Συμβουλές για νέο ιδιοκτήτη

superman

Well-Known Member
28 Μαϊου 2009
7.422
739
χαλκιδα
www.facebook.com
το θεμα ειναι το οτι σκυλο και να παρει να περναει αρκετο κ δημιουργικο χρονο μαζι του,αν το κανει αυτο ειτε μεσα ειτε εξω απο το σπιτι μια χαρα θαναι κ οι δυο τους.κ αν ταγαπαει κ το θελει πολυ πιστεψε με θα βρει οσο περισσοτερο χρονο μπορει.

DOG.CRIME

Well-Known Member
5 Ιουλίου 2010
1.289
7
θα συμφωνήσω με κάποιον προλαλήσαντα..
δεν είναι απαραίτητα κακό το να μένει ο σκύλος έξω(αν και εγώ δεν θα το έκανα),αρκεί να αφιερώνουμε χρόνο,κάτι σαν αυτό που ανέφερε κάποιος για το πόσες ώρες περνάει στον κήπο για να είναι παρέα με τον σκύλο του.

πάντως δεν είναι και τόσο δύσκολο αυτοί που έχουν σκύλο σε κήπο-αυλή το βράδυ να τον αφήνουν να κοιμάτε μέσα.πόσες τρίχες θα αφήσει δλδ ο σκύλος το βράδυ αν αναλογιστούμε ότι την περισσοτερη ώρα είναι στατικός,ειδικά αν τον βουρτσίσουμε πριν μπει?

το θέμα είναι όπου κιαν κοιμάτε να καταφέρουμε να τον κάνουμε να μην νοιώθει εκτος αγγέλης και αυτό έχει να κάνει άμμεσα με το πόσομ χρόνο αφιερώνουμε μαζι του

nektipap

Member
22 Ιουλίου 2010
13
0
46
Καβάλα
Λοιπόν παιδιά νομίζω ότι το διαφωτίσατε το παιδί τι να επιλέξει ειναι ολοφάνερο! Και δεν κατάλαβα το λόγο που κάποιος εγωιστής θα ήθελε να αποκτήσει κάποιο σκύλο. Τι για να του βγάζει δηλ τα βρωμερ΄του ένστικτά . Πραγματικά εξηγήστε μου και εμενα για να καταλάβω.

Και εξηγήστε μου αν έιχατε σκύλο ενα μεγάλο δανό αν θα του αγοράζατε και κανενα διαμερισματάκι για να μείνει . Το ιδανικό για ένα σκύλο είναι να εχει χώρο να κινείται να τρέχει και να κάνει σκανδαλιές όπως όλα τα κουτάβια και όχι να το περιορίζεται στους 4 τοίχους.Μάλλον εγωιστικό αυτό μου ακουγεται !!!

Λοιπόν για να προσφέρω κια εγώ στο θέμα φίλε μου καλέ κοίταξε τους ουσιαστικούς λόγους που θέλεις το σκύλο και θα καταλήξεις έυκολα.Πρόκειται για πολυ έξυπνες ράτσες και με πολύ ενέργεια και οι 2 . Εγώ φυσικά σαν ιδιοκτήτης Γερμανικού Ποιμενικού τι άλλο θα μπορούσα να σου προτείνω. Και φυσικά μακριά από Pet Shop! Ελπίζω να καταλήξεις στο σωστό συμπέρασμα για σένα και το νεο φίλο σου.

DOG.CRIME

Well-Known Member
5 Ιουλίου 2010
1.289
7
Το ιδανικό για ένα σκύλο είναι να εχει χώρο να κινείται να τρέχει και να κάνει σκανδαλιές όπως όλα τα κουτάβια και όχι να το περιορίζεται στους 4 τοίχους.Μάλλον εγωιστικό αυτό μου ακουγεται !!!
θεωρείς πως ο σκύλος έχει μεγαλύτερη ανάγκη την ''άπλα'' του από την συντροφιά μας?

nektipap

Member
22 Ιουλίου 2010
13
0
46
Καβάλα
Λοιπόν εσύ θεωρείς πώς θα τον δέσεις στον κήπο και θα τον πετάξεις;Δεν είπε κανείς κατι τέτοιο.Μπορεί κάλλιστα να έχει και τα 2 στον κήπο.Φυσικά μιλάμε να του 'εχεις εξασφαλίσει και ενα ωραίο σπιτάκι με ενα κιοσκι για προστασία από ηλιο και βροχή και να αφιερωνεις τον απαραίτητο χρόνο για παιχνίδι και άσκηση και 2-3 βολτούλες τη μέρα για την ανάγκη του.

DOG.CRIME

Well-Known Member
5 Ιουλίου 2010
1.289
7
ωραίο σπιτάκι
αυτό είναι για τον ιδιοκτήτη ο σκύλος δεν ξεχωρίζει τα ωραίο απο το άσχημο σε αυτά τα θέματα.

θα σου πω το άλλο.

εποχή χειμώνας
8 ώρες δουλεύεις-μόνος ο σκύλος στο κήπο παρέα με το ''ωραίο σπιτακι''
1 ώρα να φας - μόνος ο σκύλος στο κήπο παρέα με το ''ωραίο σπιτακι''
8 ώρες να κοιμηθείς- μόνος ο σκύλος στο κήπο παρέα με το ''ωραίο σπιτακι''
..............
μην το αναλύσω άλλο καταλαβαίνεις ότι η λίστα θα φτάσει στις 21 ώρες το λιγότερο να κάνεις άλλα πράγματα και ο σκυλος παρέα με το ''ωραίο σπιτακι''
αλήθεια πόσες ώρες το χειμώνα περνάς στον κήπο σου?

Last edited:

nektipap

Member
22 Ιουλίου 2010
13
0
46
Καβάλα
Ωραίες οι αναλύσεις σου περί ωρών αλλά μιλάμε για συνειδητοποιημένο ιδιοκτήτη που θα το βγάλει τη βόλτα του το πρωί πριν τη δουλειά και θα αφιερώσει χρόνο στο σκύλο ανεξαρτητα από εποχές και συνθήκες.
Να γίνω και λιγο καυστικός :) στο κατω κάτω είτε ειναι στο διαμέρισμα είτε όχι εσυ στη δουλεια τον παίρνεις μαζί σου το σκύλο;Δε νομιζω να εχουν πολλοι αυτή τη δυνατότητα .Δε λέω καλα ειναι και εγώ θέλω να περνάω όσο περισσοτερο χρόνο μπορώ με το σκύλο αλλά δυστυχως η πραγματικότητα είναι διαφορετική !

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.793
20.106
Οντως, η πραγματικότητα είναι διαφορετική. Διότι, όταν ο σκύλος μένει μέσα στο σπίτι, είναι μαζί σου και όχι μόνος του, ακόμη και τις ώρες που κοιμάσαι, που τρως, που κάνεις δουλειές, που κάνεις μπάνιο, που ξεκουράζεσαι. Πόσες μας κάνουν στο σύνολο; Από κει και πέρα, αν έχει την επιλογή να μπαινοβγαίνει, είναι το ιδανικό. Τα δικά μου, έχουν εκπληκτικά σπιτάκια έξω από την μπαλκονόπορτά μου, σε αρκετά μεγάλη βεράντα. Στάσου να θυμηθώ από πότε έχουν να μπουν μέσα και να μην είναι αραχτά στα χαλάκια τους κοντά στο κρεβάτι μου, στριμωγμένα σε δύο τετραγωνικά...; Να μη σου πω, ότι αρκετές φορές που εγώ κάθομαι στην βεράντα, αυτά εξακολουθούν να είναι μέσα στο σπίτι...Αυτά περί εγωιστικών συμπεριφορών ιδιοκτητών...;)

nektipap

Member
22 Ιουλίου 2010
13
0
46
Καβάλα
Για να δώσουμε και ένα τέλος στο θέμα επειδή ως άνθρωποι δε μπορουμε να συμφωνούμε και για τα πάντα το υφος ήταν περισσότερο καυστικό για το λόγο ότι απλά δεν απαντήθηκε η ερώτηση του νέου φίλου και στην ουσία καθόμαστε και μαλώνουμε σε εισαγωγικά μεταξύ μας.Πιστευωότι δεν υπαρχει ανθρωπος που να μη θέλει το καλύτερο δυνατό για το φίλο που να ασχολείται και να είναι σε αυτό το φόρουμ.Ειρήνη ημίν και συνεχίζουμε!!!

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.793
20.106
Για να δώσουμε και ένα τέλος στο θέμα

Γιατί να το τελειώσουμε; Δεν παίζει και τίποτα πιο ενδιαφέρον...

επειδή ως άνθρωποι δε μπορουμε να συμφωνούμε

Σωστό

και για τα πάντα το υφος ήταν περισσότερο καυστικό για το λόγο ότι απλά δεν απαντήθηκε η ερώτηση του νέου φίλου

Ποιά ερώτηση δεν απαντήθηκε;

και στην ουσία καθόμαστε και μαλώνουμε σε εισαγωγικά μεταξύ μας.

Και λοιπόν; Κακό είναι να ανάβουν και λίγο τα αίματα; :p

Πιστευωότι δεν υπαρχει ανθρωπος που να μη θέλει το καλύτερο δυνατό για το φίλο που να ασχολείται και να είναι σε αυτό το φόρουμ.

Μου φαίνεται ότι δεν έχεις προλάβει να διαβάσεις και πολλά θέματα...;)

Ειρήνη ημίν και συνεχίζουμε!!!
Δεν μπορώ να καταλάβω που είδες τον πόλεμο...:confused:
Να ξαναπώ: Μου φαίνεται ότι δεν έχεις προλάβει να διαβάσεις και πολλά θέματα...:D

BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
...να αφιερωνεις τον απαραίτητο χρόνο για παιχνίδι και άσκηση και 2-3 βολτούλες τη μέρα για την ανάγκη του.
Το έχω πει πολλές φορές, κάποιοι διαφωνούν, κάποιοι συμφωνούν. Δεν μπα να έχω στρέμματα γης, αν δεν βγάλω το σκύλο έξω δεν θα εκτονωθεί. Δυο-τρεις βόλτες για την ανάγκη του μόνο δεν κάνει τίποτα.
Αν με κλείνανε σε σπίτι 100τμ και έβγαινα τρεις φορές την ημέρα για 10λεπτά θα είχα τρελαθεί.

Elli

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
3.885
193
50
Αθήνα
Το έχω πει πολλές φορές, κάποιοι διαφωνούν, κάποιοι συμφωνούν. Δεν μπα να έχω στρέμματα γης, αν δεν βγάλω το σκύλο έξω δεν θα εκτονωθεί. Δυο-τρεις βόλτες για την ανάγκη του μόνο δεν κάνει τίποτα.
Αν με κλείνανε σε σπίτι 100τμ και έβγαινα τρεις φορές την ημέρα για 10λεπτά θα είχα τρελαθεί.
Ενδεχομένως να εκτονώνεται από θέμα ενέργειας, η δικιά μου ρίχνει απίστευτο τρέξιμο στον κήπο. Αλλά δεν είναι μόνο η εκτόνωση, είναι η κοινωνικοποίηση, οι διαφορετικές παραστάσεις, ερεθίσματα, μυρωδιές, τα άλλα σκυλιά που συναντάμε στην βόλτα. Και το βασικότερο κατ' εμέ να έχει πρόσβαση στην οικογένειά του ο σκύλος και να μην είναι απομονωμένος σε έναν κήπο

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
θα το ξαναπώ
Κράζουμε μέσω πληκτρολογίου γιατί έχει πήξει το μάτι μας σε κακοποιούμενα σκυλιά-7 στα 10 σκυλιά στην Ελλάδα είναι στα χέρια παντελώς ακατάλληλων ανθρώπων-9 στοιυς 10 ιδιοκτήτες αγνοούν παντελώς βασικές πραγματικότητες σχετικά με τον σκύλο-καθημερινά οι δρόμοι γεμίζουν αδέσποτα-καθημερινά οι δρόμοι γεμίζουν πατημένα σκυλιά(και άλλα ζώα)
Η κατάσταση δεν είναι τραλαλαλαλά,ως εκ τούτου,και εφόσον είναι πασιφανές ότι αν είμασταν στο φαρ ουέστ θα έπεφτε τρελλό πιστολίδι μεταξύ κυνόφιλων και μη (και γενικότερα βεβαίως βεβαίως)
Το κράξιμο είναι άκρως πολιτισμένη συμπεριφορά

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Αν ο λόγος που θέλεις σκύλο είναι επειδή αφοσιώνεται στο αφεντικό του,τότε θα πρέπει να κάνεις ορισμένα πράγματα για να τον πείσεις να αφοσιωθεί σε σένα Τα σκυλιά δεν είναι μηχανές να προγραμμαιστούν για να είναι αφοσιωμένα, πρέπει να το δουλέψεις αυτό και να το καταφέρεις
Και αφήνοντας ένα σκύλο στο κήπο ,χωρίς να τον έχεις να μοιράζεται τη ζωή του μαζί σου είναι κάτι που θα του στερήσει την ευκαιρία να αφοσιωθεί σε σένα
Σκέψου το αυτό πριν αποφασίσεις να πάρεις σκύλο
Η σχέση μας μαζί τους είναι πάντα αμφίδρομη,τους δίνουμε και μας δίνουν αυτό που έχουμε εμείς αναγκη να πάρουμε από αυτά
Τα σκυλιά μας ζητάνε πολύ λίγα πράγματα από εμ'ας,τουλάχιστον σε σύγκριση με αυτά που ζητάμε εμείς από εκείνα και το να ανεχτούμε τις τρίχες είναι ένα ελάχιστο τίμημα