Ηταν 2.5 χρονων περιπου.. αχ βρε παιδια.. δεν ξερω πως "ονομαζεται" η συγκεκριμενη εκαπιδευση, αντικειμενου? προσωπου? σκετο φυλαξη?.. γιατι πολυ απλα.. οσ κυλος εκπαιδευτηκε με βαση τα δικα μου θελω, αναγκες και μπορω..
αν πω προσεχε και δεν τον βαλω πισω απο το ταμειο, δεν αφηνει να μπεις στο μαγαζι, στεκεται πισω απο την πορτα.. ε τωρα αν (παλι) μπεις ενω σου γαυγιζει πισω απο την τζαμαρια.. ε καλα να παθεις.. παντως δεν μασαει με γλυκολογα..
Τεσπα, δεν θελω να μονοπολω το θεμα, με εμενα και τον σαγκα.. η απορια ηταν αλλουνου και σας ξεσηκωσα ολους.
Αυτο που εν κατακλειδι θελω να πω.. ειναι οτι μπορεις να εχεις ενα σκυλο "φυλακα" με την γενικοτερη εννοια εκπαιδευμενο αναλογα με τις δικες σου αναγκες και τα θελω. χωρις να "χαλασει" ο σκυλος απο καλος σε
μ@λ@κ@.. και αυτο πιστευω εχει σχεση με την ικανοτητα του εκπαιδευτη.
Τωρα αν εγω, ενω εκανε μαθηματα ο σκυλος, τον επιανα και εκανα παραπανω μαθηματα μονη μου με φιλους μου.. μπορει να η κατασταση να γινοταν ανεξελγκτη.. μου το απαγορευσε ο εκπαιδευτης.. και τελος..αφησα τον σκυλο στα χερια του... το αποτελεσμα ηταν παραπανω απο επιθυμητο..
επισης.. το βραδυ την ωρα πουκλεινει το μαγαζι... ο σκυλςο χωρις καμια εντολη - ερθεις να μου αρπαξεις τσαντα, λαπτοπ ..παλι θα σε αρπαξει.. αυτη την εκπαιδευση εχω κανει...
αν τωρα παρεις τον ιδιο σκυλο και τον βαλεις σε "ρινγκ" δεν θα τα καταφερει τοσο καλα οσο ενας αλλος που εχει περασει μια εκαπιδευση τυπου που περιγραφετε.. αλλα εγω δεν βρισκομαι ποτε σε τετοιους χωρους.