Συμβουλές, απόκτηση μικρόσωμου με pedigree, κανίς ή jack russell;;;

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Από την στιγμή που αποφασίζουμε να πάρουμε καθαρόαιμο.. το pedigree δεν έχει να κάνει μόνο με τις εκθέσεις, δίνει σημαντικές πληροφορίες για τον μελλοντικό μας τετράποδο σύντροφο. Εφόσον αποφασίσετε που θέλετε να κατευθυνθείτε.. τα poodle και τα τζακ ράσελ έχουν μεγάλες διαφορές μεταξύ τους.., πρώτα από όλα δείτε τον τρόπο ζωής σας.., τι θέλετε από τον σκύλο σας..και το επόμενο βήμα είναι να πάτε σε μία έκθεση μορφολογίας να δείτε τους εκτροφείς και να συζητήσετε.. Σίγουρα δεν πρέπει να διαλέξετε με γνώμονα μόνο την εμφάνιση. Η κάθε φυλή έχει τις δικές τις ξεχωριστές ανάγκες και ιδιαιτερότητες, προσωπικά θεωρώ πως τα poodle είναι ένας πιο εύκολος σκύλος συγκριτικά με τα τζακ ράσελ και τα τερριερ γενικότερα, αλλά αυτό είναι και καθαρά προσωπική προτίμηση.. Επίσης ένα poodle με ένα τζακ ράσελ θέλουν διαφορετική προσέγγιση και διαφορετικές "προσδοκίες"..τουλάχιστον στον χρόνο επιμονής και προσμονής..μιλώντας από θέμα εκπαίδευσης και όχι δυνατοτήτων βέβαια.. Προσωπικά λατρεύω το πείσμα των τερρίερ..άλλοι όμως θέλουν να τα πνίξουν...γούστα είναι αυτά..

Areti Koutsogiorgou

New Member
27 Φεβρουαρίου 2017
1
0
51
Καλησπέρα σε όλους!!! Καινούργια στο φόρουμ σας αλλά και σχετικά άπειρη με τα σκυλούνια. Είμαι γατομάνα (4 πρώην αδεσποτα γατόνια έχουμε), κα μαμά μιας 4χρονης. Με τον άντρα μου αγαπάμε και τα σκυλάκια πολύ. Ο μέχρι πρόσφατα τρόπος ζωής μας δεν επέτρεπε την απόκτηση σκύλου. Πρόσφατα μετακομίσαμε σε μονοκατοικία (μεγαλουτσική) και άλλαξε ο τρόπος ζωής μας. Οπότε αρχίσαμε να σκεφτόμαστε για σκύλο. Προηγουμενη εμπειρία; στην εφηβεία μου, και για 16 χρόνια ένα μικρόσωμο κανίς, και πριν μια δεκαπενταετία ένα ημίαιμο που έζησε 3χρόνια (καρκίνος). Αποφασίσαμε ότι δεν θέλουμε φύλακα (έχουμε συναγερμό!) αλλά σύντροφο/σκυλοπαιδάκι, μικρόσωμο και καθαρόαιμο με pedigree. Για να μην πλατιάζω αναλύοντας πως καταλήξαμε σε αυτά τα χαρακτηριστικά, το ψάξαμε πολύ, κυρίως συμφωνα με τον τρόπο ζωής μας, και αυτό είναι που θέλουμε. Μας αρέσουν πολύ τα κανις toy κυρίως το βερυκοκι (η μικρή έχει τρελαθεί από τότε που συναντήσαμε ένα σε κάποιο καράβι) αλλά και τα jack rasell. Διαβάζω τόσα για τα JRT που έχω αποκαρδιωθεί λίγο... διαόλια, ακούραστα, μην πάρετε θα το μετανιώσετε κλπ. Από την άλλη κανισάκι toy και μάλιστα βερυκοκί (έχει λυσσάξει η μικρή) δεν μπορώ να βρω σε εκτροφείο, για την ακρίβεια δεν μπορώ να βρω εκτροφεία στην Ελλάδα. Μετά το θέμα του pedigree.. ο άντρας μου επιμένει, και δικαίως, να έχει το pedigree για να είμαστε σίγουροι ότι δεν είναι από puppy mils ή από κακή εκτροφή. Τα φώτα σας παρακαλώ.. έχω μπερδευτεί και δεν ξέρω τι να κάνω..
Ακριβώς την ίδια απορία είχα πριν 9 χρόνια!! Η κόρη μου είχε ερωτευτεί ένα Ράσσελ, αλλά μια έμπειρη φίλη μου πρότεινε Κανίς. Υπήρχε τότε ένας στη Χίο που μου πούλησε το δικό μου. Σε μαύρο χρώμα ενώ ήθελα καφέ. Τότε μου είπε η φίλη μου... Να είναι καλά... Το σκύλο δε τον παίρνεις για το χρώμα του αλλά για το χαρακτήρα του. Δε μπορούσα ποτέ να φανταστώ ότι θα έβγαινε τόσο απίστευτος χαρακτήρας!! Στην Κηφισιά υπάρχει εκτροφέας. Είναι λίγο ακριβός, αλλά θα σας δώσει πολύ καλό σκύλο. Αυτό είναι σίγουρο. Καλή επιλογή!!