cathy93

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
1.924
57
Μαρούσι
Κοίτα να δοκιμάσεις με σκυλί μέσα στο σπίτι μέχρι να φτάσετε σε σημείο όπου μέσα στο σπίτι δεν το κάνει ΚΑΘΟΛΟΥ σε μια μέρα με σκυλί στο σπίτι. Έξω δεν πρέπει να χαλαρώνεις καθόλου, θέλει διόρθωση στο κάθε του παράπτωμα. Το κάνει μια φορά, του λές το ΜΗ ή ΟΧΙ (ή όποια εντολή χρησιμοποιείς) και τον απομακρύνεις απο το σκυλί που καβαλάει, αν ξαναπάει και συνεχίσει τον πέρνεις τότε για TIME OUT για κανα 5λεπτο όπου κατα το TIME OUT δεν τον χαιδεύεις, δεν τον ταίζεις, δεν του γλυκομιλάς, δεν τίποτα καλό. Θέλεις να καταλάβει ότι όταν το κάνει αυτό όχι μόνο χάνει το παιχνίδι με το άλλο σκυλί αλλά χάνει και την δικιά σου προσοχή. Όταν ομως είναι καλός και δεν καβαλάει πρέπει να γίνετε και επιβραβευση. Να καταλάβει τι χάνει όταν το κάνει αυτό και τι κερδίζει όταν δεν το κάνει αυτό.
Αυτό θα κάνω ευχαριστώ πολύ!!!!δηλαδή μέχρι να το μάθει στο σπίτι να μην τον φέρω ξανά σε επαφή με άλλα σκυλιά? ή να τον φέρνω και να προσπαθώ και εκεί με τους τρόπους που μου είπες?

πως και δεν το εχει δαγκωσει κανα σκυλι?
φυσικά του αγριεύουν όλοι!!είναι θαύμα που δεν τον έχει δαγκώσει κανένα σκυλί μέχρι ώρας
αλλά και 'γω φροντίζω να τον μαζέψω άμα δω και αγριέψουν πολύ τα πράγματα!
 


Lostris

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2010
2.280
4
Πειραιάς
Cathy,2) ένα σκυλί (ίσως τον Σπούκη) που ο Σαν το κάνει συνέχεια αυτό ώστε να μπορείς να τον διορθώνεις συνέχεια. Αυτό πρέπει να γίνει όμως σε κλειστό χώρο σπιτιού και όχι στο Puppy Park ή κάπου έξω όπου υπάρχουν και άλλα ερεθίσματα.
Καλέ ωραίες συμβουλές δίνεις εσύ !!!! :D:D:D
΄Ακου να με βάζει εμένα κάτω για να μάθει... :eek::eek:
Τέλος πάντων θα το πω στη μαμά μου για να βοηθήσει την μαμά του Σαν και όταν γυρίσουμε από τις διακοπές θα προσπαθήσουμε μαζί. :)
Σπούκυ
 




PurpleSkies

Well-Known Member
14 Φεβρουαρίου 2011
65
0
Αθηνα
Καλησπερα σας...

Θα'θελα κι εγω να ρωτησω σχετικα με τη στειρωση...
Η Ρεα μου ειναι θηλυκο Yorkshire 10 μηνων... Είχε ήδη τον πρώτο της οίστρο πριν περίπου ενάμιση μήνα...
Γενικως διαβαζοντας διαφορα εδω, κατα κυριο λογο, μπαινω σε σκεψεις σχετικα με το αν θα επρεπε να τη στειρωσω...
Ποια ειναι η γνωμη σας; Ειναι μεγαλο το ρισκο του χειρουργειου σ' ενα τοσο μικρο σκυλακι;; (δεν ζυγιζει ουτε 2 κιλα...) Ειχε κανεις αναλογη εμπειρια;
Η αληθεια ειναι οτι γενικως ειμαι υπερ της στειρωσης για ολα τα θετικα που προσφερει, κυριως στην υγεια του σκυλου, ειτε θηλυκου ειτε αρσενικου... Αναρωτιεμαι ομως αν το ρισκο της επεμβασης τα υπερκεραζει...
Τι θα με συμβουλευατε;
 


vasgial

Well-Known Member
6 Φεβρουαρίου 2011
3.531
1.729
49
Μαραθώνας-Κάτω Σούλι
Εγώ τις δικές μου τις έχω και τις δυο στειρωμένες, και τη γατούλα μας στειρωμένη την έχουμε αλλά αυτό αφορά άλλο forum. Λοιπόν τη μεγάλη τη Λάρα την στειρώσαμε πριν 10 χρόνια στην πρώτη της περίοδο γιατί έπαθε πυομήτρα. Η επέμβαση τότε θυμάμαι είχε στοιχίσει 50 χιλιάδες δραχμές και την είχε κρατήσει και μια μέρα νοσηλεία. Στην μικρότερη, την Ίσιδα της κάναμε στείρωση πριν 4 χρόνια σε ηλικία 3 ετών και είχαμε δώσει 180€. Όλα καλά πήγαν και κανένα πρόβλημα από αναφέρθηκαν στην αρχή του θρεντ σαν αρνητικά δεν παρουσιάστηκε. Το μόνο η μεγάλη που μετά τη στείρωση είχε μια μικρή ακράτεια. Εκεί που καθόταν της έφευγαν κάποιες σταγόνες. Το έψαξα πολύ και τελικά το πρόβλημα λύθηκε με τη διατροφή. Ανέκαθεν ξηρή τροφή έτρωγαν και έτσι συνεχίζω αλλά δοκίμαζα διάφορες. Αυτό που κατάλαβα είναι ότι η τιμή δεν αντιπροσωπεύει πάντα την ποιότητα. Μετά από πολλές λοιπόν δοκιμές κατέληξα στην TONUS. Δεν είναι ακριβή αλλά εγώ είδα στις δικές μου πολύ καλύτερα αποτελέσματα από ότι με άλλες αισθητά ακριβότερες. Και λιγότερο μαδάμε, και δεν παίρνουν βάρος και το πρόβλημα με την ακράτεια σταμάτησε. Το μόνο «πρόβλημα» το είχαμε με την μικρή που τον πρώτο καιρό μέχρι να τις πέσουν τα ράμματα είχε γίνει πολύ άγρια και επιθετική με την Λάρα, ίσως γιατί ένοιωθε ευάλωτη και ήταν φυσική άμυνα. Μιλάμε για θηρίο. Μετά από καμία δεκαριά μέρες που είχαν φύγει τα ράμματα όλα μέλι γάλα.
 


Krina

Well-Known Member
28 Οκτωβρίου 2008
2.244
5
56
Περιστερι Αττικης
www.vomkrinastrand.com
συνηθως προτειμαμε να στειρωνουμε μετα το δευτερο οιστρο και πριν ερθει ο τριτος οιστρος , γιατι καποιες σκυλες αν στειρωθουν απο τον πρωτο παρουσιαζουν ακρατεια,και γιατι μειωνουμε την εμφανιση νεοπλασματων αργοτερα ,βεβαια στη δικια σου περιπτωση δεν μπορουσε να γινει αλλιως λογω πυομητρας,εκανες το πιο σωστο
ειμαι υπερ της στειρωσης 100% αρκει να γινετε σε γιατρο με εμπειρια , η στειρωση των σκυλων ειναι μια πολυ συνηθες επεμβαση που ομως εχει ιδιαιτεροτητες ,σε αντιθεση με τις γατες που ειναι πολυ απλη υποθεση
 


kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
ειμαι υπερ της στειρωσης 100% αρκει να γινετε σε γιατρο με εμπειρια , η στειρωση των σκυλων ειναι μια πολυ συνηθες επεμβαση που ομως εχει ιδιαιτεροτητες ,
Ναι, ιδιαίτερα οταν μιλαμε για σκύλο πολύ μικρού μεγέθους οπως του purpleskies. Εκεί θέλει ακόμα μεγαλύτερη προσοχή η αναισθησία, και είναι μείζονος σημασίας η επιλογή του σχολαστικότερου δυνατού γιατρού.
 


Krina

Well-Known Member
28 Οκτωβρίου 2008
2.244
5
56
Περιστερι Αττικης
www.vomkrinastrand.com
λεγοντας ιδιαιτεροτητες δεν αναφερομαι καθολου στην αναισθησια ,αυτο ειναι ευκολονοητο πως η δοσολογια φαρμακων ειναι αναλογη του μεγεθους και πως τα σχηματα αναισθητικων που χρεισιμοποιουνται ειναι αναλογα της υγειας και του οργανισμου του καθε ζωου

εγω μιλοντας για ιδιαιτεροτητες των σκυλων αναφερομαι καθαρα στην ανατομια του γενετικου συστηματος !!!!!!!!!!!!!
 




Krina

Well-Known Member
28 Οκτωβρίου 2008
2.244
5
56
Περιστερι Αττικης
www.vomkrinastrand.com
μιλησα εγω για διαφορα ανατομιας μεταξυ μικροσωμου και μεγαλωσωμου ? ](*,)
σε παρακαλω να διαβασεις σωστα και να μην παρεερμηνευεις τα γραφωμενα


εγω μιλησα για ανατομικες ιδιαιτεροτητες των θυληκων σκυλων που επιφερουν δυσκολιες στη διαδικασια της στειρωση

μπορω να γραψω και αναλυτικα ποιες ειναι αυτες :
ο κρεμαστηρας συνδεσμος ειναι πολυ κοντος,η ωοθηκη βρισκεται πισω απο το νεφρο και στο υψος αυτου,δυσκολα τη συλαμβανουμε,ο πλατυς συνδεσμος εχει αφθονο λιπος και με δυσκολια βλεπουμε τη πορεια των αγγειων και την ωοθηκη και ο κολπος της σκυλας ειναι πολυ μακρυς
 


PurpleSkies

Well-Known Member
14 Φεβρουαρίου 2011
65
0
Αθηνα
Ναι, ιδιαίτερα οταν μιλαμε για σκύλο πολύ μικρού μεγέθους οπως του purpleskies. Εκεί θέλει ακόμα μεγαλύτερη προσοχή η αναισθησία, και είναι μείζονος σημασίας η επιλογή του σχολαστικότερου δυνατού γιατρού.
Αυτο ακριβως ειχα κατα νου και με προβληματιζει... πολλοί δε, μου λένε πως η ρατσα της ειναι ιδιαιτερα ευπαθης στις αναισθησιες (οπως και σε πιθανοτητα δυστοκιας, βεβαια-αλλο αν δεν θελω να τη ζευγαρωσω για αλλους λογους....

Παρεμπιπτόντως, είμαι Η purpleskies, Μαίρη με λένε! χαίρω πολύ! :p:)
 


valeria

Well-Known Member
9 Δεκεμβρίου 2009
563
3
Αθηνα
Εγω τον δικο μου τον στειρωσα σε ηλικια 8 μηνων (τσιουαουα, 2.8 κιλα ηταν τοτε), ολα πηγαν κατ'ευχην, τα ραμματα ηταν εσωτερικα και δεν εειξε να ενοχληθηκε καθολου.
Ο χαρακτηρας του παρεμεινε ιδιος δηλ. γλυκουλης, αξιαγαπητος και παιχνιδιαρης.
Τα 2 πολυ σημαντικα απο τη στειρωση για μας ηταν:
σταματησε να θελει να μας πηδαει ολη τη ωρα και ολα μα ολα τα σκυλακια τον αγαπανε και θελουν να παιξουν και κανενα δεν του αγριευει. Μαλλον εχουν αλλαξει οι ορμονες του ή μυριζει διαφορετικα???Παιζει κατι τετοιο?
 


Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.747
1.507
Illinois, USA
Φυσικά. Το Μουφ στειρώθηκε μικρό, λέει η κτηνίατρός του και ούτε που το πειράζει. Αντίθετα πηδάει τους πάντες και τα πάντα (σκύλους φυσικά) και βρωμοκοπάει και όταν παίζει και παραβγαίνει τα άλλα αρσενικά. Αλλά ούτε σκύλα ζητάει, ούτε μου τα πρήζει. Όπως επίσης δε μου τα πρήζουν και οι Αμερικάνοι που στις πανσιόν και έτσι ζητούν στείρωση.
 


russellKind

Well-Known Member
14 Ιουνίου 2010
948
4
Ο σκυλος μου απο 2-2,5 μηνων μεχρι και πριν 1-1,5 μηνα ειχε τασεις καβαληματος πολυ.Ειδικα οταν ετρωγε αμεσως μετα τρελαινοταν ,καβαλουσε και δαγκωνε το μαξιλαρι του κρεβατιου του το οποιο δεν υπαρχει πια οπως και το κρεβατι του,τα εχει ξεσκισει.Για 10-15 λεπτα τρελαινοταν,το εκανε πολυ εντονα και φοβομουν μην παθει συστροφη στομαχου.Σταματουσε για λιγο και ξανααρχιζε.Αφου τα εφαγε,εβρισκε καποιο παλιο σεντονι με το οποιο δεν βολευοταν και εκλαιγε για να του το κρατησουμε για πολυ ωρα,μας ειχε κουρασει πολυ.Σκεφτηκα οτι θα εχει αυξημενες ορμονες γιατι ηταν κουταβι και ηλπιζα να το κοψει καποια στιγμη.Καποιες φορες ερχοταν και προσπαθουσε να καβαλησει το ποδι μου η το χερι μου αν τον χαιδευα για να ηρεμησει,αλλα του το εκοψα με τη 1 και δεν με ξαναενοχλησε,ενοχλουσε ομως τον αδερφο μου που δεν ηταν αυστηρος μαζι του.Τον τελευταιο μηνα το κανει σε αρκετα πιο μικρο βαθμο και ελπιζω να το κοψει τελειως. Με 1 κοπελα που ετυχε να μιλησω και ειναι εκτροφεας και εχει καπου 15 jack μου ειπε οτι τα μισα ειναι στειρωμενα αλλα κανενα δεν τις παρουσιασε αυτο το προβλημα.Η γνωμη της λοιπον ειναι να τον στειρωσω αμεσα γιατι μπορει αργοτερα να γινει πιο επιθετικος με αυτο το θεμα.Πηρα και την γνωμη ενος κτηνιατρου και μου ειπε οτι στατιστικα αλλα οτι δεν ειναι απολυτος οτι ο σκυλος θα συνεχισει να το κανει και αργοτερα.Τον ρωτησα αν τον στειρωσω μπορει να αλλαξει ο χαρακτηρας του,να "χαλασει¨"?Και απαντησε οτι ειναι σκυλος δραστηριος 120% και θα γινει 100%.Τον ρωτησα αν παρει βαρος και ειπε οτι αλλαζει ο μεταβολισμος του σκυλου αλλα υπαρχουν τροφες ειδικες.Τον ρωτησα τιμη και μου ειπε 110 ευρω,αλλα με εντυπωσιασε οτι παρολο που του ειπα το προβλημα,δεν το εκμεταλευτηκε,θα μπορουσε να μου πει στειρωσε τον αμεσα,μην παθει αυτο και αυτο για να τα παρει.Με ενοχλει να βλεπω τον σκυλο μου ετσι να ταλαιπωρειται αλλα θελω να του δωσω χρονο για να δω πως θα εξελιχθει.
1)Θα ηθελα την γνωμη σας η οποια πιστευω θα βοηθησει και αλλους με το ιδιο προβλημα.Τι θα κανατε σε αυτην την περιπτωση?
2)Οταν ο αρσενικος σκυλος ειναι στειρωμενος,μυριζει λιγοτερο τα κατουρα και τις μυρωδιες των αλλων σκυλων και σταματα να κατουρα σε καθε δεντρο,γωνια καθε λιγο και λιγακι στην βολτα?Η δεν μυριζει καθολου?
3)Απο ποια ηλικια και μετα μπορουμε να στειρωσουμε τον αρσενικο αλλα και τον θηλυκο σκυλο?Εξαρταται απο την φυλη ποσο γρηγορα ωριμαζει?Δηλαδη πρεπει να αναπτυχθει πληρως ο σκυλος?Διαβαζω για σκυλακια που δινονται για υιοθεσια 5-6 μηνων η 8 μηνων που τα στειρωνουν μαλλον για να υιοθετηθουν πιο ευκολα.Δεν εχουν αναπτυχθει καλα καλα...
 


albi

Well-Known Member
4 Μαρτίου 2010
91
0
Καλημέρα, θα θελα να μοιραστω και εγω την φάση που περναμε με την μικρή μου. Η Λιλυ ειναι μαλτεζακι και μου αδιαθετησε πριν απο 2 μηνες αλλα εξακολουθει να εχει περιοδο. Για την ακρίβεια ξεκιναει σταματαει, ξεκιναει σταματάει. Ο γιατρος μου ειπε οτι πιθανον να ειναι πολυκυστικες ωοθηκες και θα πρεπει να στειρωθει. Θα κανουμε βεβαια και υπερυχο για επιβαβαιωση. Το πρόβλημα είναι ότι περίμενα λίγο μήπως και σταματησει το αιμα αλλα τίποτα και φοβαμαι πολύ πώς θα μπορέσει ο γιατρός να κάνει στείρωση με την σκύλα σε οιστρο. Τι πιστευετε εσείς ? Είναι πολυ επικύνδινο? κ ο γιατρός ελεγε καλύτερα να έχει περάσει ο οίστρος αλλα δεν σταματάει φοβάμαι ότι θα μου πάθει κάτι. Εχετε ξανακούσει τέτοια περίπτωσει?
 




cgri1976

Well-Known Member
καλησπερα και απο εμενα,
εγω την στειρωσα σε ηλικια 21 μηνων... ειχε αδιαθετησει 3 φορες και επειδη ειχε και στις τρεις ψευδοκυηση, μαζι με την γιατρο καναμε την στειρωση. ενω πιο πριν μου ειχε πει οτι καλυτερα να στειρωθει οταν κλεισει τα τρια χρονια για να ολοκληρωθει η αναπτυξη σε ολα τα οργανα της(σφυκτιρες κτλ κτλ). πραγματικα το σκυλι μονο την πρωτη ημερα πονουσε, αλλα ελαχιστα... πιο πολυ δυσανασχετουσε με το κολαρο-καπελο παρα με τα ραματα.... το βραδυ δε για να μην μανουριαζει κοιμοταν στο κρεβατι μου επανω μαζι με εμενα σκεπασμενη με την κουβερτα της και το χερι μου απο πανω της που σε περιπτωση παει να γλυψει τα ραματα να ξυπνησω... ολα καλα... η τομη ειχε κλεισει μεσα σε μια εδβομαδα!!!!!! και την ενεργητικοτητα της δεν την εχασε που λενε οι περισσοτεροι..... απλα μονο που μου εγινε πιο αγαπησιαρικη τιποτε αλλο...
ειχα αλουσει οτι το σκυλι θα ποναει , θα κλαιει, θα θα θα θα θα θα θα .... καμια σχεση!!!!
 


albi

Well-Known Member
4 Μαρτίου 2010
91
0
ουτε εγω ειχα σκοπο να την στειρωσω τοσο μικρη, απλα αδιαθετησε ουσιαστικα για πρωτη φορα(ειχε και μια μικρη περιοδο 6 μηνων περιπου) και δεν σταματαει! ειναι απιστευτο και φοβαμαι μηπως εχει ολα αυτα τα προβληματα που διαβασα μετα την στειρωση (με το κυριοτερο να εχει προβλημα στην εγχειρηση). Πραγματικα ειχα αποφασισει για στειρωση πριν παρω σκυλι αλλα σημερα επεσα πανω στα αρνητικα και δυστυχως αποτι φαινεται δεν εχω επιλογη.
 


l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.705
7.832
Η θηλυκιά μου είναι στειρωμένη, έτσι την πηρα αλλά και αν δεν ήταν θα την στείρωνα γιατί ο γιατρός που είχα εώς τώρα αλλά και γενικά οι περισσότεροι κτηνίατροι συνιστούν στείρωση για την αποφυγή πυόμητρας.
Όμως τον μικρό δεν θέλω με τίποτα να τον στειρώσω. Όχι ότι έχω σκοπό να τον ζευγαρώσω ή κάτι τέτοιο, απλά δεν βρίσκω τον λόγο να στειρώσω αρσενικό, ακόμη και στην περίπτωση που εμφανίζει μια κακοήθεια στην γύρω περιοχή το κάνω τότε που λέει ο λόγος.
Παλιότερα ήμουν εντελώς κάθετη υπέρ της στείρωσης, τώρα έχω μπερδευτεί αρκετά και εν μέρει αναθεωρήσει, σε περιπτώσεις αδέσποτων εννοείται ότι είμαι 1000% υπέρ , δεν νομίζω και κανείς να είναι κατά. Αλλά για τα ζώα που έχουμε σπίτι μας δεν είμαι πια τόσο αποφασισμένη. Βέβαια δεν ξέρω αν σε λίγους μήνες ο μικρός αρχίσει να έχει τρελές ορμές και τότε αναγκαστώ να τον στειρώσω..
 


Στατιστικά Forum

Θέματα
33.195
Μηνύματα
896.955
Μέλη
19.978
Νεότερο μέλος
Tina78