@Αντωνία21 Καλώς ήρθες στο φόρουμ.
Καταρχήν να σου δώσω τα κυνολογικα μ "διαπιστευτήρια" ώστε να ξέρεις με ποιον μιλάς.
Έχω ένα τυπικά ημιαιμο (χωρίς pedigri) ΓΠ τον Δια.
Ο Δίας ως φυλή ήταν όνειρο ζωής πολλά χρόνια αλλά χωρίς να έχω εντρυφήσει στη.ρατσα.Οταν ήρθε η ώρα να τον αποκτήσω λοιπόν βρήκα και εγώ μια ωραία αγγελία που έλεγε χαριζεται και πήγα και τον πήρα.Απο εκείνη τη μέρα ξεκίνησα να διαβάζω και να συμμετέχω ασταματητα στο φόρουμ αυτό και σε ένα αντίστοιχο ξενόγλωσσο μόνο για Γερμανικά Ποιμενικά.
Άρχισα να μιλάω με εκτροφεις,εκπαιδευτες ,κτηνιάτρους και πιο έμπειρα μελη.
Με το Δία αντιμετώπισα διάφορα θεματακια που αν είχα κάνει σωστή έρευνα πριν τον αποκτήσω δεν θα είχα.
Εκτός αυτού θα είχα έναν άνθρωπο δίπλα μ που οχι μόνο θα ήξερε σχεδόν τα πάντα για τη ράτσα αλλά θα αγαπαγε το Δία σαν να ήταν δικό του σκυλι και σε κάθε μικρό βήμα θα ήταν δίπλα μ.
Πλέον με το Δία δε μπορώ να πω ότι έχω κάποιο σοβαρό θέμα μιας και έχουμε βρει τους ρυθμούς μας.
Αυτές είναι οι εμπειρίες μ μέχρις στιγμής.
Λες ότι θες Γ.Π φαντάζομαι ότι θες look like Γ.Π γιατί απο αυτά που διαβάζω αυτά συμπεραίνω, συγγνώμη αν κάνω λάθος.
Έπετρεψε μ να σ γραψω κάποια πράγματα για τα γερμανικά ποιμενικα που ίσως σε κάνουν να ξανασκεφτείς κάποια πράγματα.
Καταρχήν κόστος απόκτησης, αυτό ξεκινάει από 700-800 ευρώ για ένα τυπικό δείγμα της φυλής και φτάνει μέχρι πολλές χιλιάδες ευρώ.
Ένα Γ.Π χρειάζεται ενα δυναμικό,σίγουρο και σταθερό ιδιοκτήτη μιας και ως φυλη θεωρούνται πιο κυριαρχικές από άλλες.
Χρειάζεται σωματική και ψυχική εκτονωση αλλιώς γίνεται πολύ εύκολα καταστροφικο.
Υπολόγισε περίπου 2-3 ώρες βόλτα ή τρέξιμο την ημέρα και άλλη μια σπασμένη σε 5λεπτα εκπαιδευση.
Επίσης πρέπει να δώσεις μεγάλη προσοχή στη σωστή κοινωνικοποίηση του σκύλου μιας και είναι μια φυλή που δεν είναι ιδιαίτερα φιλικη με τους ξένους (καχυποπτη).
Έξοδα τροφής και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.
Θα χρειάζεσαι περίπου 100 ευρώ το μήνα για τη τροφή του την αμπούλα και την ενδωπαρασητωση του.
Εάν τύχει κάτι εκτακτο τα έξοδα κτηνιάτρου ανεβαίνουν ανάλογα τα κιλά του σκύλου.
Βούρτσισμα 3-4 φορές την εβδομάδα.
Υπάρχουν κ αλλα που θέλω να γράψω αλλά μ διαφεύγουν.
Άποψη μ είναι να σιγουρευτείς αν θες όντως αυτή τη φυλή.Να ψάξεις να ενημερωθείς κι άλλο και λίγο ακόμα.
Εάν τελικά είσαι 1001% σιγουρη ότι όντως θες απόκτησε την μόνο από σωστο"ονειροπόλο" εκτροφεα που λατρεύει τη ράτσα και ζευγαρώνει με σκοπό τον ιδεατό εκπροσωπο και όχι τα €.
Στην Ελλάδα υπάρχουν κάποια καλά εκτροφεια και 1 εργασιακών γραμμών (bonus διάβασμα).
Εάν πάλι δε σε κάλυψη κάτι από όλα αυτά μπορεις να κοιτάξεις και στο εξωτερικό.
Άποψη μ είναι ότι αν δε θες πραγματικά ένα Γ.Π αλλά κάποιο που να του μοιάζει μπορείς να κοιτάξεις σε κάποιο καταφύγιο.
Θα σωσεις μια ψυχούλα και θα αποκτήσεις ένα καταπληκτικό φιλαράκι.
Υ.Γ Το παρών θέμα είναι δυσνόητο και μια γκρίζα ζώνη ας το πω έτσι ανάμεσα σε μέλη που έχουν τεραστιες γνώσεις και ουσιαστικά στα πρώτα σ βήματα πιστεύω ότι μάλλον θα σε μπερδεψει παρά θα σε βοηθήσει