χαλαρωσε! Εχουμε και δουλειες χαχαχα!Λοιπον scarlett η καποιος αλλος καμια οδηγια?
Ευχαριστω!&συγνωμη για τη βιασυνη.Ναι οντως εχω αγχωθει λιγακι...Θα κανω οπως ειπες&ξαναμιλαμε...για περαιτερω οδηγιες συμβουλεςχαλαρωσε! Εχουμε και δουλειες χαχαχα!
Σε βρισκω αγχωμενο καπως....καμια βδομαδα αστον να παρει χαμπαρι τον εξω κοσμο, να σε ακολουθει, επιβραβευε και κανε χαρες στα τσισα και κακα και μετα σιγα σιγα θα δεις την πρακτικη του διπλα...
σε αυτην την ηλικια αφηνα την κουταβιτσα χαλαρη χωρις εντολες, οταν ομως μου τραβαγε με δυναμη, την ελεγχα τραβωντας προς το μερος μου με το κοντα...
Παντως ακομα ειναι νωρις...
το αγχος ειναι κακος συμβουλος και δημιουργει λαθη! Αλλωστε δεν εχει γινει κατι λαθος ή κακο για να εχεις....Ευχαριστω!&συγνωμη για τη βιασυνη.Ναι οντως εχω αγχωθει λιγακι...Θα κανω οπως ειπες&ξαναμιλαμε...για περαιτερω οδηγιες συμβουλες
το λαθος ειναι οτι τον εκπαιδευσες στον κηπο....εκει ειναι το ευκολο....εκει δεν εχει ερεθισματα να τραβηξει!εγω εχω αγαναχτισει!! Πριν τα Χριστουγεννα του 2010 ειχα ρωτησει εδω στο φορυμ σχετικα με το πως θα τον μαθω να ειναι διπλα μου!!
ακολουθησα τις οδηγιες σας και του το εκανα σε καθημερινη βαση σε ενα χωρο στον κηπο μας!!! Η αληθεια ειναι οτι με ξαφνιασε λιγο γτ μεσα σε 2 εβγομαδες το ειχε μαθει και ηταν διπλα μου !!..Εγω συνεχισα για κανενα μηνα και τον ειχα διπλα μου και τρεχαμε μεσα στον κηπο!!!Εεε αφου ειδα και το εκανε κατα γραμμα δν εκανε καμια φορα λαθος, μια μερα (μετα απο ενα μηνα εκπευδεσης) παω να περασω την πορτα του κηπουνα βγω τον δρομο, πετααγετε και αρχιζει να με τραβαει να παει στα καλαμια να μυρισει!!!!!
εεεεεε δν αντεχω αλλο ακομα του το κανω εξω ομως μια το κανει μια με γραφει!!! ποσο καιρο του το κανω ουτε εγω δν ξερω!! Τι στο καλο κανω λαθος??????????????????????????????
εμενα μου την σπαει πολυ που τραβαει και τον τραβαω και εγω!! οσο για τα αυτοκινητα δν προκειτε να κυνδινευση!!! Το εντωπιζει απο χιλιομετρα!! Οταν τον ειχα ελευθερο οπως μου ειχανε πει και τα παιδια στο φορουμ απο εκτονωσει τα κινηγουσε αλλα τωρα στην βολτα, εκει που ειναι ηρεμος και περπαταμε τι ωραια τι καλα..Ξαφνικα περναει αυτοκινητο, εε εκει αρχιζει και τρελενετε με τραβαει να παει κοντα γρυλιζει,μπερδευεται μεσα στα ποδια μου!Πρεπει να εχεις στο μυαλο σου μερικα πραγματα και οτι κανεις να το κανεις παντα με γνωμονα αυτα ...
- δεν τραβας ..για να μην σε τραβαει.....
- περιμενεις με υπομονη και δεν βιαζεσαι οταν μυριζει κατι που θεωρε ενδιαφερον....για να μπορει να περιμενει και εκεινο αν χρειαστει να σταματησετε για καποιο δικο σου λογο .
- αν εχει την διαθεση να παρει μια κατευθυνση ,εφοσον δεν εχεται αυστηρο δρομολογιο, μην του χαλας χατηρι ...
-καθε φορα που τελειωνει το πεζοδρομιο σταματας τουλαχιστον για 5 sec (τωρα που ειναι αρχη) λεγοντας του κατι συγγεκριμενο...
σιγα σιγα θα συνηθισει να περιμενει πριν περασει το δρομο και δεν θα κινδυνευει απο τα αυτοκινητα.....
-τωρα στην αρχη ειναι προτιμοτερο να δινεις την εντολη (π.χ. "παμε") αφου εχει αρχισει να περπατα ...δεν μπορει να το μαθει ευκολα σε εξωτερικο χωρο με τοσα "ενδιαφεροντα " πραγματα να συμβαινουν γυρω του.
υπομονη...υπομονη....επιμονη και κατανοηση....
δεν πας εσυ βολτα με τον σκυλο ......ο σκυλος κανει βολτα και εσυ τον συνοδευεις....
Ευχαριστω!Παλι καλα που "ειμαστε εδω" γιατι θα χρειαστω βοηθεια συμβουλη.Ενα ιαπωνικο ακιτακι 12 εβδομαδωντο αγχος ειναι κακος συμβουλος και δημιουργει λαθη! Αλλωστε δεν εχει γινει κατι λαθος ή κακο για να εχεις....
Oι σκυλογονεις οπως ολοι οι γονεις οφειλουν μεσα στις υποχρεωσεις τους να ειναι ψυχραιμοι....
Εδω ειμαστε και θα τα λεμε
καλες τσαρκες!!!!!
τι σκυλακι εχεις?
Κουκλι! "Κρατα γερα"...και παντα να θυμασαι οτι you are the boss ε?Ευχαριστω!Παλι καλα που "ειμαστε εδω" γιατι θα χρειαστω βοηθεια συμβουλη.Ενα ιαπωνικο ακιτακι 12 εβδομαδων
καμια ενοχληση! ποσταρε εσυ κι εμεις θα σου απαντησουμε στην πρωτη διαθεσιμη στιμγηΤο ελπιζω.Θελω να ασχοληθω γιατι τον θεωρω&τον βλεπω σαν 'φιλο" μου.Να'σαι σιγουρη οτι θα ενοχλησω παλι ειδικα για τη βολτα