Σχεδιο Νομου που αφορά τα δεσποζόμενα και τα αδέσποτα ζώα

vek

Well-Known Member
22 Ιουλίου 2012
2.157
5.098
κοίτα, αν ξεκινήσουν οι λίστες και εδώ κάποια στιγμή θα μπουν και τα αμσταφ απλώς τα ξέχασαν :p έψαξαν στο γκουγκλ βρήκαν τα σταφακια δεν πρόσεξαν κιλά και μέγεθος και τα έβαλαν.
Το θέμα είναι αυτό που λέει η vmode είναι σε ποιον @α@αρα θα πέσεις και πως είναι η καθημερινότητα σου και δεν είναι μόνο τα apt είναι όλες η φυλές που είναι στην λίστα και αυτές που θα μπουν στην πορεία.
Σκέψου βγάζω βόλτα τον ντρεντ πάντα με το λουρί μου την πέφτει ένα από τα πολλά "είναι φιλικό δεν πειράζει " ποιος είναι ο πιο παράνομος ? αυτός η εγώ ?

elpinor

Well-Known Member
27 Αυγούστου 2015
846
3.188
Αθήνα
Και μια απορία:
Έχω 3 πετιγκράτα αρσενικά εκθεσιακά σκυλιά. Τα πηγαίνω σε διεθνείς εκθέσεις και τα δίνω για επίβαση (δωρεάν) στο εκτροφείο τους στο εξωτερικό, γιατί αυτό προβλέπει το συμβόλαιο παραχώρησης.
Τετραγωνικά εντάξει, 300αρα εντάξει.
Ο νόμος με υποχρεώνει να στειρώσω τα 2.
Εκθέσεις τέλος, επιβάσεις τέλος.
Τι κάνω;

takisft

Well-Known Member
24 Ιουνίου 2011
4.817
5.037
Αθήνα
Και μια απορία:
Έχω 3 πετιγκράτα αρσενικά εκθεσιακά σκυλιά. Τα πηγαίνω σε διεθνείς εκθέσεις και τα δίνω για επίβαση (δωρεάν) στο εκτροφείο τους στο εξωτερικό, γιατί αυτό προβλέπει το συμβόλαιο παραχώρησης.
Τετραγωνικά εντάξει, 300αρα εντάξει.
Ο νόμος με υποχρεώνει να στειρώσω τα 2.
Εκθέσεις τέλος, επιβάσεις τέλος.
Τι κάνω;
Με 200 ευρώ καθάρισες

elpinor

Well-Known Member
27 Αυγούστου 2015
846
3.188
Αθήνα
δεν νομίζω...
μπορώ να έχω μέχρι 2 αστείρωτα διαφορετικού φύλου.
εκτός κι αν τα 200 τα προορίζεις για αλλού...

• Like
Reactions: takisft

ISKENDER

Well-Known Member
28 Ιουνίου 2013
1.986
6.021
SALONIKI
δεν νομίζω...
μπορώ να έχω μέχρι 2 αστείρωτα διαφορετικού φύλου.
εκτός κι αν τα 200 τα προορίζεις για αλλού...

Μαζέβεις και τρία θυληκά και παει ο φόρος 600€
Απο τετραγωνικά πως πας;

• Like
Reactions: GRDANE and Hiraeth

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.363
10.510
Athens
@vrmode και τώρα αν δεν κάνω λάθος έχεις 3 άρα είσαι παράνομη.
Τώρα δεν υπάρχει περιορισμός εκτός αν το καταστατικό της πολυκατοικίας λέει κανένα, ή ένα ή δύο, οπότε εκεί οφείλεις να περιοριστείς στα 2.

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.363
10.510
Athens
Σχετικά με το πως θα αναγνωρίσουν τι φυλή είναι, φαντάζομαι θα τσεκάρουν το περίφημο βιβλιάριο. Δεν θυμάμαι επίσης αν στα στοιχεία του τσιπ αναγράφεται η φυλή. Τα παράγωγα του πιτ δεν νομίζω να την γλιτώσουν (και τα αμσταφ) - ως γνωστόν τα μισά σκυλιά έξω είναι μοβόρα πιτμπουλ για τους άσχετους. Εδώ έχουν πει πιτμπουλ τα δικά μου (με κομμένα αυτιά και ουρά!) και με τεράστια σιγουριά μάλιστα.:LOL:

Σαν διαδικασία ελέγχου όταν πχ περπατάς στο δρόμο φαντάζομαι ότι δεν μπορεί να εφαρμοστεί. Τα προβλήματα θα ξεκινήσουν όταν θα εμπλακείς με το γείτονα στην πολυκατοικία, με τον γκάου που σου λέει να μην περνάς έξω από το σχολείο, με την αθάνατη ελληνίδα μάνα στην παραλία κλπ. και κληθούν όργανα, διαδικασίες κλπ.

takisft

Well-Known Member
24 Ιουνίου 2011
4.817
5.037
Αθήνα
Ξυδάκι μ@λ@κ@ς τζαμπατζήδες που δεν θέλετε να πληρώσετε...

Στο νέο νόμο για τα ζώα συντροφιάς αναφέρθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Γιάννης Τσιρώνης, δηλώνοντας ότι δεν είναι φόρος ή τιμωρία το ενδεικτικό ποσό των 10 ευρώ για τα στειρωμένα δεσποζόμενα ζώα και τα 100 ευρώ για τα αστείρωτα.

«Πληρώνουμε για το αυτοκίνητο μας, πληρώνουμε για το "παπάκι" μας, για το ζώο μας δεν θα πληρώσουμε;» διερωτήθηκε ο υπουργός, μιλώντας στον ΣΚΑΙ, προσθέτοντας: «Ποιος θα πληρώσει για να περιθάλπουμε ζώα, η κοινωνία, οι δημότες, ή όσοι έχουν ζώο, όπως εγώ, ένα συμβολικό ποσό;».

Στα στειρωμένα ζώα, είπε ο κ. Τσιρώνης, δεν θα επιβληθεί τέλος, αλλά εξετάζεται μικρή επιβάρυνση στις αγορές προϊόντων για αυτά, ενώ η στείρωση δεν θα είναι υποχρεωτική μέχρι τα δυο ζώα, αλλά ο κηδεμόνας θα πληρώνει τέλος, όχι πρόστιμο, 100 ευρώ για το καθένα.

d3ac0n

Well-Known Member
16 Φεβρουαρίου 2017
1.291
2.285
Guadalajara, Jalisco
Πάντως αν περάσει το συγκεκριμένο το δικό μου θα γίνει την άλλη μέρα παπαγάλος Τουρκίας με διασταύρωση δεινοσαύρου Τσεχοσλοβακίας.

• Like
Reactions: noni_papa

elpinor

Well-Known Member
27 Αυγούστου 2015
846
3.188
Αθήνα
Μαζέβεις και τρία θυληκά και παει ο φόρος 600€
Απο τετραγωνικά πως πας;
Δεν πάω...
60+60 βεράντα :)

...αλλά ο κηδεμόνας θα πληρώνει τέλος, όχι πρόστιμο, 100 ευρώ για το καθένα.
Τα τέλη είναι ανταποδοτικού χαρακτήρα. Τι θα μου δώσει σε αντάλλαγμα ο κος Τσιρώνης;
Τα @@ του Ιβάν;

vasilis_mike

Well-Known Member
19 Φεβρουαρίου 2016
1.681
3.903
ΑΘΗΝΑ
Ξυδάκι μ@λ@κ@ς τζαμπατζήδες που δεν θέλετε να πληρώσετε...

Στο νέο νόμο για τα ζώα συντροφιάς αναφέρθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Γιάννης Τσιρώνης, δηλώνοντας ότι δεν είναι φόρος ή τιμωρία το ενδεικτικό ποσό των 10 ευρώ για τα στειρωμένα δεσποζόμενα ζώα και τα 100 ευρώ για τα αστείρωτα.

«Πληρώνουμε για το αυτοκίνητο μας, πληρώνουμε για το "παπάκι" μας, για το ζώο μας δεν θα πληρώσουμε;» διερωτήθηκε ο υπουργός, μιλώντας στον ΣΚΑΙ, προσθέτοντας: «Ποιος θα πληρώσει για να περιθάλπουμε ζώα, η κοινωνία, οι δημότες, ή όσοι έχουν ζώο, όπως εγώ, ένα συμβολικό ποσό;».

Στα στειρωμένα ζώα, είπε ο κ. Τσιρώνης, δεν θα επιβληθεί τέλος, αλλά εξετάζεται μικρή επιβάρυνση στις αγορές προϊόντων για αυτά, ενώ η στείρωση δεν θα είναι υποχρεωτική μέχρι τα δυο ζώα, αλλά ο κηδεμόνας θα πληρώνει τέλος, όχι πρόστιμο, 100 ευρώ για το καθένα.

Με το ίδιο σκεπτικό να αρχίσουμε κι εμείς το στείρωμα.
Να μην πληρώνουμε και για το γ@@@@@

• Like
Reactions: takisft

elpinor

Well-Known Member
27 Αυγούστου 2015
846
3.188
Αθήνα
Δεν είσαι ο μόνος...
Αλλά εγώ περισσότερο αισθάνομαι θυμό. Γιατί με προσβάλλει.

Δεν με νοιάζει το κατοστάρικο, δίνω (και δίνουμε όλοι πιστεύω) πολύ περισσότερα για τα αδέσποτα κάθε χρόνο, χωρίς να το επιβάλλει κανένας νόμος.
Αλλά θεωρώ ευθεία προσβολή να με υποχρεώνει να ακρωτηριάσω το ζώο μου και να με "τιμωρεί" αν δεν το κάνω, στο όνομα της μείωσης των αδέσποτων.
Και θα έπρεπε να προσβάλλει και όλους αυτούς που αφιερώνουν χρόνο και χρήμα στα αδέσποτα. Δεν είναι όμως αθώοι του αίματος.
Η υστερία υπερ της στείρωσης τα τελευταία χρόνια, μας έφτασε στο σημείο να θεωρούμε τον προληπτικό ακρωτηριασμό φυσιολογικό και επιβεβλημένο. "Για λόγους υγείας", βεβαίως-βεβαίως.

vasilis_mike

Well-Known Member
19 Φεβρουαρίου 2016
1.681
3.903
ΑΘΗΝΑ
Στην συνέντευξη στο σκαι είπε ότι και τα στειρωμένα θα δίνουν ένα ποσό και επίσης (αν κατάλαβα καλά) θα μπει έξτρα φόρος στα αναλώσιμα από πετ σοπ.

d3ac0n

Well-Known Member
16 Φεβρουαρίου 2017
1.291
2.285
Guadalajara, Jalisco
Αγορές από εξωτερικό και δημοτικό τέλος γράψιμο στα @@ του σκύλου μας. Να σφίξουν λίγο οι κώλοι και από τους πετσοπαδες. Κτηνίατρος που σε έδωσε; Δεν ξαναπατας. Γενικά να σφίξουν οι κώλοι. Γιατί για όλα μιλάει το χρήμα. Θες να μου το πάρεις με το έτσι θέλω; Δεν ξοδεύω στην οικονομία της Ελλάδος ούτε 10αρα τσακιστη. Χάσε μερικά δις ΦΠΑ και φόρο εισοδήματος να τσούξει λίγο.

Hammer

Well-Known Member
7 Ιουλίου 2017
1.468
2.711
Σε καμια περιπτωση δεν ειμαι υπερ αυτου του παραλογου εκτρωματος που το ονομαζουν "νομοσχεδιο".
ΑΛΛΑ καποια στιγμη πρεπει να σταματησει αυτη η μ@λακια καθε σπιτι και ενα(τουλαχιστον) σκυλι...
Καπου το θεμα ξεφραξε τελειως, πλεον ο σκυλος ειναι μοδα, απαραιτητο gadget...
ενω στην πραγματικοτητα ειναι ενα ΠΑΡΑ πολυ απαιτητικο ζωο, με αποτελεσμα οι μαζες που αποκτουν σκυλο, επειδη ειναι trendy, οταν δουν τα σκουρα, απο οικονομικης πλευρας και απο πλευρας χρονου/υποχρεωσεων που απαιτει ενα τετοιο ζωο, να τα ξεφορτωνωνται...
Ετσι δημιουργηθηκαν ορδες απο αδεσποτα και σε συνδυασμο με την απραξια των πολιτων και του κρατους η κατασταση ξεφυγε απο καθε ελεγχο...
Οι ΜΚΟ εντομεταξυ τριβαν τα χερια τους γιατι πηγαινε καλα η κονομα με αυτη την κατασταση και ο κοσμος αγανακτησε πλεον...
Το πρωτο νομοσχεδιο που πηγε να ψηφιστει πριν λιγο καιρο για την δημιουργια χωρων για τα αδεσποτα δεν αρεσε, αρχισαν τα παραληρηματα για στρατοπεδα συγκεντρωσης κτλ...
Μου εκανε εντυπωση που το απεσυραν τοσο ευκολα και με συνοπτικες...τωρα ξερω τον λογο...