Εγώ υποθέτω, πως όταν ο σκύλος έχει pedigree, ο κτηνίατρος συμβαδίζει με αυτό. Οταν δεν έχει, ένα σκέτο "ημίαιμο" φτάνει και περισσεύει.Οπότε κάπως έτσι θα γίνεται υποθέτω.
Εγώ υποθέτω, πως όταν ο σκύλος έχει pedigree, ο κτηνίατρος συμβαδίζει με αυτό. Οταν δεν έχει, ένα σκέτο "ημίαιμο" φτάνει και περισσεύει.Οπότε κάπως έτσι θα γίνεται υποθέτω.
Kανένας κτηνίατρος δεν έχει ζητήσει ποτέ pedigree για να αναγράψει τη φυλή στο βιβλιάριο. Ρωτάει τον πελάτη τι είναι (αν δεν το ξέρει) ή ό,τι κόψει με το μάτι. Παλιά είχα ακούσει ότι έδιναν και βεβαίωση καθαροαιμίαςΕγώ υποθέτω, πως όταν ο σκύλος έχει pedigree, ο κτηνίατρος συμβαδίζει με αυτό. Οταν δεν έχει, ένα σκέτο "ημίαιμο" φτάνει και περισσεύει.
Όταν είναι για πλάκα οκ, αλλά όταν το τι θα γράψει γεννά υποχρεώσεις τότε αλλάζει το θέμα.Kανένας κτηνίατρος δεν έχει ζητήσει ποτέ pedigree για να αναγράψει τη φυλή στο βιβλιάριο. Ρωτάει τον πελάτη τι είναι (αν δεν το ξέρει) ή ό,τι κόψει με το μάτι. Παλιά είχα ακούσει ότι έδιναν και βεβαίωση καθαροαιμίας
Μια ερώτηση θα ήθελα να κάνω.Ανακοίνωση του συλλόγου ερασιτεχνών εκτροφέων
Η προσπάθεια συνεχίζεται και αποδίδει!
Σήμερα Τρίτη 27 Μαρτίου 2018 πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη προγραμματισμένη συνάντηση εκπροσώπων του Διοικητικού Συμβουλίου του Σύλλογος Ερασιτεχνών Εκτροφέων Σκύλων Ελλάδας με τον Αναπληρωτή Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Ιωάννη Τσιρώνη.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε εξαιρετικά θετικό και φιλικό κλίμα και ο Υπουργός ενημερώθηκε διεξοδικά για την ερασιτεχνική εκτροφή, τις διαφορές μεταξύ επαγγελματία - ερασιτέχνη εκτροφέα και ιδιώτη και την κυνοφιλία γενικότερα, έννοιες που μέχρι και σήμερα του ήταν άγνωστες και δεν του είχαν αναλυθεί ποτέ από κανένα φορέα!
Επίσης παρέλαβε τις προτάσεις του Συλλόγου για την Άδεια Ερασιτέχνη Εκτροφέα, την μελέτη μας σχετικά με την εκτροφή και την κυνοφιλία και τις θέσεις μας σχετικά με την ανάγκη θεσμοθέτησης του ρόλου του ερασιτέχνη εκτροφέα.
Ο αγώνας για τη νόμιμη και αδειοδοτημένη ερασιτεχνική εκτροφή συνεχίζεται.
https://www.facebook.com/pg/Hobbyist.Dog.Breeders.Club.Of.Greece/posts/?ref=page_internal
Μπές στη σελίδα και ρώτα το ΔΣ...Μια ερώτηση θα ήθελα να κάνω.
Ήταν προγραμματισμένη η συνάντηση αυτή και συμπτωματικά ήταν χθες;
και αν ναι, είχε ανακοινωθεί κάπου;
Ναι ξέρω για την συνάντηση που είχαν με τον υφυπουργό.Μπές στη σελίδα και ρώτα το ΔΣ...
Σαν απλό μέλος αυτό που γνωρίζω είναι οτι ζητούσαν συνάντηση με τον κ.Τσιρώνη αρκετό καιρό πριν το νομοσχέδιο...είχαν συναντηθεί με κάποιον άλλον..το γράφουν στη σελίδα τους..
Ευχομαι και ελπίζω να κάνεις πλάκαΧωρίζουμε τις φυλές σε δύο κατηγορίες..........
Πολύ σημαντικό. Μεχρι και σε λασπολακουβες θα βρισκουμε αμερικανικά είδη χελωνών εδώ που φτάσαμε. Εγώ θελω να γινει εντελώς παρανομη η εισαγωγή και η πώλησή τους. Σε άλλες χώρες τα χελώνια τσιπάρονται και καταχωρούνται κανονικά , ενώ υπάρχουν ασφαλεις χωροι κρατησης όσων εγκαταλείπονται.Τα άλλα κατοικίδια που έχω κ. Υπουργέ, χάμστερ, χελώνες, τι θα τα κάνω ; Κατοστάρικο ή θα μου κάνεις σκόντο λόγω μεγέθους ;
Παρεξήγησες πολύ ασχημα τους συμφορουμήτες.Έγκυρες, δηλαδή γενετικά τέλειες, ανώτερες, μη επιθετικές, ελεγχόμενης αναπαραγωγής.
Άκυρες, δηλαδή κατώτερες, εν δυνάμει επιθετικές, μη γενετικά σωστές, ελεύθερης αναπαραγωγής.
Και βέβαια κάνω πλάκα.Ευχομαι και ελπίζω να κάνεις πλάκα
Ιωάννα συγνώμη αν έτσι δείχνει το σχόλιό μου αλλά δεν έχει να κάνει με κανένα σχόλιο συμφορουμήτη.Παρεξήγησες πολύ ασχημα τους συμφορουμήτες.
Ο σύλλογος ερασιτεχνών αυτή τη στιγμή προσπαθεί να ενημερώσει τον κόσμο για το τι εστί ερασιτέχνης εκτροφέας(διαφορά του απο BYB και εισαγωγείς) και προτείνει κάποια πράγματα για τα μέλη που εκπροσωπεί.Για τι ακριβως θέλετε να μιλήσει?Για τα αδέσποτα??? Είπε να δίνει ένα τέλος απο κάθε κουτάβι που να πηγαίνει στους δήμους για τα αδέσποτα...δεν αδιαφορεί αν αυτό υποννοείτε...Απλά με το νομοσχέδιο που είχε προταθεί δεν υπήρχε πουθενά η ερασιτεχνική εκτροφή και αυτή εκπροσωπεί.Όπως και οι διάφορες "φιλοζωικές" που πολεμούν την εκτροφή και θέλουν μόνο ημίαμα και στείρωση σε όλα...Διάβασα τα παράπονα του Συλλόγου Ερασιτεχνών Εκτροφέων για το νομοσχέδιο και τις προτάσεις (αυτές που είδα, διορθώστε με αν υπάρχουν άλλες).
Και ΛΥΠΑΜΑΙ, γιατί για μια ακόμη φορά βλέπεις την ελληνική πραγματικότητα. Ο καθένας για τον κώλο του και μόνο.
Το μόνο τους πρόβλημα, είναι πως θα πάρουν άδεια και πως θα έχουν την αποκλειστικότητα στην εκτροφή και εμπορία, τίποτα περισσότερο. Όλα τα υπόλοιπα μια χαρά για αυτούς.
Μπορεί σε κάποιους να μην αρέσουν αυτά που γράφουν, αλλά αν είναι απλά έτσι, ας αλλάξουν τίτλο από "κυνόφιλοι" σε "σκυλορατσόφιλοι".