Καλησπερα στην εκλεκτη ομηγυρη!
Attachments
-
91,4 KB Προβολές: 92
Εννοείται ρε... Ξες τι φραγκα παιζουν με τις στειρωσεις; Ειναι πολλα τα λεφτα ΑρηΠληροφορίες λένε ότι στην συζήτηση του νομοσχεδίου συμμετείχε ο κτηνιατρικός σύλλογος και έδωσε τις ευλογίες του!
Δεν κάνω περαιτέρω σχόλια. Ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματά του!
Το θέμα είναι ότι τους βρίζουν οι ίδιοι οι κτηνίατροι!Αυτοί τουλάχιστον που αγαπάνε αυτό που κάνουν και θεωρούν τον κλάδο τους επιστημονικό και όχι εμπόριοΕννοείται ρε... Ξες τι φραγκα παιζουν με τις στειρωσεις; Ειναι πολλα τα λεφτα Αρη
Αλλο κτηνιατρικος συλλογος aka πολιτικαντηδες 2ης κατηγορίας και αλλο ο γιατρος. Ο δικος μου ειναι επαγγελματιας και πρωτα απ ολα γιατρος. Εξοργισμενος φυσικα με το νομοσχέδιο.Το θέμα είναι ότι τους βρίζουν οι ίδιοι οι κτηνίατροι!Αυτοί τουλάχιστον που αγαπάνε αυτό που κάνουν και θεωρούν τον κλάδο τους επιστημονικό και όχι εμπόριο
Φυσικά. Μα τους βλάπτει κιόλας οικονομικά. Θα τους αναγκάζει να αρνούνται υπηρεσίες στις περισσότερες περιπτώσεις και να "καταδίδουν" πελάτες τους με αστείρωτα σκυλιά. Ο κόσμος θα αρχίσει να φοβάται να πηγαίνει στον κτηνίατρο. Το ίδιο συνέβη και σε ορισμένες πολιτείες των ΗΠΑ όπου εφαρμόστηκε παρόμοια υποχρεωτική στείρωση σκύλων, όπου απλά ο κόσμος σταμάτησε να πηγαίνει στους κτηνιάτρους. Και ο αριθμός των ζώων δεν μειώθηκε, και η υγεία αυτών χειροτέρευσε.Αλλο κτηνιατρικος συλλογος aka πολιτικαντηδες 2ης κατηγορίας και αλλο ο γιατρος. Ο δικος μου ειναι επαγγελματιας και πρωτα απ ολα γιατρος. Εξοργισμενος φυσικα με το νομοσχέδιο.
Οι του κτηνιατρικού συλλόγου θα είναι σαν τους συνδικαλιστές. Παράσιτα που αγκιστρώνονται και πίνουν το αίμα των άλλων και δουλειά μηδέν. Πιθανόν να μην ξέρουν και τι είναι νυστέρι.Αλλο κτηνιατρικος συλλογος aka πολιτικαντηδες 2ης κατηγορίας και αλλο ο γιατρος. Ο δικος μου ειναι επαγγελματιας και πρωτα απ ολα γιατρος. Εξοργισμενος φυσικα με το νομοσχέδιο.
Και; Λόγω αντικειμένου εργασίας, συμμετέχουμε συχνά με κείμενα και προτάσεις σε δημόσιες διαβουλεύσεις νομοσχεδίων και έχω εικόνα. Τι σημαίνει το ότι είχε τεθεί σε διαβούλευση; Γνωρίζεις εννοείς ότι συγκεκριμένες προτάσεις δεν λήφθηκαν υπόψη; Γιατί εγω για κάποιο λόγο πιστεύω ότι 8/10 (άντε να μην είμαι υπερβολική) δεν θ ασχοληθεί πέρα από το να το συζητήσει στο σκυλοπάρκο με φρέντο.μαλον εισαι μικρη,-ος ή δεν θυμασαι... και ο νομος του 12 απο διαβούλευση είχε περάσει
Σε συζήτηση με κτηνίατρο (πριν μερικές εβδομάδες) μου έλεγε ότι μετά από τις τελευταίες δεκαετίες που στειρώνουν στις ΗΠΑ τα αρσενικά σκυλιά διαπιστώθηκε ραγδαία αύξηση του καρκίνου του προστάτη. Σχεδιάζουν την επαναφορά σε παλαιότερη κατάσταση, που τα αρσενικά σκυλιά θα στειρώνονται σε μεγάλη ηλικία και για λόγους υγείας ή επιθυμίας του ιδιοκτήτη τους για λόγους πχ συμπεριφοράς.Φυσικά. Μα τους βλάπτει κιόλας οικονομικά. Θα τους αναγκάζει να αρνούνται υπηρεσίες στις περισσότερες περιπτώσεις και να "καταδίδουν" πελάτες τους με αστείρωτα σκυλιά. Ο κόσμος θα αρχίσει να φοβάται να πηγαίνει στον κτηνίατρο. Το ίδιο συνέβη και σε ορισμένες πολιτείες των ΗΠΑ όπου εφαρμόστηκε παρόμοια υποχρεωτική στείρωση σκύλων, όπου απλά ο κόσμος σταμάτησε να πηγαίνει στους κτηνιάτρους. Και ο αριθμός των ζώων δεν μειώθηκε, και η υγεία αυτών χειροτέρευσε.
Αν σκεφτούμε ότι στην διαβούλευση εχει 250 σχόλια και στην σελίδα με το ψήφισμα που αναφέρεται από άλλο μέλος εχει 13500 "υπογραφές" ίσως και πολλούς να λες.Και; Λόγω αντικειμένου εργασίας, συμμετέχουμε συχνά με κείμενα και προτάσεις σε δημόσιες διαβουλεύσεις νομοσχεδίων και έχω εικόνα. Τι σημαίνει το ότι είχε τεθεί σε διαβούλευση; Γνωρίζεις εννοείς ότι συγκεκριμένες προτάσεις δεν λήφθηκαν υπόψη; Γιατί εγω για κάποιο λόγο πιστεύω ότι 8/10 (άντε να μην είμαι υπερβολική) δεν θ ασχοληθεί πέρα από το να το συζητήσει στο σκυλοπάρκο με φρέντο.
Στη διαβούλευση δημοσιεύουν τα σχόλια μάλλον "επιλεκτικά", αφενός, αφετέρου 2 φορές που δοκίμασα να υποβάλω σχόλιο το σύτημα με συνέδεε με κάιρο.Αν σκεφτούμε ότι στην διαβούλευση εχει 250 σχόλια και στην σελίδα με το ψήφισμα που αναφέρεται από άλλο μέλος εχει 13500 "υπογραφές" ίσως και πολλούς να λες.
Το χειρότερο είναι ότι ακόμα και σε αυτόν εδώ τον χώρο που αποδεδειγμένα υπάρχει πολύ αγάπη και ενδιαφέρον για τον σκύλο και την σκυλα κάποιοι απαντούν φορώντας τις κομματικές τους παρωπιδες. (Το χειρότερο σε ότι αφορά το φόρουμ, για να μην παρεξηγηθω)
Δες όλο το νημα από την αρχή και αν δεν δεις τέτοια σχόλια τότε αυτός με τις παρωπιδες είμαι εγώ.Στη διαβούλευση δημοσιεύουν τα σχόλια μάλλον "επιλεκτικά", αφενός, αφετέρου 2 φορές που δοκίμασα να υποβάλω σχόλιο το σύτημα με συνέδεε με κάιρο.
Αυτό με τις κομματικές παρωπίδες που ακριβώς έγινε?
Συμφωνώ και επαυξάνω. Όμως ένα κράτος δεν πρέπει να λειτουργεί με το σκεπτικό, "πονάει κεφάλι, κόψει χέρι"!Εγώ πιστεύω ότι την λαλακία την έκαναν οι φιλοζωικές , πρώτα από τους καυγάδες τους για τις υιοθεσίες και μετά με την μανία τους να γίνει καθολική στείρωση σε όλους τους σκύλους.
Έχουμε ένα τσούρμο άσχετους με το θέμα που καλούνται να "λύσουν " το πρόβλημα με ομάδες ανθρώπων να τους πιέζουν σε πράγματα που ξέρουν αλλά με το ίδιο πάθος και σε πράγματα που δεν ξέρουν και δεν έχουν καμία όρεξη να μάθουν.
Από την άλλη μεριά έχουμε και αυτούς που με τον σκύλο τους και την ταμπέλα του "φιλόζωου" δημιουργούν πραγματικά προβλήματα όπως η διατάραξη της κοινής ησυχίας, τα πεζοδρόμια που βρωμάνε από τα τις ακαθαρσίες των σκύλων , ακόμα και τα χιλιάδες αλουμινόχαρτα εδώ και εκεί με αποφάγια, ε λογικά πιέζουν και αυτοί. Το βλέπουμε και στην διαβούλευση.
Δεν συζητάμε για το ξεκατίνιασμα των εκτροφείων και τον εκπαιδευτών, που ακόμα και τώρα κοινή πορεία δεν έχουν.
Το πρόβλημα ακόμα και εδώ είναι η έλλειψη σεβασμού σε ότι δεν είναι 100 % στα δικά μας μέτρα.
Βέβαια στην Νορβηγία εαν κανεις την παραμικρή παρανομία τηλεφωνεί στην αστυνομία οποίος σε δει και κάνει καταγγελία.Αυτής της μορφής ο ακρωτηριασμός επιστημονικά λέγεται στείρωση. Στείρωσέ τον να ηρεμήσει, λέει ο "σοφός" κτηνίατρος... Και σε απάντηση των λεγόμενων φιλοζωικών που σθεναρά υποστηρίζουν την στείρωση παραθέτω τις απόψεις ενός απολίτιστου λαού που έχει άλλη άποψη, και όπως καταλαβαίνω εγώ, ΔΕΝ έχει πρόβλημα με αδέσποτα.
https://jennifermargulis.net/norwegians-believe-spaying-or-neutering-a-dog-is-cruel/
Δεν είναι το μαναδικό άρθρο που μιλάει γα τους Νορβηγούς και την άποψή τους περί μη στείρωσης των σκύλων, νομίζω ότι απαγορεύεται και δια νόμου.
Να σας ευνουχίσω προληπτικά Κ. Υπουργέ μήπως και κρυφά αφήσετε κανένα λεγόμενο "μπάσταρδο" ;