Συμβόλαιο αγοράς σκύλου

DjSoukis

Banned
Banned
8 Ιουνίου 2006
1.998
744
@takisft

Εσύ και nikoscar προεδρείο (να μην καταλήξουμε σε Starbucks ή Mikel ο πρώτος στόχος) και να γίνει με π.μ. φαντάζομαι ή σε άλλο νήμα...Κρίμα είμαι! :p

sea-mol

Well-Known Member
18 Μαρτίου 2011
6.882
8.847
Πρέβεζα
Αν ο σκύλος βρεθεί να κακοποιείται, να είναι παραμελημένος και χωρίς την απαραίτητη φροντίδα όπως ορίζουν οι νόμοι του (τόπος), ο πωλητής διατηρεί το δικαίωμα να πάρει τον σκύλο στην ιδιοκτησία του χωρίς να καταβάλει αποζημίωση.
......μετά από απόφαση δικαστηρίου που να επιβεβαιώνει την άμεση ή έμμεση κακοποίηση (κλέφτρα θα γίνει η ghelly?)

Επίσης:
Ο ιδιοκτήτης δεν δικαιούται αποζημίωση σε περίπτωση που οι εξετάσεις δυσπλασίας δείχνουν βαθμό που επιτρέπει την αναπαραγωγή.
Αν ο βαθμός δεν επηρεάζει την κλινική εικόνα του σκύλου, αλλά τον θέτει εκτός αναπαραγωγής, τότε ο ιδιοκτήτης λαμβάνει το μισό των αρχικών χρημάτων + 250 ευρώ της υποχρεωτικής σε αυτήν την περίπτωση στείρωσης.
Για βαθμό δυσπλασίας τέτοιον που επηρεάζει την κλινική εικόνα, ο ιδιοκτήτης λαμβάνει πλήρη αποζημίωση +250 ευρώ της υποχρεωτικής στείρωσης.

• Like
Reactions: ghelly and DjSoukis

east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.061
@east49

Με τους ισχύοντες κανονισμούς εκθέσεων, νομίζω, δεν μπορεί να πάρει μέρος στειρωμένο σκυλί...αλλά και έτσι να είναι...Σε ενοχλεί; :)

Προσωπικά, θα χαιρόμουν να "χρεωθώ" 150 ευρώ...Ειδικά όταν θα έδινα τα τελευταία 200 ευρώ, το πιθανότερο με δάκρυα και το 10χρονο κουταβάκι μου να με γλείφει...;)

Αν και το πιθανότερο είναι πως το ποσό αυτό...Το τελευταίο 200άρι δε θα το έπαιρνε ο ιδιοκτήτης ΜΟΥ...Θα το δίναμε σε κάποιο φιλοζωικό σωματείο παρέα...Οι 3 μας...;)
Mε τους ισχυοντες κανονισμους ομως, μπορει να το κατεβασει σε 3 εκθεσεις κ να το στειρωσει μετα!

Εξυπνο συμβολαιο ειναι, δεν νομιζω οτι θα αρνουνταν ενας ιδιοκτητης να το υπογραψει,
(ισως το μονο προς συζητηση κομματι ειναι το θεμα μεταπωλησης του σκυλου) αλλα δεν νομιζω οτι καποιος εκτροφεας θα το εβγαζε προς υπογραφη.

Καλως η κακως για να συνεχισουμε να εχουμε "εκτροφη" οπως ειπωθηκε κ ποιο πριν πρεπει να το δουμε λιγο ποιο ρεαλιστικα το θεμα.

Θα μου φαινοτανε ποιο λογικο το συμφωνητικο να τελειωνε πριν τα "επιστρεφομενα ποσα".

DjSoukis

Banned
Banned
8 Ιουνίου 2006
1.998
744
@sea-mol

Σσσωραίος!...:D

@east49

Η ανησυχία του να μην έχεις κάποτε εκτροφή σκύλων ή σκυλιά είναι σαν να ανησυχείς πως κάποια μέρα μπορεί να πάψουν να υπάρχουν γλυκά διότι όλοι θα έχουμε μάθει να τρώμε υγιεινά (ή κάπως έτσι)....Μην ανησυχείς! :D

• Like
Reactions: undead and sea-mol

sea-mol

Well-Known Member
18 Μαρτίου 2011
6.882
8.847
Πρέβεζα
Ερώτηση:
Καλά και ωραία όλα αυτά, αλλά μπορούν να ισχύσουν τέτοια συμβόλαια με τιμές, επιστροφές κλπ, σε ερασιτεχνική εκτροφή, και με ποιον (νομικά-φορολογικά) τρόπο?

Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
@east49

Η ανησυχία του να μην έχεις κάποτε εκτροφή σκύλων ή σκυλιά είναι σαν να ανησυχείς πως κάποια μέρα μπορεί να πάψουν να υπάρχουν γλυκά διότι όλοι θα έχουμε μάθει να τρώμε υγιεινά (ή κάπως έτσι)....Μην ανησυχείς! :D
Καλά μη συγκρίνουμε κάτι που αν εξαληφθεί μάλλον μόνο καλό θα κάνει με κάτι που αν εξαληφθεί θα αφήσει πίσω του ένα μεγάλο κενό... Τα καθαρόαιμα υπάρχουν γιατί καλύπτουν κάποιες ανάγκες. Η ζάχαρη.. Χμμμ

DjSoukis

Banned
Banned
8 Ιουνίου 2006
1.998
744
@sea-mol

Στην περίπτωση "ερασιτεχνικής εκτροφής" (και ως έχει περίπου οριστεί από το νομοσχέδιο ως έχει) δεν υπάρχει υποχρέωση έκδοσης αποδείξεων ή δήλωσης του αντιτίμου της πώλησης ως εισόδημα. Μιλάμε για τις 1-2 γέννες ανά έτος. Το ίδιο ισχύει και για τις επιστροφές.

Φαντάσου πως αγοράζεις ένα μεταχειρισμένο laptop από έναν ιδιώτη (δεν παίρνεις απόδειξη και δεν οφείλει να σου δώσει) ή πως δίνεις στο ανιψάκι σου 200 ευρώ να πάρει μια κασερόπιτα...:D

@Orilis

Αναφέρθηκα σε γλυκά και όχι στην ζάχαρη εσκεμμένα...Πάντα θα υπάρχει τρόπος να φτιάξεις γλυκά! :)

• Like
Reactions: sea-mol

Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Αν μάθουμε να τρώμε γλυκά χωρίς ζάχαρη μάλλον θα έχουμε μάθει να τρώμε κι υγιηνά, νομίζω. Μακάρι να το κάνουμε όπως μακάρι να μάθουμε πότε η συμβίωσή μας με σκύλο είναι θεμιτή και αν μας ταιριάζει ημίαιμο ι καθαρόαιμο. (Ή λες μέχρι τότε να έχουν εξαλειφθεί και τα αδέσποτα-ημίαιμα; )

ISKENDER

Well-Known Member
28 Ιουνίου 2013
1.986
6.021
SALONIKI
Αυτο το συμβόλαιο θα ισχύει για ενα κουτάβι, για μία γέννα
ή για ολα του εκτροφέα;

east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.061
Σορρυ αλλα διαφωνω καθετως οριζοντιως πλαγιως κ σε οποια αλλη κατευθυνση το θελεις!
Σιγουρα σκυλια θα υπαρχουνε παντα, εδω συμφωνουμε.
Καθαροαιμα σκυλια ομως, συγκεκριμενων φυλων!?
Εδω σηκωνει συζητηση:

Αν καποιος πει οτι "ο καθαροαιμος σκυλος" ειναι ενα συνολο που αποτελειται απ το τριπτυχο "υγεια - χαρακτηρας - μορφολογια" με αυτη την σειρα αποκλειστικα κ δεχτουμε οτι οι φυλες υπαρχουνε για να εκτελουν ορισμενες "εργασιες" (μην μπερδευτειτε κ η φυλαξη πχ εργασια ειναι, κ το κυνηγι αλλα κ η συντροφια!) κ οχι απλα για να μοιαζουνε τα σκυλια καπως,
τοτε μπορω να σου πω με σιγουρια οτι σιγουρα παντα θα εχουμε εκτροφη σκυλων, αλλα οχι καθαροαιμα σκυλια!

Αν λοιπον ο ηθικος κ λατρης της φυλης, εκτροφεας δεν αναπαραγει σκυλια με τον φοβο οτι δεν θα μπορεσει να βρει τον ιδανικο ιδιοκτητη, η να δωσει στην φυλη του το καλυτερο δειγμα, η να "βελτιωσει" την φυλη (το τελευταιο οπως εχω εξηγησει κ αλλου αδυνατω να το καταλαβω) τοτε επειδη θα αναπαραγουν ολοι οι αλλοι (αναποφευκτα) μπορω να σου πω οτι θα παψουνε να υπαρχουνε "καθαροαιμα σκυλια"!

Για μενα οποιος εκτροφεας αγαπαει "την φυλη του" πρεπει να αναπαραγει σκυλια, εφ οσων αυτα δεν ζημιωνουν την φυλη. Μπορει να μην εχουνε να δωσουνε τωρα το κατι καλυτερο, αλλα αν στο μελλον τα πραγματα πανε προς το χειροτερο, θα υπαρχουνε "δειγματα" για να βελτιωσουνε το τοτε αποτελεσμα της εκτροφης.
Ο ανθρωπος λοιπον αυτος καλειται να συμβιβαστει με την πραγματικοτητα κ να βρει καλους ιδιοκτητες για τα σκυλια του, σιγουρα οχι ιδανικους, αλλα "πραγματικους κ σωστους" . Καλειται επισης να κανει στοιχειωδη οικονομικο λογαριασμο, ωστε να μπορει να αναπαραγει.

Εμενα αυτη ειναι η θεση μου. Ξερω οτι μπορειτε να διαφωνειτε αλλα οφειλω να την πω!

• Like
Reactions: ISKENDER and vek

DjSoukis

Banned
Banned
8 Ιουνίου 2006
1.998
744
@ISKENDER

Για όλα τα κουτάβια του εκτροφείου που θα πωληθούν σε "αγνώστους" (δηλαδή, όχι σε αυτό που θα δώσω στον αδερφό μου, πχ.).

@east49

Όταν υπάρχουν άτομα που ενδιαφέρονται, που κρίνουν και επιλέγουν...Δε χάνεται τίποτα. Γιατί αυτά τα άτομα έχουν την δυνατότητα/ικανότητα να καταλάβουν τι πρέπει να κάνουν και πότε συνδυάζοντας όλα τα υπέρ και τα κατά. Είτε σαν εκτροφείς, είτε σαν ιδιοκτήτες και "υποστηρικτές" εκτροφέων, είτε σαν άνθρωποι που θα διαδίδουν και θα υποστηρίζουν αυτό που κρίνουν σωστό, κλπ.

Η πλάνη του "νερώματος του κρασιού" εξυπηρετεί και βοηθά την διαιώνιση πολλών στραβών. Χρειάζεται να γίνουμε απόλυτοι σε κάποια θέματα και φυσικά να αποδεχθούμε ένα τίμημα για να κερδίσουμε κάτι μεγαλύτερο...Προσωπική άποψη βέβαια...:)

east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.061
Όταν υπάρχουν άτομα που ενδιαφέρονται, που κρίνουν και επιλέγουν...Δε χάνεται τίποτα. Γιατί αυτά τα άτομα έχουν την δυνατότητα/ικανότητα να καταλάβουν τι πρέπει να κάνουν και πότε συνδυάζοντας όλα τα υπέρ και τα κατά. Είτε σαν εκτροφείς, είτε σαν ιδιοκτήτες και "υποστηρικτές" εκτροφέων, είτε σαν άνθρωποι που θα διαδίδουν και θα υποστηρίζουν αυτό που πιστεύουν, κλπ.

Η πλάνη του "νερώματος του κρασιού" εξυπηρετεί και βοηθά την διαιώνιση πολλών στραβών. Χρειάζεται να γίνουμε απόλυτοι σε κάποια θέματα και φυσικά να αποδεχθούμε ένα τίμημα για να κερδίσουμε κάτι μεγαλύτερο...Προσωπική άποψη βέβαια...:)
Σε αυτο το σημειο να σου πω, οτι ....."οι κρισεις κ η επιλεκτικη εκτροφη" ειναι η μιση ευθυνη για την καταντια των περισσοτερων φυλων! ;)

Οταν ο οραματιστης εκτροφεας του πρωτου ποστ, αποφασισει οτι ηρθε η ωρα που πρεπει να κανει κατι, θα ειναι αργα, γιατι δεν θα εχει τροπο να το κανει!!!!
Κι αυτο το πιστευω απολυτα......
Γιατι για να διασφαλισει τοτε την συνεχιση της φυλης του, θα χρειαζεται το κουταβι που σημερα "ποτε δεν γεννηθηκε", αυτο που "δεν υπαρχει".......
Αυτο που δεν αναπαραχθηκε ποτε, με τον φοβο της μη υπαρξης ιδανικων ιδιοκτητων, αυτο που δεν αναπαραχθηκε με φοβο οτι μπορει να μην ηταν το καλυτερο, με φοβο οτι μπορει να μην ειχε να προσφαιρει το κατι παραπανω!

Στην τελευταια προταση συμφωνω απολυτα, αλλα οχι με τον τροπο που υπονοεις.
Το δικο μου απολυτο συστημα στην "εκτροφη" (ξεκαθαριζω ξανα, απο μεριας ιδιωτη κ οχι εκτροφεα καθως δεν ειμαι) θελει να δεχτουμε οτι το τιμημα της συνεχισης των φυλων, ειναι και καποια σκυλια που θα γεννηθουνε "να μην ειναι τα καλυτερα" "να μην προσφαιρουνε τιποτα" καποιοι ιδιοκτητες να μην ειναι καταλληλοι, κλπ κλπ κλπ ολα στην σφαιρα της πραγματικοτητας. Μονο τοτε θα ξερουμε ομως κ θα ειμαστε απολυτα σιγουροι οτι "η φυλη υπαρχει".
Τιποτα στην ζωη δεν ειναι "χωρις κοστος".

• Like
Reactions: ISKENDER

DjSoukis

Banned
Banned
8 Ιουνίου 2006
1.998
744
@east49

Σου ξαναλέω πως όταν ενδιαφέρεσαι γνωρίζεις τι και πότε πρέπει να κάνεις κάτι και κάθε ρόλος είναι σημαντικός. Μπορεί να μην είσαι ο "καλός εκτροφέας" αλλά ο "καλός ιδιοκτήτης"...Μπορεί να είσαι ο άνθρωπος που προσπαθεί να "κατευθύνει" προς την "σωστή κατεύθυνση"...κλπ.

Θεωρώ πως κινδυνολογείς και πως πιθανόν να έχεις κιόλας παρανοήσει κάποια από αυτά που γράφω, αλλά δεν είναι και πολύ εύκολο να καταλάβω ποια είναι αυτά και πως να τα γράψω "καλύτερα"...Δε πειράζει όμως...:)

takisft

Well-Known Member
24 Ιουνίου 2011
4.817
5.037
Αθήνα
Επειδή πρώτος μίλησα για νέρωμα, οφείλω να εξηγήσω ότι είχα στο μυαλό μου την προσγείωση στη πραγματικότητα και όχι τα τεχνάσματα που χρησιμοποιούν οι δήθεν εκτροφείς

DjSoukis

Banned
Banned
8 Ιουνίου 2006
1.998
744
@takisft

Μα εννοείται και γνωρίζουμε όλοι νομίζω πως δεν περιγράφω την γενική πραγματικότητα ή τον μέσο όρο, αλλά περιγράφω κάτι εφικτό που αν "αγκαλιαστεί" και αν κατανοηθεί (και δεν παραγκωνιστεί και βαφτιστεί "ουτοπικό και ανέφικτο") μπορεί να αποδώσει.

Σε πολλές δημοσιεύσεις μιλώ και περιγράφω την πραγματικότητα και νομίζω είναι προφανές πως υποστηρίζω πως έχουμε/ζούμε αυτή την πραγματικότητα διότι 99% δεν έχουμε διάθεση να κάνουμε κάτι προς την αντίθετη κατεύθυνση και επ' ουδενί δεν θέλουμε να ξεβολευτούμε και να συγκρουστούμε με το υπάρχον κατεστημένο.

Μας αρέσει να μιλάμε για αλλαγή, να μοιάζουμε με αλλαγή αλλά να τα έχουμε καλά με όλους και να επωφελούμαστε και από αυτό...:)

Δεν ανησυχώ βέβαια...Έγινε πλημμέλημα! :D

east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.061
@east49

Σου ξαναλέω πως όταν ενδιαφέρεσαι γνωρίζεις τι και πότε πρέπει να κάνεις κάτι και κάθε ρόλος είναι σημαντικός. Μπορεί να μην είσαι ο "καλός εκτροφέας" αλλά ο "καλός ιδιοκτήτης"...Μπορεί να είσαι ο άνθρωπος που προσπαθεί να "κατευθύνει" προς την "σωστή κατεύθυνση"...κλπ.

Θεωρώ πως κινδυνολογείς και πως πιθανόν να έχεις κιόλας παρανοήσει κάποια από αυτά που γράφω, αλλά δεν είναι και πολύ εύκολο να καταλάβω ποια είναι αυτά και πως να τα γράψω "καλύτερα"...Δε πειράζει όμως...:)
Εχω την απορια του πως νομιζει ο εκτροφεας του αρχικου ποστ, οτι επιρρεαζει την ιδια την εκτροφη, πρακτικα, μη συμμετεχοντας σε αυτην.
Γιατι εγω πιστευω οτι απο φοβο ρισκου κ ευθυνων, προσπαθει να εχει την λιγοτερη συμμετοχη στο καθεαυτο εργο, ωστε να μην κατηγορηθει μετα οτι φταιει για την καταντια......
Με καλη εννοια το γραφω κ οχι κατηγορηματικα......

TARA

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2009
6.175
3.011
ΑΤΤΙΚΗ
προσωπικά διαφωνώ με την λογική του καρότου (δηλ. της χρηματικής επιβράβευσης του αγοραστή...) θεωρώ ότι η προσπάθεια της ''διαπαιδαγώγησης'' του δεν πρέπει να γίνεται με οικονομικούς αλλά μόνο με ''ιδεολογικούς'' όρους ...(αν θέλετε και μια αριστερή πινελιά...;) )
δεν χτίζεις καινούργια νοοτροπία και συνείδηση με παλιά τούβλα....!

επίσης δεν βλέπω πουθενά στο συμφωνητικό συγκεκριμένους όρους με τους οποίους να
δεσμεύεται ο αγοραστής προκειμένου να εξασφαλίζεται η υγεία, η ευζωία και η ομαλή
ψυχική ανάπτυξη του κουταβιού....

DjSoukis

Banned
Banned
8 Ιουνίου 2006
1.998
744
@east49

Στο άλλο νήμα αναφέρεσαι...Εδώ η αρχική δημοσίευση είναι "συμφωνητικό αγοράς σκύλου" άρα υποθέτουμε πως υπάρχει σκύλος...:)

Γράψε εκεί και θα πάρεις απάντηση το συντομότερο...:)

@TARA

Η λογική του "καρότου" διασφαλίζει 1. Πως το "καρότο" θα δοθεί σε πράγματα που όντως έγιναν 2. Πως αυτά που έγιναν είναι απόδειξη μιας κάποιας ενασχόλησης. Επίσης, αποδεικνύουν πως όταν σου λέω πως τα χρήματα είναι το μέσο και όχι ο σκοπός, το πράττω κιόλας.

Δώσε παραδείγματα "ιδεολογικών" όρων που διασφαλίζουν την απόδοση τους.

Νοοτροπία χτίζεις με την πάροδο χρόνου, έστω κι αν αρχικά "ανάγκασες" κάποιον να μάθει να νοιάζεται και να ενδιαφέρεται. Αγοράζω τον χρόνο, την τριβή σου με τον σκύλο και την συνεργασία μας, όπως κι εσύ αγόρασες την γνώση, την εμπειρία μου και την συνεργασία μου.

Η υγεία και η ευζωία διασφαλίζεται από τους νόμους του κράτους και επικαλούνται αυτοί και μόνο διότι μόνο αυτοί μπορούν να αποδειχθούν και να έχουν αποτέλεσμα. Το να επιθυμώ τα κουτάβια να βγαίνουν 4 φορές βόλτα και να τρώνε BARF ενώ ο ιδιοκτήτης τα βγάζει 2 φορές και τρώνε ξηρά τροφή...δεν είναι κάτι που μπορώ ή θέλω να διεκδικήσω νομικά. Θέλω (ίσως) και αυτό να το πετύχω μέσω της συνεργασίας μας και της μεταξύ μας σχέσης...έστω και με "χαζά κίνητρα" αρχικά.

• Like
Reactions: sea-mol

east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.061
Νομιζω οτι οι ερωτο-απαντησεις (μιας κ χρησιμοποιουνται quote) εχουνε λογικη συνεχεια, οχι δεν εχω μπλεξει τα τοπικ, αλλα αν θες μπορω να στο ξαναποσταρω απο κει, για να μου απαντησεις!(y)

Υ.Γ. Ετσι κι ετσι το "κουταβι που δεν υπαρχει" κ το "συμβολαιο με το οποιο θα πωλουνταν το κουταβι που δεν υπαρχει" για μενα στην ιδια φιλοσοφια κινουνται......

Υ.Γ.2 Θεωροντας ανεξαρτητο το συμβολαιο απο το "μη υπαρκτο κουταβι" θα σου πω μονο για το καθεαυτο συμβολαιο, οτι για μενα πρεπει να ειναι οσο το δυνατον λιτο κ απλο, εξασφαλιζοντας ακριβως αυτο που λεει ο τιτλος του "την αγορα του σκυλου" δλδ την αλλαγη ιδιοκτησια του απο τον εκτροφεα στον αγοραστη.
Αλλο πραγμα ο ..... "εσωτερικος κανονισμος" κ αλλο το "συμβολαιο αγορας" !