Στου κουφού την πόρτα..(Βόλτα σε μεγαλό pet shop)

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
kopritis το πρόβλημα είναι όλοι αυτοί που ταλαιπωρούνται (ανθρωποι και σκύλοι) για να πάρεις εσύ το φτηνό προϊον. Το 3χρονο στην Κίνα που θα φτιάξει το φτηνο μπλουζάκι, το 10χρονο στην Ινδία που συναρμολόγησε το φτηνό υπολογιστή, ο αλβανός που τον πληρώνεις 3 κι εξήντα για να φας φτηνή ελιά, και η Μάνα του puppy mill για να πάρεις εσύ φτηνό κουτάβι!
χαχα καλος ο συνειρμός..;):)

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
Επιζητάτε δηλαδή ένα από τα δύο παρακάτω :

α) ομοιόμορφο "χαρακτήρα" (ήπιο - χωρίς συγκεκριμένα ξεσπάσματα ή φράσεις που μπορεί στον ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ αναλόγως πάλι του χαρακτήρα του και της ψυχολογικής του κατάστασης να φανούν αναξιοπρεπείς) και τρόπο γραφής (καθώς πρέπει, χωρίς "ειρωνία" - η περίπτωση να αστειέυεται ή έτσι να εκφράζεται ένα άτομο βέβαια δεν υπάρχει και δεν επιτρέπεται) όλων των συμμετεχόντων σε μία διαδικτυακή κοινότητα εκατοντάδων μελών. Η συμπεριφορά δε των μισών "ευγενικών" καλύπτεται και επισκιάζεται από αυτών των ανάγωγων ... γιατί? Για μένα όποιος από 10 post πληροφοριών αρπάζεται από το ειρωνικό και ασχολείται μόνο με αυτό καταστρέφοντας ο ίδιος την συζήτηση είναι περιορισμένης ευθύνης.

β) Προσυννενοημένη αντιμετώπιση κάποιων καταστάσεων, απαγόρευση posts και διαγραφή τους από μία κεντρική διαχείριση που θα αστυνομεύειένα forum 24/7 και χρησιμοποίηση κλισέ παραθέσεων και εκφράσεων από συγκεκριμένα άτομα με σκοπό να "κερδίσουν" συγκεκριμένα άτομα.

Για να μην έχουμε λοιπόν "μία από τα ίδια" αγαπητέ φίλε Teo σου λέω ευθέως ότι

α) ... είναι τελείως ηλίθιο αν κάποιος πιστεύει ότι μπορεί να γίνει αυτό. Απλά.

β) .. να εκδόσει όποιος ενδιαφέρεται ένα περιοδικό ενημέρωσης για τα puppy mills ή ό,τι άλλο θέλει με δικά του έξοδα δοκιμάζοντας να κερδίσει αναγνώστες και να ενημερώσει τον κόσμο, ή να ανεβάσει ένα blog.
Εδώ είναι κοινότητα, και αν κάποιος δεν βρίζει και δεν προσβάλει με άσεμνες εκφράσεις κάποιον άλλον είναι ελεύθερος να γράψει ό,τι θέλει, και να δεχτεί αντίλογο (στον οποίο παρεπιμπτόντως εγώ αν ήμουν ανώνυμος δεν θα αντιδρούσα καθόλου, το να τσακώνεσαι ώς Snupi συγγνώμη αλλά είναι για μένα υπέρτατο δείγμα ΒΛΑΚΕΙΑΣ) να αντιδράς δε στον αντίλογο χωρίς επιχείρημα αλλά μιλώντας για "αντιμετωπίσεις" άλλων είναι ανωριμότητα, ενώ να βρίζεις ένα μέλος του οποίου ένα post μπορεί να διαβάσει κάποιος και να σώσει την ζωή του σκύλου του, επειδή δεν νοείς αυτό που θέλει να πεί, είναι αχαριστία και κακία.

Teobullmastiff

Well-Known Member
25 Ιουλίου 2009
4.816
3
40
Πεντελη,Αθηνα
Επιζητάτε δηλαδή ένα από τα δύο παρακάτω :

α) ομοιόμορφο "χαρακτήρα" (ήπιο - χωρίς συγκεκριμένα ξεσπάσματα ή φράσεις που μπορεί στον ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ αναλόγως πάλι του χαρακτήρα του και της ψυχολογικής του κατάστασης να φανούν αναξιοπρεπείς) και τρόπο γραφής (καθώς πρέπει, χωρίς "ειρωνία" - η περίπτωση να αστειέυεται ή έτσι να εκφράζεται ένα άτομο βέβαια δεν υπάρχει και δεν επιτρέπεται) όλων των συμμετεχόντων σε μία διαδικτυακή κοινότητα εκατοντάδων μελών. Η συμπεριφορά δε των μισών "ευγενικών" καλύπτεται και επισκιάζεται από αυτών των ανάγωγων ... γιατί? Για μένα όποιος από 10 post πληροφοριών αρπάζεται από το ειρωνικό και ασχολείται μόνο με αυτό καταστρέφοντας ο ίδιος την συζήτηση είναι περιορισμένης ευθύνης.

β) Προσυννενοημένη αντιμετώπιση κάποιων καταστάσεων, απαγόρευση posts και διαγραφή τους από μία κεντρική διαχείριση που θα αστυνομεύειένα forum 24/7 και χρησιμοποίηση κλισέ παραθέσεων και εκφράσεων από συγκεκριμένα άτομα με σκοπό να "κερδίσουν" συγκεκριμένα άτομα.

Για να μην έχουμε λοιπόν "μία από τα ίδια" αγαπητέ φίλε Teo σου λέω ευθέως ότι

α) ... είναι τελείως ηλίθιο αν κάποιος πιστεύει ότι μπορεί να γίνει αυτό. Απλά.

β) .. να εκδόσει όποιος ενδιαφέρεται ένα περιοδικό ενημέρωσης για τα puppy mills ή ό,τι άλλο θέλει με δικά του έξοδα δοκιμάζοντας να κερδίσει αναγνώστες και να ενημερώσει τον κόσμο, ή να ανεβάσει ένα blog.
Εδώ είναι κοινότητα, και αν κάποιος δεν βρίζει και δεν προσβάλει με άσεμνες εκφράσεις κάποιον άλλον είναι ελεύθερος να γράψει ό,τι θέλει, και να δεχτεί αντίλογο (στον οποίο παρεπιμπτόντως εγώ αν ήμουν ανώνυμος δεν θα αντιδρούσα καθόλου, το να τσακώνεσαι ώς Snupi συγγνώμη αλλά είναι για μένα υπέρτατο δείγμα ΒΛΑΚΕΙΑΣ) να αντιδράς δε στον αντίλογο χωρίς επιχείρημα αλλά μιλώντας για "αντιμετωπίσεις" άλλων είναι ανωριμότητα, ενώ να βρίζεις ένα μέλος του οποίου ένα post μπορεί να διαβάσει κάποιος και να σώσει την ζωή του σκύλου του, επειδή δεν νοείς αυτό που θέλει να πεί, είναι αχαριστία και κακία.
μαλλον δεν διαβασες τι εγραψα για να γραφεις αυτο το κειμενο...εκτος αν αναφερεσαι γενικα να τ'ακουσουν ολοι...

εγραψα και ξαναγραφω λοιπον...δεν μιλησα πουθενα για αστυνομευση (μακρια απο εμενα οι μπατσοι,εχω αλλεργια),δεν ειπα για παρακολουθηση.Δυστυχως δεν εχω την οικονομικη δυνατοτητα για εκδοση περιοδικου περι "puppy mills".Αυτο που ειπα ειναι οτι υπαρχει (και αυτο δεν ειναι προσωπικη ανακαλυψη) μια αμεση εχθρικοτητα σε "ηλιθιες","ανωριμες" ερωτησεις λιγοτερο "ψαγμενων" μελων...ειπα οτι δεν συμβαινει παντα αυτο και οχι απο ολους...ειπα οτι ΟΤΑΝ συμβαινει υπαρχει και αλλος τροπος.

τωρα ολα τα υπολοιπα τι σχεση εχουν αδυνατει το πτωχο μου μυαλο να αντιληφθει,εκτος και αν -οπως προειπα- ειναι προς ενημερωση ολου του φορουμ,οποτε πολυ σωστα γραφτηκαν.

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
Προς ενημέρωση όλου του forum είναι φυσικά.

Μου δίνεις όμως έναυσμα να σε ρωτήσω τί εύχεσαι ...έναν καλύτερο κόσμο με όλους τους ανθρώπους ευγενικούς?

Γιατί η απλή διαπίστωσή σου περί αγένειας κάποιων και η δυσαρέσκειά σου πρός αυτό είναι δεκτή. Να προσπαθείς να το αλλάξεις όμως παραπέμπει στην περίπτωση "α" .

Ο "άλλος τρόπος" ΠΑΝΤΑ γράφεται στην συντριπτική πλειοψηφία των topics. Κι εγώ εύχομαι έναν κόσμο που όλοι θα μπορούσαν να το δούν. Δεν μπαίνω στην διαδικασία όμως να ανοίξω topic "γιατί δεν ακούτε την Kango που σας λέει αλλά τσακώνεστε με μένα" ούτε "γιατί δεν καταλαβαίνετε", και δεν καταλαβαίνω γιατί ανοίγονται θέματα "γιατί είστε ανάγωγοι" ;)

ξερεις οτι ακομα και αν δεν λεει Γαλαζιο το nick,ειναι η Γαλαζια...
Ξέρεις κάτι και δεν μας το λές ? :)

Teobullmastiff

Well-Known Member
25 Ιουλίου 2009
4.816
3
40
Πεντελη,Αθηνα
δεν ανοιξα Denis θεμα "ειστε αναγωγοι"...το ξερεις αυτο.

απλα ενιωσα και αν θες μου βγηκε στην επιφανια μια υπερασπιση.οντως ο κοσμος ειναι πολυφωνικος και οντως οσο και να προσπαθεις να μην καει ενα δασος π.χ θα καει!απλα καμια φορα με πιανει να "ριξω λιγο νερο να μην καει"...τελος παντων.

η τελειοτητα του κοσμου,εκφραζεται μεσα απο την συνεχη ατελεια του για μενα.ενας τελειος κοσμος δεν μορει ποτε να ειναι "τελειος" διοτι δεν υπαρχει και επομενως δεν ξεχωριζει η "αλλη" πλευρα.η θεωρια του ιδανικου στο συνολο του κοσμου ειναι αβασιμη και σε αυτο συμφωνουμε.:)

p.s εννοω οτι η Γαλαζια εχει ενα μοναδικο τροπο που εκφραζεται...παρομοιωση εκανα...ουτε που την ξερω.

galazio

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2008
3.733
7
ο μακης, ποτε θα ξαναγραψει?
(ασχετο , αλλα τον σκεφτομαι καιρο τωρα και μου λειπει και βρηκα ευκαιρια, λογω του οτι ηταν δικο του το θεμα)

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
Δεν είπα ότι το άνοιξες εσύ.

Η περίπτωση ένα forum να εμπεριέχει και άτομα που δεν ενδιαφέρονται να "ενημερώσουν" ή να προσφέρουν κοινωνικό έργο κατά των ... puppy mills ή οποιασδήποτε άλλης πληγής της ανθρωπότητας - ένα forum να είναι forum, και όχι ενημερωτικού χαρακτήρα - από έναν εμπειρότερο σε έναν άπειρο - ιστοσελίδα, ή ένας χώρος που κάποιος απλά θα διασκεδάζει ... πώς σου φαίνεται ?

Εμένα υγιέστατο. Στην δημιουργία blogs ή όποιας άλλης προσπάθειας ενημέρωσης για το οτιδήποτε (όπως ήδη έχουν γίνει έμπρακτα και αθόρυβα) είμαι και θα είμαι μέσα.

Teobullmastiff

Well-Known Member
25 Ιουλίου 2009
4.816
3
40
Πεντελη,Αθηνα
Δεν είπα ότι το άνοιξες εσύ.

Η περίπτωση ένα forum να εμπεριέχει και άτομα που δεν ενδιαφέρονται να "ενημερώσουν" ή να προσφέρουν κοινωνικό έργο κατά των ... puppy mills ή οποιασδήποτε άλλης πληγής της ανθρωπότητας - ένα forum να είναι forum, και όχι ενημερωτικού χαρακτήρα - από έναν εμπειρότερο σε έναν άπειρο - ιστοσελίδα, ή ένας χώρος που κάποιος απλά θα διασκεδάζει ... πώς σου φαίνεται ?

Εμένα υγιέστατο. Στην δημιουργία blogs ή όποιας άλλης προσπάθειας ενημέρωσης για το οτιδήποτε (όπως ήδη έχουν γίνει έμπρακτα και αθόρυβα) είμαι και θα είμαι μέσα.
συμφωνοι αλλα το φορουμ μας δεν ειναι εκτος των αλλων και για να ενημερωνει,βοηθα,μεταβιβαζει γνωση,καταγγελει,προλαμβανει και πολλα αλλα?δεν νομιζω οτι ενα ολοκληρωμενο φορουμ -οπως ειναι αυτο κατα την γνωμη μου παντα- εχει να ζηλεψει ή να αφησει την ενημερωση στα blogs.

κατι ασχετο...κοιτα θεματα ετων τι συζητησεις μπορουν να φερουν μετα απο καιρο...μωρε μπραβο:D

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
Παρασκευή πρώι. Συνάδελφος έρχεται να με βρεί προκειμένου να βοηθήσω έναν άλλο συνάδερφο σε ένα πρόβλημα. Η ιστορία του έχει ως εξείς:
ένα πρωί εκεί που καθόταν σπίτι αποφασίζει με τα παιδιά του ότι θέλουν σκύλο. Βόλτα σε μεγαλό pet shop και ω!!!!! το πανέμορφο κουτάβι Ακίτα απέκτησε καινούργιους "γονείς".
Τι και εαν δεν ξέρουμε τίποτα για την ράτσα::: Η πωλήτρια φρόντισε να μας δείξει το πόσο όμορφο θα γίνει μέσα απο το γνωστό βιβλίο που περιέχει τις φωτογραφίες όλων των ρατσών και να μας πει ότι πλέον μπορούμε να κοιμόμαστε ήσυχοι αφού εκτός από όμορφο θα γίνει και πάρα πολύ καλός φύλακας. (δύο σε ένα δηλαδή) .
Ούτε κουβέντα για παραπάνω πληροφορίες έστω μέσω ενός βιβλίου για την ράτσα η μέσω ενός εκπαιδευτή.
Ο μπαμπάς "ξέρει" αφού έχει μεγαλώσει πολά σκυλιά στο χωριό (αλήθεια σε ποια χωριά κυκλοφορούν Ακίτα γιατί στο δικό μου δυστηχώς ούτε ένα) και οτι δεν ξέρουμε θα ρωτήσουμε τον κουνιάδο ο οποίος έχει εκπαιδεύση το δικό του κανίς και κάνει τα πάντα.
Το Ακίτα μεγάλωνει. Μαζί του και η κυριαρχικότητα του. Κανένα πρόβλημα. Ο μπαμπάς με την εφημερίδα είναι εδώ για να συνετίσει και να "εκπαιδεύση" τον σκύλο όπως αυτός ξέρει.
Το Ακίτα μεγάλωσε. Έγινε ένας πανέμορφος σκύλος ο οποίος δεν σηκώνει μύγα στο σπαθί του.
Ακούει τον μπαμπά "ας είναι καλλά η εφημερίδα" τις περισσοτερες φορές γρυλλίζοντας βέβαια αλλά τι έγινε. Αφού δεν με δαγκώνει (ακόμη).
Το Ακίτα θέλει βόλτα και τουαλέτα. Πού να το πάω όμως που μόλις δει άλλο σκύλο δεν μπορώ να το κρατήσω:::::
To Ακίτα θέλει γιατρό για εμβόλια και έλεγχο υγείας, ας κλείσω ένα ραντεβού κατά τα μεσάνυχτα να είμαι σίγουρος ότι δεν θα συναντηθώ με άλλο σκύλο.
Το Ακίτα αρρώστησε και θέλει γιατρό. Πως το πάω όμως που ζυγίζει 50+ κίλα και δεν μπορώ να το σηκώσω:::
To πανέμορφο Ακίτα πέθανε από μόρβα σε ηλικία 2 έτων την προηγούμενη Δευτέρα.
Τώρα ο στενοχωρημένος "μπαμπάς" ψάχνει για άλλο σκυλί.
Ενα σκυλί το οποίο να είναι μικρό για να μπορούμε να το μεταφέρουμε εύκολα, να μην χρειάζεται καθημερινή βόλτα αφού δόξα το θεό το μπαλκόνι μας είναι μεγάλο και μπορεί να κάνει την ανάγκη του εκεί, με εύκολο χαρακτήρα για να μπορούμε να του επιβληθούμε εύκολα (παρατήρηση μου περί άσχετου ιδιοκτήτη πέρασε στα ψιλά αφού έτσι "είναι αυτά ") ένα σκυλί βρε αδερφέ το οποίο να μην χρειάζεται να πηδήξουμε από πάνω του για να ανοίξουμε την εξώπορτα και να βγούμε έξω.
Το κακόμοιρο Ακίτα βλέπετε είχε το δικό του μέρος δίπλα στην εξώπορτα.
Οποιαδήποτε βοήθεια δεκτή
Μετά από καιρό έχει αλλάξει κάτι ?
Αυτό έχει σημασία.

Ο Μάκης προφανώς Galazio έγραψε ό,τι είχε να γράψει, κρίθηκε όσο είχε να κριθεί και χαλάστηκε όσο άντεχε να χαλαστεί. :)

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Γιατί? Τι ζόρι τραβάς?
άσε που δεν μου αρέσει το υφάκι σου!:D
Ούτε εμένα μου αρέσει το δικό σου! Και προπαντός δεν μου αρέσει το nickname σου! Άκου «Promitheas»! Πόση αλαζονεία πια?

Τιτάνας και καλά (σιγά ρε μέγιστε!), μας έφερες και την φωτιά/υπέρτατη γνώση σου (σιγά τα ωα! Εσένα περιμέναμε να μας ξεστραβώσεις!)
Ρε δεν πας στο Καύκασο? Άντε μην αμολήσω κανα αετό και ψάχνεις το συκώτι σου!

:paja1::paja1::paja1:

Promitheas

Well-Known Member
9 Ιουνίου 2008
2.554
2
Γέρακας
...μας έφερες και την φωτιά...
Σσσστ... κρύβε λόγια!
Δεν έχει περάσει πολύς καιρός από τις πρόσφατες πυρκαγιές σε Γραμματικό, Πεντέλη, Διόνυσο, Βοιωτία, Πόρτο Γερμενό!

Δύο χρόνια έχω να πατήσω στον Νομό Ηλείας, μήπως και με πάρουν στο κυνήγι!

Teobullmastiff

Well-Known Member
25 Ιουλίου 2009
4.816
3
40
Πεντελη,Αθηνα
Σσσστ... κρύβε λόγια!
Δεν έχει περάσει πολύς καιρός από τις πρόσφατες πυρκαγιές σε Γραμματικό, Πεντέλη, Διόνυσο, Βοιωτία, Πόρτο Γερμενό!

δεν μας λυπηθηκες και μας εφερες την φωτια στην Πεντελη και στον Ν.Ηλειας Προμηθεα...:)

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Σσσστ... κρύβε λόγια!

Μην ανησυχείς! Έχεις μέλλον ακόμα! Σου έμεινε ο Λυκαβηττός, ο Εθνικός κήπος, το Πεδίον του Άρεως και οι γλάστρες της κας Μαρίτσας απέναντι!

Ου να μου χαθείς…

:D

mathousalix

Well-Known Member
9 Ιανουαρίου 2009
803
1
για να επανελθω λιγο στο θεμα..
πολλοι απο εσας μαλλον λογω της πολυετους σας ενασχολησης με το "αθλημα"
εχετε μαυρα μεσανυχτα του τι επικρατει γενικα...

ολοι λετε συνεχως οτι η ελλαδα ειναι πολυ πισω και ομως το πρωτο πραγμα που γραφετε ειναι "γιατι πριν παρεις απο πετ σοπ δεν ενημερωθηκες?"..
σε τι να ενημερωθει??οι περισσοτεροι εχοντας κανει την επιλογη σκυλου αντιμετωπιζουν συνηθως καποιο προβλημα με το σκυλι (τουαλετας,εκπαιδευσης,συμπεριφορας) και γι'αυτο μπαινουν στο ιντερνετ( η γενικα ξεκινουν να ασχολουντε)..πριν παρουν το σκυλι δεν ψαχνουν γιατι ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΤΙ ΝΑ ΨΑΞΟΥΝ για αυτους..ειναι δυνατον καποιος που ΞΕΡΕΙ να πει ξαφνικα 'ρε συ λες να υπαρχει καποιος που εκτρεφει κουταβια??για να ψαξω να βρω κατι..'
την οποια συγκριση με κωτσοβολο κλπ την θεωρω το λιγοτερο αστοχη γιατι επαναλαμβανω το πετ σοπ ειναι μονοδρομος.

και ολα αυτα τα λεω εχοντας περασει απο αυτη τη θεση πολυ προσφατα..οταν πηραμε την δικια μου (απο byb)και μεχρι να αρχισω να ψαχνω καποια πραγματα θεωρουσα φυσιολογικο το πως αποκτηθηκε..μαλλον οχι δεν το θεωρουσα φυσιολογικο..δεν το θεωρουσα τιποτα.ΗΤΑΝ φυσιολογικο.δεν μπηκα στην διαδικασια να σκεφτω το πως γεννηθηκε και αν την πηραν νωρις απο την μανα της κλπ..

alxdamos ψαξε τα καλωσορισματα αν θες γιατι εκει γινονται αυτες οι συζητησεις συνηθως και δες ποσες φορες και με ποση ευγενεια εχουν ειπωθει ολα αυτα..τα ιδια ειναι τα αποτελεσματα συνηθως..αυτος που ειναι να παρεξηγηθει θα παρεξηγηθει..
ναι μερικοι καποιες φορες θες λογω κουρασης θες λογω χαρακτηρα δεν προσφερουν κατι ουσιαστικο στη συζητηση..ομως καποια πραγματα ειναι απλα..δηλαδη πως θα πεις ευγενικα "το σκυλι σου δεν ειναι καθαροαιμο οπως νομιζες..πιθανοτατα μπορει να εχει μελλοντικα προβληματα υγειας και συμπεριφορας.."

"το σκυλι :D:)σου δεν ειναι καθαροαιμο :D:):D:)οπως νομιζες:D:D:D;)..πιθανοτατα μπορει να εχει μελλοντικα ;):):pπροβληματα υγειας και συμπεριφορας..:p;):)"????????????????

μπες και δες..οι περισσοτεροι δεν θελουν να μαθουν.πετανε ενα "εγω το σκυλι μου δεν το θελω για επιδειξεις,το αγαπαω,και αν ξαναβρισκομουν σε αυτη τη θεση το ιδιο θα εκανα".

κατσε λιγο καιρο παραπανω στο φορουμ,δες την συζητηση αυτη να επαναλαμβανεται αμετρητες φορες,προσπαθησε και εσυ να ενημερωσεις με οτι γνωσεις εχεις,προσπαθησε να μην φας το πληκτρολογιο τον υπολογιστη το υπολοιπο σπιτι και το σκυλι σου μαζι απο τις απαντησεις που παιρνεις και μετα εδω ειμαστε παλι και το ξανασυζηταμε.

και συγνωμη για το μεγαλο ποστ..

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
Ειπώθηκε τέτοιο πράγμα στο "Παρα τρίχα"? :confused::confused::confused:

ΔΥΣΤΥΧΩΣ η μόνη πηγή ενημέρωσης στην Ελλάδα είναι το ίντερνετ. Τι γίνεται όμως με αυτόν που δεν έχει πρόσβαση στο ίντερνετ? Που δεν ξέρει από υπολογιστές? Κι αυτός θέλει σκύλο! Τι θα κάνει?

Υπήρχαν κανά δυο χάλια κυνολογικά περιοδικά, ΠΑΝΑΚΡΙΒΑ, δύσκολο να τα βρει κανείς, που εκδίδονταν μια φορά το τρίμηνο και αν... ΚΑΙ σε αυτά διαφημίζονταν pet shops και υπήρχαν και κάποιες σελίδες "επιλέξτε ελληνικά" με διαφημίσεις εκτροφέων. Αν δεν κάνω λάθος με την οικονομική κρίση τα έφαγε η μαρμάγκα.

ΔΥΣΤΥΧΩΣ ακόμα κι αν θέλει να απευθυνθεί αυτός που δεν ξέρει από ίντερνετ σε κάποιον που ξέρει από σκυλιά (παράδειγμα Κωτσόβολου) πιθανότατα θα πέσει σε κάποιον που νομίζει ότι ξέρει. Γιατί η Ελλάδα είναι ΓΕΜΑΤΗ από ανθρώπους που νομίζουν ότι ξέρουν από σκυλιά. Κι αν κάποιος νομίζει ότι ξέρει, θεωρεί πως δεν χρειάζεται να ενημερωθεί κιόλας. Λογικό.

Θα τον βρει λοιπόν αυτόν τον "έμπειρο".
Και θα πειστεί απ' αυτόν.
Ο όποιος "γνώστης" μπορεί ακόμα και να του πει να ΜΗΝ πάει σε pet shop. Θα του πει να βρει ένα καλό κουτάβι από "σπίτι".

Ακόμα και τον κτηνίατρο να πάει να ρωτήσει, για σιγουριά, θα του συστήσει εκτροφέα? Ίσως, αλλά μάλλον όχι. Πιθανότατα θα του "φέρει εκείνος καλό σκυλί".

Να πάει στον εκπαιδευτή? Τα ίδια. Στην πλειονότητα των περιπτώσεων.

Θέλει πάρα πολύ ψάξιμο και πάρα πολλή ΤΥΧΗ για να κάνει αυτός που ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΑΠΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ μια σωστή επιλογή. Κυρίως τύχη. Δυστυχώς...

Από κει και πέρα, έχοντας κάνει τη λάθος επιλογή τυχαίνει να ενημερωθείς, από δω π.χ. Κράτα αυτή τη γνώση και ενημέρωσε και άλλους...