Σταμάτησε να τρώει BARF!!!

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.366
10.523
Athens
το αυγό ωμό το δίνετε?
Nαι μπορείς. Βέβαια σε μερικά όπως οι δικές μου δεν τους αρέσει ωμό και τους το κάνω τύπου ...ξενοδοχειακό.

επίσης κάνει να τρώει ο σκύλος φέτα?
Ναι αλλά πολύ λίγο,π.χ. από περισσεύματά σου γιατί είναι και αλατισμένη. Γενικά έχω διαβάσει ότι προτιμάμε άπαχα τυριά όπως cottage, ανθότυρο κλπ.

bouboul

Well-Known Member
18 Οκτωβρίου 2012
420
2
δεν δίνω μπαρφ απλά απόρησα
για την φέτα ρωτάω γιατί μαγειρευτά που του δίνω έχω διαβάσει ότι πρέπει να είναι ανάλατα!
το αυγό δεν είναι τίγκα στην χοληστερίνη?

Donzouan

Well-Known Member
17 Ιανουαρίου 2010
649
1
Αυτό είναι μύθος , εφόσον δεν έχειΣ κάποιο παράλληλο πρόβλημα καρδιαγγειακό , μπορείς να τρώς άφοβα .

Xotikouli

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2006
4.974
630
Athens
Δεν εννοούσε τη δική της χοληστερίνη, υποθέτω γι'αυτό η απορία! :D
Φέτα και αλάτι για ποιο λόγο; Και μάλιστα μαζί; Η φέτα έχει ήδη αλάτι

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.366
10.523
Athens
Αυγό δίνεις 1 την εβδομάδα ή στις 10 μέρες.

Xotikouli, εννοούσα ότι τη φέτα την αποφεύγουμε γενικά γιατί είναι ήδη αλατισμένη και επίσης έχει και αρκετά λιπαρά (πλην κατηγορίας όπως της Milner κλπ.)

Xotikouli

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2006
4.974
630
Athens
Στον tzes007 που το πρότεινε πήγαινε η ερώτηση! (βαρέθηκα να πάω πίσω να κάνω quote, το παραδέχομαι! :) )

tzes007

Well-Known Member
3 Νοεμβρίου 2012
199
0
ΙΩΑΝΝΙΝΑ
Μιλάω για τεράστιο μίγμα παιδιά τα ποσά αλατιού και φέτας είναι αμελητέα ποσότητα.Αν φτιάξω μίγμα για μια μερίδα θα βάλω 2 τρίματα φέτας ή πολί λίγο αλατάκι μιλάμε χιλιοστά στο κουτάλι. 1 απο τα δύο αν βάλω φέτα δεν βάζω αλάτι.

Last edited:

bouboul

Well-Known Member
18 Οκτωβρίου 2012
420
2
Ωπ ναι , παίζει να έχεις δίκαιο :)
Για άνθρωπο έλεγα , ε
μα λέω κι εγώ με δουλεύει!:D

ξοτικούλι άρρεν είμαι!
μην αρχίσουμε να ψαχνόμαστε τώρα στα γεράματα :p

Xotikouli

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2006
4.974
630
Athens
Το σύστημα παγώνω τα λιωμένα λαχανικά και τα δίνω λίγα λίγα ποτέ δεν με βόλεψε. Πρώτον γιατί γίνονται νιανιά αν τα βάλεις σε σακουλάκι και δεν μπορώ να γεμίζω τον καταψύκτη τάπερ που πιάνουν περισσότερο χώρο, και δεύτερον γιατί θεωρώ ότι τα λαχανικά λιωμένα, παγωμένα και ξεπαγωμένα χάνουν πολλά από τα πιθανά ωφέλιμα που έχουν να δώσουν. Έτσι κι αλλιώς, δεν χρειάζεται να υπάρχουν οι αναλογίες σε κάθε γεύμα της ημέρας (ούτε εμείς τρώμε λίγο από όλα κάθε μέρα, προσπαθούμε να κρατάμε μια ισορροπία συνολικά). Οπότε αυτό που έκανα ήταν να φτιάχνω μία στο τόσο μεγάλες μερίδες (συνήθως κάθε φορά που έκανα εκκαθάριση ψυγείου) τις οποίες έδινα επί τόπου, φρεσκοκομμένες.

thanos_megara αν κατάλαβα καλά έφαγε όλο το καινούριο κοτόπουλο που του έδωσες; Άρα προφανώς το θέμα δεν ήταν το κοτόπουλο γενικώς αλλά το συγκεκριμένο μείγμα

ξοτικούλι άρρεν είμαι!
μην αρχίσουμε να ψαχνόμαστε τώρα στα γεράματα :p
Ουπς! Sorry! :)

Alexia

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2008
6.350
202
65
Brussels
dolceconspirito.com
δεν δίνω μπαρφ απλά απόρησα
για την φέτα ρωτάω γιατί μαγειρευτά που του δίνω έχω διαβάσει ότι πρέπει να είναι ανάλατα!
το αυγό δεν είναι τίγκα στην χοληστερίνη?
Ο σκύλος δεν έχει πρόβλημα με την χοληστερίνη

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.745
7.893
Δηλαδή τη χρειάζεται περισσότερο απο την καθαριότητα και ένα καλό κοκτειλ λαχανικών ?
Π.χ. Αυτό που σου είπε η vrmode μόλις μετά το ποστ σου. Επίσης την ισορροπία των υλικών ώστε σε βάθος χρόνου να μην στερηθεί κάτι σημαντικό ο σκύλος.

east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.061
Ναι ωμό το αυγό
Καπου ειχα διαβασει οτι το ασπρο του αυγου οταν ειναι ωμο εχει ενα συστατικο που καταστρεφει μια πρωτεινη στον σκυλο, οποτε δεν κανει να το τρωει ωμο αλλα βραστο.....
Ισχυει? Το εχετε ψαξει?

jac

Well-Known Member
13 Σεπτεμβρίου 2011
800
2
Italia
το ωμό αυγό επειδή έχει μόνο τον κίνδυνο της σαλμονέλας θα πρέπει να δίνεται με προσοχή και για άμεση κατανάλωση (να μην μείνει να το φάει άμεσα ο σκύλος) χοληστερίνη δεν προκαλεί στον σκύλο και ισως να προκαλεί πρόβλημα στην απορόφηση μιας βιταμίνης β που σε σκυλιά με δερματικά μπορεί να είναι πρόβλημα, δεν εχω διαβάσει κάτι αλλο. (με κάθε επιφύλαξη φυσικά, δεν έχω ακόμα το πτυχίο μου :p )

Last edited:

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.745
7.893
Δηλαδή δεν ισχύει ότι οι σκύλοι δεν κινδυνεύουν από σαλμονέλα; Τους δίνω κι εγώ ωμό αβγό πότε πότε.

jac

Well-Known Member
13 Σεπτεμβρίου 2011
800
2
Italia
Δηλαδή δεν ισχύει ότι οι σκύλοι δεν κινδυνεύουν από σαλμονέλα; Τους δίνω κι εγώ ωμό αβγό πότε πότε.
τώρα τι να σου πω.....οι σκύλοι (τα κυνοειδη γενικά και άλλα ζώα ) μπορούν να είναι φορείς μορφής σαλμονέλας. Αυτό το μαθαίνεις στα βασικά μαθήματα υγιεινής, δεν είμαι κτηνίατρος για να σου πω απο που το κολλανε.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.223
Μέλη
19.995
Νεότερο μέλος
lindaTheDog