Σταματώ να προωθώ!Συνειδητή απόφαση!

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.744
7.892
Άλλο πακετάκι παραπληροφόρησης είναι η ενημέρωση σχετικά με την συμπεριφορά του ζώου. Έχω δει να γράφουν κάτω από την φωτογραφία σκύλου ότι "τα πάει" καλα με το λουρί κ είναι υπάκοη στη βόλτα. Επειδή το συγκεκριμένο ζώο το έχω πάει βόλτα, όταν ήμουν εθελοντής,ένα έχω να πω... "3 πουλάκια κάθονταν κ πλέκανε πουλόβερ".... Το ζώο είναι γύρω στα 50 κιλά κ έχεις την αίσθηση ότι τραβάς τρακτέρ. 10 λεπτά βόλτας μαζί της ήταν αρκετά για να με εξαντλήσουν κ δεν είμαι αδύναμη κοπελίτσα. Επίσης, πουθενά δεν αναφέρει ότι το ζώο είναι dog aggressive. Μάλιστα, για κανένα ζώο δεν είδα ν αναφέρεται τίποτα τέτοιο, στις αγγελίες του συγκεκριμένου καταφυγίου. Πιστεύω ότι όταν εκδηλώνει κάποιος γνήσιο ενδιαφέρον για ένα ζώο(ή για να εκδηλώσει ενδιαφέρον), είναι ηθικά σωστό πάνω από όλα, να έχει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες στη διάθεση του. Έχω διαβάσει για πολλά ζώα που έγινε προσπάθεια υιοθεσίας κ επιστράφηκαν κακήν κακώς κ περισσότερες από δυο φορές. Δεν κάνουν όλα τ αδέσποτα για όλους. Αυτό το κομμμάτι για μένα είναι πολύ πιο σοβαρό κ σημαντικό από την ετικέτα "καθαρόαιμο". Έστω κ αν είναι δανεική....
Η παραπληροφόρηση σχετικά με τον χαρακτήρα ή τις τυχόν αρρώστειες που μπορεί να φέρει το ζώο είναι απαράδεκτη και πάνω από όλα κάνει κακό στον ίδιο τον σκύλο που τελικά ή θα επιστραφεί ή θα καταλήξει και πάλι αδέσποτο. Και την θεωρώ πιο σημαντική από το θέμα της καθαροαιμίας. Και δυστυχώς σε κάποιες περιπτώσεις συμβαίνει, και είναι πολύ κουτοπονηρίστικη τακτική που σε τίποτα δεν βοηθάει.

mad00lini

Well-Known Member
29 Σεπτεμβρίου 2011
2.618
29
Θα γράψω κι εγώ κάτι τελευταίο από πριβέ συζήτηση που είχα με την kritikopoula. Το κάνω copy paste:

Νομίζω όμως ότι ο Στέλιος άνοιξε το θέμα σχετικά με το ότι δεν θα προωθεί πλέον αγγελίες με ζώα που διαφημίζονται ως καθαρόαιμα.
Και δε χρειάζεται να φτάσουμε ως εκεί, απλά να κατευθύνουμε τους σωστούς ανθρώπους σ' αυτές τις αγγελίες μιας και ξέρουμε τα 5 πράγματα παραπάνω.
Για παράδειγμα ένας φίλος μου έχει αγάπη για ποιμενικούς, συγκεκριμένα βελγικό και γερμανικό και δεν διατίθεται να δώσει 800 ευρώ για καθαρόαιμο, αλλά έχει ήδη καταλάβει ότι από ιδιώτη δεν πρέπει να παίρνει. Οπότε, τον κατευθύνω σε υπάρχοντα παρατημένα ποιμενικά λέγοντάς τους όμως ότι δεν ξέρουμε από που κρατάει η σκούφια τους κι ότι μπορεί να μην έχουν τα ένστικτα ενός ΓΠ.

Μπορεί όμως και να τα έχουν, όπως είπε ο spyv, αλλά σίγουρα η αναπαραγωγή τους θα είναι απαγορευτική. Αν προχωρήσουμε σε απόφαση να πάψει η προώθηση "καθαρόαιμων" τότε αυτά τα ζώα τι θα γίνουν; Καλύτερα να υιοθετηθούν από κάποιον ευσυνείδητο dogforumer ή κάποιον που έχει ενημερωθεί σωστά απ' αυτόν, παρά από κάποιον εντελώς ανίδεο που αυξάνονται οι ορμόνες του στη θέα ενός ροτβάιλερ.

Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Θα γράψω κι εγώ κάτι τελευταίο από πριβέ συζήτηση που είχα με την kritikopoula. Το κάνω copy paste:

Νομίζω όμως ότι ο Στέλιος άνοιξε το θέμα σχετικά με το ότι δεν θα προωθεί πλέον αγγελίες με ζώα που διαφημίζονται ως καθαρόαιμα.
Και δε χρειάζεται να φτάσουμε ως εκεί, απλά να κατευθύνουμε τους σωστούς ανθρώπους σ' αυτές τις αγγελίες μιας και ξέρουμε τα 5 πράγματα παραπάνω.
Για παράδειγμα ένας φίλος μου έχει αγάπη για ποιμενικούς, συγκεκριμένα βελγικό και γερμανικό και δεν διατίθεται να δώσει 800 ευρώ για καθαρόαιμο, αλλά έχει ήδη καταλάβει ότι από ιδιώτη δεν πρέπει να παίρνει. Οπότε, τον κατευθύνω σε υπάρχοντα παρατημένα ποιμενικά λέγοντάς τους όμως ότι δεν ξέρουμε από που κρατάει η σκούφια τους κι ότι μπορεί να μην έχουν τα ένστικτα ενός ΓΠ.

Μπορεί όμως και να τα έχουν, όπως είπε ο spyv, αλλά σίγουρα η αναπαραγωγή τους θα είναι απαγορευτική. Αν προχωρήσουμε σε απόφαση να πάψει η προώθηση "καθαρόαιμων" τότε αυτά τα ζώα τι θα γίνουν; Καλύτερα να υιοθετηθούν από κάποιον ευσυνείδητο dogforumer ή κάποιον που έχει ενημερωθεί σωστά απ' αυτόν, παρά από κάποιον εντελώς ανίδεο που αυξάνονται οι ορμόνες του στη θέα ενός ροτβάιλερ.
Σε κάτι που δεν μπορούμε να σταματήσουμε, μπορούμε να προσπαθήσουμε να το βελτιώσουμε. Ένας καλός τρόπος είναι κι αυτός που περιγράφει, πολύ σωστά κατά τη γνώμη μου, η mad00lini.

irma

Well-Known Member
21 Μαρτίου 2007
681
89
Η ενήμερωση για μένα δεν παίζει κανένα ρόλο. Ενήμεροι είναι όλοι και για τη στείρωση και για το δέσιμο στο βαρέλι και ότι άλλο μπορείτε να φανταστείτε. Απλά δεν μας νοιάζει.
Πιστεύω ότι το πρόβλημα των αδέσποτων δεν θα λυθεί ποτέ.
Για ένα και μόνο λόγο.
Την ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ μας.

ICE

Well-Known Member
9 Νοεμβρίου 2010
6.410
421
ΑΘΗΝΑ
Υπαρχει πολυ μεγαλη αγνοια και ακομη περισσοτερη στην επαρχια. Η ενημερωση ειναι αναγκαια αν σκεφτει κανεις οτι στις γεννιες των ανθρωπων προστιθενται συνεχως νεες οι οποιες με καποιο τροπο πρεπει να λαβουν σφαιρικη ενημερωση και να μην εχουν να κρινουν μονο με βαση αυτα που βρηκαν και εμαθαν στο σπιτι και στο μερος που γεννηθηκαν. Επισης υπαρχουν οι μεγαλες ηλικιες με τις παλιες αποψεις της δικης τους εποχης. Αυτο δεν σημαινει οτι αυτοματως θα αλλαξουν σταση ή θα κρινουν σωστα, αλλα:

Η ενημερωση δινει αρχικα το προνομιο της γνωσης, και στην συνεχεια το δικαιωμα(και την πιθανοτητα) της επιλογης με βαση την γνωση.

Sent from my Galaxy S2 using Tapatalk 2

nfeel

Well-Known Member
7 Οκτωβρίου 2011
1.491
514
UK
Δυστυχώς όταν ο πολίτης έχει άγνοια,οφείλει το κράτος να επέμβει και να νομοθετήσει.
Κάτω από αυτό το πρίσμα έχουν δημιουργηθεί κ νόμοι όπως αυτός κατά της απάτης,αλλιώς θα μπορούσε να σου πει "ας ήσουνα πιο έξυπνος,πιο ενημερωμένος για να μην σε εξαπατούσαν".

Το κράτος οφείλει να προστατεύει και τους ανθρώπους και το περιβάλλον αλλά και τα ζώα που φιλοξενεί εντός των συνόρων του.Γι'αυτό εγώ προσωπικά θεωρώ επιτακτική την ανάγκη θέσπισης νόμου,που να απαγορεύει την εμπορία σκύλων από πετς και μη εγκεκριμένους εκτροφείς.Στο ίδιο πλαίσιο θα μπορούσε να συνυπάρχει κ μια διαδικασία ενημέρωσης του κοινού.

Όπως αυτό το σποτάκι που παίζει στην TV για το κύρος της Ελλάδας κ καλά,με συμμετοχή από αναγνωρισμένους επαγγελματίες του εξωτερικού.Άν υπήρχε κάτι αντίστοιχο για την εμπορία ζώων νομίζω θα κάναμε ένα ταιράστιο βήμα προς τον 21ο αιώνα.
Όταν οι αιρετοί όμως (και δη αυτοί που υποτίθεται ότι ασχολούνται με τα κυνοφιλικά),σαν την Πιπιλή,ψάχνουν γαμπρό η νύφη για το σκύλο τους ...τότε δυστυχώς αγαπητοί δεν διαφαίνεται κάποιο φως στον ορίζοντα.

Εσείς οι λίγοι που ασχολείστε θα μείνετε μόνοι,να προσπαθείτε να ξυπνήσετε ένα έθνος με νεκροσάβανα στα μάτια που του εμποδίζουν την όραση.

epial

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2011
3.026
5.276
66
Aθήνα
Εγώ πάντως είμαι υπέρ της «ήπιας προσαρμογής» κι ας φαίνεται ότι δεν θα έχει άμεσα αποτελέσματα.

Ενας νόμος για να λειτουργήσει και να μην μείνει ανενεργός πρέπει να έχει την συγκατάθεση και αποδοχή της πλειοψηφίας των πολιτών.
Εάν η πλειοψηφία των πολιτών δεν νοιώσει την ανάγκη για την θέσπιση κάποιου νόμου και αυτός επιβληθεί βιαίως (ειδικά στην Ελλάδα), αυτός δεν θα λειτουργήσει ποτέ ή θα φέρει τα αντίθετα από τα επιδιωκόμενα αποτελέσματα.
Μην κρίνουμε απο άλλους λαούς που υπακουουν σχεδον τυφλά σε άνωθεν επιβαλλόμενους νόμους ή και διαταγές.
Ο Ελληνας δεν είναι έτσι. Είναι ανεξάρτητος, αντιδραστικός σε κάθε μορφή εξουσίας, εφαρμόζει τους νόμους κατα το δοκούν, ενώ για τους υπόλοιπους ψάχνει τρόπους να μήν το πράξει όπως επίσης και αναγνωρίζει πολύ δύσκολα την γνώση ή την υπεροχή του άλλου. (Ω! Ναι! είμαστε γνήσιοι απόγονοι των προγόνων μας)
Ουτε λοιπόν ο «καταπιεζόμενος» από τον νόμο θα τον εφαρμόσει εφ όσον είναι η πλειοψηφία, αλλά ούτε αυτός που καλείται να φροντίσει για την τήρησή του θα το πράξει (διότι ούτε αυτός τον πιστεύει ώστε να ζητήσει την εφαρμογή του και ως Ελληνας κρίνει μόνος του και τηρεί ή ζητεί την εφαρμογή των νομων κατα το δοκούν)*
Και επειδή έχουμε Δημοκρατία και όχι Ολιγαρχία και σαν λαός είμαστε, κι ας μην το έχουμε καταλάβει, περισσότερο προσαρμοσμένοι και επιδεκτικοί στην πρώτη από άλλους΄ αυτό που χρειάζεται είναι να συνειδητοποιήσει ο κάθε «σωτήρας» (τα εισαγωγικά δεν έχουν ειρωνικό χαρακτήρα) που θέλει να περάσει τόν όποιο νόμο, ότι πρέπει πρώτα να φροντισει με κάθε τρόπο να τον κάνει εύπεπτο αλλά και αναγκαίο, ώστε να τον ζητήσει ή ίδια η πλειοψηφία των πολιτών. (αναφέρομαι σε αληθινή πλειοψηφία και όχι την δήθεν πλειοψηφία που προβάλεται δήθεν ότι υπάρχει, από τα ΜΜΕ, τις μειοψηφούσες ομάδες ή τον κάθε πολιτικό που θέλει να περάσει και να επιβάλλει όποιον νόμο γουστάρει)
Ταυτόχρονα με την ενημέρωση του λαού και την προπαγάνδα σε όλα τα επίπεδα υπέρ του επιδιώκόμενου αποτελέσματος, μπορεί κάποιος, για να επισπέυσει τα πράγματα, να φροντίσει με πολύ ήπιους νόμους προς την κατεύθυνση αυτή, ώστε να γίνει συνήθεια, να κάνει ποιό εύπεπτο τον τελικό νόμο που θέλει κάποια στιγμή να πετύχει.

*Αυτό δεν πρέπει απαραιτήτως να θεωρηθεί κακό, εάν ανακαλέσουμε στην μνήμη μας τις θηριωδίες που έπραξαν στους δύο μεγάλους πολέμους, λαοί που τα γονίδιά τους και η κουλτούρα τους τους κάνει να εκτελούν χωρίς σκέψη και αντίρρηση κάθε άνωθεν νόμο ή διαταγή.
Τίποτα δεν είναι τέλειο, όλα έχουν προτερήματα και μειονεκτήματα.

Σε λιγότερο από 15 ημέρες μπαίνω αισίως στα 55.
Θα μου πείτε τί σας αφορά...
Το αναφέρω για να πώ στους νεώτερους, ότι η αλλαγή που έχω παρατηρησει στην νοοτροπία των Ελλήνων ως προς την αντιμετώπιση των ζώων τα τελευταια 40-50 χρόνια είναι πολύ μεγάλη κι ας μην μας φαίνεται η απο χρόνο εις χρόνου διαφοροποίησή της.
Σαφέστατα και έχουμε πολύ δρόμο μπροστα μας αλλά είναι και στο χέρι του κάθε ενός, να δώσει το παράδειγμα αλλά και την σοβαρή ενημέρωση στους γύρω μας.
Κατα την γνώμη μου θελει ιδιέταιρη προσοχή μην πέσουμε στην παγίδα της υιοθέτησης των ακραίων θέσεων που είναι της μόδας και του φανατισμού, διότι τότε θα έχουμε αντιθετα από τα επιδιωκόμενα αποτελέσματα!
Εάν κάποιος κρίνει ότι είσαι ακραίος, δεν σε ακούει ούτε παραδειγματίζεται κάν΄ πολλές φορές δε, αντιδρά με τον ίδιο φανατισμό αντιθετα.

Last edited:

silver

Well-Known Member
20 Ιουνίου 2012
813
1
Αθήνα
Η παραπληροφόρηση σχετικά με τον χαρακτήρα ή τις τυχόν αρρώστειες που μπορεί να φέρει το ζώο είναι απαράδεκτη και πάνω από όλα κάνει κακό στον ίδιο τον σκύλο που τελικά ή θα επιστραφεί ή θα καταλήξει και πάλι αδέσποτο. Και την θεωρώ πιο σημαντική από το θέμα της καθαροαιμίας. Και δυστυχώς σε κάποιες περιπτώσεις συμβαίνει, και είναι πολύ κουτοπονηρίστικη τακτική που σε τίποτα δεν βοηθάει.
Έτσι είναι Κυβέλη. Συνδυάζεται υπέροχα με την πολύ σωστή παρατήρηση του ICE: "Η ενημερωση δινει αρχικα το προνομιο της γνωσης, και στην συνεχεια το δικαιωμα(και την πιθανοτητα) της επιλογης με βαση την γνωση."

sea-mol

Well-Known Member
18 Μαρτίου 2011
6.882
8.847
Πρέβεζα
Εγω δεν θα επεκταθω στην κουβεντα περι φιλοζωιας αλλα θα απαντησω στο αρχικο ποστ του Στελιου με ερωτηση και κανοντας λιγο το δικηγορου του διαβολου. Δεν λεω οτι διαφωνω με την τοσποθετηση σου περι αγνοιας, ασχετοσυνης των απανταχου φιλοζωων των καθαροαιμων και μη, αλλα τι πιστευεις οτι βοηθας να αλλαξει-βελτιωθει με τη σταση που λες οτι θα τηρησεις? Η απλα μας δηλωσες την αποστασιοποιηση σου απο το θεμα, κι αν ειναι ετσι γιατι θελησες να σχολιαστει το τι θα κανεις εσυ σαν Στελιος απο εδω και περα αφου πηρες ηδη μια αποφαση?

Αφου λες οτι ισως να βοηθησες καποια σκυλια στο να υιοθετηθουν κι αφου τα σκυλια που δινονται συνηθως μεσω αγγελιων δινονται ειτε στειρωμενα ειτε με συμφωνια στειρωσης γιατι να σταθεις στο τι πιστευει ο καθενας? Το σκυλο δεν εχεις σαν πρωτη σκεψη να βοηθησεις? Το αποτελεσμα δηλαδη θα ηταν, αν η ευκαιρια να βρει σπιτι καποιος σκυλος θα ηταν μεσω εσου, να μην βρει τελικα επειδη διαφωνεις εσυ με αυτο που λεει οποιος το βρηκε-φροντιζει προσωρινα. Αξιζει?

uuuuuuuuuuup !!!

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Έκανα αυτό το topic για συζήτηση, αναφορά, σκέψη και κυρίως τροφή για σκέψη!

Είναι κάτι που το βλέπω να υπάρχει και κανείς δεν το θίγει!

Η στάση μου από εδώ και πέρα θα είναι πιο...επιλεκτική όπως άλλωστε και σε πολλά πράγματα που με αφορούν πλέον γενικά!Θα προσπαθήσω να βοηθώ ορθά και σωστά την προώθηση των σκύλων, αλλά επιλεκτικά!
Δεν είναι ότι θα σταματήσω να προωθώ γενικά αλλά θα σταματήσω να προωθώ μέσω Φιλοζωικών!Δυστυχώς εκεί με ωθούν!Σαν μονάδα μιλάω!

Αυτή θα είναι η κίνηση μου για κάτι καλύτερο!Τουλάχιστον στο τι μπορώ και στο τι θα κάνω εγώ!

silver

Well-Known Member
20 Ιουνίου 2012
813
1
Αθήνα
Μα πάνω σ αυτό σχολίασε ο καθένας ....Εγώ προσωπικά δεν θα σταματήσω να προωθώ αγγελίες ζώων επειδή αναφέρουν την.... "καθαροαιμία", γιατί είναι κ το τελευταίο πράγμα που με απασχολεί, τη στιγμή που αποκρύπτουν πολύ σοβαρότερα προβλήματα όπως τυχόν επιθετικότητα ή φοβία. Εδώ πληρώνουν κ 600 ευρώ για να αποκτήσουν ένα ζώο που δεν είναι καθαρόαιμο κ εμπορικά δεν έχει καμιά αξία,για το τζάμπα θα τους πείσουμε? Θα ανησυχήσουμε για αυτόν που θα ανησυχήσει, επειδή το σκυλί που πήρε από την φιλοζωική δεν είναι καθαρόαιμο?