Σνάουτσερ γίγας μέσα σε σπίτι

mihalis19

Member
1 Απριλίου 2019
5
0
36
Γεια σας.
Θα ήθελα να μου πείτε γνώμες αν έχετε για σναουτσερ γίγας θηλυκό μόνιμα μέσα στο σπίτι.
Εννοείται ότι καθημερινά θα βγαίνει έξω και αρκετές φορές την μέρα ίσως γιατι έχω μεγάλη αυλή.
το συγκεκριμένο θέλω να είναι μέσα γιατί θα εκπαιδευτεί για φύλαξη και γενικά σωματοφυλακή.
έχω διαβάσει πολλά για τον χαρακτήρα τους κτλ. όμως θα ήθελα και γνώμες από εσάς αν έχετε.
Οι απορίες είναι η εξής

1) κάνει για μέσα στο σπίτι?
2) πως τα παει με τα παιδια? έχω ήδη παιδάκι 2,5 χρονών και μπορεί να έρθει και άλλο μωρό αργότερα
3) εκτροφείο πιο να προτιμήσω? Έχω δει τον Δανίκα. Έχεις κανείς εμπειρία?
4) μαδάει? γιατί έχω δει βάση λίστας ότι δεν μαδάει σχεδόν καθόλου.
5) έχει μυρωδιά?

Γενικα στα σκυλιά που ήμουν ανάμεσα να πάρω είναι .
Μαλινοουά
ντομπερμαν
σναουτσερ

Σκέφτομαι περισσότερο το σναουτσερ απλα επειδη δεν μαδαει και είναι πολύ σημαντικό για εμένα.
Επίσης σκέφτομαι το γίγας επειδή πιστεύω ότι το standard δεν θα έχει την ίδια δύναμη και αποτελεσματικότητα σε περίπτωση που κάποιος μπει σπίτι. Και από ότι είδα μαδάει περισσότερο σχέση με το γίγας.
Γενικά εχω ζήσει με σκύλο μέσα στο σπίτι για 13 χρόνια και ξέρω αρκετά πραγματα.
Απλά το μέγεθος είναι εντελώς διαφοετικό . Είχα γιορκσαιρ τεριε μινι.

Όποια συμβουλή δεκτή.
Ευχαριστώ

Last edited:

Yorkaddict

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2011
5.449
12.876
Aθήνα
Kαλημέρα, καλό μήνα και καλώς ήρθες!
Δεν γνωρίζω γρι για σναουτσερ, θα σταθώ όμως σε αυτό που λες για "δύναμη" και "αποτελεσματικότητα" σε περίπτωση εισβολής.
σκέφτομαι το γίγας επειδή πιστεύω ότι το standard δεν θα έχει την ίδια δύναμη και αποτελεσματικότητα σε περίπτωση που κάποιος μπει σπίτι
Οποιαδήποτε προστασία από σκύλο ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ έχει μία και μόνο προϋπόθεση : ερασιτέχνες και ευκαιριακούς "αντιπάλους" που κατά 90% δεν θα μπουν καν στον κόπο να μπουν σε σπίτι με σκύλο. Θα πάνε στο παραδίπλα. Τόσο απλά.
Αλλιώς κανένας σκύλος οποιουδήποτε μεγέθους ή εκπαίδευσης δεν αποτελεί εμπόδιο.

Haris Drazen

Well-Known Member
25 Μαρτίου 2016
1.454
2.848
ΑΘΗΝΑ
1. αν ασχολείστε και βγαίνει όσο χρειάζεται για την εκτόνωση του, κάνει. Αφού θέλετε και να σας προστατεύει, επιβάλλεται να είναι μέσα στο σπίτι.
2. όσο εκπαιδευμένο και να είναι ένα σκυλί, η συνύπαρξη ενός σκύλου με τέτοιας ηλικίας παιδάκι απαιτεί πάντα κάποιον ενήλικα με τα μάτια του καρφωμένα πάνω τους.
4 και 5. Ζώο με τρίχωμα είναι...και μυρωδιά θα έχει και θα μαδάει...

mihalis19

Member
1 Απριλίου 2019
5
0
36
Προφανώς και δεν θέλω ποτέ να γίνει κάτι και να μπουν σπίτι. Και πιστεύω κι εγώ ότι θα λειτουργήσει αποτρεπτικά όταν ακούσουν ένα μεγάλο γαυγισμα. Εννοείται ότι δεν το θέλω σαν φύλακα και κατά τα άλλα να τον έχω εκτός οικογένειας. Θα είναι οικέγνειά μου όπως και το σκυλάκι μου παλιότερα.
Παρόλα αυτά για την τρίχα μέχρι ένα βαθμό είναι υποφερτή. όπως ήταν και του γιορκσαιρ που είναι και τα 2 στην ίδια κατηγορίας πτώσης τρίχας.

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις θα χαρώ να ακούσω και άλλες απόψεις

Yorkaddict

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2011
5.449
12.876
Aθήνα
Τα γιόρκι δεν μαδάνε γιατί απλούστατα δεν έχουν υπόστρωμα.
Χάνουν τρίχες, όπως χάνουμε και εμείς οι άνθρωποι.

Για τα σνάουτσερ δεν γνωρίζω τι ισχύει

mihalis19

Member
1 Απριλίου 2019
5
0
36
Τα γιόρκι δεν μαδάνε γιατί απλούστατα δεν έχουν υπόστρωμα.
Χάνουν τρίχες, όπως χάνουμε και εμείς οι άνθρωποι.

Για τα σνάουτσερ δεν γνωρίζω τι ισχύει
Ναι το ξέρω για τα γιορκι...Σε εμένα έχανε μόνο προς το τέλος της που έκανε για πολύ καιρό θεραπεία με κορτιζόνη.

joks

Well-Known Member
1 Μαϊου 2012
367
618
Εγώ πάλι θα σου πρότεινα έναν συναγερμό και αν ακόμα θες σκύλο να κοιτάξεις το μέγεθος του σκύλου να είναι τέτοιο που να μην κινδυνεύει ο σκύλος από τα παιδιά και το αντίστροφο (15-25 kg).
Ένας ενθουσιασμένος 40κιλος σκύλο μπορεί να στείλει πολλά μέτρα μακριά ένα πεντάχρονο.

mihalis19

Member
1 Απριλίου 2019
5
0
36
Εγώ πάλι θα σου πρότεινα έναν συναγερμό και αν ακόμα θες σκύλο να κοιτάξεις το μέγεθος του σκύλου να είναι τέτοιο που να μην κινδυνεύει ο σκύλος από τα παιδιά και το αντίστροφο (15-25 kg).
Ένας ενθουσιασμένος 40κιλος σκύλο μπορεί να στείλει πολλά μέτρα μακριά ένα πεντάχρονο.
Συναγερμός υπάρχει. Καλά και το medium standard να έπαιρνα παλι ο ίδιος κίνδυνος υπάρχει Οκ thanks

zeledaki

Well-Known Member
3 Απριλίου 2016
240
170
26
Χίος
Λογικά θα εννοείς τον Κυριάκο Δανικα...
Ούτε εγώ έχω ιδέα από αυτή την φυλή αλλά πραγματικά ο Κυριάκος θα σε βοηθήσει και θα σου απαντήσει σε όλες σου τις απορίες είναι από τα καλύτερα άτομα που έχω γνωρίσει....και και για τα σκυλιά του πολύ αξιολογα!!!