Σχεδόν ένας χρόνος BARF

Kimigaz

Well-Known Member
7 Απριλίου 2013
743
238
Goldenland
Εγω δεν κάνω καμία μετάβαση.
Ετσι απλά? δεν επιρεάζεται το στομάχι? (με τη λογική οτι όταν αλλάζουμε ξηρά γίνεται σταδιακά η μετάβαση)

Συγνώμη αν ρωτάω τα αυτονόητα,είμαι αρχάρια ακόμα!

bullkirkh

Well-Known Member
30 Νοεμβρίου 2012
220
0
rodos
Σε συνδιασμό με την ξηρά μάλλον.
Εγώ αν ξεκίναγα barf, την ξηρά δεν θα την καταργούσα.
αυτο εκανα εγω 900με1000γρ κρεατικο με λαχανικο το πρωη και 150με200γρ ξηρα το βραδι

Αγγελος 13

Well-Known Member
13 Αυγούστου 2013
757
748
κ εγω την μεταβαση απο ξηρα σε ωμα την εκανα κατευθειαν κ δεν ειχα το παραμικρο προβλημα..
Επισης δεν δινω ουτε εγω σκορδο δεν εχω πειστει οτι μπορει να κανει κατι για την σκνιπα...

bullkirkh

Well-Known Member
30 Νοεμβρίου 2012
220
0
rodos
Ποτέ ξηρά μαζί με μπαρφ. Αν θες να δίνεις ξηρά, δίνεις σε ξεχωριστό γεύμα. Το διάστημα ανάμεσα στα γεύματα 12 ώρες.,< εχεις απολιτο δικιο ,εχουν διαφορετικες ωρες αφομιωσεις εεεε?>

Last edited:

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Ο λόγος που δεν ήμουν ποτέ υπέρ της μπαρφ ήταν η προέλευση του κρέατος..που δεν μπορώ να είμαι σίγουρη..
Αυτά τα έχουμε πει πολλές φορές..
Δεν αντιλέγω πως μπορεί η μπαρφ όντως να έχει καλά αποτελέσματα..και φυσικά είναι καλλύτερη από την ξηρά..
Αν κάποιος όμως για τους γνωστούς λόγους φοβάται να δώσει μπαρφ και δώσει μαγειρευτό.., λέγοντας μαγειρευτό εννοώ κρέας-κοτόπουλο κλπ βρασμένο λαχανικά φρούτα ρύζι κλπ πάνω κάτω όπως και η μπαρφ απλά τα κρέατα δεν θα είναι ωμά..με την λογική του ότι πάλι ξέρουμε τι δίνουμε..πάλι δεν θα έχει κάποια αποτελέσματα ?

Katiariko

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2013
405
183
35
Αθηνα
Καλησπέρα και Καλή χρονιά σε όλους!!!

Λοιπόν σήμερα άκουσα μια τεράστια πατάτα (θεωρώ) και ηθελα να την μοιραστώ μαζί σας.
Όταν είπα σε φίλους μου (που εχουν σκυλιά) οτι σκέφτομαι να ξεκινήσω μπαρφ...και αφού εξηγησα τι είναι γιατί δεν ήξεραν...μου απάντησαν τα εξής:

Δε φοβάσαι μην αγριέψει; κι αν φαει κι εσάς ζωντανούς;:eyecrazy::eyecrazy:

έσκασα στα γέλια φυσικά....

Αγγελος 13

Well-Known Member
13 Αυγούστου 2013
757
748
θα εχει πιστευω αποτελεσματα καλυτερα απ οτι θα ειχε με μια ξηρα οχι ομως τα ιδια με την ωμη διατροφη..
Οταν το βραζεις το κρεας χανει τις ουσιες του εκει ειναι το ολο θεμα..

Αγγελος 13

Well-Known Member
13 Αυγούστου 2013
757
748
Οσο για την προελευση του κρεατος στα σκυλια μου εγω ψωνιζω απ τον χασαπη που παιρνω κ για εμενα οποτε......:wink:

east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.061
Ο λόγος που δεν ήμουν ποτέ υπέρ της μπαρφ ήταν η προέλευση του κρέατος..που δεν μπορώ να είμαι σίγουρη..
Δεν αντιλέγω πως μπορεί η μπαρφ όντως να έχει καλά αποτελέσματα..και φυσικά είναι καλλύτερη από την ξηρά..
Αν κάποιος όμως για τους γνωστούς λόγους φοβάται να δώσει μπαρφ και δώσει μαγειρευτό.., λέγοντας μαγειρευτό εννοώ κρέας-κοτόπουλο κλπ βρασμένο λαχανικά φρούτα ρύζι κλπ πάνω κάτω όπως και η μπαρφ απλά τα κρέατα δεν θα είναι ωμά..με την λογική του ότι πάλι ξέρουμε τι δίνουμε..πάλι δεν θα έχει κάποια αποτελέσματα ?
Ειναι κ ο μονος λογος που δεν ταιζω κι εγω ωμα.
Ναι το μαγειρευτο σε σχεση με την ξηρα τροφη εχει τεραστεια διαφορα, ειδικα στην γυαλαδα του τριχωματος κ τους μυς του ζωου....... τουλαχιστον εγω ετσι εχω δει.

Αγγελος 13

Well-Known Member
13 Αυγούστου 2013
757
748
Συγνωμη ρε παιδια εσεις δεν τρωτε κρεας???
πιστευω πως ναι,δεν εχετε εμπιστοσυνη στον κρεοπωλη σας??

east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.061
Συγνωμη ρε παιδια εσεις δεν τρωτε κρεας???
πιστευω πως ναι,δεν εχετε εμπιστοσυνη στον κρεοπωλη σας??
Ε οσο να ναι, δεν το τρωμε ωμο!
Κι αυτο που παιρνω για μενα κ αυτα που παιρνω γι αυτα, απο τον ιδιο χασαπη τα παιρνω, αλλα οπως κ για μενα ετσι κ γι αυτα, τα μαγειρευω!
Αντε αμα ειναι κανα φιλετο μοσχαρι να το κανω λιγο medium-raw.....!

Alexia

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2008
6.350
202
65
Brussels
dolceconspirito.com
Πιστευεις οτι στην ξηρά βάζουν ποιοτικό κρέας;

Και στο μαγειρευτό γνωρίζεις την προέλευση; :confused:

Αγγελος 13

Well-Known Member
13 Αυγούστου 2013
757
748
Η μπαρφ δεν ειναι για "μικροβιοφοβηκους" ,το καταλαβαινω κ το σεβομαι να φοβαται καποιος κ να δυσταζει να δωσει..
Αλλα η δικη μου γνωμη ειναι δοκιμαστε το κ θα δειτε μεγαλες διαφορες στο σκυλο σας..κ στην υγεια του κ στην εμφανιση του..

LaCat

Well-Known Member
3 Ιουλίου 2013
861
923
Εμείς ξεκινήσαμε ωμό πριν οχτώ-εννιά μήνες.
Οι εξετάσεις της ήταν πολύ καλές τόσο με ξηρά όσο και με το ωμό.
Ο κύριος λόγος που εγώ άλλαξα ήταν οι τυχόν μακροπρόθεσμες συνέπειες της ξηράς τροφής
με την έννοια ότι ακόμα και αν το κρέας είναι άριστο μου φαίνεται δύσκολο να μην δημιουργεί καμία συνέπεια στον οργανισμό η έλλειψη φρέσκιας τροφής και τα όποια συντηρητικά χρησιμοποιούνται στην ξηρά.

Η πολύ μεγάλη αλλαγή είναι η ποσότητα του νερού που καταναλώνει. Για μέρες δεν πίνει σχεδόν καθόλου -καλύπτει τις ανάγκες της από το γιαούρτι, τα λαχανικά κλπ.

Ακόμα δίνω κάποιες φορές ξηρά -συνήθως μία μέρα την εβδομάδα.
Μου έκανε εντύπωση ότι για μια περίοδο το καλοκαίρι και αφού είχα ταΐσει για περίπου δύο εβδομάδες κατά βάση ξηρά ο σκύλος είχε πολύ έντονη τριχόπτωση.

Κατά τα λοιπά δεν παρατήρησα κάποια αξιοσημείωτη αλλαγή.

Τα δόντια της έχουν πλάκα. Οπότε εφόσον κάνουμε καθαρισμό περιμένω να δω αν θα ξανασχηματιστεί.

east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.061
Η μπαρφ δεν ειναι για "μικροβιοφοβηκους" ,το καταλαβαινω κ το σεβομαι να φοβαται καποιος κ να δυσταζει να δωσει..
Αλλα η δικη μου γνωμη ειναι δοκιμαστε το κ θα δειτε μεγαλες διαφορες στο σκυλο σας..κ στην υγεια του κ στην εμφανιση του..
Δεν θεωρω τον εαυτο μου "μικροβιοφοβικο" κ σαφως ειναι ποιο μπελας για μενα ΚΑΙ να τα μαγειρευω, αλλα απλα φοβαμαι να τα δωσω ωμα, γιατι δεν γνωριζω την προελευση!

Απο οσο ξερω τα σφαγια ελεγχονται για θεματα που μπορουν να δημιουργηθουν απο την καταναλωση τους απο ανθρωπο -αρα μαγειρεμενα! Απ οσο ξερω δεν ελεγχονται για μικροβια που αφορουν την κατασταση του ωμου...... μπορει να κανω κ λαθος.......
Διαφορα απο ξηρα σε μαγειρευτο εχω δει μεγαλη.
Τα σκυλια μου εχουνε τετοια κατασταση (φυσικη/αντοχη, εμφανιση, εξετασεις) που δεν βρισκω λογο να ψαχτω για παραπανω.
Ισως να υπαρχει αντιστοιχα μεγαλη διαφορα απο το μαγειρευτο στο ωμο, αν το εχει δοκιμασει κανεις θα ηταν χρησιμο να μας πει τα συμπερασματα του!!

LaCat

Well-Known Member
3 Ιουλίου 2013
861
923
Με παρόμοια λογική είχα ξεκινήσει να δίνω μαγειρεμένο. Το ότι ήταν "μαλακό" φαγητό δεν πρόλαβε να επηρεάσει τα δόντια της, όπως φοβόμουν, αφού πρόλαβαν και γέμισαν οι πρωκτικοί της αδένες -οπότε και το σταματήσαμε.
Αν κάποιος δεν αντιμετωπίσει παρόμοια προβλήματα και εμένα μου φαίνεται καλή επιλογή.

Πρόβλημα δυσεπίλυτο, σε προσωπικό επίπεδο, ήταν ο χρόνος που απαιτούνταν την παρασκευή των γευμάτων.
Ανασταλτικός παράγοντας, ιδίως αν μιλάμε για μεγαλόσωμο σκύλο, ίσως να είναι και το κόστος που μάλλον αυξάνεται.

Edit: Ένα ακόμα αρνητικό στην περίπτωση μας ήταν ότι με το μαγειρεμένο ο σκύλος ήταν πεινασμένος. Ίσως επειδή συγκριτικά με την ξηρά που πριν έτρωγε η πέψη ήταν πολύ πιο σύντομα -αν και με το ωμό δε δείχνει πεινασμένος.

Last edited:

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.744
7.892
Καλησπέρα και Καλή χρονιά σε όλους!!!

Λοιπόν σήμερα άκουσα μια τεράστια πατάτα (θεωρώ) και ηθελα να την μοιραστώ μαζί σας.
Όταν είπα σε φίλους μου (που εχουν σκυλιά) οτι σκέφτομαι να ξεκινήσω μπαρφ...και αφού εξηγησα τι είναι γιατί δεν ήξεραν...μου απάντησαν τα εξής:

Δε φοβάσαι μην αγριέψει; κι αν φαει κι εσάς ζωντανούς;:eyecrazy::eyecrazy:

έσκασα στα γέλια φυσικά....
Αυτός ήταν ένας παλιός μύθος ότι ο σκύλος αγριεύει με το αίμα. Εννοείται ότι δεν ισχύει.
Μια φορά που έδωσα ωμό μπούτι κοτόπουλου στον Τζιμάκο αγρίεψε και επιτέθηκε στην Λούση. Ο μόνος λόγος που συνέβη αυτό είναι γιατί του άρεσε πολύ και φοβήθηκε μην του το πάρει εκείνη.

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Πιστευεις οτι στην ξηρά βάζουν ποιοτικό κρέας;

Και στο μαγειρευτό γνωρίζεις την προέλευση; :confused:
Νομίζω πως είναι ξεκάθαρο πως το πρόβλημα αυτών που "φοβούνται να ακολουθήσουν την barf είναι το ότι απλά είναι ωμό.
Αν δεις ανέφερα πως φυσικά θα είναι καλύτερη από την ξηρά..
Αν με ρωτάς προσωπικά αν εμπιστεύομαι την περιεκτικότητα των συστατικών στην ξηρά θα σου απαντήσω τα αυτονόητα..φυσικά και όχι..
Όσον αφορά στο θέμα με την ξηρά συγκριτικά με την barf στην προέλευση του κρέατος..θα σου απαντήσω όχι φυσικά και δεν ξέρω..μένω μόνο πως αυτήν την προέλευση δεν την παίρνει ωμή..οκ..παίρνει και αλλά τόσα βέβαια..
Στο μαγειρευτό συζητάμε για το ίδιο κρέας που θα δίναμε στην μπαρφ αλλά δεν το δίνουμε ωμό..

Και εδώ έρχεται η ερώτηση μου...
Πέρα από την καλύτερη πρόσληψή των συστατικών που ίσως παίρνουν μέσω της barf με τους κινδύνους ή όχι.., το μαγειρευτό δεν είναι μία επίσης λύση-πρόταση ..?