Σχεδιο Νομου που αφορά τα δεσποζόμενα και τα αδέσποτα ζώα

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.768
20.046
Οπότε κάπως έτσι θα γίνεται υποθέτω.
Εγώ υποθέτω, πως όταν ο σκύλος έχει pedigree, ο κτηνίατρος συμβαδίζει με αυτό. Οταν δεν έχει, ένα σκέτο "ημίαιμο" φτάνει και περισσεύει.

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.364
10.512
Athens
Εγώ υποθέτω, πως όταν ο σκύλος έχει pedigree, ο κτηνίατρος συμβαδίζει με αυτό. Οταν δεν έχει, ένα σκέτο "ημίαιμο" φτάνει και περισσεύει.
Kανένας κτηνίατρος δεν έχει ζητήσει ποτέ pedigree για να αναγράψει τη φυλή στο βιβλιάριο. Ρωτάει τον πελάτη τι είναι (αν δεν το ξέρει) ή ό,τι κόψει με το μάτι. Παλιά είχα ακούσει ότι έδιναν και βεβαίωση καθαροαιμίας :LOL:

• Like
Reactions: vek

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.768
20.046
Ας του κόβει και λίγο του ιδιοκτήτη και με το καθαρόαιμο και με το ημίαιμο.
Τον κτηνίατρο, γιατί να τον νοιάζει; Τον ιδιοκτήτη όμως...!

vek

Well-Known Member
22 Ιουλίου 2012
2.157
5.098
πωπωπω θα είναι φοβερό κανείς δεν θα λέει πια εχω ενα καθαρόαιμο ντογκο η ροτ και ξαφνικά θα γεμίσουμε όλοι ημίαιμα :D τώρα με τα παράγωγα των πιτ θα έχουμε ένα θέμα αλλα και πάλι φαντασία έχουμε δεν μας φοβάμαι :cool:

joks

Well-Known Member
1 Μαϊου 2012
367
618
Kανένας κτηνίατρος δεν έχει ζητήσει ποτέ pedigree για να αναγράψει τη φυλή στο βιβλιάριο. Ρωτάει τον πελάτη τι είναι (αν δεν το ξέρει) ή ό,τι κόψει με το μάτι. Παλιά είχα ακούσει ότι έδιναν και βεβαίωση καθαροαιμίας :LOL:
Όταν είναι για πλάκα οκ, αλλά όταν το τι θα γράψει γεννά υποχρεώσεις τότε αλλάζει το θέμα.
Ξέρεις γιατί? Γιατί θα πάω χαρτί από τον κοε ότι ο σκυλος δεν είναι αυτό που γράφει ο κτηνίατρος.

ProudtobeGreek

Well-Known Member
21 Σεπτεμβρίου 2010
3.685
4.322
43
www.proudtobegreek.eu
Ανακοίνωση του συλλόγου ερασιτεχνών εκτροφέων

Η προσπάθεια συνεχίζεται και αποδίδει!

Σήμερα Τρίτη 27 Μαρτίου 2018 πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη προγραμματισμένη συνάντηση εκπροσώπων του Διοικητικού Συμβουλίου του Σύλλογος Ερασιτεχνών Εκτροφέων Σκύλων Ελλάδας με τον Αναπληρωτή Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Ιωάννη Τσιρώνη.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε εξαιρετικά θετικό και φιλικό κλίμα και ο Υπουργός ενημερώθηκε διεξοδικά για την ερασιτεχνική εκτροφή, τις διαφορές μεταξύ επαγγελματία - ερασιτέχνη εκτροφέα και ιδιώτη και την κυνοφιλία γενικότερα, έννοιες που μέχρι και σήμερα του ήταν άγνωστες και δεν του είχαν αναλυθεί ποτέ από κανένα φορέα!
Επίσης παρέλαβε τις προτάσεις του Συλλόγου για την Άδεια Ερασιτέχνη Εκτροφέα, την μελέτη μας σχετικά με την εκτροφή και την κυνοφιλία και τις θέσεις μας σχετικά με την ανάγκη θεσμοθέτησης του ρόλου του ερασιτέχνη εκτροφέα.
Ο αγώνας για τη νόμιμη και αδειοδοτημένη ερασιτεχνική εκτροφή συνεχίζεται.
https://www.facebook.com/pg/Hobbyist.Dog.Breeders.Club.Of.Greece/posts/?ref=page_internal

takisft

Well-Known Member
24 Ιουνίου 2011
4.817
5.037
Αθήνα
Ανακοίνωση του συλλόγου ερασιτεχνών εκτροφέων

Η προσπάθεια συνεχίζεται και αποδίδει!

Σήμερα Τρίτη 27 Μαρτίου 2018 πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη προγραμματισμένη συνάντηση εκπροσώπων του Διοικητικού Συμβουλίου του Σύλλογος Ερασιτεχνών Εκτροφέων Σκύλων Ελλάδας με τον Αναπληρωτή Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Ιωάννη Τσιρώνη.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε εξαιρετικά θετικό και φιλικό κλίμα και ο Υπουργός ενημερώθηκε διεξοδικά για την ερασιτεχνική εκτροφή, τις διαφορές μεταξύ επαγγελματία - ερασιτέχνη εκτροφέα και ιδιώτη και την κυνοφιλία γενικότερα, έννοιες που μέχρι και σήμερα του ήταν άγνωστες και δεν του είχαν αναλυθεί ποτέ από κανένα φορέα!
Επίσης παρέλαβε τις προτάσεις του Συλλόγου για την Άδεια Ερασιτέχνη Εκτροφέα, την μελέτη μας σχετικά με την εκτροφή και την κυνοφιλία και τις θέσεις μας σχετικά με την ανάγκη θεσμοθέτησης του ρόλου του ερασιτέχνη εκτροφέα.
Ο αγώνας για τη νόμιμη και αδειοδοτημένη ερασιτεχνική εκτροφή συνεχίζεται.
https://www.facebook.com/pg/Hobbyist.Dog.Breeders.Club.Of.Greece/posts/?ref=page_internal
Μια ερώτηση θα ήθελα να κάνω.

Ήταν προγραμματισμένη η συνάντηση αυτή και συμπτωματικά ήταν χθες;

και αν ναι, είχε ανακοινωθεί κάπου;

• Like
Reactions: stamatia

ProudtobeGreek

Well-Known Member
21 Σεπτεμβρίου 2010
3.685
4.322
43
www.proudtobegreek.eu
Μια ερώτηση θα ήθελα να κάνω.

Ήταν προγραμματισμένη η συνάντηση αυτή και συμπτωματικά ήταν χθες;

και αν ναι, είχε ανακοινωθεί κάπου;
Μπές στη σελίδα και ρώτα το ΔΣ...
Σαν απλό μέλος αυτό που γνωρίζω είναι οτι ζητούσαν συνάντηση με τον κ.Τσιρώνη αρκετό καιρό πριν το νομοσχέδιο...είχαν συναντηθεί με κάποιον άλλον..το γράφουν στη σελίδα τους..

• Like
Reactions: takisft

takisft

Well-Known Member
24 Ιουνίου 2011
4.817
5.037
Αθήνα
Μπές στη σελίδα και ρώτα το ΔΣ...
Σαν απλό μέλος αυτό που γνωρίζω είναι οτι ζητούσαν συνάντηση με τον κ.Τσιρώνη αρκετό καιρό πριν το νομοσχέδιο...είχαν συναντηθεί με κάποιον άλλον..το γράφουν στη σελίδα τους..
Ναι ξέρω για την συνάντηση που είχαν με τον υφυπουργό.
Και η ανακοίνωση μιλάει για προγραμματισμένη, οπότε αν ρωτήσω επισήμως η απάντηση θα είναι δεδομένη.

Μου έκανε εντύπωση η σύμπτωσις και είπα να ρωτήσω κάποιον που ξέρω ότι ασχολείται με το θέμα

Σε ευχαριστώ πολύ πάντως

ΑΡΓΟΣ & ΕΓΩ

Well-Known Member
26 Μαρτίου 2018
1.150
2.016
Τελικά για ποιο πράγμα μιλάμε αφού μπορεί να υπάρξει λύση με ξεκάθαρες διαδικασίες. Εγώ λέω να προτείνουμε στους "αρμόδιους" τα παρακάτω.

Χωρίζουμε τις φυλές σε δύο κατηγορίες :

Έγκυρες, δηλαδή γενετικά τέλειες, ανώτερες, μη επιθετικές, ελεγχόμενης αναπαραγωγής.
Άκυρες, δηλαδή κατώτερες, εν δυνάμει επιθετικές, μη γενετικά σωστές, ελεύθερης αναπαραγωγής.

Στειρώνουμε ΟΛΑ τα αρσενικά και θηλυκά από την άκυρη κατηγορία, σε διάστημα λίγων ετών δεν θα υπάρχει κανένα και λύνουμε το πρόβλημα. Από την έγκυρη κατηγορία στειρώνουμε το 90% αυτών, ασχέτως ιδιοκτήτη, εκτροφέα, πετιγκρί κλπ. Το υπόλοιπο 10% θα μεταφερθεί σε ειδικές μονάδες και με τις κατάλληλες μεθόδους αναπαραγωγής μπορεί να αποτελέσει την δεξαμενή από την οποία θα "προμηθευτεί" το κατοικίδιο ο ενδιαφερόμενος. Γενετικές βελτιώσεις θα επέλθουν με την πρόοδο της τεχνολογίας. Άλλωστε είναι δοκιμασμένο με τους σπόρους που δίνουν οι εταιρίες στους αγρότες.

Όταν το εγχείρημα δείξει τα καλά αποτελέσματα να επεκταθεί και στον ανθρώπινο πληθυσμό.

ioanna a

Well-Known Member
21 Ιανουαρίου 2014
2.245
3.082
Τα άλλα κατοικίδια που έχω κ. Υπουργέ, χάμστερ, χελώνες, τι θα τα κάνω ; Κατοστάρικο ή θα μου κάνεις σκόντο λόγω μεγέθους ;
Πολύ σημαντικό. Μεχρι και σε λασπολακουβες θα βρισκουμε αμερικανικά είδη χελωνών εδώ που φτάσαμε. Εγώ θελω να γινει εντελώς παρανομη η εισαγωγή και η πώλησή τους. Σε άλλες χώρες τα χελώνια τσιπάρονται και καταχωρούνται κανονικά , ενώ υπάρχουν ασφαλεις χωροι κρατησης όσων εγκαταλείπονται.
Έγκυρες, δηλαδή γενετικά τέλειες, ανώτερες, μη επιθετικές, ελεγχόμενης αναπαραγωγής.
Άκυρες, δηλαδή κατώτερες, εν δυνάμει επιθετικές, μη γενετικά σωστές, ελεύθερης αναπαραγωγής.
Παρεξήγησες πολύ ασχημα τους συμφορουμήτες.

ΑΡΓΟΣ & ΕΓΩ

Well-Known Member
26 Μαρτίου 2018
1.150
2.016
Ευχομαι και ελπίζω να κάνεις πλάκα
Και βέβαια κάνω πλάκα.

Παρεξήγησες πολύ ασχημα τους συμφορουμήτες.
Ιωάννα συγνώμη αν έτσι δείχνει το σχόλιό μου αλλά δεν έχει να κάνει με κανένα σχόλιο συμφορουμήτη.

Προτείνω Γκεμπελικές μεθόδους για να δείξω την αγανάκτησή μου στο νομοσχέδιο.

takisft

Well-Known Member
24 Ιουνίου 2011
4.817
5.037
Αθήνα
ρε παιδάκι μου κι εσύ, με 5 σχόλια όλα κι όλα πως να είναι σίγουρος ο άλλος τι εννοείς. Και γιατί να αναρωτηθεί δηλαδή

Βάζε φατσούλες, δωρεάν είναι :p:cool:

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.364
10.512
Athens
Τρολιά - δεν κρατιέμαι...

To Tσιρόνι - Επιστημονική ονομασία :Rutilus ap.

Στην ευρωπαϊκή Ήπειρο συναντάμε πολλά διαφορετικά είδη τσιρονιών τα οποία διαφέρουν μεταξύ τους κυρίως ως προς το μέγεθος και το χρώμα. Το πιο κοινό είδος στην βόρεια και κεντρική Ευρώπη είναι το Rutίlus rutίlus, ενώ στις χώρες της νότιας Ευρώπης (Ιταλία) και νοτιοανατολικής (Βαλκάνια) το Rutilus I'ubilίo.
--> Ο δικός μας είναι είναι ο Ιουμπίλιο, δηλαδή ίου-ίου...

Σε νερά όπου παρατηρείται υπερπληθυσμός ψαριών το μέγεθός του σπάνια ξεπερνάει τα 10 εκατοστά. Σε άλλες περιπτώσεις φθάνει τα 15-20 εκατοστά.
--> Αντιστοίχως διαμορφώνεται και ο εγκέφαλος σε μέγεθος. Ο δικός μας είναι Tσιρόνι toy μάλλον. Από πετσόπ.

Το τσιρόνι τρέφεται τόσο με μικρούς ζωικούς οργανισμούς (ζωοπλαγκτόν, καρκινοειδή, σκώληκες, προνύμφες εντόμων, έντομα, μικρά σαλιγκάρια του νερού κ.λ.π.), όσο και με τμήματα υδρόβιων φυτό)\'.
--> Τσιπουρομεζέδες δηλαδή, και άμα είναι χάλια τα σαλιγκάρια και το τσίπουρο ασχολούμαστε και με τη διαβούλευση.

Έχει παρατηρηθεί ότι κατά την διάρκεια της ψυχρής περιόδου προσλαμβάνει ελάχιστες ποσότητες τροφής.
--> Ως εκ τούτου οι μη αναγκαίες προς επιβίωση λειτουργίες με το κρύο πέφτουν για να συντηρηθεί ο οργανισμός. Τις μέρεις με τα της διαβούλευσης πάντως έκανε ψοφόκρυο, μάρτυράς μου το μετεό.

Το τσιρόνι ωριμάζει γεννητικά μετά το 30 έτος της ηλικίας του και αναπαράγεται τους μήνες Απρίλιο-Μάιο σε μια μέση θερμοκρασία 10°C περίπου. Το θηλυκό, ανάλογα με το είδος, γεννάει από 50.000 έως 100.000 μικροσκοπικά αυγά διαμέτρου 1 χιλιοστού περίπου.
--> Χαχ! Αναπαράχθηκε! (τον ήπιαμε)

Τα μεγαλύτερα σε ηλικία και μέγεθος τσιρόνια φαίνεται ότι προτιμούν να παραμένουν κοντά στον βυθό.
--> Ενώ ο δικός μας είναι νιόβγαλτο πουλάρι και επιπλέει στον αφρό σαν τον φελό.

Σχηματίζει υβρίδια με τον αλβούρνο (Alburnus alburnus), την αβραμίδα (Abramis brama) και την πλατίτσα (Albunl0ides bipunctatus).
--> Γουατ δε φακ - θα δούμε και άλιεν στη διαβούλευση?

vasilis_mike

Well-Known Member
19 Φεβρουαρίου 2016
1.681
3.903
ΑΘΗΝΑ
Διάβασα τα παράπονα του Συλλόγου Ερασιτεχνών Εκτροφέων για το νομοσχέδιο και τις προτάσεις (αυτές που είδα, διορθώστε με αν υπάρχουν άλλες).
Και ΛΥΠΑΜΑΙ, γιατί για μια ακόμη φορά βλέπεις την ελληνική πραγματικότητα. Ο καθένας για τον κώλο του και μόνο.
Το μόνο τους πρόβλημα, είναι πως θα πάρουν άδεια και πως θα έχουν την αποκλειστικότητα στην εκτροφή και εμπορία, τίποτα περισσότερο. Όλα τα υπόλοιπα μια χαρά για αυτούς.

Μπορεί σε κάποιους να μην αρέσουν αυτά που γράφουν, αλλά αν είναι απλά έτσι, ας αλλάξουν τίτλο από "κυνόφιλοι" σε "σκυλορατσόφιλοι".

ProudtobeGreek

Well-Known Member
21 Σεπτεμβρίου 2010
3.685
4.322
43
www.proudtobegreek.eu
Διάβασα τα παράπονα του Συλλόγου Ερασιτεχνών Εκτροφέων για το νομοσχέδιο και τις προτάσεις (αυτές που είδα, διορθώστε με αν υπάρχουν άλλες).
Και ΛΥΠΑΜΑΙ, γιατί για μια ακόμη φορά βλέπεις την ελληνική πραγματικότητα. Ο καθένας για τον κώλο του και μόνο.
Το μόνο τους πρόβλημα, είναι πως θα πάρουν άδεια και πως θα έχουν την αποκλειστικότητα στην εκτροφή και εμπορία, τίποτα περισσότερο. Όλα τα υπόλοιπα μια χαρά για αυτούς.

Μπορεί σε κάποιους να μην αρέσουν αυτά που γράφουν, αλλά αν είναι απλά έτσι, ας αλλάξουν τίτλο από "κυνόφιλοι" σε "σκυλορατσόφιλοι".
Ο σύλλογος ερασιτεχνών αυτή τη στιγμή προσπαθεί να ενημερώσει τον κόσμο για το τι εστί ερασιτέχνης εκτροφέας(διαφορά του απο BYB και εισαγωγείς) και προτείνει κάποια πράγματα για τα μέλη που εκπροσωπεί.Για τι ακριβως θέλετε να μιλήσει?Για τα αδέσποτα??? Είπε να δίνει ένα τέλος απο κάθε κουτάβι που να πηγαίνει στους δήμους για τα αδέσποτα...δεν αδιαφορεί αν αυτό υποννοείτε...Απλά με το νομοσχέδιο που είχε προταθεί δεν υπήρχε πουθενά η ερασιτεχνική εκτροφή και αυτή εκπροσωπεί.Όπως και οι διάφορες "φιλοζωικές" που πολεμούν την εκτροφή και θέλουν μόνο ημίαμα και στείρωση σε όλα...

• Like
Reactions: Δημητρα_kme