Δεν ειναι σαν απλο περιλαιμιο μπροστα. Συνδεεις, καθε φορα που το βαζεις στο σκυλι μια μικρη αγκραφα που βρισκεται στο λουρι του στερνου, με το κολαρο. Ετσι αποκταει σταθεροτητα και στεκεται στο υψος του στερνου και των ωμων το στηθολουρο. Τη μια αγκραφα του οδηγου τη δενεις μπροστα και σταματα την ορμη απο μπροστα αφου του γυρναει καπως τον κορμο στο πλαι αν βαλει δυναμη και την αλλη τη δενεις πανω στην πλατη οπου αν το τραβηξεις σφιγγει και μπλοκαρει καπως την κινηση στους ωμους.Λογικά ναι, όπως τα λες, μπροστά θα είναι απλά περιλαίμιο. Πάντως αυτό που σου λέω (που έχω) έχει κούμπωμα και στις 2 άκρες κ' το έχω δει σε όλα τα πετ σοπ που έχω μπει στην πόλη - λογικά θα βολέψει.
Μαλλον παρεξηγησες τα γραφομενα του.Δεν ειναι σαν απλο περιλαιμιο μπροστα. Συνδεεις, καθε φορα που το βαζεις στο σκυλι μια μικρη αγκραφα που βρισκεται στο λουρι του στερνου, με το κολαρο. Ετσι αποκταει σταθεροτητα και στεκεται στο υψος του στερνου και των ωμων το στηθολουρο. Τη μια αγκραφα του οδηγου τη δενεις μπροστα και σταματα την ορμη απο μπροστα αφου του γυρναει καπως τον κορμο στο πλαι αν βαλει δυναμη και την αλλη τη δενεις πανω στην πλατη οπου αν το τραβηξεις σφιγγει και μπλοκαρει καπως την κινηση στους ωμους.
Θα προσπαθησω να τραβηξω ενα βιντεο της προκοπης και θα το βαλω αν βγει καλο να το δειτε.
Καλυτερα να βαλεις διπλο, δηλαδη εναν οδηγο που εχει αγκραφες μπρος και πισω. Εξαλλου οι οδηγιες χρησης του γραφουν οτι ετσι πρεπει να συνδεεται για να δουλευει σωστα. Στον ενα μας σκυλο (το παλαβο που δεν ξερει να περπαταει) δουλευει καλυτερα ο οδηγος που δενει στους ωμους και με την παραμικρη πιεση σταματαει μονος του ενω τον αλλο τον φρεναρει καλυτερα το μπροστα, δεν του αρεσει που οταν παει να βαλει δυναμη με το στερνο τραβιεται απο εκει. ;-)...
Μη βαλω απλο λουρακι κ γινει μιση δουλεια..
Αυτο ηθελα να ξερω οποτε θα κανω αυτο που προτεινεις.Καλυτερα να βαλεις διπλο, δηλαδη εναν οδηγο που εχει αγκραφες μπρος και πισω. Εξαλλου οι οδηγιες χρησης του γραφουν οτι ετσι πρεπει να συνδεεται για να δουλευει σωστα. Στον ενα μας σκυλο (το παλαβο που δεν ξερει να περπαταει) δουλευει καλυτερα ο οδηγος που δενει στους ωμους και με την παραμικρη πιεση σταματαει μονος του ενω τον αλλο τον φρεναρει καλυτερα το μπροστα, δεν του αρεσει που οταν παει να βαλει δυναμη με το στερνο τραβιεται απο εκει. ;-)
Τι μεγεθος ειναι η Κελυ? Στο περιπου, σαν κοκονι? Το τζακ ρασελ που εχουν στη φωτο του harness φοραει το μικροτερο το small. Νομιζω δεν εχει μικροτερο απο αυτο.Σκέφτομαι να αγοράσουμε και εμείς ένα αλλα προβληματίζομαι για την ράτσα...στο σαιτ της halti δινει τα μεγέθη ανα ρατσα......οπότε για την κέλλυ δεν ξέρω πιο να πάρω....εχει κανεις το μέγεθος 1 ή 2 να μου πει διαστάσεις?
Όπα? Το medium είναι μεγάλο για 20κιλο σκύλο? Και τι παίρνεις, small? Γιατί κι εμένα 20 κιλά είναι, θα μεγαλώσει λίιιγο ακόμα όμως αλλά για τώρα τι να πάρω, small?@jac
Εγώ παρόλο που μέτρησα το στήθος και ακολούθησα το πινακάκι για το μέγεθος, οπότε παρήγγειλα το medium για τον δικό μου , μου βγήκε μεγάλο. Αν ήταν μεγάλο στον Σπόρο που είναι 20 κιλά με όλο το βάρος στο στήθος, πιστεύω πως εσείς πρέπει να πάρετε το small
Τι μεγεθος ειναι η Κελυ? Στο περιπου, σαν κοκονι? Το τζακ ρασελ που εχουν στη φωτο του harness φοραει το μικροτερο το small. Νομιζω δεν εχει μικροτερο απο αυτο.
Η εταιρία δίνει το μέγεθος 0 για γιόρκι κτλ που δεν μας κάνει με τίποτα, ειναι πιο φαρδια στο στήθος απο ενα τσακρασελ αλλα ειναι κοντα 5 κιλά, οπότε εαν το medium Katerina σας έπεσε μεγάλο εμείς πάμε για small, το πολύ πολύ αμα μας πέσει μικρό να το χαρίσουμε σε κάποιο άλλο σκυλάκι...ευχαριστω!@jac
Εγώ παρόλο που μέτρησα το στήθος και ακολούθησα το πινακάκι για το μέγεθος, οπότε παρήγγειλα το medium για τον δικό μου , μου βγήκε μεγάλο. Αν ήταν μεγάλο στον Σπόρο που είναι 20 κιλά με όλο το βάρος στο στήθος, πιστεύω πως εσείς πρέπει να πάρετε το small
Το βρήκα 23 ευρω!!!! Δικαιο εχεις για το λουρί πρεπει να το κοιταξω και αυτοΕγώ το πήρα από το amazon.co.uk. H τιμή του medium ήταν περίπου 7-8 λίρες και με τα μεταφορικά βγήκε 11 λίρες ή 14 ευρώ.Το small το βλέπω κι έχει 4,81 λίρες, άρα ακόμα φθηνότερα το σύνολο. Πόσο το βρίσκεις από εδώ?
Αν σκοπεύεις να πάρεις και το λουρί που έχεο γάντζους και στις 2 ακρες πάρτα μαζί, μην πληρώσεις διπλά μεταφορικά...
Δεν ξέρω, θα πάω αύριο να πάρω μια μεζούρα από τη γιαγιά μου και ελπίζω να τον μετρήσω σωστά! Πάντως είναι αρκετά μεγαλύτερος απ'τα δικά σας (κατερίνα + jac), είναι τόσο ο ορισμός του medium σκύλου που δεν είχα προβληματιστεί καν για να τον μετρήσω. Αλλά καλύτερα να τον μετρήσω το μούργο και να δούμε. (Όχι ότι θα πάει χαμένο μικρότερο ή μεγαλύτερο μέγεθος, έχω πολλούς να τα δώσω )Πόση είναι η περιφέρεια στήθους του σκύλου σου Estranged?
Δεν ειναι το θαυματουργο στηθολουρο που τιθασευει καθε ανεκπαιδευτο σκυλι παντως. Στον ενα μας σκυλο ειχε θεαματικη αποτελεσματα αλλα πιστευω οτι με ενα κουταβι μπορεις και ΠΡΕΠΕΙ να κανεις αλλη και καλυτερη δουλεια στο θεμα της εκπαιδευσης στη βολτα. ;-) Μιλα με εναν καλο εκπαιδευτη, ειναι το καλυτερο που εχεις να κανεις κατα τη γνωμη μου.παιδια καλησπερα, ηθελα να ρωτησω καθ'οτι εχω προβλημα και εγω με το 4 μηνων pitbull που τραβαει αρκετα..τι να κανω να του παρω ενα τετοιο κολαρο και σε λιγο καιρο να του παρω ενα καινουργιο αφου θα εχει μεγαλωσει και να φαμε τα μηνιατικα σε κολαρα, ή να κανω υπομονη και ισως με το καιρο με εκπαιδευση να βελτιωθει..? αλλα πραγματικα εχει καταντησει η βολτα μαρτυριο...