Σκύλος-όνειρο που αποκτήσατε. Είσαστε κατάλληλος;

Lumpie

Well-Known Member
25 Απριλίου 2009
404
3
Χαλάνδρι
Η εκπαίδευση για αγώνες κοστίζει περίπου 500-700 ευρώ κάθε μήνα για όσα χρόνια θα συμμετέχει σε αγώνες, (η εκπαίδευση είναι δωρεάν) σύν ο χρόνος που χρειάζετε για να τα κάνεις όλα αυτά.

dimitris73

Well-Known Member
15 Μαρτίου 2010
419
0
Νομίζω ότι μπερδεύεις αγώνες εργασίας (που και πάλι πολλά είναι τα λεφτά που αναφέρεις) με τη συμμετοχή σε έκθεση μορφολογίας. Με Βασική Υπακοή (που ούτως ή άλλως είναι πολύ σημαντικό να έχει λάβει) το σκυλί μπορεί να συμμετέχει. Κόστος της, κάτω από 1000€.

dimitris73

Well-Known Member
15 Μαρτίου 2010
419
0
Απο Ελλάδα. Είχε βαθιές πληγές στους αγκώνες από το τσιμέντο που την είχαν. Είχε προβλημα στα αυτιά της, που κολάει από την μαμά της αν την ώρα της γέννας το έχει και αυτή.
Ελπίζω το πλάσμα σου να είναι μια χαρά πλέον;)

Νικος

Well-Known Member
13 Σεπτεμβρίου 2007
2.481
1
36
νεαπολη-νικαια
Η εκπαίδευση για αγώνες κοστίζει περίπου 500-700 ευρώ κάθε μήνα για όσα χρόνια θα συμμετέχει σε αγώνες, (η εκπαίδευση είναι δωρεάν) σύν ο χρόνος που χρειάζετε για να τα κάνεις όλα αυτά.
Το πολυ 200

Lumpie

Well-Known Member
25 Απριλίου 2009
404
3
Χαλάνδρι
H Brandie τώρα είναι μια χαρά.
Από την Βασική Υπακοή το μόνο που κέρδισα είναι ένα "κακοποιημένο από Βασική υπακοή σκύλο" γιατί είναι μία απο τις πιο ευαισθητες φυλές.
Αυτά ακριβώς τα λόγια χρησιμοποίησαν όχι ένας αλλά πολλοί εκπαιδευτές ειδικευμένη στην φυλή της. Και δεν πρέπει να περπατάει καθόλου δίπλα μου. Σε κάθε συνάντηση ο εκπαιδευτής μου λέει μην της κάνω καθόλου Β.Υ. Την θέλουμε άγρια.

Για την εκπαίδευση και τους αγώνες εργασίας πρέπει να είναι 6 μήνες τον χρόνο στον Λαγκαδα. (Θεσσαλονίκη).
και τους υπόλοιπους τρέχουμε 2 φορές την εβδομαδα ως την Κωπαϊδα. Αυτά είναι τα έξοδα της μετακίνησης.
Η εκπαίδευση προσφέρετε δωρεάν από τον εκπαιδευτή γιατί έχει να εμφανιστεί τόσο καλό σκυλί πάρα πολλά χρόνια.
Την έχουν δεί πάρα πολλά εξειδικευμένα άτομα και κριτές και έχουν τρελαθεί.

Lumpie

Well-Known Member
25 Απριλίου 2009
404
3
Χαλάνδρι
Για αγώνες Μεγάλης Ερευνας.
Είναι για κυνηγόσκυλα.
Στο μόνο που κρίνομαι κατάλληλη για αυτό το σκύλο είναι ότι.... δεν είμαι κυνηγός.
Οταν ο σκύλος κυνηγά τότε περιπλέκονται τα πραγματα.

Lumpie

Well-Known Member
25 Απριλίου 2009
404
3
Χαλάνδρι
Το θέμα μου είναι, όχι για τον δικό μου μόνο σκύλο αλλά γενικότερα.
Υπάρχουν άλλοι ιδιοκτήτες που έχουν καλά σκυλιά; Κάνουν εκπαίδευση αγώνων που στοιχίζει όπως αναφέρθηκε 200 ευρώ επιπλέον της διατροφής κ.λ.π.;
Τα πάνε σε εκθέσεις μορφολογίας;
Γιατί; Για να διαφημίσουν τους εκτροφείς τους; τους εκπαιδευτές τους;
Η να ικανοποιηθούν οι ίδιοι ότι έχουν τα τέλεια σκυλιά;

Εγώ όταν την αγόρασα μου είπαν ευτυχώς που την πήρες εσύ γιατί δεν κάνει για κυνηγόσκυλο, είναι παντελώς αδιάφορη. Καί όμως την πήρα, την λάτρεψα και την έκανα στην κυριολεξία σκυλί του καναπέ. Και για μένα αυτό είναι. Για παρέα την θέλω πανω από όλα.
Απλά έχω προβληματιστεί και θα ήθελα την γνώμη σας.

dimitris73

Well-Known Member
15 Μαρτίου 2010
419
0
Υποθέτω, μια και δεν με απασχόλησε ποτέ μια τέτοια συμμετοχή, για τους λόγους που αναφέρεις. Ίσως επίσης τον ιδιώτη - ιδιοκτήτη τον ενδιαφέρει να μάθει, στηριζόμενος στις γνώσεις του εκτροφέα του, και κάποια στιγμή να κάνει δική του εκτροφή.

Θα έχει περισσότερο ενδιαφέρον να απαντήσουν κάποιοι που ήδη το κάνουν, σε σχέση με εμένα που απλά υποθέτω.

Lumpie

Well-Known Member
25 Απριλίου 2009
404
3
Χαλάνδρι
Οντως ευτυχως που την πηρες γιατι στα χερια καποιου κυνηγου δεν θα ειχε καθολου καλη τυχη.

Ο εκτροφεας της ειναι και κυνηγος;
Ναι, χαίρομαι που την πήρα εγώ. Ο εκτροφέας δεν είναι κυνηγός. Είναι κυρίως εκπαιδευτής.
Συνηθίζεται τα κυνηγόσκυλα να τα δίνουν πιο μεγάλα από τους 3 μήνες και μετά για να τα τσεκάρουν όσο μπορούν ποια είναι τα καλά και ποιά όχι. Το βασικότερο όμως είναι το καλό κυνηγόσκυλο δεν είναι ποτέ κυριαρχικό.
Εγώ έχω επιλέξει άλλον εκπαιδευτή.

zerom

Well-Known Member
17 Μαρτίου 2011
97
4
εξαρχεια αθηνα
πρωτα απο ολα...μιλατε με μια ανεση για αγορες σκυλων λες και ειναι το πιο ομορφο κ νορμαλ πραγμα στο κοσμο το εμποριο σκυλων....διαφωνω καθετα λοιπον με το εμποριο κατεπεκταση κ με τους εκτροφεις οι οποιοι εμπρευονται ζωα σε ανθρωπυς που δεν εχουν ιδεα πως θα τα μεταχειριστουν...(ασχετα αν ειναι νομιμο ειναι απαραδεκτο...για μενα ειναι παρομοιο με το εμποριο λευκης σαρκος η κ παιδιων)
θιοθετησα κ ΔΕΝ αγορασα σκυλο....τον εχω για παρεα!ουτε για κινηγι ουτε για να με κανει περηφανη μαμα ουτε για να σκοτωνει αλλα σκυλια ουτε για να το καλοπιζω σα μπαρμπι...ειναι ζωο (οπως κ μεισ) με αντιστοιχα δικαιοματα...

μονο που τα σκυλακια αρκουνται με απλα πραγματα οπως χαδακια λιγο νερακι λιγο φαγητο παιχνιδι κ βολτα!

κ σας δηλωνω λοιπον οτι 8α το ζευγαρωσω(γτ εσεις δε ζευγαρωεται με μια εξυπνη γθβαικα η ανδρα για να βγαλετε κατι αντιστοιχο..)αρα κ ο σκυλος δε ζευγαρωνει για να βγαλει κουταβι θεο!ζευγαρωνει γιατι αυτο ειναι η φυση που παραβιαζεται συστιματικα!!!

κ τα κουταβια θα τα δωσω εκει που θελω εγω ετσι ωστε να ξερω οτι θα ειναι καλα!!!

και καλο θα ηταν να μην ασπαζεστε τοσο πολυ το εμποριο γτ ποσα κουταβια εχουν βρεθει στο δρομο η στα σκουπιδια απο πετ σοπ η εχουν αγορασθει αρρωστα....(ωραιοι εκτροφεισ που πληρονονται κ ολασ)
αντι να τα εμβολιαζουν τους κοβουν τις ουρεσς για να μη κανουν ζημιες στο σπιτι λεει!!!!!!!

ΟΧΙ ΣΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΖΩΩΝ(Κ ΟΤΙ ΣΥΝΕΠΑΓΕΤΑΙ)

Elli

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
3.885
193
50
Αθήνα
πρωτα απο ολα...μιλατε με μια ανεση για αγορες σκυλων λες και ειναι το πιο ομορφο κ νορμαλ πραγμα στο κοσμο το εμποριο σκυλων....διαφωνω καθετα λοιπον με το εμποριο κατεπεκταση κ με τους εκτροφεις οι οποιοι εμπρευονται ζωα σε ανθρωπυς που δεν εχουν ιδεα πως θα τα μεταχειριστουν...(ασχετα αν ειναι νομιμο ειναι απαραδεκτο...για μενα ειναι παρομοιο με το εμποριο λευκης σαρκος η κ παιδιων)
θιοθετησα κ ΔΕΝ αγορασα σκυλο....τον εχω για παρεα!ουτε για κινηγι ουτε για να με κανει περηφανη μαμα ουτε για να σκοτωνει αλλα σκυλια ουτε για να το καλοπιζω σα μπαρμπι...ειναι ζωο (οπως κ μεισ) με αντιστοιχα δικαιοματα...

μονο που τα σκυλακια αρκουνται με απλα πραγματα οπως χαδακια λιγο νερακι λιγο φαγητο παιχνιδι κ βολτα!

κ σας δηλωνω λοιπον οτι 8α το ζευγαρωσω(γτ εσεις δε ζευγαρωεται με μια εξυπνη γθβαικα η ανδρα για να βγαλετε κατι αντιστοιχο..)αρα κ ο σκυλος δε ζευγαρωνει για να βγαλει κουταβι θεο!ζευγαρωνει γιατι αυτο ειναι η φυση που παραβιαζεται συστιματικα!!!

κ τα κουταβια θα τα δωσω εκει που θελω εγω ετσι ωστε να ξερω οτι θα ειναι καλα!!!

και καλο θα ηταν να μην ασπαζεστε τοσο πολυ το εμποριο γτ ποσα κουταβια εχουν βρεθει στο δρομο η στα σκουπιδια απο πετ σοπ η εχουν αγορασθει αρρωστα....(ωραιοι εκτροφεισ που πληρονονται κ ολασ)
αντι να τα εμβολιαζουν τους κοβουν τις ουρεσς για να μη κανουν ζημιες στο σπιτι λεει!!!!!!!

ΟΧΙ ΣΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΖΩΩΝ(Κ ΟΤΙ ΣΥΝΕΠΑΓΕΤΑΙ)
1. Είσαι τελείως off topic στο συγκεκριμένο νήμα
2. Έχεις μπλέξει την ΣΟΒΑΡΗ ΕΚΤΡΟΦΗ με τα pet shops, δεν έχουν καμία απολύτως σχέση
3. Από κάτι τέτοιες απόψεις περί ζευγαρώματος έχουμε γεμίσει με αδέσποτάκια που δεν χρωστάνε σε τίποτα την ανευθυνότητα που δείχνεις εσύ, ωραία να δεχτώ πως θα τα δώσεις, και θα ξαναζευγαρώσουν και πάλι και πάλι, ενώ υπάρχουν ΤΟΣΑ σκυλάκια που θα μπορούσαν να υιοθετηθούν και να γίνει μια πραγματικά καλή πράξη....

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.795
20.110
Ευτυχώς που μας το δηλώνεις, να σου πούμε ένα μεγάλο "μπράβο" που σκοπεύεις να προστεθείς κι εσύ, στην λίστα όλων αυτών των βλαμένων byb, που έχουν γεμίσει τον τόπο κουτάβια. Πάντα τέτοια. Εύγε...

zerom

Well-Known Member
17 Μαρτίου 2011
97
4
εξαρχεια αθηνα
ΕΓΩ ΠΑΛΙ ΞΕΡΩ ΑΠΕΙΡΟΥΣ ΠΟΥ ΑΓΟΡΑΖΟΥΝ ΠΟΣΑ ΕΥΡΟΠΟΥΛΑ ΣΚΥΛΙΑ Κ ΜΕΤΑ ΟΠ ΤΟ ΧΑΣΑΜΕ...Η ΩΧ ΕΧΕΙ ΣΟΒΑΡΗ ΑΣΘΕΝΕΙΑ...Η ΤΕΛΙΚΑ ΔΕ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΟ ΚΡΑΤΗΣΩ....

ΑΛΛΟ ΘΕΜΑ Κ Η ΣΤΕΙΡΩΣΗ...ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΚΥΡΙΑΡΧΙΣΟΥΝ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΤΑ ΣΚΥΛΙΑ Κ ΝΑ ΣΑΣ ΣΤΕΙΡΩΝΟΥΝ ΟΛΟΥΣ....ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΚΑΛΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΜΕΤΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΣΤΗ ΦΥΣΗ(ΔΑΣΗ Κ ΒΟΥΝΑ)ΓΤ ΕΚΕΙ ΑΝΗΚΟΥΝ ΟΤΑΝ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΝΑ ΜΗ ΤΑ ΘΕΛΕΙ...Κ ΟΧΙ ΣΤΗ ΠΟΛΗ ΝΑ ΚΥΝΔΗΝΕΥΟΥΝ ΑΠΟ ΚΑΘΕΝΑ....ΑΛΛΑ ΠΟΙΟΣ "ΦΙΛΟΖΩΟΣ" ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΙ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗ ΛΥΣΗ!!!! ΣΤΕΙΡΩΣΗ!!!!!
ΤΕΣΠΑ ΕΣΕΙς ΕΙΣΤΕ ΟΙ ΕΞΥΠΝΟΙ ΠΟΥ ΒΓΑΖΕΤΕ ΦΡΑΓΚΑ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΑΣΗ Κ ΜΑΓΚΙΑ ΣΑΣ....ΑΛΛΑ ΣΚΕΦΤΗΤΕ Κ ΤΑ ΑΛΛΑ

Elli

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
3.885
193
50
Αθήνα
Α δηλαδή είναι <φιλόζωος> ένας που θα πάει να παρατήσει σκύλο στα όρη στα άγρια βουνά και όχι αυτός που κάνει στείρωση για να μην είναι ανεξέλεγχτες γέννες,,,,

Η πόλη μας μάρανε που <κινδυνεύουν> και όχι οι νοοτροπίες που πρεσβεύεις.... Μάλιστα!

zerom

Well-Known Member
17 Μαρτίου 2011
97
4
εξαρχεια αθηνα
α κ κατι τελευταιο...μετανιωνω που γραφτηκα στο φορουμ γτ αντιμετωπιζω γενικα τα ζωα(εξαιρουνται οι ανθρωποι) εντελως διαφορετικα!!!!

κ θα προτεινα να αρχισεται να στειρωνετε καμια μανα η πατερα ποθ εκδιδει το παιδι το βιαζει το βαραει το πουλαει....κ οχι τα σκυλακια...

δεν εχω καμια απολυτος θεση σε ενα τετοιο φορουμ με τοσα πρεπει κανονες κ δε πρεπει...αποψεις λεμε...σεβομαι οτι κ αν λετε κ ας διαφωνωω χωρις να βριζω...αντιθετως εσας κατι διαφορετικο σας χαλαει οποτε βαμος!κ καλα μυαλα!

Natassa

Well-Known Member
10 Ιανουαρίου 2008
4.700
172
Αθήνα
www.petphoto.gr
ΕΓΩ ΠΑΛΙ ΞΕΡΩ ΑΠΕΙΡΟΥΣ ΠΟΥ ΑΓΟΡΑΖΟΥΝ ΠΟΣΑ ΕΥΡΟΠΟΥΛΑ ΣΚΥΛΙΑ Κ ΜΕΤΑ ΟΠ ΤΟ ΧΑΣΑΜΕ...Η ΩΧ ΕΧΕΙ ΣΟΒΑΡΗ ΑΣΘΕΝΕΙΑ...Η ΤΕΛΙΚΑ ΔΕ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΟ ΚΡΑΤΗΣΩ....

ΑΛΛΟ ΘΕΜΑ Κ Η ΣΤΕΙΡΩΣΗ...ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΚΥΡΙΑΡΧΙΣΟΥΝ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΤΑ ΣΚΥΛΙΑ Κ ΝΑ ΣΑΣ ΣΤΕΙΡΩΝΟΥΝ ΟΛΟΥΣ....ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΚΑΛΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΜΕΤΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΣΤΗ ΦΥΣΗ(ΔΑΣΗ Κ ΒΟΥΝΑ)ΓΤ ΕΚΕΙ ΑΝΗΚΟΥΝ ΟΤΑΝ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΝΑ ΜΗ ΤΑ ΘΕΛΕΙ...Κ ΟΧΙ ΣΤΗ ΠΟΛΗ ΝΑ ΚΥΝΔΗΝΕΥΟΥΝ ΑΠΟ ΚΑΘΕΝΑ....ΑΛΛΑ ΠΟΙΟΣ "ΦΙΛΟΖΩΟΣ" ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΙ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗ ΛΥΣΗ!!!! ΣΤΕΙΡΩΣΗ!!!!!
ΤΕΣΠΑ ΕΣΕΙς ΕΙΣΤΕ ΟΙ ΕΞΥΠΝΟΙ ΠΟΥ ΒΓΑΖΕΤΕ ΦΡΑΓΚΑ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΑΣΗ Κ ΜΑΓΚΙΑ ΣΑΣ....ΑΛΛΑ ΣΚΕΦΤΗΤΕ Κ ΤΑ ΑΛΛΑ

Οι ''άπειροι'' που γνωρίζεις προφανώς κ αγοράζουν σκύλο από εκεί που δεν πρέπει.

Έχεις ιδέα πώς κ από ποιους δημιουργήθηκαν οι σκύλοι;
Κ άσε σε παρακαλώ τα μεγάλα λόγια. Εάν θες, έλα να τα πεις αυτά στους εθελοντές κ ιδιοκτήτες καταφυγίων που είναι φίσκα κ δεν ξέρουμε τι να τα κάνουμε τόσα ζώα... (Α. ναι ξέχασα, έχεις ήδη προτείνει λύση... Να μας κυριαρχήσουν κ να μας στειρώσουν... Σωστά, σούπερ επιχείρημα.)

Από καναπεδάκηδες έχουμε μπουχτίσει!

Κ σε παρακαλώ, σου ξαναγράφω αν μπορείς να χρησιμοποιείς πεζούς χαρακτήρες.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.795
20.110
Πολύ λυπηρό που δεν είσαι 80 χρονών με αλτσχάιμερ και ξεστομίζεις όλα αυτά...