Συμπεριφορά μετά από άγριο δάγκωμα...

christos79

Well-Known Member
20 Νοεμβρίου 2011
633
27
Πολλά Πολλά Περαστικά!!!!

Δεν είμαι ειδικός για να ξέρω τι να κάνεις, σίγουρα οι άλλοι που απάντησαν ξέρουν πολλά παραπάνω ! Αλλά σίγουρα να την αγαπάς αυτό είναι το πιο σημαντικό για αυτήν!

Darkpaladin

Well-Known Member
8 Δεκεμβρίου 2009
2.272
60
Αττική
Μα και το συγκεκριμένο που δάγκωσε τη σκυλίτσα Διονύση,ποιός σου λέει ότι δεν ήταν σαν αυτά που ξέρεις,αξιαγάπητα κλπ΄κλπ,και ξαφνικά εκεί που συναντήθηκαν του την έδωσε και επιτέθηκε?
Πιστεύω ότι είναι απρόβλεπτα,και θέλουν μεγαλύτερη υπευθυνότητα και προσοχή,οπως π.χ.να μη κυκλοφορούν λυτά σε πάρκα που συχνάζει κόσμος και άλλα σκυλιά!
Αυτο που λες "του την έδωσε" δεν υπάρχει στην γλώσσα των σκυλιών. Δεν γίνετε αυτό. Αυτό για να γίνει πρέπει είτε το σκυλί να έχει κάποια άσχημη εμπειρία με κάποιο σκυλί αρκετές φορές, είτε να προκληθεί απο αυτό το σκυλί, είτε να έχει κακοποιηθεί στο παρελθόν και να έχει μάθει ότι όλα τα σκυλιά είναι εχθροί, είτε άλλα πολλά πράγματα που έχει προκαλέσει ο/η ιδιοκτήτης κατα την χάλια εκπαίδευση.

Όλα τα σκυλιά λίγο ή πολύ χρειάζονται υπευθηνους ιδιοκτήτες και σωστή εκπαίδευση, απλά πολλοί άνθρωποι δεν έχουν στο νου τους το σκυλί σαν σκυλί συντροφιάς, φιλίας και καλοπέρασης, αλλά το βλέπουν σαν ένα "αντικείμενο" καταστροφής και πρόκλησης ζημιάς σε άλλους και απλά τα πιτ μπουλ, όπως και τα Ροτ και τα Ντοπερμαν είναι αυτά που έχουν και την ανάλογη δύναμη και όψη για να στηρίξουν αυτό που θέλει ο ιδιοκτήτης, ένα αντικείμενο τρόμου.

Αν το ψάξεις λίγο στο ιντερνετ θα διαβάσεις άπειρα παραδείγματα που Πιτ Μπουλ που βρέθηκαν σε άθλια κατάσταση ή που τα χρησιμοποιούσαν σε αγώνες κυνομαχίας πως όταν κατασχέθηκαν μπώρεσαν να κοινωνικοποιηθούν και να βρούν καλές οικογένειες. Τα Πιτ Μπουλ είναι παρεξηγημένη ράτσα και τίποτα άλλο. Θα μπορούσα και εγώ άνετα να σου αναφέρω περιστατικά με Γ.Π. και άλλες ράτσες, τι θα σύμαινε αυτό; Ότι αυτό θα καταδικάσει όλη την ράτσα;

Εντάξει δεν λέω αυτή είναι δικιά μου γνώμη και δεν θα την ρίξω σε κανέναν, απλά ποτέ δεν θα πιστέψω ότι οποιαδήποτε ράτσα ή σκυλί είναι τόσο "κακό" όπως το παρουσιάζουν καποιοι.

Last edited:

Viviana

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2011
2.901
546
Χολαργός
Συμφωνώ μαζί σου έτσι όπως το θέτεις! Σίγουρα υπάρχουν ανάλογα περιστατικά απο δυναμικές ράτσες,απλά επειδή είναι όντως παρεξηγημένη ράτσα,κάθε φορά που ακούγονται τέτοια περιστατικά,εγώ προσωπικά επηρεάζομαι και τα φοβάμαι ακόμα περισσότερο!

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.809
Ωραια... αλλο ενα θεμα κατεληξε στο ποσο αιμοβορα και κακα σκυλια ειναι τα πιτμπουλ... απο την αλλη τα ροτβαιλερ, τα πρεσα, τα αμσταφ, τα dogo , οι γερμανικοι κλπ ειναι τα πιο συνηθισμενα σκυλια σε σκυλοπαρκα που παιζουν χαζοχαρουμενα με ολα τα σκυλια και δεν εχουν ιχνος επιθετικοτητας... 666 μακρια ολοι απο τα πιτμπουλ

Christosp

Well-Known Member
25 Απριλίου 2011
822
6
ΑΙΓΑΛΕΩ . ΑΓ.ΒΑΡΒΑΡΑ
η συγκεκριμενη σκυλα μαζι με την δικια μου έχουν παιξει με αρκετα πιτ στο παρκο και δεν ειχαμε προβλημα εκτός απο ενος που ηταν μακακας και φυσικά επειδή θα τον δερναμε εφυγε :)

groussakis

Member
16 Ιανουαρίου 2012
10
0
Περαστικά σας. Προσπάθησε να συνεχίσεις τις βόλτες σας κανονικά και να μην αλλάξεις τίποτα απο την καθημερινότητα σας. Επίσης μην ενδίδεις στις οποιεσδήποτε φοβίες της. Προσπάθησε να βρείς για αρχή 2-3 εισοροπημένα σκυλιά και βάλτην να παίξεις μαζί τους. Μεγάλη προσοχή στα δικά σου συναισθήματα ώστε να μην της διαπερνάς έξτρα στρες και άγχος. Καλή τύχη.
Ευχαριστώ πολύ και πάλι! :)

DORIS

Well-Known Member
17 Δεκεμβρίου 2010
1.214
261
38
δεν ειπε κανεις για αιμοβορα τερατα απλα για σκυλια που επειδη ετυχε η εργασια τους και ο σκοπος που δημιουργηθηκαν να ειναι η μαχη
εχουν μεσα τους μια α επιθετικοτητα πανω απο τα αλλα
οπως τα ποιντερ εχουν ταση για φερμα γιατι κολατε ομως εκει αυτο ειναι δεδομενο
το σωστο ειναι περα απ αυτο να πεφτουν σε υπευθυνα χερια
και για ολα αυτα τα ατυχηματα φταινε οι ιδιοκτητες οχι τα σκυλια

απλα δεν μου αρεσει να ακουω συνεχεια οτι ειναι λαθος τα πιτ μπουλ δεν ειναι ετσι και τετοια
διαβαστε την ιστορια της φυλης και θα καταλαβεται οτι ετσι ειναι, ενα τυπικο πιτ
φιλικο με ανθρωπους και εχθρικο με σκυλια
πως θα το κανουμε δηλ.επειδη καποιοι εθελοτυφλουν

groussakis

Member
16 Ιανουαρίου 2012
10
0
πολυ λυπηρο ολο αυτο.περαστικα σας!!! ο ιδιοκτητης τι εκανε μετα?? που ακριβως εβγαλες την σκυλιτσα σου στην κερκυρα ?σε ρωταω για να προσεχω επειση και εγω στην κερκυρα ειμαι και τον αφηνω ελευθερο για να τρεξει μονο στο γρασιδι εκει που ειναι το παρκινγκ πισω απο τις καφετεριες στο λιστον.
Στο Mon Repo.. στο βασιλικό κήπο.

Η μεγαλύτερη φοβία μου είναι η εμπειρία σου.
Περαστικά σας και ελπίζω να μην βρεθείτε ποτέ ξανά σε τέτοια δυσάρεστη θέση!
Γέμισε θετικές εικόνες το σκυλάκι σου με άλλα σκυλιά, για να ξεπεράσει αυτή την φοβία της.
Εγώ που αντιμετωπίζω ένα μικρό θέμα κοινωνικοποίησης γιατί η δική μου παίζει πολύ άγαρμπα - θα την πάω στο Puppy Park να πιω καφέ και να την αφήσω με τους "ειδικούς" για να δούμε πως θα τα πάει με τα άλλα σκυλιά!
Αν είσαι Αθήνα γιατί δεν κάνεις το ίδιο; :)

στο puppy park την είχα πάει αρκετές φορές όταν ήταν μικρή απλά δυσαρεστήθηκα με κάποια πράγματα που έγιναν όταν δεν ήμουν εγώ εκεί και δεν ξαναπήγα... τέσπα δεν είναι το θέμα αυτής της συζήτησης και δεν θέλω να θίξω κανέναν και καμμία κατάσταση!

Darkpaladin

Well-Known Member
8 Δεκεμβρίου 2009
2.272
60
Αττική
δεν ειπε κανεις για αιμοβορα τερατα απλα για σκυλια που επειδη ετυχε η εργασια τους και ο σκοπος που δημιουργηθηκαν να ειναι η μαχη....................

διαβαστε την ιστορια της φυλης και θα καταλαβεται οτι ετσι ειναι ενα τυπικο πιτ
Αν και βγήκαμε λίγο off topic και ζητώ συγνώμη....κάτι τελευταίο.

Για όσους διαβάζουν αγγλικά ας διαβάσουν την ιστορία της ράτσας και αν νομίζουν ακόμα ότι πρόκειτε για ράτσα "φτιαγμένη" με σκοπό την μάχη να μου τρυπίσετε την μύτη. χε χε χε χε

Pit Bull Breed History -- Pitbull

groussakis

Member
16 Ιανουαρίου 2012
10
0
Παιδιά σε καμμία περίπτωση δεν γενικοποιω το θέμα με τα pitbull από εκεί και πέρα όμως κρίνω το συγκεκριμένο γεγονός , αρσενικό 8 χρονών και επιτέθηκε σε θηλυκιά 12 μηνών. Αυτό το γεγονός παίρνω και δεν γίνομαι καταστροφολόγος. Από εκεί και πέρα αναγνωρίζω την δυναμική που έχει ο συγκεκριμένος σκύλος και λέω απλά λέω ότι δεν πρέπει πότε να μένεις ήσυχος με ένα τόσο δυναμικό σκύλο.. γιατί μια φορά θα γίνει και θα είναι δύσκολα για όλους. Για εμένα δεν έχει σημασία αν η επιθετικότητα βγαίνει σε άλλο σκυλί και όχι σε ανθρώπους.... απλά αλλάζει η νομοθεσία. Απλά στην μια περίπτωση προς άνθρωπο θα βρίσκοταν θανατομένο. Κάτι το οποίο δεν επευφημώ σε καμμία περίπτωση.

Και τέλος σαν αγανάκτηση θα πρέπει ο ιδιοκτήτης να καταλάβει, γνωρίζει, να αντιλαμβάνεται τον σκύλο του. Όλοι έχουμε λόγους που επιλέγουμε ράτσα σκύλου, ας είναι λοιπόν πιο συνετή. Εγώ ήθελα κοινωνικό, αγαπησιάρικο και με καλή αντίληψη. Πηγαίνουμε σε ιδρύματα μαζί, αυτιστικά παιδιά και κάνουμε θεραπείες. Αν ήθελα φύλακα τότε ναι θα επέλεγα και pitbull και ροτ και 1002 αλλα, ξέροντας όμως την δυναμική του δεν θα είχα την αυταπάτη ότι ο ίδιος σκύλος που θέλω φύλακας θα είναι και το πιο αγαπησιάρικο και κοινωνικό σκυλί όποτε το αποφασίίζω εγώ. Πρέπει να σεβόμαστε και την προσωπικότητα του σκύλου....

DORIS

Well-Known Member
17 Δεκεμβρίου 2010
1.214
261
38
και γιατι το βγαλανε πιτ μπουλ οπου πιτ σημαινει λακος (το μερος οπου διεξαγοταν κυνομαχιες)
και γιατι χρησιμοποιηθηκε για μαχες εκτενεστερα και πιο πολυ απο καθε ρατσα
επειδη ειχε το gameness απο τα τεριε και τα προσοντα του παλαιου μπουλντογκ
και επειδη ειναι η πρωτη επιλογη των κυνομαχων σαν ρατσα δυστηχως οτι και να μου πειτε δεν με πειθεται

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.809
Ναι ... αλλα δεν καταλαβαινεις κατι..
ενας αρσενικος σκυλος που επιτιθεται και δαγκωνει μια θυληκια σκυλα 12 μηνων... δε το κανει επειδη ειναι πιτμπουλ.

τελοσπαντων... το θεμα ειναι η σκυλιτσα να το ξεπερασει οσο πιο ανωδυνα γινεται.

Christosp

Well-Known Member
25 Απριλίου 2011
822
6
ΑΙΓΑΛΕΩ . ΑΓ.ΒΑΡΒΑΡΑ
ενας αρσενικος σκυλος που επιτιθεται και δαγκωνει μια θυληκια σκυλα 12 μηνων... δε το κανει επειδη ειναι πιτμπουλ.
Το εχω πει απο την αρχή σκυλα μαλιστα που τις ειχε τελειωσει η περιοδος προσφατα ......

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.809
Το εχω πει απο την αρχή σκυλα μαλιστα που τις ειχε τελειωσει η περιοδος προσφατα ......
Αυτο βεβαια ειναι κατι που θα μπορουσε να λειτουργησει και "αρνητικα" στον αρσενικο....

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.809
οχι να θελει να την σκοτωσει
Δεν ξερω πως εγινε το σκηνικο... την επιασε απο το λαιμο και την τιναζε ?
Τη μυρισε καθολου? η ντου κατευθειαν?

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.809
ντου ... και κλειδωμα κατευθειαν
Μαλιστα... πολυ ασχημο αυτο και δειχνει σκυλο με μηδεν κοινωνικοποιηση αλλα επιθετικοτητα που δε μπορει καν να διαχωρισει φυλλο και διαθεση του αλλου σκυλου...
Μετα απο το συμβαν τη φερατε σε επαφη με αλλα σκυλια?
εμενα ο σκυλος μου δαγκωθηκε 18 μηνων στο κεφαλι και μετα απο το νοσοκομειο του εφερα αμεσως σπιτι 2 πιτμπουλινες στο σπιτι για παρεα...

DORIS

Well-Known Member
17 Δεκεμβρίου 2010
1.214
261
38

τελοσπαντων... το θεμα ειναι η σκυλιτσα να το ξεπερασει οσο πιο ανωδυνα γινεται.
αυτο το καταλαβαινω και συμφωνω δεν ειναι οτι φταινε για ολα τα γονιδια και η προδιαθεση
ενοειται οτι καποιος τον ενθαρυνε για αυτο

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.759
7.920
Τι πιτ μπουλ και πράσινα άλογα ρε παιδιά συζητάμε τώρα; Την πρώτη επίθεση ο Ελβις την δέχτηκε από καναδέζικο λυκόσκυλο, και τον Τζίμυ τώρα αν τον βγάλω βόλτα στο πάρκο χωρίς λουρί θα γράφεται ιστορίες για τουλάχιστον 5-6 σκύλους δαγκωμένους από αυτόν. Και ο Τζιμάκος είναι καραημίαιμο..Δεν έχω ιδιαίτερη συμπάθεια προς τα πιτ μπουλ, ούτε έχω χρηστεί δικηγόρος τους αλλά για την συμπεριφορά του σκύλου αυτού, όσο ανισόρροπη και αν είναι, πρωταρχικό ρόλο για αυτήν δεν παίζει η φυλή του. Αλλά ο κακός χειρισμός αυτού του εκπροσώπου της φυλής από έναν ασυνείδητο και ανεύθυνο ιδιοκτήτη.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.251
Μέλη
20.030
Νεότερο μέλος
kris97