Σχετικά με μεταφορά σκύλου στο εξωτερικό

Deinan

Member
13 Απριλίου 2011
15
0
Έστειλα μέηλ σε πολλές ευρωπαϊκές αεροπορικές μέχρι στιγμής, ακόμα και από αυτές που μεταφέρουν ζώα πολλές δεν τα μεταφέρουν στο Λονδίνο συγκεκριμμένα λόγω του εμπάργκο (??? για αυτό το λόγο δεν κάνουμε εξετάσεις στο σκύλο πριν ταξιδέψει για Ηνωμένο Βασίλειο?????) ενώ η Τόμσον θέλει να μας πάρει το σκάλπ για να κάνει τη μεταφορά. Έχω αρχίσει να σκέφτομαι την πιθανότητα να πάω Λονδίνο οδικώς! 500 εωρώ όλα μαζί θα μας βγει. Περιμένω μερικές απαντήσεις ακόμα, θα ενημερώσω με ανάρτηση για κάθε νεότερο.

Deinan

Member
13 Απριλίου 2011
15
0
Καθόλου καλή ιδέα...
Δηλαδή θα του έδινες υπνωτικό για ταξίδι?Τα υπνωτικά είναι πολύ πιο επικίνδυνα.Και χωρίς τη σύμφωνη γνώμη του κτηνιάτρου κανονικά δεν πρέπει να παίρνει τίποτα..

Deinan

Member
13 Απριλίου 2011
15
0
γεια σας παιδιά! θέλω να ρωτήσω κι εγώ κάτι "σχετικό-άσχετο". θα ταξιδέψω με το σκυλάκι μου για πρώτη φορά με λεωφορείο και μου είπαν ότι καλό θα ήταν να του δώσω υπνωτικό ώστε να είναι ήσυχος και να μην τρομάξει εκεί κάτω. εσείς τι γνώμη έχετε γι'αυτό? επίσης ξέρετε που μπορώ να βρω ένα φθηνό καλάθι μεταφοράς? είναι λάμπραντορ, τριών μηνών και αυτά που έχω βρει εγώ είναι πανάκριβα και ο Πάρης σε ένα μήνα δε θα χωράει ούτε κατά διάννοια... δε μπορώ να κάνω περιττά εξοδα... πείτε καμιά ιδέα...
Να ξέρεις ότι στην κοιλιά λεωφορείου έχουν πεθάνει κάποιες φορές ζωάκια. Η θερμοκρασία τους ζεστούς μήνες είναι υπερβολικά υψηλή και δεν υπάρχει αρκετό οξυγόνο. Αντιθέτως υπάρχει πολύ καυσαέριο. Εάν δεν μπορείς να τον μεταφέρεις στην καμπίνα μαζί σου, γνώμη μου είναι να μη δεχτείς να τον κλείσεις στο χώρο των αποσκευών.

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.752
4.016
39
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Μην δώσεις κανένα χάπι, στις αποσκευές η θερμοκρασία μπορεί να είναι υψηλή (τώρα που άρχισαν οι ζέστες) όσο το αεροπλάνο είναι στο έδαφος και ο σκύλος, έτσι κοιμισμένος, δεν θα μπορεί να δροσιστεί σωστά που τον κάνει επιρρεπή στη θερμοπληξία.

Deinan

Member
13 Απριλίου 2011
15
0
Παιδιά μην μπείτε στον κόπο να ταξιδέψετε προς Αγγλία με το σκύλο σας. Πριν λίγο ενημερώθηκα από τις Βρετανικές αερογραμμές ότι υπάρχει εμπαργκο αυτό τον καιρό κι ότι δε γίνεται να ταξιδέψει ο σκύλος αλλά το Σεπτέβριο ίσως γίνεται διότι η νομοθεσία αλλάζει συνέχεια, αλλά θα πρέπει 1 μήνα πριν πετάξω να προσπαθήσω να μας κλείσω εισητήρια γιατί από τώρα δεν ξέρουν αν θα έχει θέση στο cargo κι ότι η τιμή είναι καπου στα 750 ευρώ αναλόγως και με την ισοτιμία. Δηλαδή κλαφτα Χαράλαμπε! Απλώς απαράδεκτοι. Δεν μπορώ να καταλάβω τι εξυπηρετεί όλο αυτό το μπλέξιμο. Και για πιό λόγο αυτοί οι άνθρωποι αρνούνται να εξυπηρετήσουν κάποιον που ταξιδεύει με το ζωάκι του. Δεν πηγαινα Γερμανία για μεταπτυχιακό....:mad::mad::mad:

Oberon

Well-Known Member
2 Οκτωβρίου 2010
188
1
Αθήνα
Παιδιά, νομίζω βρήκα μια λύση. Υπάρχουν εταιρίες (η λίστα με τα ονόματα υπάρχει στην ιστοσελίδα των British Airways), οι οποίες αναλαμβάνουν να κάνουν import + export απο το Λονδίνο κατοικίδια. Δείτε εδω, http://www.airpets.com/

Pintsie

Well-Known Member
Banned
7 Ιανουαρίου 2011
1.233
23
Ανθούσα
Η british νομίζω δεν πετάει με κατοικίδια. Ούτε η easy jet.
Τουλάχιστον αυτό μου είχαν απαντήσει πριν κάνα δίμηνο σε mail.

Oberon

Well-Known Member
2 Οκτωβρίου 2010
188
1
Αθήνα
Ισχύει, γι αυτό τον λόγο συνεργάζεται η Βritish Airways με την παραπάνω εταιρία που έγραψα το λινκ τους.

Pintsie

Well-Known Member
Banned
7 Ιανουαρίου 2011
1.233
23
Ανθούσα
Και αυτό υπάρχει και στην Ελλάδα;
Δεν μπορώ να το καταλάβω από το site.
Στέλνεις το σκύλο μόνο του;

Oberon

Well-Known Member
2 Οκτωβρίου 2010
188
1
Αθήνα
Επειδή και εγω μολις χθες, το έψαξα, τους έστειλα μνμ. Ορίστε η απάντηση που μου έστειλαν πριν 5 λεπτά..

Thank you for your email please find attached scanned copy of the pet process if you start the pet travel scheme your dog will not require 6 months quarantine on entering the UK.

Please note that it takes 7 months to complete a valid pet passport please check the Defra website www.defra.gov.uk to find a shipper to export out of Greece please visit www.ipata.com

Kind regards

Clare

Clare Dawes
Quarantine Department
Airpets Ltd
Spout Lane North, Stanwell Moor,
Staines, Middlesex.
TW19 6BW
www.airpets.com
Tel: +44 (0)1753 685571 Fax: +44 (0)1753 681655

Pintsie

Well-Known Member
Banned
7 Ιανουαρίου 2011
1.233
23
Ανθούσα
Δηλαδή πέρα από το 6μηνο που κάνουμε, θα χρειαστούν άλλοι 7 μήνες;;;;;;
Συγνώμη αν δεν το κατάλαβα σωστά αλλά δεν μιλάω και τέλεια αγγλικά- οπότε μπορεί να μου ξέφυγε κάτι.

Oberon

Well-Known Member
2 Οκτωβρίου 2010
188
1
Αθήνα
Επίσης σου στέλνω Α. το scan που μου έστειλε η Clare Dawes σχετικά με το Pet Travel Scheme καθώς και Β. το scan που έβγαλα απο το DEFRA που αναφέρει ποιες αεροπορικές εταιρίες δέχονται κατοικίδια στο Heathrow. (Τελευταία ανανέωση έγινε στις 15 Απριλίου 2011 και μου κάνει εντύπωση που εξακολουθούν να αναφέρουν την Olympic Air, μιας και εχουν δηλώσει οτι δεν εξυπηρετούν πλεον πτήσεις προς το Ηνωμένο Βασίλειο αλλα το μονοπώλειο θα το έχει η Aegean Airlines)

Last edited:

Oberon

Well-Known Member
2 Οκτωβρίου 2010
188
1
Αθήνα
Δηλαδή πέρα από το 6μηνο που κάνουμε, θα χρειαστούν άλλοι 7 μήνες;;;;;;
Συγνώμη αν δεν το κατάλαβα σωστά αλλά δεν μιλάω και τέλεια αγγλικά- οπότε μπορεί να μου ξέφυγε κάτι.
Οχι μην μπερδέυεσαι, η διαδικασία είναι απλή. Κάνεις στον σκυλάκο σου εμβόλιο λύσσας. Μετά απο 1 μήνα (το λιγότερο) του κάνεις ειδικές εξετάσεις (του παίρνουν αίμα) ωστέ να δουν αν τον "έπιασε" το εμβόλιο. (κοστίζουν περίπου 70 ευρώ κα το χαρτί με τα αποτελέσματα σου έρχεται ταχυδρομικώς στο σπίτι σου) Εαν βγουν τα αποτελέσματα και είναι καλά, τότε μετά απο 6 μήνες μπορεί το ζώο να ταξιδέψει (εφ'ορου ζωής) στην Αγγλία. Δηλαδή, αυτη η διαδικασία γίνεται, μία φορά μόνο στην ζωή του. Σε περίπτωση που δεν βγούν καλά τα αποτελέσματα, ή τα επαναλαμβάνεις (εαν εχεις χρόνο μέχρι να ταξιδέψεις) ή περνάει καραντίνα 6 μηνών, ωστε να του κάνουν εκείνοι αυτές τις εξετάσεις)

Pintsie

Well-Known Member
Banned
7 Ιανουαρίου 2011
1.233
23
Ανθούσα
α, οκ. γιατί άρχισα να αφρίζω όταν πρόσθεσα το 6 με το 7 ! (τέλος του μήνα θα του πάρουν αιματάκι-ευχηθείτε μου και καλή τύχη :Ρ)
Πάντως εκεί λέει ότι η british πάει.
Δεν με πειράζει πάντως να πάω και σε άλλο αεροδρόμιο εκτός heathrow οπότε οκ.
Πάντως μου κάνει εντύπωση που δεν δέχονται στο heathrow.
Μήπως αυτό γίνεται επειδή είναι τεράστιο αεροδρόμιο; Δεν μπορώ να το καταλάβω.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.223
Μέλη
19.994
Νεότερο μέλος
Μέλα το σκυλάκι