Συνελευση ΚΟΕ 17/1

George A

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
3.215
239
το σκεπτομουν ολο το βραδυ. δεν μπορω να φανταστω οτι οι κανα 2 που ξερω απο εκει μεσα κανουν πλατες του παπιμιλαδες οποτε καταληγω στο συμπερασμα οτι ψηφισανε μια λαλακια για να ψηφισουν κατι.
πολύ τους υποτιμάς, τίποτα δεν ψηφίζεται χωρίς λόγο.
Ο κος Μακαρίτης είχε επίσης προτείνει να καταργηθούν τα όρια ηλικίας και να δίνονται CAC σε όλες τις κατηγορίες, τι ψηφίστηκε απο όλα αυτά?

George A

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
3.215
239
δεν πιστεύω οτι αυτοί που το πρότειναν το βλέπουν έτσι, θα ήθελα να ακούσω την άποψη του Κου Μακαρίτη που το πρότεινε.

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Βρε παιδιά, τόσοι είστε που έχετε πάρε δώσε.... ας ρωτήσει καποιος να μάθουμε επιτέλους αυτό το περιβόητο σκεπτικό υπέρ της απόφασης!!!!

Ο κ. Μακαρίτης απ'οτι κατάλαβα τοτε που λέγαμε για τα κοκόνια, δεν μπαίνει σε φόρα, ούτε έχει email. Ποιος θα φιλοτιμηθεί να του κάνει ένα τηλέφωνο??

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.366
10.523
Athens
Ακολουθεί παρακάτω η επιστολή ...updated (το χαβά μου εγώ!)

Να κάνω εδώ μια παρέμβαση για να πω τα εξής:

Aν ήμουν εγώ ο ΚΟΕ και είχα πάρει χαμπάρι ότι έχει ξεκινήσει ένα μαραθώνιο θέμα σαν αυτό (αδυνατώ να πιστέψω ότι δεν το έχουν μάθει ακόμη) ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΧΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΟΛΟΓΙΑ θα είχα βγει να "μιλήσω σε ετούτο εδώ το βήμα" όπως κάνει σε περίπτωση ...crisis management κάθε φορέας και εταιρεία που σέβεται τον ευατό του.

Αντιθέτως, η τακτική "τουμπεκί ψιλοκομμένο" βρωμάει...

--------

Προς: Κυνολογικό Όμιλο Ελλάδος
Υπόψη: Διοικητικού Συμβουλίου

19 Ιανουαρίου 2010

Θέμα:
Σχετικά με τις αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης της 17ης Ιανουαρίου 2010

Αγαπητές κυρίες και κύριοι,

Πληροφορηθήκαμε, ότι κατά τη Γενική Συνέλευση του Κ.Ο.Ε., που έλαβε χώρα στις 17/01/2010, εκδώθηκε απόφαση, σύμφωνα με την οποία καταργήθηκε το όριο αριθμού στις επιτρεπτές γέννες για κάθε θηλυκό σκύλο.

Εάν στο παραπάνω πρόκειται για ψευδή ή λάθος πληροφόρηση, παρακαλούμε να αγνοήσετε την επιστολή αυτή.

Εάν ωστόσο πράγματι ελήφθη η απόφαση αυτή, θα θέλαμε να λάβετε υπόψη σας τα παρακάτω:

Είναι προφανές, ότι η απόφαση αυτή αφήνει ελεύθερο το πεδίο για ανεξέλεγκτη εκτροφή και κακοποίηση των σκύλων εκτροφής. Εφόσον ισχύσει η απόφαση αυτή, «νομιμοποιείται» από τον Κ.Ο.Ε τμήμα των μεθόδων εκτροφής που εφαρμόζονται στις κακόφημες φάρμες μαζικής εκτροφής (Puppy Mills).

Θεωρούμε πως κάτι τέτοιο δεν είναι σκόπιμο, καθώς δεν προάγει την κυνολογία και συνεπώς δεν αρμόζει στο φυσικό αντικείμενο του Κ.Ο.Ε.

Θα παρακαλούσαμε θερμά να μας ενημερώσετε το συντομότερο για την παραπάνω απόφαση.

Ω
ς μέλη της κυνοφιλικής και κυνολογικής κοινότητας, θεωρούμε πως οι παραπάνω αποφάσεις θα πρέπει να αναθεωρηθούν και να ακυρωθούν, δεδομένου ότι σε καμία περίπτωση δεν προάγουν την κυνολογία στη χώρα μας, αντιθέτως, καλλιεργούν το έδαφος για κακής ποιότητας εκτροφή.

Σχετικά με την λίστα των υπογραφών που θα ακολουθήσουν, θα θέλαμε να επισημάνουμε, ότι στους υπογράφοντες συμπεριλαμβάνονται μεταξύ άλλων:

· Υποψήφιοι ιδιοκτήτες καθαρόαιμων σκύλων που θα ήθελαν να λαμβάνουν ενημέρωση από τον Κ.Ο.Ε. σχετικά με εκτροφείς και αναγγελίες γεννών, εφόσον ο Όμιλος μπορεί να ενημερώσει για πιο εχέγγυες και ποιοτικές εναλλακτικές λύσεις, σε σχέση με αυτές των καταστημάτων οικόσιτων ζώων (pet shops) και αυτές που προέρχονται από φάρμες μαζικής εκτροφής (Puppy Mills).

· Iδιοκτήτες καθαρόαιμων σκύλων που λαμβάνουν μέρος και θα ήθελαν να συνεχίσουν να λαμβάνουν μέρος στα δρώμενα της Ελληνικής Κυνολογίας, όπως για παράδειγμα να συμμετάσχουν σε εκθέσεις που διοργανώνονται από τον Κ.Ο.Ε.

· Ιδιοκτήτες ή μη ιδιοκτήτες καθαρόαιμων ή μη καθαρόαιμων σκύλων και εν γένει κυνόφιλοι, που θεωρούν τον Κ.Ο.Ε. ως σημείο αναφοράς στα κυνολογικά δρώμενα της χώρας μας και ως τέτοιο τον επικοινωνούν σε άλλους ενδιαφερόμενους ιδιοκτήτες.

Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την απάντησή σας.

Με εκτίμηση

Οι υπογράφοντες:

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.001
1.510
Athens
www.frenchieworld.de.vu
Εγώ πάντως, αν βρεθώ σε συζήτηση θα μιλάω πλέον με τεράστια επιφύλαξη για τον κλάδο αυτό. Δεν έχω επιχειρήματα...
Ετσι αισθανομαι και εγω!
Την στιγμη που η μονη διαφορα μεταξι ΒΥΒ και εκτροφεα του ΚΟΕ ειναι ενα Pedigree για τα κουταβια?????

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Κι εγώ θα ήθελαν να μας πει κάποιος το σκεπτικό....

Να ξέρουμε και τι συζητάμε....

sir-elric

Well-Known Member
17 Νοεμβρίου 2006
2.589
3
marathon beach
πρώτα το ψήφισαν και τώρα ψάχνουν εαν στέκεται νομικά :D
στεκεται νομικα. δεν σου επιβαλουν να παρανομεις ειναι στο χερι του καθε εκτροφεα αν θα παρανομησει. με εισαγγελικη παραγγελια θα δινουν τις καταχωρησεις και θα κανει ο καθενας μυνησεις.

George A

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
3.215
239
ναι αλλά πρέπει να αλλάξει το καταστατικό του ΚΟΕ να παει πρωτοδικείο κλπ, δεν πρέπει να είναι νόμιμο το καταστατικό? μπορεί να περιλαμβάνει άρθρα ενάντια στον νόμο του κράτους?

sir-elric

Well-Known Member
17 Νοεμβρίου 2006
2.589
3
marathon beach
μπορεί να περιλαμβάνει άρθρα ενάντια στον νόμο του κράτους?
μα δεν παει εναντια στο νομο του κρατους δεν σου λεει πρεπει να γενναει συνεχεια, σου λεει οτι μπορει να εισαι παρανομος αλλα εγω πεντιγκρι θα σου βγαζω. ουτε ειναι ελεκτικος μηχανισμος του κρατους για να ελεγχει την τηρηση του νομοθετικου πλαισιου. ουτε ο νομος λεει οτι τα κουταβια απο 3 γεννες στην σειρα δεν θα πρεπει να παιρνουν πεντιγκρι.

ο ΚΟΕ σου λεει οτι εγω του βγαζω πεντιγκρι και εκει τελειωνει το θεμα απο πλευρα του. αυτα απο την νομικη πλευρα του θεματος.

απο την ηθικη πλευρα ειναι τουλαχιστον απαραδεκτοι. οπως πολυ σωστα λεει η βασω ειναι απαραδεκτο ο ηγετικος οργανισμος της οργανομενης κυνοφυλιας να ανοιγει διαπλατα τις πορτες σε παπιμιλερ. εκτος και εαν το σκεπτικο ειναι να παιρνουν πεντιγκρι και οι παπιμιλερ.

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Eγώ πάντως δεν έχω μείνει τόσο με ανοιχτό το στόμα..
Oταν ο KOE είχε στην λίστα του bybs ή εκτροφεις που εκτρέφουν σκυλιά εκτος προτυπου πως τους είχε?..πως μπήκαν αυτοί στην λίστα του?
Οντως τους σοβαρους εκτροφεις δεν θα τους επηρεάσει ο ΚΟΕ ούτε περιμένουν μια έγκριση απο αυτον για το ποτε να ζευγαρώνουν.., ξέρουν αυτοί καλύτερα πως πρέπει να κάνουν την δουλειά τους και δεν θα εκμεταλλευόντουσαν καταστάσεις σε καμια περίπτωση..

Αλλα γιατί μας κατεβηκε το σαγόνι? ποτε ο ΚΟΕ ήταν εντελώς αξιοκρατικός για να είναι τώρα..
Από την στιγμή που είχε ήδη σοβαρά προβλήματα τίποτα εμενα προσωπικά δεν μου κάνει εντύπωση..

Promitheas

Well-Known Member
9 Ιουνίου 2008
2.554
2
Γέρακας
ο Κανονισμός Εκτροφής δεν συμπεριλαμβάνεται στο Καταστατικό, αλλά στον Εσωτερικό Κανονισμό των κυνοφιλικών σωματείων.

George A

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
3.215
239
εγώ πάντως τηλεφώνησα στον ΚΟΕ και μου είπαν οτι το θέμα εξετάζεται νομικά.

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.366
10.523
Athens
Ετσι αισθανομαι και εγω!
Την στιγμη που η μονη διαφορα μεταξι ΒΥΒ και εκτροφεα του ΚΟΕ ειναι ενα Pedigree για τα κουταβια?????
Kαι όχι μόνο...
Διότι, όπως συμβαίνει παντού, όταν κολλήσει η ρετσινιά στον επίσημο φορέα ενός κλάδου, τότε τους παίρνει μπάλα όλους, "καλούς" και "κακούς"...

Διότι, ο ΚΟΕ έχει στις λίστες του και εκτροφείς που διαφωνούν με την περίφημη απόφαση που εξέδωσε (έτσι θέλω να πιστεύω). Μαζί όμως με τα ξερά καίγονται και τα χλωρά - κοινώς δηλαδή η ρετσινιά θα κολλήσει σε όλους.

Οι εκτροφείς που είναι εντός ΚΟΕ και διαφωνούν με τέτοιου τύπου αποφάσεις, θα πρέπει να υπερασπιστούν κατά την άποψή μου τη φήμη τους και να εναντιωθούν επίσης γιατί το reputation (που λεν' και στο χωριό μου) του κλάδου θα πάει κατά διαόλου.

Να το πω κι αλλιώς: Στο κάτω-κάτω, εγώ ως ιδιοκτήτης χέστηκα κιόλας αν ο ΚΟΕ και οι εκτροφείς του κάνουν καραγκιοζιλίκια, διότι παίρνω των οματιών μου και πάω και ψωνίζω απ' έξω κουτάβι (αν είμαι "εκπαιδευμένος" - αν όχι, θα καταλήξω σε pet shop ή στη ΧΕ). -Οι εκτροφείς όμως δεν χέστηκαν διότι σε ποιον θα πουλήσουν? Μέχρι τώρα σπρώχναμε τον κόσμο "στον ΚΟΕ και στους εκτροφείς" - τώρα αυτό αλλάζει. Που θα πουλάνε oi εκτροφείς οέοοοοοοοοο?

Διότι όπως καταλαβαίνετε, σε αυτό το forum, αυτή τη στιγμή αν μπει κανένας ανθρωπάκος που θέλει καθαρόαιμο και κάνει κάποιος χρήστης το αστείο να γράψει "Πάρε τηλέφωνο τον ΚΟΕ και πάρε λίστα εκτροφέων" δύο τινά θα συμβούν:πρώτον θα γελάσει και το παρδαλό κατσίκι και δεύτερον αυτός που θα συστήσει ΚΟΕ αυτή τη στιγμή κινδυνεύει να φάει λυντσάρισμα!:D

Αλλα γιατί μας κατεβηκε το σαγόνι? ποτε ο ΚΟΕ ήταν εντελώς αξιοκρατικός για να είναι τώρα..
Από την στιγμή που είχε ήδη σοβαρά προβλήματα τίποτα εμενα προσωπικά δεν μου κάνει εντύπωση..
- Κατανοώ εάν οι άθρωποι του ΚΟΕ έχουν κουραστεί ή βαρεθεί βρε αδερφέ - όλοι το παθαίνουμε κάποια στιγμή

- Κατανοώ εάν δεν υπάρχουν αρκετοί πόροι (άνθρωποι/χρήμα) για να γίνονται κάποιες εργασίες στην ώρα τους ή να γίνονται οργανωμένα και να γίνονται εν γένει

Η απόφαση αυτή όμως δεν επιδέχεται κατανόησης διότι πρόκειται απλά περί νομιμοποίησης της λαμογιάς.

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Κατανοώ εάν οι άθρωποι του ΚΟΕ έχουν κουραστεί ή βαρεθεί βρε αδερφέ - όλοι το παθαίνουμε κάποια στιγμή

- Κατανοώ εάν δεν υπάρχουν αρκετοί πόροι (άνθρωποι/χρήμα) για να γίνονται κάποιες εργασίες στην ώρα τους ή να γίνονται οργανωμένα και να γίνονται εν γένει
Δεν θέλω να ξανά κάνουμε αυτήν την συζήτηση την οποια έχουμε κάνει ήδη πολλάκις.., απλά.. αυτός που καλός κακός ενημερώνεται μέσω του ΚΟΕ μονο.., δεν θα το κατανοήσει στο μέλλον ότι ο ΚΟΕ "κουράστηκε".., ούτε ότι απλά αδυνατεί να τελέσει σωστά το έργο του που δεν νομίζω πως παίζουν τα πάρα πάνω ρολο για αυτές τις "παρασπονδίες".., δεν γνωρίζω.. απλά το φτωχό μου ΙQ δεν μου επιτρέπει να πιστέψω τα παρα πάνω..
Τώρα αυτό να συμφωνήσω πως ναι.. είναι το κερασάκι στην τούρτα.., ποιος όμως μου λέει πως όταν σκυλεμπορες είχαν ήδη το δικαίωμα να εκδίδουν pedigree χωρίς κανένας να τους ελέγχει, ποιος μου λέει πως αυτό δεν συνέβαινε ήδη και "νόμιμα", από την στιγμή που αυτοί οι ανθρωποι ήταν ήδη εγκεκριμένοι από τον ΚΟΕ.., δηλαδή θέλω να πω πως είναι σχεδόν το ίδιο πράγμα, αλλα με αλλα λόγια..

Promitheas

Well-Known Member
9 Ιουνίου 2008
2.554
2
Γέρακας
@vrmode
απ' τη μία προσπαθώ να αντιληφθώ τον συλλογισμό μιας τέτοιας απόφασης.
Από την άλλη αναρωτιέμαι γιατί θα έπρεπε να με ενδιαφέρει σαν (ηθικό) εκτροφέα και σαν ιδιοκτήτη σκύλου (ας παραβλέψουμε το γεγονός πως δεσμεύομαι από τον όμιλο της φυλής μου με αυστηρότερα όρια)!

Υπάρχουν σοβαρότερα πράγματα που με απασχολούν!

Πέρα απ' το γεγονός πως υπάρχουν κι άλλες χώρες (κυνολογικά πιο προηγμένες από την Ελλάδα) που δεν οριοθετούν... αλλά ας το αφήσουμε αυτό!

George A

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
3.215
239
δηλαδή κάποιος που κάνει σε 3 συνεχόμενους οίστρους γέννες με ντόγκο δεν θα πάρει πεντιγκρί?

kos

Well-Known Member
9 Ιουλίου 2007
1.550
1
www.giokobullmastiffs.com
δηλαδή κάποιος που κάνει σε 3 συνεχόμενους οίστρους γέννες με ντόγκο δεν θα πάρει πεντιγκρί?
ρε παιδια να κανω μια ερωτηση οτι και οριο γεννων πχ να βαλει καποιος ομιλος αυτο που ισχυει ειναι η αποφαση του κοε ετσι δεν ειναι

Promitheas

Well-Known Member
9 Ιουνίου 2008
2.554
2
Γέρακας
Με τον ισχύοντα κανονισμό μας ρητά όχι!
Θα μπλοκαριστεί από τον Ε.Ο.Ν.Α. η έκδοση!

Η απόφαση αυτή ίσχύει από τις αποφάσεις του ΚΟΕ στη ΓΣ του 1996 όπου αποφασίστηκε πως η εφαρμογή του κανονισμού εκτροφής του ΚΟΕ ισχύει μόνο στις φυλές που σχετικός όμιλος είτε δεν υπάρχει, είτε αν υπάρχει δεν προβλέπει κάτι αυστηρότερο.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.223
Μέλη
19.995
Νεότερο μέλος
lindaTheDog