Λιχουδιές που μένουν εκτός ψυγείου και έχουν ακαταμάχητη μυρωδιά:
1 φλυτζάνι αλεύρι ολικής άλεσης (ή πίτουρο βρώμης αλεσμένο)
1 κουταλιά μπέικιν πάουντερ
1 κονσέρβα τόνο
2 σκελίδες σκόρδο
λίγο ελαιόλαδο
νερό (όσο χρειαστεί)
Πολτοποιήστε τον τόνο και το σκόρδο και φτιάξτε μία λεία ζύμη με όλα τα υλικά. Φτιάξτε τα μπισκοτάκια όχι όμως πολύ φουσκωτά. Ψήστε τα στο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδήσουν και να είναι τραγανά χωρίς υγρασία. Τα σκυλιά μου τα λατρεύουν. Και εγώ τα τρώω (χμ... να το κοιτάξω αυτό)
αφού βάζεις ολικής αναλογικά και μόνο αν η κούπα βγάζει στα 200γρ αλεύρι τότε βάζεις 140 ml νερό κι αν βγει το αλεύρι στα 250 βάζεις 175 ml νερό για να σου βγει ψιλοσφιχτή η ζύμη.
Και μια συμβουλή, επειδή ο τόνος έχει βάρος για να μπορείς να πλάσεις πρώτα τον αδειάζεις στο σουρωτήρι να στραγγίξει (αφού θα βάλεις λάδι στη ζύμη πάρε τόνο σε νερό) και κατόπιν με το πιρούνι διέλυσε τον μέσα στο σουρωτήρι να απλωθεί και να μη μείνουν μεγάλα κομμάτια.
Όσον αφορά το μπέηκινγκ γι' αυτή τη δοσολογία μη βάλεις πάνω από 1 κουταλάκι του γλυκού ρηχό, αν και με το ολικής κι άπαξ θα φάνε και τα σκυλιά καλύτερα να προτιμήσεις ξηρή μαγιά.
Άσχετο: Σούπι κάνεις τρέκινγκ με ή χωρίς τα σκυλιά; Αν ναι για ρίξε κανά πμ με καμιά καλή διαδρομή.