Συνδρομο lumbosacral disease

TARA

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2009
6.175
3.011
ΑΤΤΙΚΗ
επειδή η μυελογραφία είναι περίπλοκη εξέταση με πολλά ρίσκα γιατί δεν συζητάτε για μαγνητική που είναι πολύ πιο ασφαλής ;

δες αυτό...http://www.vetnet.gr/main.php?id=35

Last edited:

skylakos

Well-Known Member
30 Αυγούστου 2008
3.528
982
Χανια
sara,δεν καταλαβες.Ο γιατρος στην Αθηνα μου ειπε οτι δεν ειναι φυσιολογικο ο τελευταιος σπονδυλος να ειναι μικροτερος απο τον προηγουμενο,αλλα η εδω γιατρος μου εδειξε ακτινογραφιες αλλων σκυλιων για να μου αποδειξει οτι σε ολα τα σκυλια ειναι ετσι.Ειναι φυσιολογικο.

Tara,μου ειπε οτι μαγνητικη θα καναμε πριν την παραλυση για να δει λεπτομερειες για την εγχειριση. Διαβασα αυτο που μου προτεινες.Οντως,γιατι δεν το κανουμε; Θα εδειχνε τα παντα.

Πιστευω οτι με τα αποτελεσματα απο τη Θεσσαλονικη,θα κανουμε και αυτες τις εξετασεις και αλλες.

Τι να πω.Ισως ο γιατρος στην Αθηνα με τοση εμπειρια να εχει δικιο και να καταλαβαινει και μονο απο τις ακτινογραφιες την ασθενεια. Κι εδω ομως η γιατρος ηταν απολυτα σιγουρη γι αυτα που ελεγε. Αντε να δουμε...

Last edited:

skylakos

Well-Known Member
30 Αυγούστου 2008
3.528
982
Χανια
Καλησπερα.Βγηκαν τα αποτελεσματα απο τις ακτινογραφιες που στειλαμε στη Θεσσαλονικη.

Λοιπον,καπως δοαφορετικα τα πραγματα.Το ιερο πιεζει το σωληνα των νευρων και δημιουργειται ολο αυτο.Για να γνωριζουμε ΑΚΡΙΒΩΣ τι εχει το σκυλι,μονο με μαγνητικη.Ολα τα αλλα ειναι εικασιες σε ενδειξεις.Αν εχει αυτο πάντως,παμε κατευθειαν σε εγχειριση.Ισως γι αυτο δεν τον πιανει η κορτιζονη.

Ο γιατρος που τα ειδε ειναι ο Γ.Καζακος στη Θεσσαλονικη και η γιατρος μου μου ειπε σε αυτον να γινει και η εγχειριση.Ο ιδιος ειπε οι ακτινογραφιες να γινουν στο Νοσοσκομειο Ζωων στην Αθηνα.

Τι γνωριζετε για το γιατρο;Για το νοσοκομειο;

TARA

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2009
6.175
3.011
ΑΤΤΙΚΗ
στο νοσοκομείο ζώων στην Αθήνα έκανε μαγνητική στον Σωτήρη η mareco-(για άλλο πρόβλημα.) Tα αποτελέσματα πάνε στην Αγγλία όπου τα βλέπουν οι ιατροί και βγάζουν την διάγνωση. Είναι το μοναδικό νοσοκομείο στην Ελλάδα όπου γίνεται μαγνητική στα ζώα και αυτό τώρα τα τελευταία χρόνια.

Για την πάθηση σου γνωρίζει πράγματα η FrenchieFan.
Για τον γιατρό δεν γνωρίζω....

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.768
20.046
Το συγκεκριμένο νοσοκομείο είναι το μόνο που έχει μαγνητικό τομογράφο. Θα τσούξει λίγο...

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.768
20.046
Εξαρτάται από το πόσες λήψεις θα κάνεις.
Η βασική είναι 300 ή 350 δεν καλοθυμάμαι και κάθε έξτρα από 100 (χωρίς το ΦΠΑ).
Εγώ έφυγα από εκεί με - 700 στην τσέπη.
Η πλάκα είναι, που τώρα που έκανα δικιά μου μαγνητική με τα μισά περίπου λεφτά, ακόμη τα κλαίω. Για τον Σωτήρη, ούτε που το σκέφτηκα.

TARA

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2009
6.175
3.011
ΑΤΤΙΚΗ
Η πλάκα είναι, που τώρα που έκανα δικιά μου μαγνητική με τα μισά περίπου λεφτά, ακόμη τα κλαίω. Για τον Σωτήρη, ούτε που το σκέφτηκα.
χαχαχα εννοείται..!!!

skylakos

Well-Known Member
30 Αυγούστου 2008
3.528
982
Χανια
Εξαρτάται από το πόσες λήψεις θα κάνεις.
Η βασική είναι 300 ή 350 δεν καλοθυμάμαι και κάθε έξτρα από 100 (χωρίς το ΦΠΑ).
Τι σημαινει βασικη και τι εξτρα;

skylakos

Well-Known Member
30 Αυγούστου 2008
3.528
982
Χανια
στο νοσοκομείο ζώων στην Αθήνα έκανε μαγνητική στον Σωτήρη η mareco-(για άλλο πρόβλημα.) Tα αποτελέσματα πάνε στην Αγγλία όπου τα βλέπουν οι ιατροί και βγάζουν την διάγνωση. Είναι το μοναδικό νοσοκομείο στην Ελλάδα όπου γίνεται μαγνητική στα ζώα και αυτό τώρα τα τελευταία χρόνια.

Για την πάθηση σου γνωρίζει πράγματα η FrenchieFan.
Για τον γιατρό δεν γνωρίζω....
Καλο αυτο με την Αγγλια.

Για μαγνητικη εχω ακουσει κι αλλου,αλλλα δε θυμαμαι που.:rolleyes:

FrenchieFan ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ;;;;:)

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.001
1.510
Athens
www.frenchieworld.de.vu
Εδω ειμαι!!
Αλλα δεν ξερω, αν μπορω να βοηθησω και πολυ!

Εμεις την μαγνητικη την καναμε εξω- γερμανια/Κολονια! Μας ειχε σειλει η αφεντικινα μιας φιλης μου, που δουλεβει σε μεγαλη κλινικη στην γερμανια.
Εκει αποδειχτηκε, οτι ο καθηγητης που την ειδε εδω περα, εκανε λαθος- δεν ειχε Cauda Equina Syndrome.

Αλλα και Cauda Equina να ειχε, θα μπορουσε να κανει χειρουγρειο.
Εκει "κοβουν" ενα κομματι απο το πανω μερος του σπονδυλου- ετσι ωστε να μην πιεζεται πια το καναλι των νευρων.
Μια φιλη μου εκανε τετοια επεμβαση στο Hovawart της - και χρειαστηκε και αλλες 3 επεμβασεις μετα, για να αφαιρεθει ο ουλιτικος ιστος που ειχε δημιουργηθει και πιεζε παλι τα νευρα!

Αλλο δεν θυμαμαι τωρα! Εχω χρονια να ασχολιθω με το θεμα- και σιγουρα εχουν προχορισει και σε αυτο.

skylakos

Well-Known Member
30 Αυγούστου 2008
3.528
982
Χανια
Μαλιστα...ελπιζω σε εμας να χρειαστει μια εγχειριση.Αμαρτια.Απο κουταβι σε εγχειρισεις.Πρωτα 3 εγχειρισεις στα ματια,τωρα αυτο...
Και μενα ο Καζακος δεν πιστευει οτι εχει Cauda Equina Syndrome(αλλιως ο τιτλος του θεματος).Αυτο που μου ειπε με το ιερο,δε θυμαμαι να το ονοματισε.Μαλλον θελει να επιβεβαιωθει πρωτα με τη μαγνητικη.
Θα δουμε...
Ευχαριστω...

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.001
1.510
Athens
www.frenchieworld.de.vu
Η βλακεια με τους περισσοτερους κτηνιατρους ειναι, οτι σηκωνουν τα χερια ψηλα, μολις δουν κατι παραπανω απο μια διαρροια!
Λιγοι ειναι αυτοι, που μπορουν πραγματικα να βγαλουν διαγνωσεις και πορισματα!
Εμεις τοτε τρεχαμε απο τον εναν στον αλλον- καθε φορα με ελπιδα να βρουμε πια τι εχει το σκυλακι- και καθε φορα και πιο μπερδεμενοι!

Ελπιζω να βρεις εσυ ακρες!! Για σενα αλλα κυριος για τον σκυλακο σου!!!