Σταματώ να προωθώ!Συνειδητή απόφαση!

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Στο facebook ως χρήστης είμαι πολύ καιρό!

Ανάμεσα στις επαφές μου έχω και πολλές Φιλοζωικές ομάδες διαφόρων περιοχών, κυρίως της δικής μου περιοχής!

Αυτό που βλέπω και με λυπεί αφάνταστα είναι η συνεχής διαιώνιση παραληροφόρησης των ανθρώπων των Φιλοζωικών να προωθούν τα ημίαιμα για καθαρόαιμα!

Προσωπικά θεωρώ ότι είναι ένα πρόβλημα ΚΑΙ αυτό ανάμεσα σε πολλά!
Είναι ανεπίτρεπτο άνθρωποι που αγαπάν τα ζώα να επιτρέπουν να παραπληροφορείται ο υποψήφιος ιδιοκτήτης βαφτίζοντας τα ημίαιμα αδέσποτα ως καθαρόαιμο μόνο και μόνο για να τα σπρώξουν!Ναι συγγνώμη που το λέω αυτό αλλά αυτό την εντύπωση μου αφήνουν!

Πως ζητάμε λοιπόν από τον υπόλοιπο κόσμο να είναι ενημερωμένος όταν βλέπουμε ότι υπάρχουν μερίδες ανθρώπων που δεν κάνουν σωστά την δουλειά τους?

Προσωπική επιλογή για διαγραφή αυτών των Φιλοζωικών ομάδων ήταν πολλές αγγελίες που αναρτούνται καθημερινά λέγοντας/βαφτίζοντας ημίαιμα για καθαρόαιμα!
Συνειδητά λοιπόν δεν προωθώ κανέναν σκύλο από Φιλοζωική!
Δυστυχώς βοηθάνε με την στάση τους να φεύγει κόσμος!

Αγαπάω τα ζώα, αγαπάω τα ημίαμα, αγαπάω τα καθαρόαιμα, αγαπάω τους σκύλος αλλά όχι τον άνθρωπο και όταν ο άνθρωπος φέρεται έτσι δυστυχώς θα με έχει απέναντι του!

Έχω προωθήσει πολλά σκυλιά όλον αυτόν τον καιρό, δεν ξέρω ποια υιοθετήθηκαν χάρη στην βοηθεία μου στις αναρτήσεις μου στο προφίλ μου, κάποιος κάπου κάποτε μπορεί να είδε μια ανάρτηση για υιοθεσία στο προφίλ μου, έχω μιλήσει με ανθρώπους που ενδιαφέρονται για απόκτηση σκύλου μέσω Φιλοζωικής!Δεν ξέρω και από εκεί αν βοήθησα με το να βρει ένας σκύλος σπίτι, αλλά πλέον σταματώ γιατί θεωρώ ότι δεν συμβάλλω για το καλό του επιπέδου της κυνολογίας στην Ελλάδα!

Σέβομαι απεριόριστα το έργο των ανθρώπων στις φιλοζωικές και τις θυσίες αλλά δεν μπορώ να συνεχίζω να εθελοτυφλώ λέγοντας ότι μπροστά στις θυσίες ας κοτσάρουν και το καθαρόαιμο στην αγγελία!Δεν πειράζει σκύλος είναι είτε καθαρόαιμο είτε ημίαμος, όχι, λυπάμαι!

Υ.Γ.: Δεν θα ήθελα η κουβέντα να πάρει την τροπή καθαρόαιμο-ημίαιμο!Δεν θέτω εκεί το πρόβλημα αλλά στην διαχείρηση των φιλοζωικών οργανώσεων όσον αφορά την προώθηση των σκυλιών!

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
Σε αυτό που περιγράφεις εχεις δίκιο σε τεραστιο βαθμό.
Και το εχω συζητήσει και με αλλα άτομα. Προσωπικά αυτού του είδους η παραπληροφόρηση μου θυμίζει και όσους πουλάνε teacup/mini κουτάβια για να τραβήξουν το αγοραστικό κοινό. Ε και οι φιλοζωικές αυτες, πασαρουν ως καθαροαιμο ενα πρώην αδεσποτο, που δεν ξερουν από πού κρατά η σκούφια τους. Και αν ο ιδιοκτητης μελλοντικά το δει να μην ειναι και τοσο "καθαρόαιμο" όπως του είπαν? Τι θα γινει τότε? Πού θα καταλήξει ο σκύλος?

Πλέον και εγώ προωθώ μόνο από προσπάθεια μεμονωμένων εθελοντών...

epial

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2011
3.026
5.276
66
Aθήνα
Κι εμένα με ενοχλέι αφάνταστα αυτό.
Οταν οι φιλοζωικές, (που καλώς ή κακώς, στο μυαλό του κόσμου είναι περασμενο ότι έχουν κάποια παραπάνω γνωση για τα σκυλιά από τους ίδιους), όποιο σκυλί κρίνουν ότι μοιάζει, το προωθούν προβάλοντάς το ώς καθαρόαιμο, αντε εσύ να πείσεις τον κόσμο τι σημαίνει καθαροαιμία.
Οι ενέργειες αυτες εκτός των άλλων έχουν σαν αποτέλεσμα να μην εκριζώνεται η πεποίθηση ότι καθαρόαιμο απλώς είναι ένα σκυλί που μοιάζει εμφανισιακά με κάποια συγκεκριμένη φυλή ή προήλθε από γονείς που έμοιαζαν χωρις καμμία γνώση των προγόνων κλπ κλπ
Αντε μετα να πειστει ο κόσμος όταν θέλει συγκεκριμένο σκύλο, να μην παίρνει από πετ σοπς, απο γέννες ιδιωτών ή να μην ζευγαρώνει τα σκυλιά του.

LenaBorderCollie

Well-Known Member
17 Μαϊου 2012
489
0
34
Θεσσαλονίκη
Αυτό που λες Στέλιο το είχα δει και εγώ και μάλιστα είχα κάνει και μια κουβέντα με μια κυρία απο φιλοζωική πριν αρκετό καιρό που είχα φιλοξενήσει ενα κουτάβι απο αυτούς σπίτι μου για μια εβδομάδα... Η κυρία μου είπε κατάμουτρα οτι ο κόσμος ενδιαφέρεται περισσότερο για ένα "καθαρόαιμο" σκυλί και ας μην γνωρίζει κάτι για τη ράτσα.Οπότε τα σκυλάκια βρίσκουν πιο εύκολα καινούριο σπίτι.
Βέβαια επειδή υπάρχουν και αυτά δεν σημαίνει οτι δεν αποτελεί έργο αυτό που κάνουν και οτι σκέφτονται όλοι έτσι...

Lara_kouklara

Well-Known Member
11 Ιανουαρίου 2011
4.722
457
Κοιτάχτε, άμα είναι οφθαλμοφανές ότι μοιάζει με κάποιο φυλή, δεν το βρίσκω κακό να λέει η αγγελία ημίαιμο τάδε. Π.χ. ο Ιαν που φιλοξενεί η ghost girl δεν θα πεις στην αγγελία ότι είναι μεγάλος Δανός, επειδή δεν έχεις το πεντιγκρι του? Αφού είναι ολοφάνερο!

Καταλαβαίνω αυτό που λέτε και συμφωνώ, αλλά νομίζω πως είναι αρκετά ισοπεδωτικό να λέμε πως δεν θα προωθώ πια τις αγγελίες!

LenaBorderCollie

Well-Known Member
17 Μαϊου 2012
489
0
34
Θεσσαλονίκη
Κοιτάχτε, άμα είναι οφθαλμοφανές ότι μοιάζει με κάποιο φυλή, δεν το βρίσκω κακό να λέει η αγγελία ημίαιμο τάδε. Π.χ. ο Ιαν που φιλοξενεί η ghost girl δεν θα πεις στην αγγελία ότι είναι μεγάλος Δανός, επειδή δεν έχεις το πεντιγκρι του? Αφού είναι ολοφάνερο!
Συμφωνώ Lara όμως τι γίνεται όμως με τον κόσμο που νομίζει οτι θα αποκτήσει καθαρόαιμο τσάμπα (και ζητάει και κουτάβι)ή απο BYB με πολυ καλή τιμή?Και με αυτούς που δεν ξέρουν καν τι είναι εκτροφέας και γιατί τον επιλέγουμε για την απόκτηση του καθαρόαιμου συντρόφου μας?Είναι κακό να μην ενημερώνεται σωστά ο κόσμος και έχει πολλές συνέπειες.

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα

Καταλαβαίνω αυτό που λέτε και συμφωνώ, αλλά νομίζω πως είναι αρκετά ισοπεδωτικό να λέμε πως δεν θα προωθώ πια τις αγγελίες!
Αν λέει ημιαιμο και την φυλή στν οποια μοιάζει σαφώς και δεν τιθεται θέμα. Αλλά εχω δει καθαρόαιμο λαμπ, καθαροαιμο μποξερ, πιτμπουλ, γερμ. ποιμενικό. Ε πώς ειναι καθαροαιμα? πώς προκύπτει?
Επειδη μοιάζουν? Το θεωρω τραβηγμένο να τα αποκαλούν καθαροαιμα.

matilda

Well-Known Member
16 Ιουλίου 2007
1.431
1.022
Νομιζω οτι ζηταμε απο τις φιλοζωικες να επωμιστουν πολυ μεγαλυτερο εργο απο αυτο που τους αναλογει. Το εργο των φιλοζωικων ειναι η διασωση και νομιζω οτι εχουν τα χερια τους γεματα.

Πως να βαφτισει μια φιλοζωικη εναν σκυλο που μοιαζει πολυ με μποξερ αλλα δεν εχει pedigree? Ποια ειναι η γνωση του μεσου Ελληνα στο θεμα σκυλος για να του περιγραψει - προωθησει αυτο τον σκυλο? Συμφωνω οτι υπαρχει καταχρηση της λεξης καθαροαιμο. Αν ελειπε απο τις αγγελιες και υπηρχε απλα το μποξερ ή μποξερ mix θα ηταν καλυτερο αλλα τι διαφορα θα εκανε στα ματια του μεσου ιδιοκτητη που δεν το ψαχνει ιδιαιτερα?

Για μενα υπευθυνοι για να προωθησουν την γνωση για τους καθαροαιμους σκυλους, την σωστη αποκτηση τους κλπ ειναι ο ΚΟΕ και οι ομιλοι φυλων. Ειναι αδικο να περιμενουμε απο τις φιλοζωικες να κανουν τα παντα σε αυτη την χωρα οταν τα χερια τους ειναι δεμενα, δεν εχουν υποστηριξη απο πουθενα και σε αρκετες περιπτωσεις πρεπει να παλεψουν με το κρατος αντι να το εχουν συμμαχο. Και θεωρω αδικο και ισοπεδωτικο να μην υποστηριζονται απο τους πραγματικα φιλοζωους - κυνοφιλους επειδη δεν καλυπτουν ενα κενο που δεν ειναι αρμοδιοτητα τους.

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Για μενα υπευθυνοι για να προωθησουν την γνωση για τους καθαροαιμους σκυλους, την σωστη αποκτηση τους κλπ ειναι ο ΚΟΕ και οι ομιλοι φυλων. Ειναι αδικο να περιμενουμε απο τις φιλοζωικες να κανουν τα παντα σε αυτη την χωρα οταν τα χερια τους ειναι δεμενα, δεν εχουν υποστηριξη απο πουθενα και σε αρκετες περιπτωσεις πρεπει να παλεψουν με το κρατος αντι να το εχουν συμμαχο. Και θεωρω αδικο και ισοπεδωτικο να μην υποστηριζονται απο τους πραγματικα φιλοζωους - κυνοφιλους επειδη δεν καλυπτουν ενα κενο που δεν ειναι αρμοδιοτητα τους.
Μην μπλέκουμε άλλους φορείς!

Μπορούν πολύ απλά να μην βάζουν την λεξούλα "καθαρόαιμο"!
Απλά να βάζουν την λεξούλα ημίαιμο!

Και δεν το λέω αυτό για να υποβιβάσω τον σκύλο αλλά για να είναι σωστοί αυτοί που γράφουν τις αγγελίες!

Δεν χρειάζοντα πολλά πολλά, μόνο να λείπει η λέξη αυτή που σημαίνει πραγματικά τοοοοοοσα πολλά!
Η λέξη αυτή είναι όλη μια παραπληροφόρηση και που δημιουργεί σειρά εντυπώσεων στον υποψήφιο ιδιοκτήτη με το που την βλέπει!

Φανταστείτε τι κακό θα μπορούσε να γίνει αν έβαζαν στην αγγελία ότι δεν είναι και στειρωμένο!
Χιλιάδες αδέσποτα...

Κάνουν που κάνουν έργο, να γειάσουν τα χέρια τους, αλλά μην κοτσάρουν την καθαροαιμία γιατί πάλι θα τους έρχεται μπουμεραν και δεν θα σταματήσουν να μαζεύουν "καθαρόαιμα" από τους δρόμους...

Φαύλος κύκλος...

matilda

Well-Known Member
16 Ιουλίου 2007
1.431
1.022
Ωραια σε ενοχλει η λεξη καθαροαιμο και σωστα. Γιατι δεν στελνεις ενα μεηλ στις φιλοζωικες (το ιδιο σε ολες copy paste ενα πραγμα) που να τους το εξηγεις. Το να σταματας να προωθεις χωρις καν να το ξερουν δεν αλλαζει ουτε βοηθαει σε κατι.

Υ.Γ. Καποια στιγμη θα πρεπει να συζητησουμε σοβαρα την ευθυνη και των υπολοιπων φορεων για την συγχρονη φιλοζωικη παιδεια του Ελληνα.

Lara_kouklara

Well-Known Member
11 Ιανουαρίου 2011
4.722
457
Στέλιο, συμφωνώ με το σκεπτικό σου περί φαύλου κύκλου, κι εγώ αυτό σκέφτομαι, πολλά σκυλιά θα τα είχα δώσει πιο εύκολα/γρήγορα αν δεν τα είχα στειρώσει ή αν δεν επέμενα ότι πρέπει να στειρωθούν. Αλλά δεν το έκανα, ακριβώς επειδή είναι φαύλος κύκλος. Ναι ωραία, αυτό το ένα βρίσκει σπίτι και το σώζεις, αλλά ουσιαστικά τι έχεις κάνει? Τίποτα.

Με το μόνο που διαφωνώ, είναι το ότι δεν θα προωθούμε τα σκυλιά των φιλοζωικών. Το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε είναι να προσπαθήσουμε να ενημερώσουμε καλύτερα τους εθελοντές! Αυτό μάλιστα, είναι βοήθεια προς το σκύλο γενικότερα! Η μη προώθηση των αγγελιών, δεν βλέπω που βοηθάει.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.768
20.046
Και οι δικές μου θέσεις είναι γνωστές επί του θέματος. Αναρωτιέμαι όμως, οι εθελοντές και όσοι ασχολούνται ενεργά με φιλοζωικές, δεν γνωρίζουν την διαφορά; Πρέπει κάποιος να τους ενημερώσει;

Lara_kouklara

Well-Known Member
11 Ιανουαρίου 2011
4.722
457
Ίσως δεν έχουν σκεφτεί τον φαύλο κύκλο που λέγαμε και βλέπουν απλά την ευκολία στην υιοθεσία...
Πάντως από κακία δεν το κάνουν. Ελπίζω :rolleyes:

nikos

Well-Known Member
16 Μαρτίου 2009
108
0
Τρίπολη
Θεωρώ ότι αποκλείεται να μην την γνωρίζει κάποιος από αυτούς.
Δυστυχώς το μάρκετινγκ είναι παντού.

matilda

Well-Known Member
16 Ιουλίου 2007
1.431
1.022
Εγω παλι θεωρω οτι αρκετοι απο αυτους ναι δεν το γνωριζουν. Η ευαισθησια που σε ωθει να ασχοληθεις με τα αδεσποτα δυστυχως δεν προυποθετει παντα γνωση γυρω απο το θεμα.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.768
20.046
Δεν τίθεται θέμα "κακίας". Ούτε φυσικά και "marketing".
Απλώς, στα πλαίσια της απόγνωσης των συλλόγων, η σκέψη του...ο σκοπός αγιάζει τα μέσα, προκαλεί δυστυχώς παρενέργειες.

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.747
1.507
Illinois, USA
Δεν τίθεται θέμα "κακίας". Ούτε φυσικά και "marketing".
Απλώς, στα πλαίσια της απόγνωσης των συλλόγων, η σκέψη του...ο σκοπός αγιάζει τα μέσα, προκαλεί δυστυχώς παρενέργειες.
Δεν είμαι σίγουρη ότι έχετε δίκιο. Το ίδιο ακριβώς κάνουν και οι φιλοζωικές και οι σύλλογοι στην Αμερική και μαζί τους συμφωνεί και ο Αμερικανικός Κτηνιατρικός Σύλλογος. Προσωπικά εμένα μου αρκεί.

vagelis_ras

Well-Known Member
5 Αυγούστου 2011
2.405
458
53
Όσο ο μέσος Έλληνας έχει μπερδέψει το έργο της εκάστοτε φιλοζωικής με το παζάρι το πρόβλημα απλά θα μεγαλώνει.
Όταν ακούω να λένε <<πήγαινε σε μια φιλοζωική και θα βρεις κάτι που να σου αρέσει >> νομίζω ότι πρόκειται για το παζάρι του σχιστού .
Για να ξεκαθαρίσουμε και κάποια πράγματα .
Το έργο της φιλοζωίας είναι η περίθαλψη και η προστασία των ζώων που έχουν ανάγκη.
Ο κάθε φιλόζωος που θέλει να σώσει ένα σκύλο , απλά το κάνει χωρίς δεύτερες σκέψεις.
Αν το δούμε εντελώς ρεαλιστικά και συλλογιστούμε ότι η κυνοφιλία και η κυνολογία ήταν άρρηκτα συνδεδεμένες , τότε δεν θα έπρεπε να υπήρχαν αδέσποτα και ίσως δεν θα υπήρχαν και ημίαιμα .
Αυτό που πραγματικά χρειάζεται είναι η ενημέρωση του κόσμου και ποιες είναι οι πραγματικές λύσεις στο πρόβλημα .
Ίσως σε κάποιους να πρέπει να τους εξηγήσουν ακόμα και ποιο είναι το πρόβλημα.
Καλό βέβαια θα ήταν η φιλοζωία να γίνετε με συγκεκριμένο σκοπό και όχι για τους ατομικούς σκοπούς του καθενός .
Γενικότερα έχω την αίσθηση ότι λείπουν οι κανόνες στο παιχνίδι.

epial

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2011
3.026
5.276
66
Aθήνα
Δεν είμαι σίγουρη ότι έχετε δίκιο. Το ίδιο ακριβώς κάνουν και οι φιλοζωικές και οι σύλλογοι στην Αμερική και μαζί τους συμφωνεί και ο Αμερικανικός Κτηνιατρικός Σύλλογος. Προσωπικά εμένα μου αρκεί.
E! Αμα κάνουν το ίδιο οι Αμερικάνικες φιλοζωικές και ο Αμερικάνικος κτηνιατρικός σύλλογος, ανακαλώ κάθε προηγούμενη άποψή μου, διαβεβαιώνοντάς σας ότι επί ένα μηνα θα στρέφομαι πρός την κατεύθυνση των ΗΠΑ και θα λέω από μέσα μου 39 φορές: « μεταννοώ και δεν θα ξαναεκφράσω τέτοιες απόψεις πριν ενημερωθώ τι πρεσβεύουν για το θέμα οι εκπληκτικοί και αλάνθαστοι Αμερικάνοι»

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
E! Αμα κάνουν το ίδιο οι Αμερικάνικες φιλοζωικές και ο Αμερικάνικος κτηνιατρικός σύλλογος, ανακαλώ κάθε προηγούμενη άποψή μου, διαβεβαιώνοντάς σας ότι επί ένα μηνα θα στρέφομαι πρός την κατεύθυνση των ΗΠΑ και θα λέω από μέσα μου 39 φορές: « μεταννοώ και δεν θα ξαναεκφράσω τέτοιες απόψεις πριν ενημερωθώ τι πρεσβεύουν για το θέμα οι εκπληκτικοί και αλάνθαστοι Αμερικάνοι»
Γονυπετής ελπίζω.

Πάντως, δεν καταλαβαίνω τελικά για ποιο λόγο γινεται όλο αυτό. Οκ να κάνουν τα πάντα για να υιοθετηθεί ενα σκυλι. Δεν τους νοιάζει όμως η μοιρα του αν καταλήξει εκ νέου αδέσποτο όταν δεν θα μεγαλώσει στο "καθαρόαιμο"¨που περιμενε και ειχαν πει στον ιδιοκτητη...?