Ο σκυλος μου απο 2-2,5 μηνων μεχρι και πριν 1-1,5 μηνα ειχε τασεις καβαληματος πολυ.Ειδικα οταν ετρωγε αμεσως μετα τρελαινοταν ,καβαλουσε και δαγκωνε το μαξιλαρι του κρεβατιου του το οποιο δεν υπαρχει πια οπως και το κρεβατι του,τα εχει ξεσκισει.Για 10-15 λεπτα τρελαινοταν,το εκανε πολυ εντονα και φοβομουν μην παθει συστροφη στομαχου.Σταματουσε για λιγο και ξανααρχιζε.Αφου τα εφαγε,εβρισκε καποιο παλιο σεντονι με το οποιο δεν βολευοταν και εκλαιγε για να του το κρατησουμε για πολυ ωρα,μας ειχε κουρασει πολυ.Σκεφτηκα οτι θα εχει αυξημενες ορμονες γιατι ηταν κουταβι και ηλπιζα να το κοψει καποια στιγμη.Καποιες φορες ερχοταν και προσπαθουσε να καβαλησει το ποδι μου η το χερι μου αν τον χαιδευα για να ηρεμησει,αλλα του το εκοψα με τη 1 και δεν με ξαναενοχλησε,ενοχλουσε ομως τον αδερφο μου που δεν ηταν αυστηρος μαζι του.Τον τελευταιο μηνα το κανει σε αρκετα πιο μικρο βαθμο και ελπιζω να το κοψει τελειως. Με 1 κοπελα που ετυχε να μιλησω και ειναι εκτροφεας και εχει καπου 15 jack μου ειπε οτι τα μισα ειναι στειρωμενα αλλα κανενα δεν τις παρουσιασε αυτο το προβλημα.Η γνωμη της λοιπον ειναι να τον στειρωσω αμεσα γιατι μπορει αργοτερα να γινει πιο επιθετικος με αυτο το θεμα.Πηρα και την γνωμη ενος κτηνιατρου και μου ειπε οτι στατιστικα αλλα οτι δεν ειναι απολυτος οτι ο σκυλος θα συνεχισει να το κανει και αργοτερα.Τον ρωτησα αν τον στειρωσω μπορει να αλλαξει ο χαρακτηρας του,να "χαλασει¨"?Και απαντησε οτι ειναι σκυλος δραστηριος 120% και θα γινει 100%.Τον ρωτησα αν παρει βαρος και ειπε οτι αλλαζει ο μεταβολισμος του σκυλου αλλα υπαρχουν τροφες ειδικες.Τον ρωτησα τιμη και μου ειπε 110 ευρω,αλλα με εντυπωσιασε οτι παρολο που του ειπα το προβλημα,δεν το εκμεταλευτηκε,θα μπορουσε να μου πει στειρωσε τον αμεσα,μην παθει αυτο και αυτο για να τα παρει.Με ενοχλει να βλεπω τον σκυλο μου ετσι να ταλαιπωρειται αλλα θελω να του δωσω χρονο για να δω πως θα εξελιχθει.
1)Θα ηθελα την γνωμη σας η οποια πιστευω θα βοηθησει και αλλους με το ιδιο προβλημα.Τι θα κανατε σε αυτην την περιπτωση?
2)Οταν ο αρσενικος σκυλος ειναι στειρωμενος,μυριζει λιγοτερο τα κατουρα και τις μυρωδιες των αλλων σκυλων και σταματα να κατουρα σε καθε δεντρο,γωνια καθε λιγο και λιγακι στην βολτα?Η δεν μυριζει καθολου?
3)Απο ποια ηλικια και μετα μπορουμε να στειρωσουμε τον αρσενικο αλλα και τον θηλυκο σκυλο?Εξαρταται απο την φυλη ποσο γρηγορα ωριμαζει?Δηλαδη πρεπει να αναπτυχθει πληρως ο σκυλος?Διαβαζω για σκυλακια που δινονται για υιοθεσια 5-6 μηνων η 8 μηνων που τα στειρωνουν μαλλον για να υιοθετηθουν πιο ευκολα.Δεν εχουν αναπτυχθει καλα καλα...