Σχετικά με μεταφορά σκύλου στο εξωτερικό

Deinan

Member
13 Απριλίου 2011
15
0
Καλησπέρα
Είμαι ιδιοκτήτρια ενός ακίτα, και ο λόγος που έκανα αρχικά εγγραφή στο φόρουμ αυτό είναι η αναζήτηση πληροφοριών σχετικά με τη μεταφορά του σκύλου μου στο Λονδίνο, λόγω του ότι θα πάω για το μεταπτυχιακό μου. Ο σκύλος έχει κάνει όλες τις απαραίτητες εξετάσεις και έχει ότι πιστοποιητικό χρειάζεται, σύμφωνα και με την εξάμηνη καραντίνα που ισχύει στο Ηνωμένο Βασίλειο. Αυτό το διάστημα ψάχνω κάποιο σπίτι στο οποίο να γίνεται δεκτός, πράγμα εξαιρετικά δύσκολο! Επόμενη δυσκολία, η μεταφορά του με αεροπορική εταιρία..Η μόνη που βρήκα είναι η Thomson airlines η οποία χρεώνει £ 548.00!!! Ξέρει κανείς κάποια εναλλακτική και πιο προσιτή λύση?

Alexia

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2008
6.350
202
65
Brussels
dolceconspirito.com
Καραντίνα δεν έχει πια το Ηνωμένο Βασίλειο, έχει όμως ειδικές προϋποθέσεις. Εδώ θα βρείς όλες τις πληροφορίες.

Για την μεταφορά κοίτα και μέσω Βελγίου ή Γαλλίας.

Deinan

Member
13 Απριλίου 2011
15
0
Carantine pet scheme σήμερα υφίσταται κανονικά και σημαίνει 2 πράγματα. Είτε ότι ο σκύλος 6 μήνες πριν την είσοδό του στη χώρα θα πρέπει να έχει εμβολιαστεί και εξεταστεί σύμφωνα με τους κανονισμούς είτε ότι θα τον κρατήσουν 6 μήνες σε καραντίνα μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία επί αγγλικού εδάφους, το λέω γιατί ενημερώθηκα πλήρως και περασα τη διαδικασία αυτή κανονικά πριν 2 μήνες σε συνεργασία με τον κτηνίατρό μας, προκειμένου ο σκύλος μου να ταξιδέψει αρχές Σεμπτέμβρη.Εν πάσει περιπτώσει, το πρόβλημά μου είναι οι αεροπορικές εταιρίες, θα με βοηθούσε ιδιαίτερα εάν κάποιος γνώριζε κάτι πιο συγκεκριμμένο γιατί το google search δεν είναι πολύ αποδοτικό στη συγκεκριμμένη περίπτωση.

manos glf

Well-Known Member
9 Απριλίου 2011
165
0
Aθήνα
Καλησπέρα. Αν πετάς από Θεσσαλονίκη δυστυχώς η Thompson είναι η μόνη σου επιλογή. Εναλλακτικά μπορείς να έρθεις Αθήνα, οπότε έχεις τις εξής επιλογές
Athens---> London Heathrow/ British Airways World Cargo, KLM Cargo (via Amsterdam),Olympic Airlines
Athens --->Manchester /Sterling Airlines

Athens---> London Gatwick/ Maersk Air Cargo (via Copenhagen)

Last edited:

manos glf

Well-Known Member
9 Απριλίου 2011
165
0
Aθήνα
Επίσης έχω την εντύπωση χωρίς να είμαι και σίγουρος ότι συγκεκριμένα τις εξετάσεις για τσιμπούρια και σκουλικάκια πρέπει να τις κάνεις και να φαίνονται στο βιβλιάριο του σκύλου μεταξύ 48 και 24 ωρών ΠΡΙΝ την αναχώρησή σας για Αγγλία.

Pintsie

Well-Known Member
Banned
7 Ιανουαρίου 2011
1.233
23
Ανθούσα
Από την aegean μου είπαν ότι απαγορεύονται όλα τα σκυλιά στο αεροδρόμιο του heathrow..
Και ότι για όλα τα άλλα αεροδρόμια στο Λονδίνο όσο μικρός και να είναι ο σκύλος, μπαίνει κάτω στις αποσκευές.
Τώρα αν άλλαξε αυτό δεν ξέρω. Είχα πάρει πριν κάνα δίμηνο περίπου..

Blance

Member
26 Σεπτεμβρίου 2010
10
0
γεια σας παιδιά! θέλω να ρωτήσω κι εγώ κάτι "σχετικό-άσχετο". θα ταξιδέψω με το σκυλάκι μου για πρώτη φορά με λεωφορείο και μου είπαν ότι καλό θα ήταν να του δώσω υπνωτικό ώστε να είναι ήσυχος και να μην τρομάξει εκεί κάτω. εσείς τι γνώμη έχετε γι'αυτό? επίσης ξέρετε που μπορώ να βρω ένα φθηνό καλάθι μεταφοράς? είναι λάμπραντορ, τριών μηνών και αυτά που έχω βρει εγώ είναι πανάκριβα και ο Πάρης σε ένα μήνα δε θα χωράει ούτε κατά διάννοια... δε μπορώ να κάνω περιττά εξοδα... πείτε καμιά ιδέα...

Louna mou

Well-Known Member
3 Δεκεμβρίου 2010
1.966
5
Πειραιάς
http://el.aegeanair.com/hrisimes-plirofories/taxidiotikes-plirofories/taxidi-me-katoikidia/ βρήκα αυτο δεν ξέρω αν βοηθάει
καλο είναι να μην μπει στις αποσκευές αν δεν γίνεται αυτο μπορεις να πάρεις ένα χαπάκι ηρεμιστικό πιστεύω θα βοηθήσει
στο cosmo zoo στο Πειραιά έχει φθηνό αλλα εκει πουλάνε ζωα
δικια σου η επιλογή :)

Pintsie

Well-Known Member
Banned
7 Ιανουαρίου 2011
1.233
23
Ανθούσα
* Η μεταφορά κατοικίδιων δεν είναι εφικτή σε πτήσεις που πραγματοποιούνται από & προς το αεροδρόμιο Heathrow στο Λονδίνο.
τέεεεεεεεεελεια -.-'
Μήπως καλύτερα να πάμε με τα πόδια?
Λιγότερη ταλαιπωρία θα είναι!

omarock

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2009
2.836
7
Δραμα
Κοιτα μηπως υπαρχει πτηση με ανταποκριση απο την Air Berlin εκει κοστιζει ο σκυλος 40 ευρο ανεξαρτητα ποσο βαρυς ειναι,να πας δηλαδη Γερμανια και απο εκει Λονδινο.

Pintsie

Well-Known Member
Banned
7 Ιανουαρίου 2011
1.233
23
Ανθούσα
Να ρωτήσω κάτι ;
Στο τρένο που πάει από Βρυξέλλες Λονδίνο, θα πρέπει κι εκεί να μπει σε αποσκευές;

Deinan

Member
13 Απριλίου 2011
15
0
Επίσης έχω την εντύπωση χωρίς να είμαι και σίγουρος ότι συγκεκριμένα τις εξετάσεις για τσιμπούρια και σκουλικάκια πρέπει να τις κάνεις και να φαίνονται στο βιβλιάριο του σκύλου μεταξύ 48 και 24 ωρών ΠΡΙΝ την αναχώρησή σας για Αγγλία.
Σωστή εντύπωση έχεις..
Σ ευχαριστώ για την ενημέρωση

Deinan

Member
13 Απριλίου 2011
15
0
Ηρεμιστικό χαπάκι ναι, καλή ιδέα, ειδικα αν είναι ευαίσθητος στα ταξίδια, υπνωτικό όμως όχι. Όπως και να 'χει, ο κτηνίατρός του ξέρει καλύτερα.