Πως μεταφράζεται η παραπάνω αντίδραση? το έχω δει κανά δυο φορές στον δικό μου μιας και δεν γαυγιζει ποτέ.
Το βηχα-γαυγισμα, η οπως πολυ ωραια ειχε πει καποτε ενα παλικαρι "σαν να εχει καταπιει σεισμο 9 ριχτερ" εγω το μεταφραζω ως "αφεντικο ερχεται φαγητο, σιγα μην το τρομαξουμε"
Την εχω αντιληφθει να το κανει αρκετες φορες, οταν θελει να με προειδοποιησει για κατι που βλεπει/ακουει/νιωθει, αλλα δεν θελει να μεταδωσει πανικο μονο προειδοποιηση.
Ποτε δεν εχει γαυγισει μετα.
Το εχω ακουσει το βραδυ που καθομαστε παρεακι στον καναπε, οταν περπαταμε νυχτα κ καποιος μας ακολουθει, οταν πλησιαζει ο πακιστανος στο βενζιναδικο να ζητησει το κλειδι να ανοιξει την ταπα......
Οταν κοιμαμαι πιθανον να το εχει κανει, αλλα κοιμαμαι βαρια κ δεν θα μπορουσα να το εχω ακουσει.
@johnK
Θα σου πω δυο γεγονοτα κι ελπιζω να σε καλυψουνε.
Κατ'αρχην να ξεκαθαρισω οτι οταν πηρα cane corso εψαξα να παρω σκυλι με μονο κριτηριο την αποτελεσματικοτητα του στην ρεαλιστικη επιθεση κ εκδιωξη του εισβολεα (και φυσικα την υγεια του αλλα αυτο εννοειται).
Ουτε με εννοιαζε αν ειναι "τυπικο δειγμα εμφανισικα" ουτε αν οι γονεις του εχουνε απο 4 πρωταθληματα μορφολογιας......
(οποτε νομιζω σου εχω ηδη καλυψει το 2 -τουλαχιστον προσπαθησα να το καλυψω εγω παιρνοντας το!)
Εχω λοιπον να σου απαντησω τα εξης:
1. Μα καθόλου, δηλαδή? Δεν θα σπάσουν ούτε μιά πόρτα, ούτε ένα καναπέ, πάνω στην αναμπουμπούλα?
1. Αυτό είναι που με έχει "ιντριγκάρει" λιγάκι, όπως έχεις καταλάβει...
Και ξαναρωτάω: Δηλαδή, δεν θα γκρεμίσουν το σπίτι, ΠΡΙΝ μπει μέσα ο (απρόσκλητος) άγνωστος (που, ταυτόχρονα θα προσπαθεί, έστω και σιωπηλά να διαρρήξει)?
Και ρωτάω για το "πριν", μιάς και για το "μετά" μπορώ μάλλον να φανταστώ...
Ο εκτροφεας της μου το ειχε πει, δεν θα την ακουσεις να γαυγιζει.
Αδυνατουσα να το πιστεψω οσο εσυ τωρα.
Οταν ηταν 4 μηνων εγινε το πρωτο σκηνικο:
Μπαινω σπιτι πολυ αργα το βραδυ, οταν ολοι κοιμουνται. Βαζοντας το κλειδι στην πορτα σκεφτομουνα "η γουρουνα κοιμαται" (ναι ειναι κ θυλικια) ανοιγω κ την ωρα που παω να πατησω το ποδι μου μεσα, βλεπω ενα μαυρο πραγμα να τρεχει γρυλιζοντας/γαυγιζοντας με το στομα ανοιχτο. Χ$στηκ@ κ ξανακλεισα την πορτα οσο απλα το ακους! Μετα λεω "τι μ@λ@κιες κανω??" φωναζω απ εξω "κοριτσακι μου" κ ξανανοιγω την πορτα.
Βλεπω το σκυλακι μου να μου κανει τρελλες χαρες.......
Λεω ετυχε......
Ο εκτροφεας της μου απαντησε "φυσιολογικο ειναι, αλλα ειναι αρκετα νωρις να στο κανει τωρα"
Πριν δυο μερες -η σκυλα τωρα ειναι 6μηνων, με παιρνει τηλ ενας φιλος κ μου λεει "ερχομαι απο το σπιτι να παρω κατι". Σημειωσε εδω οτι η σκυλα τον γνωριζει καλα.
Φτανει στο μισαωρο μετα το τηλεφωνημα κ χωρις αλλη προειδοποιηση μπαινει στον κηπο.
Εγω ημουνα στην τραπεζαρια, η σκυλα κοιμοτανε στον καναπε.
Μεχρι να πω "ηρθε ο......" βλεπω ενα μαυρο σιφουνα να εκτινασσεται τρεχοντας αλλα αθορυβα, χωρις να χυσει το νερο απο τα ποτηρια στο τραπεζακι, χωρις να παρει παραμαζομα τα καλωδια του laptop, χωρις να κουνησει μισο επιπλο, να διανυει 6μετρα μεσα στο σαλονι κανοντας απιστευτα γρηγορα ελιγμους αναμεσα στα επιπλα κ εκει που λεω θα σταματησει στην σιτα (εχω πορτα-σιτα στην κυρια εισοδο του σπιτιου) βλεπω το σκυλι μου να περναει ΜΕΣΑ απο την σιτα με τον ιδιο ρυθμο........
Εκει καπου λεω "την γ@μησ@με" κ φευγω κ εγω τρεχοντας απο πισω μην πιστευοντας οτι το σκυλι θα κανει κατι ιδιαιτερο αλλα κ μην εχοντας προλαβει να αντιδρασω.......
Στα τελευταια 10 μετρα κηπου που χωριζαν το παλικαρι που μολις ειχε περασει την καγκελοπορτα απο την σκυλα, αυτη αρχισε να κανει εκεινο το παρανοικο γρυλισμα/γαυγισμα κ εγω να φωναζω "εξαφανισου σ'εφαγε"
Προλαβε οριακα να κλεισει την καγκελοπορτα πισω του πριν κλεισουνε τα σαγονια της σκυλας (ναι το ξαναλεω του κουταβιου!)
Την μαζεψα την εβαλα πισω κ μετα του ξανανοιξα την πορτα.
Οποτε στο λεω κ το πιστευω οτι ΟΧΙ τουλαχιστον το δικο μου σκυλι δεν θα το ακουσεις ουτε θα το αντιληφθεις πριν να ειναι πολυ αργα.....
Σημειωσε εδω οτι δυο εκπαιδευτες που την εχουνε δει μεχρι τωρα, μου ειπανε οτι "ΑΝ εχει κατι, πρεπει να δουλεψουμε για να της το βγαλουμε"
Και ναι εδω γελαμε......
Το ιδιο σκυλι το παιρνω μαζι στο δρομο, στην καφετερια, στον πεζοδρομο κ το λες απο χαδιαρικο εως μαλθακο. Εχει μπει απειρες φορες κοσμος μεσα στο σπιτι μου ΜΕ την παρουσια μου κ ειναι ολο τρελλες κ χαδια.
Ενα τετοιο σκυλι ΔΕΝ κανει για τον καθενα. Πρεπει να ξερεις πως να το χειριστεις, πως να του συμπερφερθεις κ τι θα πρεπει να κανεις αν τελικα το ζωο κανει την "καταστολη" που λεγαμε......
Το πηρα μετα απο ωριμη σκεψη αρκετων ετων, και αν κ πολυ νωρις ακομα με αυτα που εχω δει γενικα μαζι της ειναι απλα "too good to be true" αν καταλαβαινεις τι λεω.
Κανεις μεχρι σημερα δεν της εχει δειξει τι πρεπει να κανει. Κανεις δεν την εχει ενθαρυνει να δαγκωσει.
Και τωρα μπορουμε να καταληξουμε ολοι μαζι στο συμπερασμα οτι "ετυχε".........