Συνάντηση κορυφής

mad00lini

Well-Known Member
29 Σεπτεμβρίου 2011
2.618
29
Καλημέρα συμφορουμίτες!
Γράφω γιατί πρέπει να το μοιραστώ μαζί σας!
Σήμερα στις 18.00 έχουμε ραντεβού με τον εκτροφέα μας. Θα πάμε να δούμε τα κουτάβια επιτέλους!! Τώρα πρέπει να είναι περίπου 40 ημερών και είμαι τέρμα ενθουσιασμένη παρ'ότι προσπαθώ να το κρύψω :p

Για ανακεφαλαίωση, πήρα χθες στον ΚΟΕ απ'όπου με επιβεβαίωσαν ότι έχει δηλωθεί η γέννα, οπότε αν και δεν έχω δει pedigree του πατέρα υποθέτω ότι έχει κι αυτός, αφού δηλώνονται κανονικά τα κουτάβια και θα εκδοθεί και pedigree για πάρτυ τους! Να ζητήσω και pedigree πατέρα ή είναι περιττό; Όχι Περίττο, περιττό!

Επίσης, είπαμε ρωτάω για τεστ ακοής, εξετάσεις νεφρών και καρδιάς. Κάποιος μου είχε πει ότι οι εξετάσεις θα πρέπει να γράφουν κάτι σαν dll.clear για να καταλάβω ότι όλα είναι οκ;

Αν σήμερα αποφασίσουμε ποιο κουτάβι μας ταιριάζει και του ταιριάζουμε, ξεκινάω τα ψώνια! Λουριά, στηθόλουρα, παιχνίδια, μαξιλάρια, crate, τροφές, πετσέτες. Το σπίτι ήδη έχει το πνεύμα καλωσορίσματος του νέου μέλους.

Και λογικά θα ανεβάσω και φωτό από τα κουτάβια να δείτε μικρές φατσούλες εν δράσει!
I'm so damn exciteeeeeed!!!:nerv::paletas:

mad00lini

Well-Known Member
29 Σεπτεμβρίου 2011
2.618
29
Αντε με το καλο...
Ποσο θα ηθελα να ημουν ο πρωτος πετσοπας που θα εμπαινες :):):)
Αν έχεις πετσοπ, έρχομαι! Αρκεί να μου κάνεις και καμία φορουμική τιμή ^_^

jimboGS

Well-Known Member
10 Οκτωβρίου 2011
1.629
581
New Peramos City a.k.a Megalo Peuko
οχι δεν εχω πετσοπ,
Σε ευχαριστω για την προτίμηση ομως...χαχαχα
Αν ειχα πετσοπ θα ειχε κλείσει λογο εσωτερικης καταναλωσης.
Το μονο που θελω να σου πω ειναι μην κανεις βιαστικές κινησεις λογο ενθουσιασμου.
Να εισαι εγκρατής....
Αν και δεν νομιζω οτι θα το καταφερεις..........

8 μηνες εχουν περασει και ακομα μαλακιες του ψωνιζω.
Κοκκαλακια,παιχνιδακια,χαντρες,λιχουδιες.........κτλπ

αλλα τι λεω????
Παρτου μωρε οτι τραβαει η ψυχη σου....ποσες φορες θα την ζησεις αυτη την στιγμη?
Μετρητα,πιστωτικες,χρυσαφικα και ξετιναξε τα μαγαζια

Last edited:

mad00lini

Well-Known Member
29 Σεπτεμβρίου 2011
2.618
29
XoXo! Έχει μπει ήδη περίφραξη στο μπαλκόνι. Οι γλάστρες έχουν μετακομίσει στην ταράτσα.

Σκέφτομαι ήδη ότι λουρί και στηθόλουρο θα είναι μπλε ελεκτρίκ. Αργότερα θα του βάλω κάποιο δερμάτινο με καρφάκια πάνω, γιατί θα είναι και πολύ hardcore σκύλαρος.
Δεν είμαι σπάταλη. Τα καλύτερα παιχνίδια του σκύλου είναι αυτά που ασχολείσαι κι εσύ μαζί του, ένα μπαλάκι, ένα κουκλάκι, ακόμα κι ένα άδειο πλαστικό μπουκάλι. Αρκεί να έχει την προσοχή σου.
Εννοείται και καναδυό παιχνίδια για τα δόντια του αντί να μασουλάει τα χέρια μας!

Το καλό της υπόθεσης είναι ότι και το σκυλάκι των φίλων μας δίπλα είναι 2.5 μηνών και θα είναι ό,τι καλύτερο και για τα δύο. Να γίνουν κολλητοί φίλοι και να απασχολούνται και μεταξύ τους εκτός από το παιχνίδι μ'εμάς.

Πολύ σύντομα θα σας έχω και νεότερα!

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.806
20.129
Αντε με το καλό :)

Και για την ιστορία...έχουμε τουλάχιστον δύο "δικά" μας pet shop, με το ένα αρκετά κοντά σου...Κνωσσού 6 & Κρήτης, Π.Φάληρο ;-)

Και φυσικά το τρελλοκόριτσό μας, την kasi.

giouli4

Well-Known Member
27 Μαρτίου 2012
398
0
αντε με το καλό!τόσο καιρό το ήθελες πως να μην είσαι τόσο χαρούμενη!!

mad00lini

Well-Known Member
29 Σεπτεμβρίου 2011
2.618
29
Ναι! Τα είδαμε χθες! Θα σας πω νεότερα αύριο όμως γιατί μόλις γύρισα από ολοήμερη εκδρομή στη θάλασσα και δεν την παλεύω :p

vas

Well-Known Member
16 Μαϊου 2009
2.731
1.070
ελπιζω να παίζουν και φωτογραφίες ε;;
Θα γίνεις πολυ καλή σκυλομαμά πιστεύω, το εχεις ψάξει και περιμένει παρα πολύ καιρο :)

mad00lini

Well-Known Member
29 Σεπτεμβρίου 2011
2.618
29
Καλημέρα σας! Χρωστάω ενημέρωση :)

Πρώτα φωτογραφίες. Επειδή τράβηξα βίντεο περισσότερο θα σας βάλω thumbnails για να πάρετε μια ιδεά. Ο κύριος είναι με το μαύρο φρυδάκι πάνω από το δεξί μάτι κι επειδή δεν ξεχωρίζει εύκολα τον έχω σταμπάρει με κόκκινο. Στο τρίτο thumb είναι η απεγνωσμένη προσπάθειά του να βγει από το πλέγμα και να έρθει στην αγκαλιά μου.09062012029.mp4_thumbs_[2012.06.11_10.27.09].jpg09062012030.mp4_thumbs_[2012.06.11_10.23.34].jpg09062012031.mp4_thumbs_[2012.06.11_10.28.30].jpg

Από την πρώτη στιγμή ο εκτροφέας μας είπε ότι είναι το μεγαλύτερο ζιζάνιο, νευρασθενικό λαμόγιο. Ήταν πολύ δραστήριος. Ήμουν μεταξύ δύο, του μεγαλύτερου που άρεσε περισσότερο στον άντρα μου και του μικρότερου, δηλ. του κυρίου που καταλήξαμε.
Ο μεγαλύτερος ήταν πιο τούμπανο, το κεφάλι του και η σωματική διάπλαση μεγαλύτερη, ήταν ας πούμε ο ορισμός του Bull. Ο μικρότερος ήταν σε πιο στενές γραμμές, πιο μικρόσωμος, πιο ευέλικτος και ήταν ο ορισμός του Terrier.

Καταλήξαμε στον μικρό για δύο λόγους. Ο πρώτος ήταν το οικονομικό καθώς είχαν μια διαφορά της τάξεως των 200 ευρώ. Ο δεύτερος λόγος ήταν ότι ο μεγάλος ήταν το κουτάβι που λόγω διάπλασης προοριζόταν για εκθέσεις και για υποψήφιος επιβήτορας. Κι επειδή εμείς δε σκοπεύουμε ούτε το ένα ούτε το άλλο θεωρήσαμε περιττό να δώσουμε +200 ευρώ για ένα τέτοιο κουτάβι μόνο και μόνο λόγω εμφάνισης "τούμπανου".

Έτσι κι αλλιώς, κι ο μικρός θα γίνει μια χαρά, απλά ας πούμε ότι δε θα είναι και η πρώτη επιλογή σε εκθέσεις και επιβάσεις. Να πω την αλήθεια μου τον αγάπησα περισσότερο όσο είμασταν εκεί γιατί ήταν ο μόνος που ήρθε στην αγκαλιά μου και με τρέλανε στις γλύκες. Έχει μισοσηκώσει και τα αυτάκια του γρηγορότερα από τα υπόλοιπα κουτάβια και είναι μόλις 40 ημερών.
Όπως βλέπετε, είναι κάτασπρος με ένα μαύρο (μπορεί και τιγρέ) φρυδάκι πάνω από το δεξί μάτι του.

Μία δύο απορίες που έχω και ξέχασα να ρωτήσω τον εκτροφέα, αλλά εντός βδομάδας θα το κανονίσω κι αυτό. Μας είπε ότι για να τον "κρατήσει" πρέπει να του δώσουμε μια προκαταβολή. Και μπήκαμε στο τριπάκι απόδειξης γιατί δε δίνεις έτσι εύκολα 100 ή 200 ευρώ μαύρα χωρίς εγγύηση. Θέλουμε να κοιμόμαστε ήσυχοι τα βράδια. Αν μπορείτε να μου πείτε αν σας έχει τύχει κάτι παρόμοιο τι κάνατε;

Επίσης, ο εκτροφέας μου έδωσε γενικότερες συμβουλές, τα περισσότερα βέβαια τα ήξερα (thanx to dogforum.gr), αλλά μου είπε ότι είναι διαθέσιμος να με βοηθήσει με τη βασική εκπαίδευση αν δυσκολεύομαι κάπου. Μου είπε όποτε θέλω να πηγαίνω στο κτήμα του και να με βοηθάει, δωρεάν φυσικά.

Μια απογοήτευσή μου ήταν όταν μου είπε πως μπορώ να τον πάρω και στις 45 μέρες αν θέλω, όταν θα έχει κάνει το Puppy, γιατί ήδη τρώνε ξηρά τροφή πέρα από το μητρικό γάλα. Όταν άκουσα 45 μέρες μου φάνηκε κάπως, αλλά του είπα ότι θέλω να μείνουν με τη μάνα τους μέχρι 2 μηνών και φυσικά κι ο ίδιος ξέρει ότι η μάνα διορθώνει ελαττωματικές συμπεριφορές όσο τα έχει κοντά της.
Οπότε θα τον έχω στα χέρια μου τέλη Ιουνίου με αρχές Ιουλίου.

Η δεύτερη απογοήτευσή μου και σημαντικότερη ήταν ότι όταν του ζήτησα να μου πει για καρδιά/νεφρά σε γονείς και για τεστ ακοής στα κουτάβια, οι απαντήσεις ήταν λίγο μπακάλικες. Τύπου "Οι γονείς έχουν κερδίσει εκθέσεις, ξέχνα τα αυτά". Ξέρω ότι στην Ελλάδα η μόνη επιβεβαίωση που μπορείς να έχεις είναι εξετάσεις στον κτηνίατρο, γιατί μου φαίνεται δεν υπάρχει κάποιος διεθνής/επίσημος φορέας για αυτές τις πιστοποιήσεις. Αλλά δε θα έπρεπε να μου δείξει έστω έναν υπέρηχο που θα έπρεπε να έχει κάνει έτσι κι αλλιώς πριν το ζευγάρωμα; Κι ας είναι και πλαστό που λέει ο λόγος, έτσι για τα μάτια του κόσμου.

Η απάντηση για την ακοή ήταν "Αν ήταν κουφά δε θα γυρνούσαν σε ήχους", επίσης μου φάνηκε κάπως γιατί πώς ξέρω αν δεν έχει μερική κώφωση στο ένα αυτί για παράδειγμα;
Τελοσπάντων, πήγα ενημερώμενη, κατάλαβε ότι είμαι ενημερωμένη και σκοπεύω μέσα στη βδομάδα που θα μιλήσουμε πάλι στο τηλέφωνο να μου δώσει έστω το τηλ. της κτηνιάτρου του να τη ρωτήσω αυτά που με απασχολούν.

Εσείς τι πιστεύετε; Ότι η συμμετοχή των γονέων σε εκθέσεις ακυρώνει αυτόματα και τις κληρονομικές ασθένειες; Είναι πραγματικά ο μόνος μου ενδοιασμός και θα ήθελα να ακούσω όσο το δυνατόν πιο εμπεριστατωμένες απόψεις από γνώστες.
Sorry για το σεντόνι. Είμαι από τη μία ενθουσιασμένη κι από την άλλη κάτι με κρατάει πίσω. Οι φίλοι μου λένε να μην το ξεψυρίζω τόσο πολύ και το πιθανότερο να μην υπάρχει κανένα πρόβλημα, εγώ πάλι θέλω να ακούσω και μια άποψη από κάποιον που ίσως μπορεί να την έχει πατήσει έτσι..

Last edited:

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.806
20.129
Καλά κάνεις και το ξεψυρίζεις.

Αυτό "απαιτούμε" από τους εκτροφείς και γι'αυτό "σπρώχνουμε" τον κόσμο προς αυτούς.

Αν είναι δυνατόν, να μην παρέχουν με ευχαρίστηση, ούτε τις πληροφορίες υγείας.

Από μόνοι τους έπρεπε, να διαφημίζουν την καλή υγεία των σκυλιών τους, με αποδείξεις βέβαια.

Αλλιώς δεν καταλαβαίνω, γιατί πρέπει να τους προτιμάμε.

mad00lini

Well-Known Member
29 Σεπτεμβρίου 2011
2.618
29
Καλά κάνεις και το ξεψυρίζεις.

Αυτό "απαιτούμε" από τους εκτροφείς και γι'αυτό "σπρώχνουμε" τον κόσμο προς αυτούς.

Αν είναι δυνατόν, να μην παρέχουν με ευχαρίστηση, ούτε τις πληροφορίες υγείας.

Από μόνοι τους έπρεπε, να διαφημίζουν την καλή υγεία των σκυλιών τους, με αποδείξεις βέβαια.

Αλλιώς δεν καταλαβαίνω, γιατί πρέπει να τους προτιμάμε.
Αυτό ακριβώς αναρωτιόμουν κι εγώ. Επίσης, μου είπε ότι στον ΚΟΕ δε γράφονται τα σκυλιά αν δεν είναι οκ. Ισχύει αυτό; Ο ΚΟΕ δηλαδή είναι η πιστοποίηση υγείας; Νόμιζα ότι είναι μόνο η πιστοποίηση καθαροαιμίας μιας κι από κει εκδίδεται το pedigree.

Και μια που είπα Pedigree μου είπε ότι εκδίδεται μετά από αρκετό καιρό, μπορεί και μέχρι 6 μήνες. Ισχύει κι αυτό;

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.806
20.129
Για το pedigree νομίζω ισχύει.

Για τα υπόλοιπα...μην με προκαλείς...:rolleyes::mad:

mad00lini

Well-Known Member
29 Σεπτεμβρίου 2011
2.618
29
Άλλος κανείς να μου πει καμιά συμβουλή;..

Κυρίως για απόδειξη αγοράς/εγγύηση προκαταβολής και τα χαρτάκια από το γιατρό...

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.254
Μέλη
20.032
Νεότερο μέλος
Nina_Κ