Σχεδόν 2 ετών, τι έχει μάθει και τι όχι!

jac

Well-Known Member
13 Σεπτεμβρίου 2011
800
2
Italia
Νομίζω έχω αναφέρει οτι η Κέλλυ είναι ημίαιμο μικροσωμο (5κιλο) κανελόσκυλο και όπως λέμε χαριτολογώντας συχνά είναι κυπριακός ανούρης ποιμενικός!

Η Κέλλυ θα κλείσει τα 2 έτη τον Φλεβάρη...
όταν την πήρα ήταν 6μηνών είχε μεγαλώσει με την μαμά της μέχρι τους 3-4 μήνες, είχε μάθει σε σπίτι με μεγαλόσωμα σκυλιά και παιδάκι.

Ήξερε την τουαλέτα της, να ακούει στο ονομά της και να μην εξαφανίζεται όταν είναι χωρίς λουρί!

Μαζί μου έμαθε το κάτσε, ξάπλα, μείνε το όχι, το έλα, το κόλλα πέντε, το μπανγκ, να κάθεται για να βάλουμε λουρί....όλα αυτά τα εκτελεί άψογα εαν κρατάω μεζεδάκι και τις παίρνει 1-2 λεπτά χωρίς μεζεδάκι (το ελα και κατσε και του λουρί τα κάνει με ή χωρίς φαι)

Μέχρι σήμερα δεν έχω καταφέρει να την μάθω να μην γαυγίζει όταν χτυπάει το κουδούνι, να μην τρώει απο όποιον την ταίζει, να μην γρυλίζει στα παιδάκια και να μην τραβάει στην βόλτα....

Και η ερώτηση μου είναι η εξής....είναι αρκετά τα όσα ξέρει? Πρέπει να την αναλάβει εκπαιδευτής? Είναι πρόβλημα που λύνεται το γαύγισμα στο κουδούνι? (εχω προσπαθήσει να το κόψουμε με πάρα πολλους τρόπους)....

Τι άλλο κολπάκι έχετε μάθει στα δικά σας σκυλιά?
Μεχρι ποια ηλικια μαθαίνει ο σκύλος?

tzes007

Well-Known Member
3 Νοεμβρίου 2012
199
0
ΙΩΑΝΝΙΝΑ
Καλημέρα.Μίλα με ένα εκπαιδευτή να σου πει και αυτός.Σε αυτή την ηλικία είναι λίγο ποιο δύσκολο να μάθει αλλά δεν είναι και αργά.Για να μην τρώει απο κάτω και απο άλλους ξέρω ενα κολπάκι αλλά θες πνίχτη και να το κάνεις σε 5 κιλά σκυλάκι δεν στο προτείνω

Αιμιλία

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2012
65
1
Νομιζω εξαρταται απο τις απαιτησεις που εχει ο καθενας απο το σκυλι του!Το πιο σημαντικο ειναι να μαθει να μη τρωει απο αλλους..αλλα αυτο νομιζω μονο με εκπαιδευτη θα το καταφερεις!

Εμας ο χοντρουλης μας δυστυχως δεν ειναι εκπαιδευμενος και μας εχει παρει τον αερα!Το μονο που μας ενοχλει ειναι που καποιες φορες δαγκωνει για παιχνιδι,αλλα εχει κατι σουβλερα δοντια...Και το οτι αρπαζει οτι βρισκει στο δρομο...:/

mad00lini

Well-Known Member
29 Σεπτεμβρίου 2011
2.618
29
Καλά κάνει και γαυγίζει στο κουδούνι για μένα. Είναι ένας "συναγερμός" κι αυτός. Άλλωστε πόσο συχνά χτυπάει το κουδούνι σας για να καταντάει ενοχλητικό το γαύγισμα;

Για το να μην τρώει από τους άλλους υπάρχει η εξής λύση. 1ον, δεν επιτρέπεις σε άλλους να την ταΐζουν. 2ον, πάρε ένα φίλο σου κα μόλις πάει να την ταΐσει να της λες ΜΗ. Αν φτάσει να υπακούει εκεί, είναι οκ πιστεύω.

Εγώ το κόλλα 5 και το μπανγκ το έμαθα στη δικιά μου σε ηλικία 7 χρονών. Αν υπάρχει κίνητρο (aka λιχουδιά) όλα τα μαθαίνουν!

ΥΓ. Στραβώθηκα λίγο με τα γραμματάκια :p

jac

Well-Known Member
13 Σεπτεμβρίου 2011
800
2
Italia
Πιστεψε με χτυπάει αρκετά συχνά το κουδούνι μου και η σκύλα ξεσηκώνει τον κόσμο....εχω προσπαθήσει να της το κόψω αλλα δεεεεεεεν....

αυτό το να τρώει απο κάτω είναι το μεγάλο μου θέμα....
αλλα και η θετική εκπαίδευση δεν βλέπω να της ταιριαζει ειναι λιχούδο...οσο υπάρχει φαΐ κάνει τα πάντα χωρίς φαί άμα θέλει...!!

(σορρυ για τα γράμματα στο netbook τα βλέπω μεγάλα!!)

ferozasea

Well-Known Member
19 Σεπτεμβρίου 2012
1.961
124
εμενα σηκωνεται και γαυγιζει πριν χτυπησουν το κουδουνι,,, και τρεχει προς την εξωπορτα,,, ενω εγω δεν εχω ακουσει τιποτα,,, ακομα και αν ανεβαινουν τις σκαλες για αλλο διαμερισμα,,,

ferozasea

Well-Known Member
19 Σεπτεμβρίου 2012
1.961
124
οι εξωτερικοι θορυβοι κουδουνι περπατημα χωριζεται σε οικειους και ξενους,,??

Xotikouli

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2006
4.974
630
Athens
Καλό θα ήταν να μην τραβάει στη βόλτα, καθώς και να μην γαβγίζει υπερβολικά εφόσον το κάνει σε σημείο να γίνεται ενοχλητικό. Είναι από τα πράγματα όμως που ο καθένας αποφασίζει κατά πόσο ενοχλούν πολύ και μπορεί να τα παραβλέψει.

Το σημαντικότερο από όσα αναφέρεις είναι το γρύλισμα στα παιδάκια. Και επειδή δεν είναι κάτι για το οποίο μπορείς να χρησιμοποιήσεις παιδάκια για "πειραματόζωα", ρισκάροντας να προχωρήσει και πέρα από το γρύλισμα, ειδικά για αυτό καλό θα ήταν να βοηθήσει ένας εκπαιδευτής.

jac

Well-Known Member
13 Σεπτεμβρίου 2011
800
2
Italia
Δεν γαυγίζει στους γνωστούς (στους γονεις μου, στους ενοικους της πολυκατοικιας, στην Ιταλία σε όσους ξέρει) παρα μόνο σε άγνωστους....και κλασσικά στον ταχυδρόμο! (ειναι γραφική!)

Ναι με τα παιδάκια που δεν γνωρίζει έχει θέμα δεν κάθεται να την χαϊδέψουν, γρυλίζει σαν διόρθωση εαν ειναι άγαρμπα και γενικά τα ανέχεται μόνο και μόνο επειδή είμαι εγώ μπροστά....

ilektra_ilie

Well-Known Member
31 Ιανουαρίου 2012
1.834
61
Hollywood
pawpix.wix.com
Η δικια μου γαυγιζει αν παει να την χαιδεψει καποιος ξενος (οχι παντα και συνηθως γαυγιζει σε αντρες) και με προβληματιζει. Οπως και γενικα αν δει να ερχετε καποιος ξενος παει και γαυγιζει. Ενω ειναι χαζοσκυλο. Τι μπορω να κανω γι αυτο?? Μην μου πειτε εκπαιδευτη. Πλησιαζει η στειρωση και ειναι ηδη 300 Ευρω. Δεν μας περισευουνε οποτε της κανω μονη μου εντατικα μαθηματα κατα καιρους αλλα και καθε μερα της λεω καποιες εντολες. Τωρα μαθαινουμε το "μαζι" χωρις λουρι στην βολτα (φυσικα εχω το λουρι να κρεμεται για να το πατισω αν χρειαστει) και το στοπ-κατσε οταν ειναι να περασουμε δρομο και ερχετε αυτοκινητο. Αλλα τι ειναι αυτο με το γαυγισμα??

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Δόξα τω Θεό τα έχει μάθει όλα!
Περιττές εντολές δεν του έχω μάθει!Μόνο στο ποδήλατο το "περίμενε" και το "χοπ-χοπ" για ρυθμό!
Το μόνο που μπορώ να του καταλογίσω είναι ότι είναι αρκετά επίμονος σε ότι και αν κάνει παρά του ότι είμαι αυστηρός απέναντι του!Επίμονος σε ότι και αν κάνει όχι σε καίρια σημεία αλλά στην βλακεία που κουβαλάει!

Πέρα από αυτό δεν έχω κάποιο άλλο πρόβλημα!
Σε αγνώστους γαβγίζει και πάει να τους φάει!
Σε γνωστούς και σε αγνώστους που επιτρέπω είναι αλοιφή!
Δεν γαβγίζει στο σπίτι, ούτε και αν περνάει κάποιος από έξω!Μόλις ανοίξει η πόρτα και άπαξ και δει ξένο είναι έτοιμος να τον φάει, μέχρι να τον βάλω σε εντολή!Μ'αρέσει και αυτό!
Γαβγίζει πολύ στο αμάξι όταν περνάει κάποιος ξυστά δίπλα από το αμάξι!Το έχω αφήσει σαν συμπεριφορά γιατί έτσι θέλω να είναι!

Κατά τα άλλα μια χαρά!!!

sea-mol

Well-Known Member
18 Μαρτίου 2011
6.882
8.847
Πρέβεζα
Για το να μην τρώει από τους άλλους υπάρχει η εξής λύση. 1ον, δεν επιτρέπεις σε άλλους να την ταΐζουν. 2ον, πάρε ένα φίλο σου κα μόλις πάει να την ταΐσει να της λες ΜΗ. Αν φτάσει να υπακούει εκεί, είναι οκ πιστεύω.
μην πιστεύεις

jac

Well-Known Member
13 Σεπτεμβρίου 2011
800
2
Italia
βρε σεις ένα σκυλάκι 5 κιλών δεν είναι για φύλακας....και που γαυγίζει ποιόν τρομάζει-αποτρέπει?

Και εμείς μόλις κάναμε στείρωση και σκάσαμε ενα σορρό λεφτά και εκεί που μένω δεν υπάρχει εκπαιδευτής. Βασική υπακοή έχει κάνει με ''θετική'' εκπαίδευση και εγώ όπως το βλέπω η θετικη εκπαίδευση σε λιχούδη σκύλο είναι αναποτελεσματική!

Τα κολπάκια τα μαθαίνουμε γιατί υπάρχουν μέρες που δεν βγαίνουμε απο το σπίτι λόγο κρύου και περνάμε έτσι την ώρα μας.....

Απο οτι κατάλαβα το γαυγισμα με το κουδούνι δεν είναι ευκολο να της το κόψω....
Πιστεύεται οτι πρέπει να ηρεμήσει πρώτα ο σκύλος για να ανοιξω την πόρτα? Μήπως να την έπαιρνα αγκαλιά εκεινη την ώρα?

Gucci dog

Well-Known Member
10 Δεκεμβρίου 2012
102
0
Μήπως να την έπαιρνα αγκαλιά εκεινη την ώρα?
Σε καμμια περιπτωση αγκαλια!!Ετσι θα ενισχυσεις τη συμπεριφορα της,με το να της δειξεις στοργη!

Last edited by a moderator:

Annouko

Well-Known Member
27 Οκτωβρίου 2011
1.197
9
Θεσσαλονικη
Απο οτι κατάλαβα το γαυγισμα με το κουδούνι δεν είναι ευκολο να της το κόψω....
Πιστεύεται οτι πρέπει να ηρεμήσει πρώτα ο σκύλος για να ανοιξω την πόρτα? Μήπως να την έπαιρνα αγκαλιά εκεινη την ώρα?
Εμας παντα χτυπανε το θηροτηλεφωνο μας ενω θελουν να πανε στο απο κατω διαμερισμα (2 ειναι ολα κ ολα, ελεος δλδ) οπως εγινε κ σημερα το πρωι.

Φυσικα ετρεξε διπλα μου η Shiva οταν πηγα να δω ποιος ειναι κ περιμενε.
Της ειπα "δεν ειναι για μας, ελα μεσα".
Δεν ηρθε στο δωματιο αλλα εγω εφυγα κ εκλεισα την πορτα οποτε καταλαβε κ την ξαναπεσε για υπνο.

Αυτο το καναμε παντα μεχρι να μαθει.
Βεβαια μεχρι να μαθει να μη γαυγιζει την επαιρνα μα το ζορι στο δωματιο.

Αν φυσικα της πω οκ ειναι για μας θα τους ξεσηκωσει ολους μεχρι να μπουν στο σπιτι.

Οποτε ισως αν την τραβας απο την πορτα για οσο χρονο κανουν να ερθουν μπορει λιγο να βοηθησει.

Για την αγκαλια δεν ξερω να σου πω αν κανει ή οχι αν κ νομιζω οτι ενα ενα "σουτ" με μια αγκαλια τη δεομενη στιγμη θα της εδειχνε οτι τωρα δεν χαιδευουμε αλλα απαγορευουμε.

Πιστευω οτι τα σκυλια καταλαβαινουν πολλα περισσοτερα απ'οσα εμεις νομιζουμε.

jac

Well-Known Member
13 Σεπτεμβρίου 2011
800
2
Italia
θα το δοκιμάσω και έτσι, σήμερα απο το χτύπα χτύπα τα κουδούνια για να μάθει η κέλλυ χτύπησε και ο ντελιβεράς και δεν του άνοιξα :p

Κοίταξα και κάτι βιντεάκια και το προσπαθώ!!