Δυστυχώς δεν είναι όλοι μεγαλωμένοι με το σκεπτικό και την αντίληψη ότι και τα ζώα χρίζουν σεβασμού και σωστής μεταχείρισης (άλλωστε και μεις μέλη του ζωϊκού βασιλείου είμαστε) και ως εκ τούτου δεν αντιδρούμε όπως θα έπρεπε.
Ο δικός μου σύζυγος είναι ένας πολύ (ως και υπερβολικά πολύ) τυπικός alfa male. Το ότι δεν θα ασχοληθεί με το ζώο ως προς την φροντίδα του, χτένισμα, εμβόλια, βόλτες είναι κάτι που το θεωρώ δεδομένο και δεν με προβληματίζει μιάς και είμαι συνειδητοποιημένη και θέλω να τα αναλάβω η ίδια. Στο να του δώσει κανά χάδι, αυτό ίσως και να παίζει αλλά ούτε αυτό με πειράζει, έχουμε εγώ και η κόρη μου να του δώσουμε άφθονα. Εκείνο που δεν θέλω με τίποτα είναι να ξεσπάσει κάποια στιγμή τον εκνευρισμό του πάνω στο ζωάκι (κλωτσιές, σπρωξιές κλπ) πράγμα που είναι πολύ πιθανό αν φέρω τώρα ένα ζωάκι μέσα στο σπίτι την στιγμή που ο ίδιος δηλώνει αντίθετος (παρόλο που όταν το είχαμε συζητήσει πριν ξεκινήσω να ψάχνω ήταν θετικός στην ιδέα).
Η διαφορά με το να πάρω ένα ζωάκι τώρα ή σε αργότερο χρονικό διάστημα όπως θέλει εκείνος είναι (όπως το βλέπω εγώ που ξέρω πρόσωπα, καταστάσεις και τρόπους αντίδρασης) ότι αν το πάρω τώρα θα έχουμε σοβαρό πρόβλημα καυγάδων (είμαι αντίθετος, βρωμίζει, κάνει φασαρία, είναι ανθυγιεινό για το μωρό κλπ) ενώ αν το πάρω αργότερα θα είναι μεν αδιάφορος αλλά όχι εκδικητικός απέναντι στο σκύλο, κι όχι τόσο γιατί δεν χωνεύει τον ίδιο τον σκύλο αλλά γιατί θέλει να "χτυπήσει" εμένα μέσω εκείνου. Γι΄αυτό λοιπόν προσωπικά καταλήγω στο συμπέρασμα ότι καλύτερα για όλους μας θα είναι να κάνω λίγη ακόμα υπομονή. Τόσα σκυλάκια εκεί έξω, κάποια στιγμή θα αποκτήσουμε και εμείς ένα και εκείνο εμάς. :lol:
Μέχρι τότε θα συνεχίσω να ψάχνω πληροφορίες για εκτροφείς πάντως γιατί θέλω να είμαι οργανωμένη και όταν έρθει η ώρα να κινηθώ προς την σωστή κατεύθυνση. :wink: