[video=youtube;BMt3OsUet_I]http://www.youtube.com/watch?v=BMt3OsUet_I&feature=PlayList&p=0A4F233A3C04E80C&index=0&playnext=1[/video]
Last edited by a moderator:
Απλοποιείς πολύ το θέμα της εκτροφής. Αν ήταν απλά μαθηματικά δεν θα υπήρχαν αρρώστιες, ελαττώματα, προβληματικοί χαρακτήρες, ...Αν ο γιατρός πάρει αυτές τις πληροφορίες και είναι έγκυρες, όλα αυτά που αφορούν το γενεαλογικό δέντρο μπορεί να βγάλει επιστημονικά συμπεράσματα. Δε χρειάζεται να τρέξει σε εκθέσεις αν οι πληροφορίες είναι σωστές. Ένα φαξ, ένα e-mail δουλειά είναι.
Τα υπόλοιπα είναι φόρμουλες και μαθηματικά.
....ενω οι απανταχου ξερολες και παλι θα μονολογουν "ρε τον π....στη τον εκτροφεα, 2500 χιλιαρικα για ενα κουταβι? Τι λεφτα κονομαει ο κε...τας..."
Με ψυχρούς υπολογισμούς βλέπω τις βάσεις εισαγωγής στις κτηνιατρικές σχολές να ανεβαίνουν.
Ωχ ... βάζεις και τα τηλέφωνα ? Την κάτσαμε ...Με αυτούς τους γεννετιστές – ειδικούς το μέλλον ήδη προδιαγράφεται λαμπρό:
Πας στον κτηνίατρο – γενετιστή και του ζητάς ένα Xoloitzcuintle.
Κόστος κουταβιού: 1000 €
Αυτός ξεκινά την έρευνα για διαθέσιμα κουτάβια…
Κόστος (βάσει ωρών απασχόλησης) – κατ’ ελάχιστο: 300 €
.. και κάνει έρευνα για τις κληρονομικές παθήσεις της φυλής (ευτυχώς που υπάρχει και το διαδίκτυο) όπου βρίσκει διατριβές επιφανών Genetists– Xoloitzcuintlelologists.
Κόστος (βάσει ωρών απασχόλησης) – κατ’ ελάχιστο: 300 €
Αφού έχει καταλήξει σε 3 γέννες αναζητεί τους συναδέλφους του που έχουν απασχοληθεί με τους 6 γεννήτορες.
Κόστος τηλεφωνημάτων – και κόντρα τηλεφωνημάτων: 35 €
Τους ζητάει να του εκδώσουν τις εκθέσεις τους με το ιστορικό των γονέων. ..
Κόστος έκδοσης 10 € ανά έκθεση x 6 σκύλους: 60 €
Επίσης ζητάει δείγματα DNAτων γονέων.
Κόστος λήψης κι έκδοσης 30 € ανά σκύλο x 6 σκύλους: 180 €
.. . τα οποία και του αποστείλουν.
Κόστος κούριερ περίπου: 55 €
Αφού λάβει τα DNAκαι τις εκθέσεις κάθεται, τις μελετάει και συντάσσει τρεις εκθέσεις. Μία για κάθε γέννα.
Κόστος (βάσει ωρών απασχόλησης) – κατ’ ελάχιστο: 400 €
Σε καλεί στο κτηνιατρείο του για να σου τις παρουσιάσει.
Επίσκεψη στο κτηνιατρείο περίπου: 30 €
Αφού καταλήξεις σε πρώτη φάση αποφασίζετε, από κοινού με τον κτηνίατρο, να πάρετε κουτάβι από την γέννα Β και αποχωρείς από το κτηνιατρείο (αφού πληρώσεις την επίσκεψη).
Ο κτηνίατρος καλεί να κλείσει το κουτάβι.
Κόστος κλήσης περίπου: 1 €
Αλλά η γέννα έχει εν τω μεταξύ κλειστεί από άλλους.
Κόστος κλήσης λόγω διαπραγματεύσεων και τσακωμών επιπλέον: 15 €
Σε καλεί στο κτηνιατρείο του για να σε ενημερώσει και να σου παρουσιάσει τις εναλλακτικές.
Αποφασίζετε, από κοινού με τον κτηνίατρο, να πάρετε κουτάβι από την εναλλακτική γέννα Γ και αποχωρείς από το κτηνιατρείο (αφού πληρώσεις την επίσκεψη).
Ο κτηνίατρος καλεί και παραγγέλνει το κουτάβι.
Κόστος κλήσης περίπου: 1 €
Το κουτάβι αποστέλλεται.
Κόστος μεταφοράς τουλάχιστον: 80 €
Και καταφτάνει στο κτηνιατρείο. Όπου και εξετάζεται.
Κόστος εξέτασης: 40 €
Εξωνυχιστικά!
Κόστος εξέτασης: 120 €
Ο κτηνίατρος σε καλεί στο κτηνιατρείο του για να παραλάβεις το κουτάβι.
Όπου σου δίνει το κουτάβι.
Και βιταμίνες.
Και παγνιδάκια.
Και τροφή.
Και χάπια αποπαρασίτωσης.
Και διάφορα σκατολοΐδια.
Κόστος περίπου 120 €
Σύνολο κάτιτις άνω των 2700 €.
Με ψυχρούς υπολογισμούς βλέπω τις βάσεις εισαγωγής στις κτηνιατρικές σχολές να ανεβαίνουν.
χαχαχααχαχαχαχχαχαχααχ......Ο κτηνίατρος σε καλεί στο κτηνιατρείο του για να παραλάβεις το κουτάβι.
.
παιδιά... η έννοια Puppy mills δεν υπάρχει έξω στον κόσμο.. δεν ξέρει κανείς, δεν υπάρχει ενημέρωση, δεν υπάρχει. απλά δεν υπάρχει. ακόμα και εγώ καταλάθος έμαθα από κάποιο ξένο σάιτ που καταλάθος διάβασα γιατί δεν έπιασα τον αγγλικό όρο Puppy mills.
αλλά δεν υπάρχει καν το γεγονός αυτό έξω στον κόσμο. άκουγα προχτες μια εκπομπή το παρατρίχα στο σκάι νομίζω.. η οποία εκπομπή έλεγε "θέλετε σκύλο? πηγαίντε στα πετσοπ να αγορασετε, υπάρχουν βεβαια και εκτροφείς έλληνες που μπορείτε να βρείτε στην ΚΟΕ"
γιατί ο άλλος λοιπόν να μην πάει??? δεν ξέρω αν γίνομαι αντιληπτός που θέλω να το πάω... και σίγουρα δεν θέλω να νοιώσετε ότι επιτήθομαι σε κάποιον ή κάποιους.. απλά το βάζω στο τραπέζι))
Φίλτατη μαρίνα καλησπέρα. Καταρχήν δεν έχω κάποιο πρόβλημα με την εκπομπή σας καθώς τυγχάνει να ακούω την ραδιοφωνική. την τηλεοπτική δυστυχώς δεν την προλαβαίνω. πάραυτα σου παραθέτω την εκπομπή στις 4/9/09 στο 6:40 (περίπου) που αναφέρει... "... οι περισσότεροι έλληνες νομίζουμε ότι τα πετσοπς είναι ο μοναδικός τρόπος να αποκτήσουμε ένα καθαρόαιμο σκύλο. Αυτό που δεν γνωρίζουμε είναι πως στη χώρα μας υπάρχουν περισσότεροι από (αριθμός) δηλωμένοι εκτροφείς κλπ κλπ που θα τα βρείτε στο ΚΟΕ"Γεια σου, είμαι η Μαρίνα από το παρά τρίχα. Μαζί με την Κλέα και την Λουίζα, έχουμε αναλάβει την παρουσίαση μόνο των πιο φιλόζωων pet shops.
Τα πιο φιλόζωα pet shops, είναι αυτά που δεν εμπορεύονται ζώα. Έχουμε κάνει ήδη αρκετά θέματα πάνω σε αυτό και το να βλέπω ότι το παρά τρίχα προωθεί την πώληση ζώων στα pet shops, είναι λυπηρό.
Απλά θα ήθελα να σου προτείνω να δεις τα θέματα από το micro-site της εκπομπής, για να διαπιστώσεις πως μάλλον κάτι δεν άκουσες καλά.
Μαρίνα
οσες εκπομπες "Παρατριχα" εχω δει,ποτε δεν ειπαν να αγοραζετε απο pet-shop!οποτε ειναι οντως λιγο αδικο να μεταφερεις κατι που δεν εχει ειπωθει.
κατι ασχετο...Μαρινα αν μπορειτε παρουσιαζετε λιγο πιο πολλες φυλες σκυλων -ακομα και πιο σπανιες- ωστε ετσι να καλυφθουν σιγα σιγα πολλοι ιδιοκτητες.Και αν μπορειτε βαλτε και καποιες παρουσιασεις απο τις εκθεσεις που λαμβανουν χωρα στην Ελλαδα και στο εξωτερικο.
ευχαριστω,Θοδωρης.
Φίλτατη μαρίνα καλησπέρα. Καταρχήν δεν έχω κάποιο πρόβλημα με την εκπομπή σας καθώς τυγχάνει να ακούω την ραδιοφωνική. την τηλεοπτική δυστυχώς δεν την προλαβαίνω. πάραυτα σου παραθέτω την εκπομπή στις 4/9/09 στο 6:40 (περίπου) που αναφέρει... "... οι περισσότεροι έλληνες νομίζουμε ότι τα πετσοπς είναι ο μοναδικός τρόπος να αποκτήσουμε ένα καθαρόαιμο σκύλο. Αυτό που δεν γνωρίζουμε είναι πως στη χώρα μας υπάρχουν περισσότεροι από (αριθμός) δηλωμένοι εκτροφείς κλπ κλπ που θα τα βρείτε στο ΚΟΕ"
στο κείμενο μου που πιθανόν να θεώρησες ότι πιθανόν να πρόσβαλα την προσπάθεια σας ήθελα να δείξω ότι ακόμα και εκπομπές του είδους δεν διαχωρίζουν - συμβουλεύουν για τα πετσοπς. Πιστεύω ότι από την κουβέντα που έγινε κάτω ξεχωρίζει η άποψη μου ότι ο κάθε άνθρωπος θεωρεί φυσιολογικό το πετσοπ. Πιστεύω ότι στο κείμενο της εκπομπής σου αυτό βγαίνει επίσης. Δηλαδή οκ υπάρχουν τα πετσοπς αλλά υπάρχουν και έλληνες κλπ κλπ.
Σε καμία περίπτωση δεν θέλω να σας κατηγορήσω ή να σας θίξω. Το παράδειγμα μου το έθεσα καθαρά για τον τρόπο που αντιμετωπίζονται κάποια άτομα που δεν γνωρίζουν από κάποιους ευτυχώς λίγους που γνωρίζουν, που αγόρασαν απο πετσοπ κλπ κλπ όταν ακόμα και οι εκπομπές δεν διαχωρίζουν τα πετσοπς ή δεν ώθούν τον κόσμο να μην πηγαίνει στο πετσοπ. (Ας μην ξαναρχίσουμε την κουβέντα αυτή.. έγινε πιστεύω σε μεγάλο βαθμό).
Αν πάλι πιστεύεις ότι έθιξα την προσπάθεια σας ενώ τέτοιες προσπάθειες πρέπει να επιβραβεύονται ζητώ προκαταβολικά συγνώμη.
Αλέξανδρος
Το "και" σε αυτό το σημείο δίνει την εντύπωση πως σκυλιά αποκτούμε από τα pet shops και από τους εκτροφείς.μπορει οι ελληνες να νομιζουμε οτι ο μονος τροπος αποκτησης ζωου ειναι απο πετ σοπ, αλλα δειτε και τους εκτροφεις πριν παρετε σκυλο
Είμαι στο τρέξιμο, απλά θέλω να πω ότι αποκλείεται στο Παρατρίχα να είπαν τέτοιο πράγμα ενώ προσπαθούν να αφυπνίσουν τον κόσμο για το τι γίνεται με τα petshops και να τους υποδείξουν να απευθύνονται σε εκτροφείς για σκύλο ράτσας (όπως και όλοι μας εδώ μέσα πιστεύω το ίδιο κάνουμε)άκουγα προχτες μια εκπομπή το παρατρίχα στο σκάι νομίζω.. η οποία εκπομπή έλεγε "θέλετε σκύλο? πηγαίντε στα πετσοπ να αγορασετε, υπάρχουν βεβαια και εκτροφείς έλληνες που μπορείτε να βρείτε στην ΚΟΕ"
γιατί ο άλλος λοιπόν να μην πάει??? δεν ξέρω αν γίνομαι αντιληπτός που θέλω να το πάω... και σίγουρα δεν θέλω να νοιώσετε ότι επιτήθομαι σε κάποιον ή κάποιους.. απλά το βάζω στο τραπέζι))