Συμπεριφορά μετά από άγριο δάγκωμα...

DORIS

Well-Known Member
17 Δεκεμβρίου 2010
1.214
261
38
σιγουρα απο τις εμπειριες του καθε ενα δεν μπορεις να χαρακτηρισεις την φυλη οποτε δεν μου λεει κατι
αν σου επιτεθηκε καναδεζικο λυκοσκυλο
αν πρωταρχικο ρολο επαιζε ο χειρισμος δεν θα λεγαμε ποτε αυτο το σκυλι δεν κανει για αυτο η το αλλο δεν κανει για κατι αλλο
ειναι συνδιασμος και πολλες φορες τα γονιδια υπερεχουν δηλ. πιτ μπουλ απο γονεις που μαχονται δεν θα μπορεσει ισως κανενας να κοινονικοποιησει και να το κανει να παιζει με αλλα αρσενικα
και δεν ενδυκνειται φυσικα
γιατι τιποτα δεν ειναι προβλεψιμο στην συμπεριφορα ολων των σκυλιων γενικοτερα ποσο μαλλον σε εναν τετοιο σκυλο
οποτε οταν οι περισσοτερες επιθεσεις σε σκυλια γινονται απο πιτ μπουλ λιγο δυσκολο να φταει ο χειρισμος και μονο
αυτο δεν σημαινει οτι αυτος δεν ειναι ηλιθιος βεβαια η οτι δεν ενισχυσε την ταση του σκυλιου να επιτηθεται σε αλλα ζωα
και ξαναλεω για ολα φταιμε εμεις οι ανθρωποι

σορυ για το οφ τοπικ

Last edited:

groussakis

Member
16 Ιανουαρίου 2012
10
0
Την μύρισε ελάχιστα... 1-2 δεύτερα μόνο αλλά με επιθετικότητα και σπασμοδικές κινήσεις...!Τις δικής μου τις είχε τελειώσει η περίοδος 2 εβδομάδες πριν το σκηνικό. Δεν ξέρω πραγματικά, το θέμα είναι τώρα ότι το σκυλί βγάζει ασταμάτητα πίον, τις κάνω καθαρισμό 5 φορές την ημέρα και είπε ο γιατρός ότι αν δεν βγάλουμε άκρη θα πάμε με τομή στο κάτω μέρος του λαιμού και εισχώρηση σωληνάκι για να βγάζει τα υγρά πιο άμεσα. Κάτι που θα μας ταλαιπωρήσει όλους μας και πάνω από όλα εκείνη.. το λιγότερο 1 μήνα μου είπε ο γιατρός αν πάμε σε τέτοια λύση.

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.759
7.920
σιγουρα απο τις εμπειριες του καθε ενα δεν μπορεις να χαρακτηρισεις την φυλη οποτε δεν μου λεει κατι
αν σου επιτεθηκε καναδεζικο λυκοσκυλο
Mα για να μην σου πει κάτι το ανέφερα..Ακριβώς αυτό ήθελα να τονίσω. Και κάνεις λάθος, πιτ μπουλ από γονείς που μάχονται εαν το μεγαλώσει κάποιος από κουτάβι μια χαρά θα το κοινωνικοποιήσει και θα το κάνει ισορροπημένο σκύλο αν έχει τις γνώσεις και την ικανότητα.
Αυτά με το οφφ τοπικ,

Groussakis μεγάλη ταλαιπωρία περνάτε με έναν ηλίθιο που βρέθηκε στο δρόμο σας, λυπάμαι πολύ και καλή ανάρρωση εύχομαι.

groussakis

Member
16 Ιανουαρίου 2012
10
0
μετά το συμβάν μόνο για 2 ημέρες την πήγα στο πάρκο, επειδή συνέχεια πάει σε λάσπες και πέφτει κάτω το αποφέυγω τώρα το πάρκο μιας και έχει ακόμα ανοιχτή πληγή περίπου διάμετρου 3 εκατοστά αλλά δεν είναι αυτό το πρόβλημα αλλά τι γίνεται μέσα από αυτό! Σίγουρα προφυλάσσεται περισσότερο τώρα, αλλά μόλις ένα γερμανικό ποιμενικό την πλησίασε λίγο επιθετικά αλλά πάντα με παιχνίδι όπως έκαναν πάντα μαζί και έπαιζαν για καιρό έκλαψε πριν τιν ακουμπήσει ουρά στα σκέλια και δίπλα μου να γέρνει στο πόδι μου.

Ευχαριστώ πολύ παιδιά για την συμπαράσταση!

DjSoukis

Banned
Banned
8 Ιουνίου 2006
1.998
744
Αγαπητέ φίλε (ή το όνομα του κυρίου με τον επιθετικό σκύλο),

Το περιστατικό με τον τσακωμό στην βόλτα του σκύλου σου δεν είχε μοναδικό θύμα το άλλο σκυλί, δυστυχώς τα "θύματα" είναι πολλαπλά και το τίμημα όλο και μεγαλώνει (και σε αυτά δεν συμπεριλαμβάνω εμένα, που ένα κοκτέηλ ανευθυνότητας, ελλειπούς ενημέρωσης, ευκολίας και "παρτακισμού" με αναγκάζουν να γράφω περισσότερες επιστολές και από τον Κουφοντίνα).

Λεπτομέρειες του περιστατικού δεν γνωρίζω, παρόν δεν ήμουν...Δε γνωρίζω καν τα σκυλιά.

Pit Bull λένε ότι έχεις...Σίγουρα θα μοιάζει με Pit Bull αλλά ποιός μπορεί να πεί με σιγουριά;...Δε παίζει και κανένα ρόλο πλέον γιατί σαν επίθεση Pit Bull "καταγράφηκε" και θα "τσουβαλιάσει" άπαντες όπως και οι καθημερινές "κρίσεις" στο δρόμο για το "ωραίο μου Pit Bull" (Staffie), για το πανέμορφο λευκό Pit Bull του Σπύρου (Dogo Argentino), για τον "πειρατή" Pit Bull της Έφης (ημίαιμο Bull Terrier) και πολλά άλλα.

"Είναι άγρια αυτά!"

"Κλειδώνουν"

"Πάρτο φίλε από δω!"

...και ξέρεις τέτοιου είδους σχόλια, που μπορεί να είχαν σαν αρχή μια εμπειρία σαν αυτή που "προσέφερες", τα ακούμε και από ανθρώπους που δε θα περιμέναμε...που δε θα έπρεπε (βλ. επιστολή/προκήρυξη 1).

Τα "δύσκολα" όμως είναι μπροστά μας και θα "τα συναντήσουμε" όλοι...και οι "θύτες" και τα "θύματα" και "οι περαστικοί που σφυρίζουν αδιάφορα".

Να σου πω να διαβάσεις;

Να μάθεις;

Να προσπαθήσεις;

Θα στο πω και κάνε όπως καταλαβαίνεις...Όλοι αυτό κάνουμε εν τέλει!

Καλές βόλτες!
Εν αναμονή της επόμενης επιστολής...αλλά τι νόημα έχουν οι προκηρύξεις αν δε γίνει και το τρομοκρατικό χτύπημα;...:D

veloutela

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2011
209
4
Περαστικά σας. Δεν νομίζω ότι το θέμα είναι η ράτσα του σκύλου, και εγώ έφαγα πέσιμο απο αρσενικό στην μεγάλη μου όταν ήταν ακόμα έξι μηνών. Κάτι απο σέττερ πρέπει να ήταν το βρωμόσκυλο και έμαθα μετά ότι την έχει πέσει και σε άλλα σκυλιά στην γειτονιά χωρίς διακρίσεις, αμέσως ορμάει. Έμεινα εκεί και τον αντιμετώπισα, αν τραβούσα την σκύλα για να φύγω θα μας είχε αρπάξει και τις δύο. Η συμπεριφορά η δική μου στις βόλτες δεν άλλαξε, απλά απέφευγα το μέρος που συναντήσαμε τον άλλο σκύλο. Το ίδιο έκανε και η σκύλα μου για λίγο καιρό. Αν εσύ έχεις αυτοπεποίθηση σαν αρχηγός και δεν φοβάσαι το σκυλί θα ακολουθήσει μετά.
Αν σου ξανατύχει μην τραβήξεις τον σκύλο πίσω έτσι, ποτέ δεν γυρνάμε πλάτη σε κάποιον που μας επιτίθεται. Έδειχνε σημάδια υποταγής, ούρησε κλαψούρισε.

Darkpaladin

Well-Known Member
8 Δεκεμβρίου 2009
2.272
60
Αττική
@groussakis κουράγιο. Και εμένα μου έχει δαγκώσει σκυλί τον Λήο όταν ήταν ακόμα κουτάβι, ήταν σε πάρκο σε σκυλοσυνάντηση όπου ένα Χάσκι επιτέθηκε στον Λήο τον τίναξε λίγο όπου μόλις έβαλα φωνή των άφησε και μετά αφού έλενξα ότι δεν είχε πληγές προέτρεψα τον Ληο να συνεχίσει να παίζει και βοήθησε και η Ζήβα να τον προτρέψει πάλι στο παιχνίδι και όλα ξεχάστηκαν και όλα μια χαρα. Για αυτό μην το βάζεις κάτω, όπως σου είπα προέτρεψε το σκυλί να παίξει πάλι, μην την αφήνεις να κρύβετε πίσω σου όταν ξέρεις ότι δεν διατρέχει κίνδυνος και βρες κοινωνικά σκυλιά να παίξουν για άρκετή ώρα μαζί.

Natassa

Well-Known Member
10 Ιανουαρίου 2008
4.700
172
Αθήνα
www.petphoto.gr
γμτ είναι να μη σου τύχει τέτοια ατυχία... :-(
Υπομονή θέλει κ πολλή συνέπεια ώστε να έρχεται η μικρή σε επαφή με καλά κοινωνικοποιημένους σκύλους, ώστε να επουλωθεί όποιο αρνητικό συναίσθημα της έχει μείνει. Γιατί οι πληγές του σώματος θα κλείσουν, το θέμα κ το δύσκολο είναι να κλείσουν κ οι όποιες ψυχολογικές.
Εάν είσαι Αθήνα, μπορούμε να κανονίσουμε με ανθρώπους που'χουν σωστούς σε συμπεριφορά σκύλους, αλλά κ υπομονή ώστε να βοηθηθεί η μικρή σου κ να ξεπεράσει τις όποιες φοβίες της έχουν δημιουργηθεί.

Περαστικά της.

groussakis

Member
16 Ιανουαρίου 2012
10
0
Όλες οι συμβουλές σας είναι πολύ χρήσιμες.

Natassa ναι στην αθήνα είμαι και συγκεκριμένα στο Αιγάλεω. Και την βγάζω στο Άλσος με σκυλιά που ανέφερα ότι έπαιζε από μικρή. Κάποια ισσοροπημένα κάποια όχι, αλλά το διαχειριζόταν μέχρι ενός σημείου. Δυστυχώς έχουν αρχίζει και μαζεύονται και αρκετά θηλυκά τα οποία έχουν αρκετά κυριαρχικό χαρακτήρα και δεν θέλω σε καμμια περίπτωση να γίνει υποτακτική και φοβική μετά το συμβάν. Αν έχεις κάποιους ανθρώπους με σκυλιά που μπορούν να βοηθήσουν και το δικό μου τραύμα αλλά πολύ περισσότερο της Ζιζέλ θα σου είμαι ευγνώμων.

Ευχαριστώ και πάλι!

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.809
Την μύρισε ελάχιστα... 1-2 δεύτερα μόνο αλλά με επιθετικότητα και σπασμοδικές κινήσεις...!Τις δικής μου τις είχε τελειώσει η περίοδος 2 εβδομάδες πριν το σκηνικό. Δεν ξέρω πραγματικά, το θέμα είναι τώρα ότι το σκυλί βγάζει ασταμάτητα πίον, τις κάνω καθαρισμό 5 φορές την ημέρα και είπε ο γιατρός ότι αν δεν βγάλουμε άκρη θα πάμε με τομή στο κάτω μέρος του λαιμού και εισχώρηση σωληνάκι για να βγάζει τα υγρά πιο άμεσα. Κάτι που θα μας ταλαιπωρήσει όλους μας και πάνω από όλα εκείνη.. το λιγότερο 1 μήνα μου είπε ο γιατρός αν πάμε σε τέτοια λύση.
Ειναι ανοιχτη η πληγη ?Δεν κανατε ραματα ετσι? Υγρα ειναι φυσιολογικο να βγαζει..

Darkpaladin

Well-Known Member
8 Δεκεμβρίου 2009
2.272
60
Αττική
Αν έχεις κάποιους ανθρώπους με σκυλιά που μπορούν να βοηθήσουν και το δικό μου τραύμα αλλά πολύ περισσότερο της Ζιζέλ θα σου είμαι ευγνώμων.
Εμείς κατεβαίνουμε κάθε Σάββατο Αιγάλεω στο πατρικό μου και μερικές φορές πάμε με την ξαδέρφη μου στο Άλσος, ίσως κανονίσουμε καμια μέρα να βρεθούμε.

groussakis

Member
16 Ιανουαρίου 2012
10
0
Ειναι ανοιχτη η πληγη ?Δεν κανατε ραματα ετσι? Υγρα ειναι φυσιολογικο να βγαζει..
Ναι την κρατάμε ανοιχτή την πληγή, την ανοίγω κάθε μέρα για να μπορεί να βγάζει τα υγρά! Σήμερα ήταν ελάχιστα πιο λίγα, βελτιώνεται το απόστυμα αλλά με αργούς ρυθμούς.

Εμείς κατεβαίνουμε κάθε Σάββατο Αιγάλεω στο πατρικό μου και μερικές φορές πάμε με την ξαδέρφη μου στο Άλσος, ίσως κανονίσουμε καμια μέρα να βρεθούμε.
Ευχαρίστως θα χαρώ!

Ασ γινει καλά και θα δοκιμασουμε και με την Λιζα ... δεν πιστευω να εχουμε προβλημα
Ναι επειδή παίζουν από μικρές μαζί δεν νομίζω να έχουμε θέμα...

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.809
Ναι την κρατάμε ανοιχτή την πληγή, την ανοίγω κάθε μέρα για να μπορεί να βγάζει τα υγρά! Σήμερα ήταν ελάχιστα πιο λίγα, βελτιώνεται το απόστυμα αλλά με αργούς ρυθμούς.
Φυσιολογικο ειναι αυτο.. καλο καθαρισμα και ολα καλα θα πανε... σκεψου εγω οτι επεσα σε ολιγον ασχετη κτηνιατρο και τον εραψε... σε δυο μερες ηταν τουμπανο και πηγαμε στο δικο μας κτηνιατρο και μας εβγαλε τα ραματα. Θελει χρονο αλλα θα κλεισει.
Μην εχεις ενδοιασμους με τα σκυλια που ηδη γνωριζει και μη την απομακρυνεις απο αυτα.

greedy

Well-Known Member
23 Απριλίου 2008
2.314
3
52
Πατρα
Εφοσον κρατας την πληγη ανοιχτη και κανοντας συχνες αλλαγες ,θα αργησει να κλεισει.
Να εισαι τακτικος στις αλλαγες και να κρατας την πληγη καθαρη.
Τωρα οσον αφορα το μετα ,συνεχισε την καθημερινοτητα της σκυλας σου και μην επιβραβευεις τις φοβιες της στην βολτα σας.
Επιβραβευση μονο οταν δεν δειχνει φοβια στα σκυλια και στους ανθρωπους.
Κανονισε μια συναντηση αν μπορεις με ισορροπημενους σκυλους και φερτην σε επαφη μαζι τους.
Με τον καιρο θα βελτιωθει.
Παλι καλα που δεν σου συνεβηκε στην ηλικια του δευτερου φοβου.

greedy

Well-Known Member
23 Απριλίου 2008
2.314
3
52
Πατρα
Πρωτη ηλικια του φοβου ειναι 3-4 μηνων και δευτερη 7-9 μηνων περιπου.
Εκει πρεπει να προσεχεις πολυ τις εμπειριες του σκυλου και τις παρεες του φυσικα.

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
Πρωτη ηλικια του φοβου ειναι 3-4 μηνων και δευτερη 7-9 μηνων περιπου.
Εκει πρεπει να προσεχεις πολυ τις εμπειριες του σκυλου και τις παρεες του φυσικα.
Αυτό το "περίπου" είναι η μαγική λέξη - κλειδί εδώ: Μπορεί να πάει και μέχρι τους 12-14 μήνες, σε κάποια σκυλιά...

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.251
Μέλη
20.030
Νεότερο μέλος
kris97