Συνάντηση κορυφής

vas

Well-Known Member
16 Μαϊου 2009
2.731
1.070
απο τη στιγμή που το εκτροφείο ειναι δηλωμένο υποθέτω οτι θα πρέπει να κόβει απόδειξη για οποιαδήποτε συναλλαγή

vas

Well-Known Member
16 Μαϊου 2009
2.731
1.070
στον ΚΟΕ ή οποιοδήποτε άλλο κρατικό φορέα στον οποίο θα πρεπει να είναι δηλωμένο, δυστυχώς δε τα γνωρίζω αυτά

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.809
H αποδειξη δε θα με απασχολουσε οσο το οτι δεν εχουν γινει εξετασεις στους γεννητορες. Οι απαντησεις του τυπου ειναι νικητες σε εκθεσεις και ειναι γραμμενα στον Κοε ειναι αστειες.

Fanzina

Well-Known Member
6 Νοεμβρίου 2011
607
8
Δεν είμαι σίγουρη, αλλα νομίζω ότι αν δεν κάνει πάνω απο δυο γεννες τον χρόνο δεν είναι υποχρεωμένος να κόψει απόδειξη σύμφωνα με τον κοε( επαναλαμβάνω δεν είμαι σίγουρη ):)

mad00lini

Well-Known Member
29 Σεπτεμβρίου 2011
2.618
29
H αποδειξη δε θα με απασχολουσε οσο το οτι δεν εχουν γινει εξετασεις στους γεννητορες. Οι απαντησεις του τυπου ειναι νικητες σε εκθεσεις και ειναι γραμμενα στον Κοε ειναι αστειες.
Εμένα με απασχολεί και η απόδειξη, και περισσότερο το γεγονός ότι πρέπει να δώσω προκαταβολή, ώστε να μου "κρατήσει" το κουτάβι, σε έναν άνθρωπο που δεν είναι φίλος μου για να τον εμπιστευτώ σε οικονομικά θέματα.

Δεν είμαι σίγουρη, αλλα νομίζω ότι αν δεν κάνει πάνω απο δυο γεννες τον χρόνο δεν είναι υποχρεωμένος να κόψει απόδειξη σύμφωνα με τον κοε( επαναλαμβάνω δεν είμαι σίγουρη ):)
Αυτό πάλι με ποια λογική; Εφόσον γίνεται αγοραπωλησία πρέπει να υπάρξει και μια απόδειξη. Δηλαδή, να γίνουμε όλοι εκτροφείς και να γλιτώνουμε την εφορία;

Τελοσπάντων, θα πάρω την κτηνίατρό του τώρα, απλά δεν ξέρω τι ακριβώς να την ρωτήσω..Πχ. Ενδιαφέρομαι να πάρω κουτάβι από τον τάδε κύριο που είναι πελάτης σας, πείτε μου αν έχει κάνει τις απαραίτητες εξετάσεις και πώς μπορώ να τις δω;

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.809
Εμένα με απασχολεί και η απόδειξη, και περισσότερο το γεγονός ότι πρέπει να δώσω προκαταβολή, ώστε να μου "κρατήσει" το κουτάβι, σε έναν άνθρωπο που δεν είναι φίλος μου για να τον εμπιστευτώ σε οικονομικά θέματα.
Aυτο μπορεί να λυθει καταθετωντας του σε ενα λογαριασμο τα χρηματα και οχι δινοντας του μετρητα.

mad00lini

Well-Known Member
29 Σεπτεμβρίου 2011
2.618
29
Aυτο μπορεί να λυθει καταθετωντας του σε ενα λογαριασμο τα χρηματα και οχι δινοντας του μετρητα.
Αυτό είχα σκεφτεί κι εγώ. Λειτουργεί σαν αποδεικτικό σε περίπτωση που "εξαφανιστεί". Αν και δε νομίζω να γίνει κάτι τέτοιο, απλά εμείς να έχουμε το κεφάλι μας ήσυχο.

Darkpaladin

Well-Known Member
8 Δεκεμβρίου 2009
2.272
60
Αττική
Το Pedigree κανονικά δεν θα πρέπει να πάρει πάνω απο 2-3 μήνες (σύμφωνα με τον ΚΟΕ). Πολύ παλιότερα έπερνε η έκδωση των Pedigree 6-8 μήνες όταν ακόμα ήταν δια χειρός η καταγραφή αλλά τώρα με την μηχανογράφηση έχει γίνει ποιο γρήγορη η έκδοση σε 2-3 μήνες το maximum.

Επίσης απο τον εκτροφέα κανονικά θα πρέπει να πάρεις τουλάχιστον φωτοτυπία απο εξετάσεις των γονέων του σκυλιού σου πρίν την γέννα, δηλαδή αιματολογικές, δυσπλασίας, και αναλόγος τι άλλες εξετάσεις πρέπει να γίνονται για την συγκεκριμένη φυλή σκύλων και μην ξεχνάς τα χαρτιά/έγγραφα του σκυλιού σου.

Όσο για το θέμα χρημάτων να σου πω ότι και εγώ όταν πήρα τα σκυλιά μου απο το εξωτερικό κιόλας (Αγγλία) είχα βάλει μια προκαταβολή και σαν απόδειξη ότι πλήρωσα ήταν η απόδειξη της τράπεζας που έκανα την κατάθεση τα χρήματα όπου στο ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ έγραψα: "Αγορά Κουταβιού" και έτσι στην απόδειξη είχα το όνομά μου, τον λογαριασμό μου απο όπου μετέφερα τα χρήματα, το όνομα της εκτροφέας, τον λογαριασμό της που μπήκαν τα χρήματα και την δικαιολογία της κατάθεσης.

Last edited:

mad00lini

Well-Known Member
29 Σεπτεμβρίου 2011
2.618
29
Λοιπόν, ευχάριστα νέα τουλάχιστον για μένα.
Η κτηνίατρος με επιβεβαίωσε ότι δεν έχει παρουσιαστεί κάποιο πρόβλημα μέχρι τώρα ούτε στη μάνα, ούτε στα κουτάβια που έχει δώσει ως τώρα από προηγούμενη γέννα. Βέβαια, μου είπε ότι είναι σχετικά νέα τα σκυλιά ως εκτρεφόμενα. Αν δεν κάνω λάθος είναι η δεύτερη γέννα της μάνας που είναι 5 ετών. Μου είπε ότι παρακολουθείται συχνά και ο τελευταίος υπέρηχος στα νεφρά δεν έδειξε κάτι αρνητικό.
Για τον πατέρα μου είπε ότι δεν έχει περισσότερες πληροφορίες γιατί μάλλον παρακολουθείται από άλλον κτηνίατρο, αλλά και το παιδί που τον έχει τον προσέχει πολύ. Ο πατέρας έχει έρθει από Ρωσία, αν αυτό λέει κάτι θετικό ή αρνητικό δεν το ξέρω.

Το μόνο πρόβλημα που μου είπε ήταν ότι έχουν εμφανίσει δερματικά. Ίσως οφείλεται στο ότι δε ζούνε εντός σπιτιού και το έδαφος που κάθονται τους τα προκαλεί;; Δε γνωρίζω αν είναι κληρονομικά τα δερματικά προβλήματα, αλλά σαν φυλή γενικότερα και λόγω χρώματος είναι πιο ευπαθή.

Νομίζω ότι ο εκτροφέας απλά ήταν τόσο σίγουρος και ενθουσιασμένος που δεν μπήκε στη διαδικασία να μας δείξει χαρτιά, ενώ υπάρχουν :p Οκ, δε δικαιολογείται, αλλά at least επιβεβαιώθηκα εγώ.
Τώρα αν αργότερα ου μη γένοιτο παρουσιαστεί κάτι που οφείλεται σε κληρονομικότητα, τόσο ο εκτροφέας όσο και η κτηνίατρος ρισκάρουν το όνομά τους, σωστά;
Νομίζω ότι δεν μπορώ να το ψάξω περισσότερο. Its now or never..

ΥΓ> Δε μου είπατε, πώς σας φάνηκε το μούτρο;;

matilda

Well-Known Member
16 Ιουλίου 2007
1.431
1.022
Το δεν εχει παρουσιαστει προβλημα μεχρι τωρα δεν λεει κατι για μενα. Εχει κανει η κτηνιατρος τις απαραιτητες για την φυλη εξετασεις που να επιβεβαιωνουν οτι το σκυλι ειναι απαλλαγμανο απο προβληματα που θα μπορουσε κληρονομικα να δωσει στα κουταβια? πχ εξετασεις ματιων, καρδιας κλπ? Τα δερματικα επισης δεν θα τα επαιρνα τοσο αψηφιστα. Τι ειδους δερματικα? Ποσο σοβαρα ή οχι? Μεταδιδονται κληρονομικα ή ειναι απλοι ερεθισμοι?

Darkpaladin

Well-Known Member
8 Δεκεμβρίου 2009
2.272
60
Αττική
απο τη στιγμή που το εκτροφείο ειναι δηλωμένο υποθέτω οτι θα πρέπει να κόβει απόδειξη για οποιαδήποτε συναλλαγή
Σύμφωνα με τον ΝΟΜΟ ΥΠ’ ΑΡΙΘΜ. 4039:

Όταν εκτρέφονται περισσότεροι από δύο θηλυκοί σκύλοι αναπαραγωγής ή σημειώνονται περισσότεροι από δύο τοκετοί ανά έτος σε θηλυκούς σκύλους εκτροφής, απαιτείται υποχρεωτικά η έκδοση άδειας αναπαραγωγής, εκτροφής και εμπορίας ζώων συντροφιάς.

mad00lini

Well-Known Member
29 Σεπτεμβρίου 2011
2.618
29
Το δεν εχει παρουσιαστει προβλημα μεχρι τωρα δεν λεει κατι για μενα.
Σύμφωνα με τα εώς τώρα δεδομένα δε μιλάμε πάντα; Αν δεν έχει παρουσιαστεί πρόβλημα τι να μου πει; Μου είπε η γιατρός δερματικά. Από κατηγορίες δερματικών δεν έχω ιδεά, αλλά ξέρω ότι η συγκεκριμένη φυλή έχει κάποια θεματάκια..
Μου είπε ότι κανένα κουτάβι του δεν έχει απεβιώσει ως τώρα και όσα έχει τη δυνατότητα να παρακολουθεί είναι μια χαρά.

Μάλλον θα πάω μια βόλτα από το ιατρείο. Από το τηλέφωνο δε γίνεται να μου πει τόσα πολλά και να τα καταλάβω :(

Darkpaladin

Well-Known Member
8 Δεκεμβρίου 2009
2.272
60
Αττική
Το δεν εχει παρουσιαστει προβλημα μεχρι τωρα δεν λεει κατι για μενα. Εχει κανει η κτηνιατρος τις απαραιτητες για την φυλη εξετασεις που να επιβεβαιωνουν οτι το σκυλι ειναι απαλλαγμανο απο προβληματα που θα μπορουσε κληρονομικα να δωσει στα κουταβια? πχ εξετασεις ματιων, καρδιας κλπ? Τα δερματικα επισης δεν θα τα επαιρνα τοσο αψηφιστα. Τι ειδους δερματικα? Ποσο σοβαρα ή οχι? Μεταδιδονται κληρονομικα ή ειναι απλοι ερεθισμοι?
Έχει δίκιο η matilda, το ότι σου λέει "λεκτικά" κάτι μία κτηνίατρος δεν είναι τίποτα. παίζοντας και λίγο τον δικηγόρο του διαβόλου, πως ξέρεις ότι δεν είναι κολητάρια με τον εκτροφέα και δεν σου λέει μπαρούφες; Κάτι που στο λέει έτσι δεν θα μπορέσει να βαστήξει πουθενά, θα είναι ο λόγος σου και ο λόγος της. Εγώ θα επιμείνω ότι αν ο εκτροφέας δεν έχει να σου δώσει όλες τις εξετάσεις μητέρας/πατέρα και κουταβιών εγώ στην θέση σου δεν θα προχώραγα στο να αποκτήσω σκυλί απο τον συγγεκριμένο εκτροφέα.

Το ότι είναι εγγεγραμένος στον ΚΟΕ δεν λέει τίποτα, απλά πλήρωσε τα 100 Ευρώ για την εγγραφή. Ο ΚΟΕ δεν ελέγχει την υγεία των σκυλιών και κουταβιών, μόνο βλέπει αν έχει συμπληρωθεί το έντυπο της γέννας σωστά και αν υπάρχει σωστά και υπογραφή/σφραγίδα απο κτηνίατρο. Και πίστεψε με οι εξετάσεις των γονέων δεν είναι φτηνές, το ξέρω απο πρώτο χέρι.

Last edited:

mad00lini

Well-Known Member
29 Σεπτεμβρίου 2011
2.618
29
Θα τα ζητήσω τα χαρτιά εννοείται, αλλιώς γιατί να πάω σε εκτροφέα; Μόνο για το pedigree; Να μου λείπει το βύσσινο.

Ναι, σκέφτηκα και την περίπτωση να κοιτάει το συμφέρον της κι αυτή..αλλά μέσα στη βδομάδα που θα μιλήσουμε με τον εκτροφέα πάλι, θα του πω ότι θα καταθέσω την προκαταβολή μόλις μου δώσει φωτοτυπίες των παραπάνω.

spyv

Well-Known Member
8 Αυγούστου 2011
2.572
5.995
Πειραιάς
καλησπερα maddolini,

τις συνηθεις εξετασεις που κανουν τα bull terriers θα τις βρεις στο παρακατω link
Bullytrax Bull Terriers - Health Page . δεν ειναι απαραιτητο να τις εχει κανει ολες . το baer test απο οσο γνωριζω δεν μπορεις να το κανεις στην ελλαδα,μονο στο εξωτερικο. θα βοηθουσε αμα μου εγραφες τα ονοματα των γονιων. αν σε δυσκολευει κατι στη μεταφραση,στειλε μου πμ να σου πω.
το εκτροφειο ποιο ειναι τελικα ; δεν εχω καταλαβει...αν το εχεις αναφερει συγγνωμη.
το οτι εχουν νικησει σε εκθεσεις οι σκυλοι δεν λεει απολυτως τιποτα για την υγεια τους.η απαντηση που σου εδωσε δεν ηταν η πρεπουσα για μενα.
μεγαλο ρολο να ξερεις οτι παιζει και το ιστορικο της υγειας των προγονων του, αν μου πεις τα εκτροφικα ονοματα τους ισως μπορεσουμε να βρουμε μια ακρη.
για την προκαταβολη που ζητησε νομιζω οτι αν ειναι κατοχυρωμενο εκτροφειο δεν θα πρεπει να ανησυχεις για κατι,η καταθεση σε τραπεζα παντως ειναι μια ασφαλεια.
για ο,τι νομιζεις οτι μπορω να βοηθησω μη διστασεις να επικοινωνησεις μαζι μου.

mad00lini

Well-Known Member
29 Σεπτεμβρίου 2011
2.618
29
Mητέρα είναι η Angel Warriors Artemis (την είχε πάρει από τον Μουρούλη) και πατέρας ο Bullet. Ο Bullet έχει έρθει από Ρωσία και δε γνωρίζω το εκτροφικό του όνομα.
Εκτροφέας είναι ο κ. Κορκοβίλης, με την επωνυμία του είναι δηλωμένος στον ΚΟΕ.

Thanx για το link.

Γιατί δεν είναι απαραίτητο να τις έχει κάνει όλες; Και ποιες είναι απαραίτητες να γίνουν;
Εφόσον η κτηνίατρος με βεβαίωσε τηλεφωνικώς, δε σημαίνει ότι μπορεί να με βεβαιώσει και αυτοπροσώπως με τις χαρτούρες;

spyv

Well-Known Member
8 Αυγούστου 2011
2.572
5.995
Πειραιάς
οι πιο πιθανες να εχει κανει ειναι για νεφρα,καρδια και μετα για pll (primary lens luxation) το οποιο συνανταται περισσοτερο στα minis. η κωφωση προσβαλλει τα λευκα ζωα.
καλο θα ηταν φυσικα να εχει κανει ολες τις εξετασεις αφου κανει αναπαραγωγη, αλλα πιστευω οτι δεν το συναντας παντα.
τα αποτελεσματα απο τις εξετασεις που θα εχει κανει, τα εχει ο ιδιοκτητης του σκυλου. δεν ξερω αν η κτηνιατρος εχει αρχειο.

mad00lini

Well-Known Member
29 Σεπτεμβρίου 2011
2.618
29
Οπότε γυρνάω στην αρχική σκέψη, ότι θα ζητήσω φωτοτυπίες εξετάσεων.

Τελικά την θηλυκιά την ξέρεις;

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.254
Μέλη
20.032
Νεότερο μέλος
Nina_Κ