Το υπερηχογράφημα έδειξε νεοπλασία στον σπλήνα κι όλα τα υπόλοιπα όργανα καθαρά! Ο γιατρός μου είπε πως ο σπλήνας είναι όργανο "άχρηστο", γίνεται σπληνεκτομή με χειρουργική επέμβαση και βιοψία στην μάζα για να διαπιστωθεί αν είναι κακοήθης ή καλοήθης. Αν είναι κακοήθης, ίσως έχει ήδη δώσει μετάσταση που δεν μπορεί ακόμα να ανιχνευθεί. Αν είναι καλοήθης, τελειώνουμε εκεί. Σημασία έχει πάντως για εμάς ότι βρήκαμε τι προκάλεσε αναιμία και χαμηλό αιματοκρίτη στον σκυλάκο μας και δεν χρειάζεται περαιτέρω εξετάσεις κι ότι το περιστατικό του αντιμετωπίζεται με χαμηλό ρίσκο.
Ευχομαι να ειναι καλοηθια και να τελειωσει με αυτην την επεμβαση το ολο θεμα. Το οτι βρηκατε την ριζα του προβληματος και μαλιστα γρηγορα ειναι σπουδαιο για την ομαλη εξελιξη
Αύριο λοιπόν θα μιλήσω με δύο γιατρούς που αναλαμβάνουν τέτοιες επεμβάσεις για να ενημερωθώ για την διαδικασία, τις πιθανές επιπλοκές και το κόστος και θα σας ενημερώσω κι εσάς.
Σχετικά τώρα με τους ψύλλους, αυτήν τη στιγμή δεν μπορούμε να του δώσουμε χάπι, θα προτιμήσουμε την αμπούλα γιατί μένει στο λίπος του σκύλου, επιδερμικά.
Καλό βράδυ, ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον και τις ευχές σας!
Οι ψύλλοι και η αλκαλική φωσφάταση στα ύψη πού σας κολλάει βρε παιδιά; Με αυτήν την τιμή της αλκαλικής φωσφάτασης εγώ θα ήμουν πάρα πολύ προσεκτική με τα φάρμακα και δεν θα έβαζα αμπούλα χωρίς να μιλήσω πρώτα με το γιατρό.
Για ερλιχίωση τι τεστ έγινε; Αν έχει κάνει μόνο σναπ, θα ζητούσα κάτι πιο σοβαρό. Επίσης και διροφιλαρίωση παίζει.
Αν τελικά δεν δείξει τίποτα απ' αυτά υπέρηχο οπωσδίποτε. Εύχομαι να πάνε όλα καλά.
Δεν ξέρω τι τεστ έγινε, πάντως χρειάστηκε να περιμένω έως την επόμενη ημέρα και βγήκε αρνητικό. Επίσης, για παν ενδεχόμενο, κάναμε και την εξέταση για διροφιλαρίωση. Κι αυτό αρνητικό. Για τα ευρήματα του υπέρηχου έχω γράψει παραπάνω. Νεοπλασία στον σπλήνα, χρειάζεται σπληνεκτομή
Με χαρά σας ενημερώνω πως βγήκε το αποτέλεσμα της βιοψίας κι ήταν ένα απλό αιμάτωμα πάνω στον σπλήνα που του προκάλεσε την τόσο σοβαρή αναιμία! Ο Αργούλης έχει αναρρώσει από την σπληνεκτομή, όλα πήγαν καλά και σας ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον σας!