αύριο" να είναι κάποιος άλλος ο μοναδικός εκπρόσωπος της F.C.I.; )
3. Έχουν τουλάχιστον μία γέννα εγγεγραμμένη στον εκπρόσωπο της F.C.I. στην Ελλάδα (μμμ... Ούτε εδώ γράφει Κ.Ο.Ε.)

...τότε θα μπορούσε να πει πως πάει να αντιπροσωπεύσει και κάποιους που δεν "ανήκουν", δεν αντιπροσωπεύονται ήδη από τον Κ.Ο.Ε. Τώρα όμως, πάει να αντιπροσωπεύσει καλύτερα όσους δεν αντιπροσώπευσε ο Κ.Ο.Ε. τόσο καλά; Πάει να επιμορφώσει καλύτερα αυτούς που δεν επιμορφώνει ο Κ.Ο.Ε. τόσο καλά; Πάει να ενημερώσει καλύτερα αυτούς που ο Κ.Ο.Ε. δεν ενημερώνει τόσο καλά για το έργο και το αντικείμενο του;

Προσωπικά, μου φαίνεται λογικό να υπάρξει κάποιου είδους "παρεξήγηση" που μένει να δούμε πως θα αντιμετωπιστεί εκατέρωθεν... :)

Είναι αρχή ακόμα... Υπομονή.
 
Last edited:


canis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
1.416
6.551
...και για να προσθέσω και μια ιστορική χροιά στο θέμα, να θυμίσω σε κάποιους ή να κάνω γνωστό στους περισσότερους μάλλον, πως δεν υπήρχε πάντα Κ.Ο.Ε. (Κυνολογικός Όμιλος Ελλάδος).

Κάποτε υπήρχε ο Ε.Κ.Ο. (Ελληνικός Κυνολογικός Οργανισμός), υπό τον Δρ. Σταύρο Μπασουράκο, που υπήρξε ομόσπονδο μέλος της Διεθνούς Κυνολογικής Ομοσπονδίας (F.C.I.). Ο οργανισμός αυτός κρατούσε τα Ελληνικά Βιβλία Καταγωγών (Ε.Β.Κ.) και τα Ελληνικά Βιβλία Αναγνωρισμένων (Ε.Β.Α.) και διοργάνωνε και εκθέσεις μορφολογίας.

Η μετάβαση στον Κ.Ο.Ε. δεν θα μπορούσε να χαρακτηρισθεί "ομαλή" και "συναινετική"... :)
 
Last edited:


vek

Well-Known Member
22 Ιουλίου 2012
2.157
5.098
...και για να προσθέσω και μια ιστορική χροιά στο θέμα, να θυμίσω σε κάποιους ή να κάνω γνωστό στους περισσότερους μάλλον, πως δεν υπήρχε πάντα Κ.Ο.Ε. (Κυνολογικός Όμιλος Ελλάδος).

Κάποτε υπήρχε ο Ε.Κ.Ο. (Ελληνικός Κυνολογικός Οργανισμός), υπό τον Δρ. Σταύρο Μπασουράκο, που υπήρξε ομόσπονδο μέλος της Διεθνούς Κυνολογικής Ομοσπονδίας (F.C.I.). Ο οργανισμός αυτός κρατούσε τα Ελληνικά Βιβλία Καταγωγών (Ε.Β.Κ.) και τα Ελληνικά Βιβλία Αναγνωρισμένων (Ε.Β.Α.) και διοργάνωνε και εκθέσεις μορφολογίας.

Η μετάβαση στον Κ.Ο.Ε. δεν θα μπορούσε να χαρακτηρισθεί "ομαλή" και "συναινετική"... :)
δεν πρέπει να έγινε κάποια "μετάβαση" έχω την εντύπωση οτι ο Ε.Κ.Ο είχε διαγραφεί από την FCI γιατί δεν πλήρωνε ούτε την συνδρομή του ;)
 
  • Like
Reactions: Yorkaddict






epial

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2011
3.026
5.276
66
Aθήνα
Μια γέννα ετησίως λογικό μου κάνει.
Μακάρι να είναι της ίδιας άποψης και άλλοι.
Βέβαια...πάντα υπάρχει το θέμα.....όταν "εκτρέφεις για σένα και δίνεις και ότι περισσεύει"....με τι ρυθμό ανανεώνεις το breeding stock (που ως ερασιτέχνης εκτροφέας ζει μαζί σου και μπλα μπλα μπλα).
Δηλαδή κρατάς ένα σκυλί την χρονιά?
4 γεννες παρακαλω ζητουν απ τον νομο!
 
  • Like
Reactions: sea-mol


Yorkaddict

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2011
5.456
12.892
Aθήνα
Το παρακάτω εξαιρετικό κείμενο του αγαπητού @PXM-DANBULL, αποτυπώνει πλήρως το τι θεωρώ εγώ προσωπικά πως είναι (ή πρέπει να είναι) η ερασιτεχνική εκτροφή.

Καλημέρα, ας πω και γω τι εννοώ...

Όλοι ξέρουμε (?) σε τι αναφερόμαστε (τουλάχιστον όσοι μιλάμε εδώ). Έχουμε διαχωρίσει την αναπαραγωγή (ζευγαρώνω δυο σκυλιά) από την εκτροφή (την τέχνη του να ξέρω γιατί ζευγαρώνω δυο σκυλιά). Ο θείος Τάκης τελικά είναι μεγάλη μούρη (βγάζει και μερακλίδικο χύμα)… Ίσως η τέχνη του αμπελουργού μπορεί να προσομοιώσει με την αναζήτηση του ανέφικτου.

Όλοι λοιπόν μιλάμε για την εκτροφή. Ας προσπαθήσω εγώ ο μέσος αναγνώστης να την φανταστώ. Εν αρχή είναι η άρπα. Έφαγε την πετριά με τη φυλή και θέλει να προσπαθήσει για το ανέφικτο (πρότυπο). Μελέτη, επαφές (μέντορας), παραστάσεις (εκθέσεις), ιστορία της φυλής (πάλι μελέτη), κατανόηση της εκτροφής (the art of breeding), βιολογία και γενετική (inbreeding, line-breeding, ομοζυγωτία, ετεροζυγωτία, χρωμοσώματα, υπολειπόμενα, κυρίαρχα, συγκυρίαρχα, ομοζυγωτός, ετεροζυγωτός,…). Και αφού τα κατάλαβε όλα αυτά, μια νύχτα με πυρετό, είδε το όνειρο. Ήταν ολοκάθαρο και του μιλούσε. Εγώ είμαι το σκυλί που θα στοιχειώσει την υπόλοιπη ζωή σου. Τόσο ξεκάθαρο που δεν θα χρειαστεί να αλλάξεις τίποτα. Επόμενο βήμα? Η απόκτηση σκύλας. Εδώ σε θέλω υποψήφιε καλλιτέχνη μου. Είσαι όμως τόσο τυχερός, που ο μέντορας σου (reputable experienced breeder) έχει διακρίνει το άστρο σου και σε έχει βάλει έγκαιρα στο queue για τη γέννα του αιώνα που του έκατσε. Όμως κουβαλάει πίσω του 30+ χρόνια (experienced) ηθικής (reputable) εκτροφής, όπως και ο δικός του μέντορας (Oppenheimer Principles) του την δίδαξε. (Πόσο πάει το μαλλί δάσκαλε? Εγώ ξέρω. Εσείς ξέρετε ?) Η κουτάβα είναι πολλά υποσχόμενη. Έχει μπροστά του όμως τουλάχιστο 3 χρόνια να ονειρεύεται και να προσπαθεί. Δηλαδή? Εξετάσεις φύλλο και φτερό. Γνωστές και άγνωστες. Εκθέσεις εδώ και έξω. Η σκύλα θα βγει πρωταθλήτρια φυλής εδώ και θα κριθεί και θα διακριθεί και έξω. Όχι βέβαια στα Σκόπια. Μέχρι τα Crufts θα φτάσουμε. Και να το διάβασμα, και να η εκπαίδευση και να τα ταξίδια, και βροχή οι ροζέτες. Μέχρι τώρα όμως τι έχουμε? Μια σκύλα γλυκιά σαν μέλι και ένα όνειρο-πάθος. Ήρθε λοιπόν η ώρα. Κάπου κάποιος άλλος βαρεμένος, με την αντίστοιχη διαδρομή και τον δικό του μέντορα (είχαν γνωριστεί και στα Crufts), έχει τον αρσενικό που όλες οι επιστημονικές και μεταφυσικές μελέτες λένε ότι είναι ιδανικός για το δικό του πρώτο ζευγάρωμα. Εδώ ο δρόμος δεν έχει επιστροφή. Το ζευγάρωμα θα γίνει με κάθε θυσία. Είχε τόσα χρόνια που προετοιμαζόταν ο ίδιος και άλλα 3 όσο προετοίμαζε το αστέρι του. Επίβαση, επιτυχής εγκυμοσύνη και γέννα, υπέρηχοι, 6-7 κουτάβια, pedigree, microchip, εμβόλια, 2-3 μήνες ξενύχτια. Όλα καλά. (Όταν έχεις άστρο έχεις και την τύχη μαζί σου). Όλα αυτά τα χρόνια μέχρι να φτάσει εδώ, ο μέντορας του 3 πράγματα του τόνισε ως τα πιο σημαντικά. Ποτέ δεν θα κάνεις έκπτωση στο όνειρο. Θα έχεις αποτυχίες και θα χάσεις τη γραμμή (γι’ αυτό του έμαθε και όλες τις τεχνικές). Και πάντα, πριν από κάθε γέννα, θα ξέρεις που θα δώσεις τα κουτάβια, μέχρι το όνειρο να γίνει πραγματικότητα.

Αυτό λοιπόν είναι το ξεκίνημα του φίλου μας του κυρίου Εκτροφίδη. Τα υπόλοιπα είναι γνωστά. Περιγράφονται όλα στο site του, στα βιβλία που έχει γράψει, και τα συζητούν στον όμιλο οι φίλοι της φυλής.

Διάβασα όλα τα βιβλία του. Και τα δικά του και του μέντορα του. Πουθενά όμως δεν βρήκα τι του είπε ο δάσκαλος σ’ αυτά που μας απασχολούν. Τα κουτάβια θα τα χαρίζει ή όχι. Όλη αυτή η διαδρομή, 30 χρόνια τώρα, μπορεί να πληρωθεί? Έχει τιμή το όνειρο?

Αν ρωτάτε εμένα. Ναι. Και μάλιστα πολύ υψηλή. Τόσο απλά.

Συγχωρήστε το πρωινό παραλήρημα, ενός απλού αναγνώστη. Μονολογώ και είστε παρόντες.

Και εδω είναι το έντυπο που ο σύλλογος ερασιτεχνών εκτροφεων περιγράφει την ερασιτεχνική εκτροφή στην Ελλάδα και παρουσιάζει τις προτάσεις του στον προηγούμενο νόμο. (όχι τον τωρινό που αποσυρανε)

Πέρα λοιπόν από το όριο των γεννων (4 ετησίως για να μην ξεχνιόμαστε), πέρα από την πρόταση για απαγόρευση των ημιαιμων (όπως το καταλαβαίνω), υπάρχουν και μερικές ανακρίβειες.

Για παράδειγμα και για χάριν συζήτησης, αναφέρεται πως :
"Αξίζει νά σημειώθεί ότι χώρίς έγκυρο Pédigréé (γενεάλογικό χάρτη) δεν υπάρχει τρόπος νά τηρηθεί η
πρόβλεψη του νόμου 4039/2012 που άνάφέρει: «Δεν επιτρέπετάι νά επιλέγοντάι γιά άνάπάράγώγή
ζώά συντροφιάς, που τά άνάτομικά κάι φυσιολογικά χάράκτηριστικά ή τά χάράκτηριστικά της
συμπεριφοράς τους μπορεί, ανάλογα µε το είδος και τη φυλή, νά άποδειχθούν βλάβερά γιά την υγείά
κάι ευζώίά του θηλυκού άνάπάράγώγικού ζώου συντροφιάς κάι τών άπογόνών του.»"


Με απλά λόγια, ο σύλλογος ερασιτεχνών εκτροφεων ισχυρίζεται πως το πεντιγκρί διασφαλίζει την υγεία και την μορφολογία ενός σκύλου.
Το οποίο είναι παντελώς λάθος και παραπλανητικο.
 
Last edited:


Konmac

Well-Known Member
18 Σεπτεμβρίου 2017
150
150
59
Yorkaddict
Εσυ τι προτείνεις ; Σίγουρα για να διαφωνείς θα έχεις κάτι καλύτερο στο μυαλό σου.
 


Yorkaddict

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2011
5.456
12.892
Aθήνα
Καλύτερο δεν ξέρω...
Διαφορετικό, σίγουρα.

Ο αριθμός των γεννων, κατά την γνώμη μου (και όπως έχω αναφέρει πολλές φορές στο φόρουμ) αποτελεί την ειδοποιό διαφορά, ανάμεσα σε κάποιον που παράγει και σε κάποιον που εκτρέφει.
Θεωρω τις 4 γέννες τον χρόνο υπερβολικές για κάποιον που δεν έχει σκοπό το κέρδος.
Οταν ισχυρίζεσαι πως ο σκοπός είναι η "ποιότητα", πιο κοντά σε μένα και στα δικά μου ιδανικά, θα ήταν οι 2 γέννες (και αν).
Μην ξεχνάμε πως μια τοκετοομάδα, πέρα από χώρο (βασικό) απαιτεί να αφιερώσεις και χρόνο σε κάθε κουτάβι ξεχωριστά. Χώρια οι εκθέσεις (όπως λένε), τα κυναθληματα (όπως λένε), χώρια την δουλειά που κάνεις, αφού δεν βιοποριζεσαι από την εκτροφή.
Δεν βγαίνει...

Πιο πολύ μου φαίνεται σαν "παράθυρο" να μπουν παραγωγοί στους ερασιτέχνες, παρά πρόταση πραγματικών ερασιτεχνών.


Στα των ημιαιμων και αδέσποτων έχω καταθέσει την άποψή μου σε αυτό το θέμα.
Πιο ρεαλιστικό θα ήταν η απαγόρευση πώλησης - διάθεσης σκύλων και γατών χωρίς microchip και το κυριότερο με τα στοιχεία του κηδεμόνα, παρά η πρόταση για απαγόρευση πώλησης - διάθεσης σκύλων χωρίς pedigree.
Απλά είναι τραγικό. Τους λόγους τους εξηγώ στο θέμα που ανέφερα.
 


vek

Well-Known Member
22 Ιουλίου 2012
2.157
5.098
συμφωνώ με τον Μιχάλη 100 % και ήμουν από αυτούς που ειμουν υπερ στο να ζευγαρώνουν σκυλοι μόνο με pd
 
  • Like
Reactions: Yorkaddict


vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.382
10.550
Athens
Πιο πολύ μου φαίνεται σαν "παράθυρο" να μπουν παραγωγοί στους ερασιτέχνες, παρά πρόταση πραγματικών ερασιτεχνών.
Ή και να γίνουν οι ερασιτέχνες παραγωγοί με το καπέλο του ερασιτέχνη. Απαράδεκτες οι 4 γέννες.

Το ζευγάρωμα χωρίς να απαιτείται πεντιγκρί όμως τι σημαίνει? Ό,τι έχουμε και τώρα που πήζουμε στο καθαρόαιμο (ή καθαρό όπως το γράφουν μερικοί).
 


joks

Well-Known Member
1 Μαϊου 2012
367
618
Το παρακάτω εξαιρετικό κείμενο του αγαπητού @PXM-DANBULL, αποτυπώνει πλήρως το τι θεωρώ εγώ προσωπικά πως είναι (ή πρέπει να είναι) η ερασιτεχνική εκτροφή.




Και εδω είναι το έντυπο που ο σύλλογος ερασιτεχνών εκτροφεων περιγράφει την ερασιτεχνική εκτροφή στην Ελλάδα και παρουσιάζει τις προτάσεις του στον προηγούμενο νόμο. (όχι τον τωρινό που αποσυρανε)

Πέρα λοιπόν από το όριο των γεννων (4 ετησίως για να μην ξεχνιόμαστε), πέρα από την πρόταση για απαγόρευση των ημιαιμων (όπως το καταλαβαίνω), υπάρχουν και μερικές ανακρίβειες.

Για παράδειγμα και για χάριν συζήτησης, αναφέρεται πως :
"Αξίζει νά σημειώθεί ότι χώρίς έγκυρο Pédigréé (γενεάλογικό χάρτη) δεν υπάρχει τρόπος νά τηρηθεί η
πρόβλεψη του νόμου 4039/2012 που άνάφέρει: «Δεν επιτρέπετάι νά επιλέγοντάι γιά άνάπάράγώγή
ζώά συντροφιάς, που τά άνάτομικά κάι φυσιολογικά χάράκτηριστικά ή τά χάράκτηριστικά της
συμπεριφοράς τους μπορεί, ανάλογα µε το είδος και τη φυλή, νά άποδειχθούν βλάβερά γιά την υγείά
κάι ευζώίά του θηλυκού άνάπάράγώγικού ζώου συντροφιάς κάι τών άπογόνών του.»"


Με απλά λόγια, ο σύλλογος ερασιτεχνών εκτροφεων ισχυρίζεται πως το πεντιγκρί διασφαλίζει την υγεία και την μορφολογία ενός σκύλου.
Το οποίο είναι παντελώς λάθος και παραπλανητικο.
Με διαθεση να βοηθησω θα πω ότι αναφέρει πως το ped ειναι αναγκαία αλλά όχι απαραίτητα ικανη συνθήκη.
 
  • Like
Reactions: Yorkaddict


joks

Well-Known Member
1 Μαϊου 2012
367
618
Καλύτερο δεν ξέρω...
Διαφορετικό, σίγουρα.

Ο αριθμός των γεννων, κατά την γνώμη μου (και όπως έχω αναφέρει πολλές φορές στο φόρουμ) αποτελεί την ειδοποιό διαφορά, ανάμεσα σε κάποιον που παράγει και σε κάποιον που εκτρέφει.
Θεωρω τις 4 γέννες τον χρόνο υπερβολικές για κάποιον που δεν έχει σκοπό το κέρδος.
Οταν ισχυρίζεσαι πως ο σκοπός είναι η "ποιότητα", πιο κοντά σε μένα και στα δικά μου ιδανικά, θα ήταν οι 2 γέννες (και αν).
Μην ξεχνάμε πως μια τοκετοομάδα, πέρα από χώρο (βασικό) απαιτεί να αφιερώσεις και χρόνο σε κάθε κουτάβι ξεχωριστά. Χώρια οι εκθέσεις (όπως λένε), τα κυναθληματα (όπως λένε), χώρια την δουλειά που κάνεις, αφού δεν βιοποριζεσαι από την εκτροφή.
Δεν βγαίνει...

Πιο πολύ μου φαίνεται σαν "παράθυρο" να μπουν παραγωγοί στους ερασιτέχνες, παρά πρόταση πραγματικών ερασιτεχνών.


Στα των ημιαιμων και αδέσποτων έχω καταθέσει την άποψή μου σε αυτό το θέμα.
Πιο ρεαλιστικό θα ήταν η απαγόρευση πώλησης - διάθεσης σκύλων και γατών χωρίς microchip και το κυριότερο με τα στοιχεία του κηδεμόνα, παρά η πρόταση για απαγόρευση πώλησης - διάθεσης σκύλων χωρίς pedigree.
Απλά είναι τραγικό. Τους λόγους τους εξηγώ στο θέμα που ανέφερα.
Δυστυχώς για τον νομοθετη, πρέπει ο νόμος να καλύπτει όσο το δυνατόν περισσότερες περιπτωσεις. Μια περιπτωση ερασιτέχνη εκτροφέα θα μπορούσε να είναι και κάποιος γόνος πλούσιας οικογένειας με άφθονο χρονο και οικονομική άνεση όχι για 4 αλλά για 14 γέννες.
 






joks

Well-Known Member
1 Μαϊου 2012
367
618
1 γεννά στα 2 χρόνια από έκαστο θυληκο. Οτιδήποτε άλλο είναι ερασιτεχνικη παραγωγή.
Νομίζω ότι σαν πρόταση δεν αφήνει περιθώρια για παρερμηνείες.
Και για την υγεία της σκυλας αλλά και για την ολοκληρωμένη κρίση των δειγμάτων που έδωσε η κάθε γεννά.
 


ProudtobeGreek

Well-Known Member
21 Σεπτεμβρίου 2010
3.687
4.325
43
www.proudtobegreek.eu
Δηλαδή αν έχεις μια υγιή σκυλα και κανει μια γεννα με μικρή τοκετομαδα και δεν ταλαιπωρηθεί καθόλου..αν την βάλεις μετα απο 1 χρονο την ταλαιπωρείς;!Ολα ειναι σχετικά μη τα τσουβαλιάζετε...Επισης κάθε σκυλα δεν εχει τον ίδιο οργανισμό και τα ίδια ορμονικά και μη θέματα..καλο ειναι τέτοιες αποφάσεις να τις παίρνουν οι εκτροφεις σε συνεννόηση με τους κτηνιάτρους τους.Θεωρω αυτονόητο οτι ο καθένας σκέφτεται πρώτα απο όλα το καλο του σκυλου του..
 


Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.744
7.260
Θεωρω αυτονόητο οτι ο καθένας σκέφτεται πρώτα απο όλα το καλο του σκυλου του..
Ε παραείσαι ρομαντική, να τα λέμε!

Ναι, 2η γέννα μέσα σε ένα χρόνο, παρόλο που η πρώτη θα ήταν χαλαρή κ τίποτα, και παρόλο που η σκύλα θα ήταν ως κλινική εικόνα μια χαρά (γιατί αυτό κρίνει ο κτηνίατρος), το λογικό είναι ότι βιολογικά (ορμονικά και σωματικά) αθροίζει βάρος στον οργανισμό. Το οποίο δεν θα ήταν τρομερό αν γινόταν μία χρονιά μόνο, αλλά αν συνεχίζεται επί π.χ. 4 συναπτά χρόνια, ε, προσθετει πολλά στην "πλάτη".

Ο deacon έχει πολύ δίκιο. Τι πάει να πει 4 ή 2 ή 1 γέννες γενικά; Γέννες ανά θηλυκό έπρεπε να λέει ξεκάθαρα, και μετά και γενικά ανά εμπλεκόμενους, πόσοι δλδ θα ασχολούνται με την τοκετοομάδα.

Ο κανονισμός είναι πιο φλου πεθαίνεις κ επαφίεται στη λογική ερμηνεία του από τον εκτροφέα, τον οποίον εσύ πολύ ρομαντικά Αργυρω θεωρείς λογικό και μη συμφεροντολόγο, κι ότι προχωράει με το λάβαρο της φυλής στο χέρι. Δυστυχώς, δεν είναι πάντα (ή συχνά) έτσι...
 


epial

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2011
3.026
5.276
66
Aθήνα
Ο νομος ομως δεν μπορει να λογιζει τις ιδανικες καταστασεις και την ευσυνειδησια του καθενος.
Αλλιως δεν θα υπηρχε αναγκη νομου!
Προσπαθει και πρεπει να βαζει οριο μεχρι εκει που πρεπει στις μη ιδανικες και την ασυνειδησια.