Καλησπερα! Ταξιδεψα με τον σκυλο μου το Σεπτεμβριο απο Αθηνα - Γλασκωβη (μεταπτυχιακο και εγω) και μπορω να πω οτι η μεταφορα του ηταν το πιο αγχωτικο κομματι αλλα τα καταφεραμε!
Τα ζωα στο Ηνωμενο Βασιλειο μπορουν να εισελθουν αεροπορικως μονο απο το Heathrow γιατι μονο εκει υπαρχει κεντρο υποδοχης και μονο με συγκεκριμενες εταιριες. Απο Αθηνα ειναι βασικα η British. Τη θεση του σκυλου μπορεις να την κλεισεις οχι νωριτερα απο δυο εβδομαδες πιο πριν (και μεταφερουν μονο ενα ζωο ανα πτηση οποτε καλο θα ειναι να παρεις τηλεφωνο νωρις γιατι αλλιως θα πρεπει να αλλαξεις και το δικο σου εισητηριο), πρεπει να τους στειλεις με φαξ το διαβατηριο του καποιες μερες πριν ωστε να εγκριθει απο την Αγγλια και το μινιμουμ ποσο που πληρωνεις ειναι 700 Ευρω!!!! Τα ζωα πετανε μονο με τη βραδυνη τους πτηση και μονο καθημερινες. Φυσικα θα πεταξει cargo, τα ζωα απαγορευονται στις καμπινες προς Βρετανια.
Πολλες απο τις αλλες αεροπορικες που κανονικα μεταφερουν ζωα δεν το κανουν προς Βρετανια. Φανταζομαι οτι μπορεις να πας μεσω αλλης χωρας αλλα εγω που το ειχα ψαξει λιγο ειδα οτι εβγαιναν παρα πολλες οι ωρες. Βεβαια μετα ειχα να παω και Σκωτια, ισως για εσενα να ειναι πιο ευκολο.
Στο Eurostar οπως σου ειπαν απαγορευονται οι σκυλοι (εκτος απο τους οδηγους). Μπορεις ομως να πας οδικως και να φορτωσεις το αυτοκινητο ή στο ειδικο τρενο που τα μεταφερει απο το τουνελ (δεν ξερω πως λεγεται) ή με το καραβι. Το καραβι κανει αρκετες ωρες και ο σκυλος πρεπει θεωρητικα να μεινει στο αυτοκινητο αλλα νομιζω οτι θα μπορεσεις να τον βγαλεις. Αν πας οδικως φροντισε να εχεις απο πριν τις σφραγιδες του κτηνιατρου για τις θεραπειες που πρεπει να εχουν γινει 24 ωρες πριν την εισοδο σου στη Βρετανια ή να ξερεις καποιον κτηνιατρο που θα του δωσει τα χαπια πριν περασεις απεναντι.
Το θεμα του σπιτιου ειναι λιγο δυσκολο, εγω πηγα Γλασκωβη τον Αυγουστο να βρω γιατι οι περισσοτεροι δεν ηθελαν κατοικιδια οι υπολοιποι δεν το εκλειναν μεσω ιντερνετ. Φανταζομαι στο Λονδινο θα ειναι λιγακι πιο δυσκολο ακομα λογω της μεγαλης ζητησης. Παντως επειδη με ειχαν δεχτει και εκει ειχα κοιταξει καποιες αγγελιες και καθε τοσο εβγαιναν καποιες για σπιτια που δεχονταν σκυλους. Κοιτα πχ στο gumtree που συνηθως βαζουν αγγελιες ιδιωτες γιατι οι μεσιτες ειναι συνηθως πιο απολυτοι.
Καλη επιτυχια και πες μου αν χρειαζεσαι κατι αλλο!