Στους Κοινόχρηστους χώρους Πολυκατοικίας

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Kango1 @ Αρα μου λες οτι μαλλον το καταστατικο της πολυκατοικιας θα γραφει οτι απογορευονται στο γκαζον τα σκυλια ??
Το θέμα δεν είναι τι ορίζει ο νόμος..το θέμα είναι τι κάνουμε εμείς για να σεβαστούμε τον διπλανό μας και ανάλογα να σεβαστεί αυτός εμάς..

Cisse

Well-Known Member
27 Οκτωβρίου 2010
842
0
Athenes - Ag.Paraskevh
Το θέμα δεν είναι τι ορίζει ο νόμος..το θέμα είναι τι κάνουμε εμείς για να σεβαστούμε τον διπλανό μας και ανάλογα να σεβαστεί αυτός εμάς..

Ναι βρε το εχουμε εμπεδώσει αυτο κ νομιζω οτι εχει υποθει κ απο ολους εδω μεσα !!!

Lostris

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2010
2.280
4
Πειραιάς
Όλα τα παραπάνω περί νόμου και κανονισμού ειπώθηκαν με γνώμονα ότι ο/η ιδιοκτήτρια/ης του σκύλου σέβεται τον διπλανό του και δεν δημιουργεί προβλήματα, ούτε προκαλεί.
Ξέρεις όμως πόσοι είναι αυτοί που δεν σέβονται τον σωστό ιδιοκτήτη που έχει τον σκύλο του ελεγχόμενο, μαζεύει τα "δωράκια" του, προλαμβάνει ζημιές και απλά το μόνο που κάνει είναι να "έχει ένα σκύλο"?

Είναι αυτό που έλεγα πριν για τον κακό γείτονα.... με έχει βρίσει άπειρες φορές μια ηλικιωμένη κυρία γιατί περνάμε από το οδόστρωμα μπροστά από το σπίτι της. Ούτε καν στο πεζοδρόμιο της δεν ανεβαίνουμε... αλλά την ενοχλεί ακόμα και που περνάμε το δρόμο.

Οι κακοήθεις υπάρχουν παντού και πάντα. Και όσο και να τους σεβόμαστε εμείς, δεν μας σέβονται αυτοί με το να χρησιμοποιούν φράσεις του τύπου "μωρή βρωμιάρα πάλι τα έφερες αυτά εδώ"?
Και που φροντίζει να βρίζει πάντα όταν δεν υπάρχει κανένας άλλος γύρω και δεν μπορείς να αποδείξεις τίποτα. Γιατί αν υπήρχε έστω και ένας παρών, η "κυρία" θα κοιμόταν δύο βράδυα στο κρατητήριο, κι ας είναι και ηλικιωμένη.
Της το έχω τάξει.... :mad:

Andromeda

Well-Known Member
17 Ιουνίου 2010
1.595
2
Αυτό το "μωρή βρωμιάρα" που είπες, στο στομάχι μου έκατσε ... Τί στρίγγλα !!! :mad::mad::mad:

Lostris

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2010
2.280
4
Πειραιάς
Φυσικά και είμαι βρωμιάρα, κατά την άποψη της πάντα....
Ο σκύλος μου είναι βρώμικο πλάσμα, κατ' αυτήν. Έχει τέσσερα πόδια, γούνα, κάνει τσίσα έξω και με λατρεύει... αυτό το τελευταίο της στοιχίζει πιο πολύ νομίζω... :p αφού δεν την αγαπάει κανένας... :D
Αλλά το κρατητήριο της το έχω τάξει.... *demonio*

Andromeda

Well-Known Member
17 Ιουνίου 2010
1.595
2
Αυτή είναι βρώμικη ψυχή, και τολμάει να λέει εσένα βρωμιάρα ; Καλά κάνεις και της το έχεις τάξει το κρατητήριο - δεν μπορεί να σε βρίζει έτσι !!! :mad::mad::mad:

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Όλα τα παραπάνω περί νόμου και κανονισμού ειπώθηκαν με γνώμονα ότι ο/η ιδιοκτήτρια/ης του σκύλου σέβεται τον διπλανό του και δεν δημιουργεί προβλήματα, ούτε προκαλεί.
Ξέρεις όμως πόσοι είναι αυτοί που δεν σέβονται τον σωστό ιδιοκτήτη που έχει τον σκύλο του ελεγχόμενο, μαζεύει τα "δωράκια" του, προλαμβάνει ζημιές και απλά το μόνο που κάνει είναι να "έχει ένα σκύλο"?

Είναι αυτό που έλεγα πριν για τον κακό γείτονα.... με έχει βρίσει άπειρες φορές μια ηλικιωμένη κυρία γιατί περνάμε από το οδόστρωμα μπροστά από το σπίτι της. Ούτε καν στο πεζοδρόμιο της δεν ανεβαίνουμε... αλλά την ενοχλεί ακόμα και που περνάμε το δρόμο.

Οι κακοήθεις υπάρχουν παντού και πάντα. Και όσο και να τους σεβόμαστε εμείς, δεν μας σέβονται αυτοί με το να χρησιμοποιούν φράσεις του τύπου "μωρή βρωμιάρα πάλι τα έφερες αυτά εδώ"?
Και που φροντίζει να βρίζει πάντα όταν δεν υπάρχει κανένας άλλος γύρω και δεν μπορείς να αποδείξεις τίποτα. Γιατί αν υπήρχε έστω και ένας παρών, η "κυρία" θα κοιμόταν δύο βράδυα στο κρατητήριο, κι ας είναι και ηλικιωμένη.
Mα για αυτό είπα πως δεν είναι εύκολο να αποδείξεις πως δεν είσαι ελέφαντας.., δεν με συμφέρει ούτε εμένα από την στιγμή που έχω σκύλο.., αλλά θα μπορούσε κάλλιστα να είναι πρόκληση ο σκύλος μέσα σε έναν ακριβοπληρωμένο βάση αρχιτεκτονικής κήπο.

Για εμένα δίκαιο και σωστό είναι να μην μπαίνουν ούτε παιδάκια ούτε σκυλάκια..ας το χαίρονται ως στολίδι (που είναι στην ουσία) απλά.

Το ίδιο πρόκληση είναι και η μπάλα μέσα στον κήπο..και τα φτυάρια που παίζουν τα παιδάκια και ξεχορταριάζουν τα φυτά.

Scarlett

Well-Known Member
9 Αυγούστου 2010
4.911
59
Νεα Ερυθραια
www.birmans-greece.com
κι εγω θυμωσα με την κυρια στο περιστατικο της Φανιας οπως επισης και με μια κυρια που μου τα εχωσε κι εμενα και παρ'ολο που επιμονα της εδειχνα το σακουλακι που τα μαζευω, ειχε τοση οργη που απλα μου ελεγε να φυγω απο το πεζοδρομιο της....(ειναι εκει που ευχεσαι να τα κανει μπροστα της και να τα μαζεψεις:p)

παντως πιστευω οτι αυτοι που καθαριζουν ειναι λιγοτεροι απο αυτους που τα παρατανε κι αυτο δημιουργει την οργη, απλα δεν δικαιολογει τον κακο τροπο που απλα ειναι θεμα παιδειας....

καποτε ενας μου ειπε και τα τσισα... "πως τα μαζευεις"? του απαντησα λοιπον...κυριε....κοιταξτε γυρω σας, γυριστε τις γειτονιες, δειτε τα σκουπιδια και τους γεματους ντενεκεδες τα πλαστικα πεταμενα γυρω μας παντου, κι αφηστε τα τσισακια που κανουν τα σκυλια στα πεζοδρομια....αυτα δεν ειναι μολυνση...τη μολυνση εμεις τη προκαλουμε.....:(

chrysoula

Well-Known Member
18 Ιανουαρίου 2011
2.819
31
Αθήνα
Τι λες τώρα...??? Μαζί σου με τα χίλια...

Άκου εκεί η κάθε τυχάρπαστη να σε προσβάλλει κατ' αυτό τον τρόπο γιατί δε χωνεύει ούτε τα άντερά της...!!!

απλα μου ελεγε να φυγω απο το πεζοδρομιο της....
Χαχαχαχαχαχαχααααααα...... άκου πεζοδρόμιό της!!

Scarlett

Well-Known Member
9 Αυγούστου 2010
4.911
59
Νεα Ερυθραια
www.birmans-greece.com
Αααα....βεβαια! το πεζοδρομιο της....οπου μη τυχον παρκαρει κανενας αλλος....(δεν μιλαμε για τον χωρο του γκαραζ φυσικα)
Στα πεζοδρομια τους να μην παρκαρουμε τα δικα μας αυτοκινητα....γιατι ειναι δικα τους...
Ρε μυαλο δεν θα βαλουμε ποτε....τελος!

Sorry για το off....Αγανακτισμενη....οχι με τους πολιτικους αυτη τη στιγμη...με τη νοοτροπια μας....
νοικοκυρης μεχρι τη πορτα μου και περα απο αυτην...αντε μαμηθειτε....

chrysoula

Well-Known Member
18 Ιανουαρίου 2011
2.819
31
Αθήνα
Έτσι όπως τα λες είναι... και ακόμα χειρότερα για εμάς με σκύλο!!
Σε λίγο για να περάσουμε θα μας ζητάνε και διόδια!!

Αλλά έχω καιτα αντίθετα παραδείγματα, με ιδιοκτήτη μπαλκοημιελέθερου σκύλου, που όταν του τη λένε για το σκύλο το δένη στο κάγγκελο του μπαλκονιού έξω από το σπίτι στο πεζοδρόμιο...!!!

Andromeda

Well-Known Member
17 Ιουνίου 2010
1.595
2
Ποιό πεζοδρόμιο ΤΟΥΣ ;;; Άς τολμήσει μόνο κανείς να πεί φύγε από το πεζοδρόμιο ΜΟΥ, και θα δείτε τί έχει να γίνει. Δημόσιος χώρος είναι, και δεν ανήκει σε κανένα. Ούτε έχει κανένας το δικαίωμα να απαγορεύσει στον οποιονδήποτε την διέλευση από δημόσιο χώρο. Εφόσον δεν είμαστε στην αυλή, στο μπαλκόνι, μέσα στην πολυκατοικία ή το σπίτι τους, μπορούμε να περάσουμε από όπου θέλουμε. :mad::mad::mad:

Και εμάς μας έχουν πεί την εξυπνάδα "τις ακαθαρσίες τις μαζεύετε, τα ούρα τα σφουγγαρίζετε ;". ](*,) Όταν υπάρχουν ένα σωρό τύποι που γυρίζουν το βράδυ μεθυσμένοι και ουρούν στις γωνίες, και όταν κάθε μέρα μαζεύεται ατελείωτο σκουπιδαριό στο δρόμο και στα πεζοδρόμια γιατί βαριούνται να πετάξουν το πλαστικό ποτηράκι του καφέ στον κάδο των σκουπιδιών που είναι στο μισό μέτρο, και απλώς το πετάνε κάτω. Και κατά τα άλλα τους πειράζουν τα ούρα των σκύλων, που στο κάτω κάτω δεν τα κάνουν και όπουδήποτε ... :evil:

Τα θυμήθηκα πάλι και κατασυγχίστηκα ... :mad::mad::mad:

Grifos

Well-Known Member
16 Απριλίου 2011
3.697
316
Δωδεκάνησα
Λοιπόν, κοινόχρηστοι χώροι.
Πάρκινγκ πυλωτής
Κήπος
Πυλωτή
Κλιμακοστάσιο
Υπόγειο

η νομοθεσία ορίζει γι' αυτούς τους χώρους ό,τι ακριβώς ισχύει και στην περίπτωση των σπιτιών ή οικοπέδων εξ' αδιαιρέτου. Γι' αυτό στο πάρκινγκ σου μπορείς να παρκάρεις μόνο εσύ αλλά δε μπορείς να το πουλήσεις ανεξάρτητα απ' το διαμέρισμα σου. Έχεις δικαίωμα τόσων χιλιοστών στο οικόπεδο, αλλά ανά πάσα στιγμή παρότι είναι ορισμένο απ' την πολεοδομία το ίδιο σημείο ανήκει σε όλους. Το ίδιο ισχύει και με τους υπόλοιπους κοινόχρηστους χώρους.
Αυτό με τη σειρά του σημαίνει πως ο σκύλος δεν πρέπει να λερώνει ή να διεκδικεί αποκλειστικά ένα χώρο κοινό που ανήκει σε όλους ανάλογα με τα χιλιοστά τους.

Scarlett

Well-Known Member
9 Αυγούστου 2010
4.911
59
Νεα Ερυθραια
www.birmans-greece.com
Λοιπόν, κοινόχρηστοι χώροι.
Πάρκινγκ πυλωτής
Κήπος
Πυλωτή
Κλιμακοστάσιο
Υπόγειο

η νομοθεσία ορίζει γι' αυτούς τους χώρους ό,τι ακριβώς ισχύει και στην περίπτωση των σπιτιών ή οικοπέδων εξ' αδιαιρέτου. Γι' αυτό στο πάρκινγκ σου μπορείς να παρκάρεις μόνο εσύ αλλά δε μπορείς να το πουλήσεις ανεξάρτητα απ' το διαμέρισμα σου. Έχεις δικαίωμα τόσων χιλιοστών στο οικόπεδο, αλλά ανά πάσα στιγμή παρότι είναι ορισμένο απ' την πολεοδομία το ίδιο σημείο ανήκει σε όλους. Το ίδιο ισχύει και με τους υπόλοιπους κοινόχρηστους χώρους.
Αυτό με τη σειρά του σημαίνει πως ο σκύλος δεν πρέπει να λερώνει ή να διεκδικεί αποκλειστικά ένα χώρο κοινό που ανήκει σε όλους ανάλογα με τα χιλιοστά τους.
+ ασανσερ...
πολλοι φιλοι μου που μενουν σε πολυκατοικια δεχονται παραπονα για τριχες στο ασανσερ....
μπορουν να βαζουν μεσα το σκυλι? ή καλυτερα στις σκαλες? νομιζω στον μικρο χωρο του ασανσερ ειναι ιδιαιτερως εμφανεις....ενω στο κλιμακοστασιο σκορπουν....

Grifos

Well-Known Member
16 Απριλίου 2011
3.697
316
Δωδεκάνησα
το ασανσέρ περιλαμβάνεται στο κλιμακοστάσιο (κλιμακοστάσιο = είσοδος, σκάλες, ασανσέρ). Όλα τα καταστατικά πολυκατοικίας που απαγορεύουν ζώα στα διαμερίσματα και στους κοινόχρηστους χώρους (αρκεί να μη ζουν σε αυτούς) κρίνονται άκυρα απ' τη στιγμή που η εφημερίδα της κυβέρνησης έχει ξεκαθαρίσει το θέμα. Κανένας δεν μπορεί να σου απαγορέψει να βάλεις το σκύλο στο ασανσέρ ή να ανέβεις απ' τις σκάλες. Βέβαια εδώ τίθεται και το εξής, την περίοδο που μαδάνε έντονα τα σκυλιά μου, με το που φτάνω στο διαμέρισμα ρίχνω φαμπουλόζο στο πάτωμα του ασανσέρ και σφουγγαρίζω για να μαζέψω τις τρίχες.

etlave

Well-Known Member
11 Οκτωβρίου 2009
110
0
livadeia
Είμαι διαχειριστής στην πολυκατοικία και έχω ασχοληθεί με το θέμα.
ελάχιστα καταστατικά αναφέρουν κάτι για κατοικίδια.
Θα κάθεται ο κάθε κατασκευαστής που φτιάχνει το καταστατικό σε μια καινούργια οικοδομή να ασχολείται με σκύλους και γάτες; να πουλήσει τον ενδιαφέρει.
Από την στιγμή που υπάρχει νόμος για τα κατοικίδια ο καθένας ας λέει ότι θέλει.Όσο για τους κοινόχρηστους χώρους και τα μπαλκόνια,αναφέρει ότι απαγορεύεται η μόνιμη παραμονή σε αυτούς τους χώρους.
Δεν πιστεύω ότι υπάρχουν πολλές πολυκατοικίες που ακολουθούν πιστά τον κανονισμό.Αυτές που τον ακολουθούν είναι κάτοικοι ασυνεννόητοι που δεν βρίσκουν μια λύση και αναγκαστικά τον ακολουθούν με όποιες συνέπειες.Ξέρω πολυκατοικία που τον ακολουθεί πιστά.Δεη,νερό,καθαρισμός δεν υπάρχει,όλο τον χειμώνα χωρίς θέρμανση και χωρίς ασανσέρ.Πλήρης ασυνεννοησία.

Όσο για το ασανσέρ,επειδή μου την είπαν για την μυρωδιά τους είπα κάτι απλό: τα σκουπίδια όταν τα κατεβάζετε με το ασανσέρ και βρωμάνε και στάζουν εκτός από βρώμα έχουν και μικρόβια αλλά τα παιδιά σας τα βάζετε μέσα χωρίς να σας νοιάζει αλλά ο σκύλος έχει μόνο λίγο μυρωδιά που φεύγει αμέσως ενώ τα μικρόβια από τα σκουπίδια μένουν.Επίσης και τα τσιγάρο μέσα στο ασανσέρ.Δεν θέλω να ξανακούσω περί ασανσέρ και σκυλιού.
έκτοτε τίποτα περί μυρωδιάς αλλά τα σκουπίδια συνεχίζουν να στάζουν.
Συγνώμη για το μεγάλο ποστ.

Andromeda

Well-Known Member
17 Ιουνίου 2010
1.595
2
etlave μακάρι να ήσουν δικός μας διαχειριστής. Τα μεγαλύτερα προβλήματα εμφανίζονται όταν οι διαχειριστές έχουν οι ίδιοι θέμα με τα σκυλιά, και θεωρούν ότι κάνουν κουμάντο στην πολυκατοικία ... :mad:

Scarlett

Well-Known Member
9 Αυγούστου 2010
4.911
59
Νεα Ερυθραια
www.birmans-greece.com
etlave μακάρι να ήσουν δικός μας διαχειριστής. Τα μεγαλύτερα προβλήματα εμφανίζονται όταν οι διαχειριστές έχουν οι ίδιοι θέμα με τα σκυλιά, και θεωρούν ότι κάνουν κουμάντο στην πολυκατοικία ... :mad:
λοιπον....απαραιτητη προυποθεση για υποψηφιους αγοραστες / ενοικιαστες του forum διαμερισματος, ειναι ο διαχειριστης να εχει σκυλο! :p

Grifos

Well-Known Member
16 Απριλίου 2011
3.697
316
Δωδεκάνησα
Απλά ενημερωτικά
Θα κάθεται ο κάθε κατασκευαστής που φτιάχνει το καταστατικό σε μια καινούργια οικοδομή να ασχολείται με σκύλους και γάτες; να πουλήσει τον ενδιαφέρει.
οι κατασκευαστές δεν ξαναγράφουν τα καταστατικά συνέχεια, έχουν κάνει δουλειές και παλιότερες εποχές και απλά τα κάνουν ξεπατικοσούρα αλλάζοντας κάποια στοιχεία. Επίσης μια μερίδα κατασκευαστών είναι ευκαιριάκηδες, είχαν δηλαδή το οικόπεδο κι αποφάσισαν να κάνουν μια και μοναδική οικοδομή και το πιστεύεις ή όχι έχω δει τα πιο φασιστικά καταστατικά. Τα παλαιότερα επειδή είναι τυποποιημένα χαρακτηριστικά αναφέρουν πως τα μόνα που επιτρέπονται είναι τα ωδικά πτηνά και υπό συνθήκες.
Αλλά ούτως ή άλλως οποιοδήποτε καταστατικό ακυρώνεται απ' την εφημερίδα της κυβέρνησης.

etlave

Well-Known Member
11 Οκτωβρίου 2009
110
0
livadeia
...
Αλλά ούτως ή άλλως οποιοδήποτε καταστατικό ακυρώνεται απ' την εφημερίδα της κυβέρνησης.
Είμαστε νομοταγείς πολίτες οπότε κάνουμε ότι λέει ο νόμος.