@medusa έχεις διαβάσει τπτ για την ashwaganda? Ή έχεις δοκιμάσει;
Θέλω να κάνω διερεύνηση για διάφορα μεταβολικά κ μέχρι να βγει μια άκρη επειδή παίζει να πάρει πολύ, έλεγα μήπως να δώσω λίγο για αρχή μέχρι να βρούμε κάποια άκρη - αν βρούμε.
Η μείωση της κορτιζόλης είναι που χειροτερεύει τα αρθριτικά; Εγώ νόμιζα ότι τα σκελετικά προβλήματα έρχονται από το ότι δεν τους μένει μυς για μυς να στηρίξει τα πόδια, ε κ πάντα σε συνδυασμό με την ηλικία.Τα ποδια χειροτερευουν θα ελεγα καθως τωρα χανει μυς συνεχως και επιπλεον με τη μειωση της κορτιζολης στο σωμα φανηκαν τα αρθιτικα που εκρυβε.
Πόσο;Τον αλλο μηνα πρεπει να κανω εξετασεις για επανακαθορισμο δοσης και ετοιμαζομαι να δωσω ενα νεφρο. Γενικα η ασθενεια τσουζει οικονομικα και οι επανεξετασεις ειναι ακριβες και συχνες και τα φαρμακα πολυ ακριβα και η ολη φροντιδα (μπανακια για δερματικα συνεχως και πανες κτλ)
στο ενα καλα τα λες για τους μυς.... δεν εννοω οτι η μειωση της κορτιζολης τα χειροτερευει, λαθος το εθεσα. Εννοουσα οτι οσο εχουν αυξημενη ορμονη στο σωμα (πριν τα χαπια) ειναι σαν να περνουν κορτιζονη και οι επιπτωσεις απο τα αρθριτικα δεν ειναι τοσο εμφανεις, δηλάδη ειναι συνηθες να υπαρχουν τα αρθριτικα χωρις να εχει το ζωο συμπτωματα και να εμφανιζονται οταν τα πιανει η θεραπεια γι αυτο εγραψα "εκρυβε".Η μείωση της κορτιζόλης είναι που χειροτερεύει τα αρθριτικά; Εγώ νόμιζα ότι τα σκελετικά προβλήματα έρχονται από το ότι δεν τους μένει μυς για μυς να στηρίξει τα πόδια, ε κ πάντα σε συνδυασμό με την ηλικία.
Πόσο;
Κ τι εξετάσεις κάνουμε για το υποφυσιακό Cushing's; Γιατί αν ήταν το άλλο θα χε φανεί στην αξονική.
Έχω βρει για τον επόμενο 1,5 μήνα, θα σου πω ξανά σε ένα μήνα αν δεν βρω, θενξ!ΥΣ 1 Βy the way, εχω βρει αρκετα αποθεματα Ursofalk . Εαν χρειαστεις σφυρα
ΥΣ .2 τη μελατονινη. Lignals Τα εδινα και εγω πριν την παγκρεατιτιδα, η μελατονινη βοηθα και στο τριχωμα και στο στρες αρα και στα συμπτωματα. Επειδη ειπες δε ξαναβγαζει ευκολα μαλλι το λεω. Απλα ειναι μεγαλο NO σε περιπτωση διαβητη .
Μιας και αναφερθηκες στα μανιταρια, τα εψαξα λοιπον και για cushing προτεινονται επίσης τα Shiitake Mushrooms στη διατροφη.Αα ε τότε δεν κάνει να προσπαθήσεις να το μπουσταρεις το ανοσοποιητικό, πχ με μαιτακε. Κρίμα.
Σε συμπλήρωση αυτών των εξαιρετικών πληροφοριών, τώρα που ξανακοιτούσα για χιλιοστή φορά τα συμπτώματα του Cushing's, να συμπληρώσω μερικά.Γραφω εδω ωστε να μείνει για μέλη στο μέλλον, παραδόξως δεν έχουμε πολλά θεματα σχετικά.
Λοιπον η μικρη φιλοξενούμενη διαγνωστηκε επίσημα με cushing.
Νιωθω καλα που μες την ατυχια της είχαμε την τύχη να διαγνωστεί αρκετα γρηγορα, δεδομένου οτι η ιατρική της περίθαλψη είναι μέσω δήμου , με οτι αυτο συνεπάγεται ως προς τα ραντεβου που πρεπει να κλεινεις, αναμονές και συννεοησεις και το κόστος που ευτυχως ανελαβαν .
Μας πήρε μόλις 2-3 μέρες παρατήρησης να υποψιαστούμε οτι ειναι πιθανο σεναριο και 15 μέρες η επιβεβαίωση. Εχω ακουσει περιπτώσεις που εψαχναν μήνες.
Η μικρή λοιπον εγκαταλείφθηκε πριν εναμισι μήνα και δεν ξέραμε τιποτα για το παρελθόν της.
Οπως είχα αναφέρει στο θέμα μου και προς βοήθεια μελλοντικών ενδιαφερόμενων είχε αρκετα χαρακτηριστικά συμτπώματα, που βοήθησαν στην γρηγορη διαγνωσή της.
Καταρχας η ηλικία , είναι περίπου 10 ετων. Συνηθως εμφανίζεται σε ηλικιωμένα σκυλάκια , και έχουν μια προδιάθεση παραπανω τα θηλυκα.
-Πολυφαγια, δεν αφηνει τιποτα, ωρες ωρες γλυφει και το πατωμα πραγματικα, καταλαβαινεις οτι κατι δε παει καλα, βλεπεις εναν εκνευρισμο σε σχέση με το φαγητό.
-πολυδιψία έντονη, πίνει ασταμάτητα νερό
-πολυουρία. Κατουράει ασταμάτητα. Τα ουρα ειναι σχεδον λευκα, οχι κίτρινα. (Οχι ομως ακρατεια).
-Κοιλια διογκωμένη σα να έχει ασκίτη με χαρακτηριστικο λεπτο δερμα που φαινονται εντονα οι φλέβες και εχει χασει την ελαστικοτητα του καθως και το τρίχωμα. Η κοιλια με αυτη την εικονα μου είπαν ειναι πολυ χαρακτηριστικο. Φυσικα η κοιλια ειναι χαλια με διαφορα δερματικα.
-ελαφρια ενοχληση στα πίσω πόδια, δε μπορει να κανει αλματα, καπου ενοχλείται
-αλωπεκία και πληγες ιδιως λαιμο και στα πίσω πόδια και κοιλια. Εχει γενικα κακη εικονα τριχώματος με λεπτές τρίχες σαν πετονια και σε καποια σημεία στο δερμα εχει σαν μελανιασματα, με φολίδες ας πουμε και διάφορα.
-σκλυρυνση στη μύτη
-λαχάνιασμα και εντονη αναπνοή
* Στις εξετασεις είχε επίσης το χαρακτηριστικο που ολες οι τιμες συκωτιου είναι κανονικες και η φωσφαταση παρα πολυ ανεβασμένη, ειναι και αυτο κατι που φωναζει cushing μου είπαν. Επίσης χαμηλα λεμφοκύτταρα. Η γλυκόζη είναι επίσης κατι που κοιτάνε αλλα δεν είχαμε κάνει στις πρώτες εξετάσεις.
Για τη διαγνωση υπάρχουν τελικα 2 τεστ.
-Δοκιμή διέγερσης ACTH
μετρανε τα επίπεδα κορτιζόλης, στη συνέχεια κανουν μια ένεση ορμονης ACTH και ξαναμετράνε σε 1-2 ωρες. Θεωρείται λιγότερο ακριβες και μπορει και να μην έχει σωστα αποτελέσματα. Επίσης δεν διαχωρίζει την αιτία.
-Τεστ καταστολής δεξαμεθαζόνης
Θεωρείται πιο ακριβες οσο αφορα τα αποτελέσματα. Επίσης βοηθά τον κτηνίατρό να προσδιορίσει πού βρίσκεται το πρόβλημα στο σώμα του κατοικίδιου ζώου (υπόφυση έναντι επινεφριδίων)
Αρχικά ελέγχουν το επίπεδο της κορτιζόλης στο αίμα, στη συνέχεια, κάνουν στον σκυλάκι μια ένεση δεξαμεθαζόνης (κορτικοστεροειδές) και επανεξετάζουν τα επίπεδα κορτιζόλης στο αίμα στις 4 και 8 ώρες (κανουν και κάποιες άλλες μετρήσεις επίσης ταυτόχρονα).
Η μικρή έκανε το δευτερο.
Σε αναμονη τωρα, θα δουμε σχημα θεραπειας κτλ απο Δευτερα.
πρωτα απ'ολα χαιρομαι πολυ που εχει μια τοσο καλη εικονα η λουση, πραγματικα εαν την ειχε καποιος αλλος που ειτε απο λογους αγνοιας ειτε ανευθυνοτητας δεν το εψαχνε τοσο πολυ, δε θα ζουσε η ψυχουλα σημερα. εχεις κανει θαυματα για ολα τα ζωα που εχουν περασει απο τα χερια σου, και πραγματικα μια μερα θελω και εγω να προσφερω ετσι.1. πηραμε ουρα ( για πρωτεϊνουρία)